Home page Simplified mode Video-instruction Description
Authorisation
Surname
Password
 

Data bases


Periodicals- results of search

Type of search

Search field
in the found
 Found in other databases:Books (16)Rare Editions (5)
the format of presenting the found documents:
full informationalshort
Sort out the found documents by:
to the authorby titleYear of publicationdocument type
Search inquiry: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Total number of found documents : 46
Shown documents from 1 till 30
 1-30    31-46 
1.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Vavrinevych O. P., Antonenko A. M., Omelchuk S. T.
Title : Hygienic assessment of fungycidesm on human health influence risk after consumption of agricultural products growed in their application
Parallel titles :Гігієнічна оцінка ризику несприятливого впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з їх застосуванням
Place of publication : Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 1. - С. 58-63 (Cipher ДУ9/2018/1)
Notes : Bibliogr. at the end of the art.
MeSH-main: СЕЛЬСКОГО НАСЕЛЕНИЯ ЗДОРОВЬЕ -- RURAL HEALTH
АГРОХИМИКАТЫ -- AGROCHEMICALS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
РИСКА СТЕПЕНИ ОЦЕНКА -- RISK ADJUSTMENT
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Annotation: The main component of rational nutrition is the obligatory consumption of vegetables and fruits. It is known that the use of chemical plant protection products to combat various diseases is an integral part of the intensive technology of fruit, vegetable crops and vineyards growing, but the presence of its residual amounts in food products and raw materials may lead to violations in the health of consumers. Purpose the work was hygienic assessment of the risk of fungicides adverse effects on human health when consuming agricultural products grown in their application. Materials and methods. The half-life periods (τ50) of the substance in plants were calculated. For this purpose, a method of mathematical modeling was used. In order to evaluate the obtained indices, we proposed the algorithm for a comprehensive assessment of the possible negative impact on human organism of pesticides in the use of agricultural products grown in their application. Results and discussion. The results of calculations and comparison of variables showed that the values of a possible daily intake of pesticide with products were significantly lower than allowable daily intake of pesticide with products for all studied fruit and vegetable crops. Conclusions.It was established that the magnitude of the risk of harmful effects of fungicides in the consumption of agricultural products grown during their application were 1-2 orders of magnitude lower than the allowable ones and ranged from 1,2×10-2 to 2,6×10-1Основним компонентом раціонального харчування є обов’язкове споживання овочів та фруктів. Відомо, що застосування хімічних засобів захисту рослин для боротьби з різними захворюваннями є невід’ємною частиною інтенсивної технології вирощування плодових, овочевих культур та виноградників, проте наявність залишкових кількостей їх у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині може призвести до порушень здоров’я споживачів. Метою роботи була гігієнічна оцінка ризику впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Матеріали та методи. Розраховані періоди напівруйнування (τ 50) речовини у рослинах. Для цього був використаний метод математичного моделювання. Для оцінки отриманих показників ми запропонували алгоритм комплексної оцінки можливого негативного впливу на організм людини пестицидів під час використання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Результати і обговорення. Результати розрахунків та порівняння отриманих величин показали, що значення можливого щоденного споживання пестицидів з продуктами були значно нижчими, ніж допустиме щоденне споживання пестицидів з продуктами для усіх досліджених овочевих культур. Висновки. Встановлено, що величина ризику шкідливого впливу фунгіцидів під час споживання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх, на 1-2 порядки нижче за допустимий і коливається від 1,2х10-2 до 2,6х10-1
Find similar

2.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Корильчук Н. І.
Title : Вибіркова дисципліна як запорука підвищення професійного рівня
Parallel titles :Selective discipline as a guarantee of increasing the professional level
Place of publication : Медична освіта. - Тернопіль, 2021. - N 4. - С. 32-36 (Cipher МУ7/2021/4)
MeSH-main: ПРОГРАММЫ КОНТРОЛЯ УРОВНЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ СТУДЕНТОВ -- COMPETENCY-BASED EDUCATION
ОБРАЗОВАНИЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ -- EDUCATION, PROFESSIONAL
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Annotation: У статті представлений досвід викладання вибіркової дисципліни. Програма з дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» для студентів медичних закладів вищої освіти України ІІІ–ІV рівнів акредитації складена для галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спеціальності 222 «Медицина» (другий магістерський рівень вищої освіти) із кваліфікацією «Лікар», відповідно до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня відповідних кваліфікацій та спеціальностей у закладах вищої освіти МОЗ України з урахуванням стандарту вищої освіти другого (магістерського) рівня підготовки здобувачів вищої освіти, робочих навчальних планів, обговорених і затверджених на засіданні вченої ради Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України 27.04.2021 р. (протокол № 24) та введених у дію наказом від 27.04.2021 р. № 186. Вивчення дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» закладає принципи людиноцентрованого підходу в медичному контексті, розвиває навички побудови довіри у відносинах із пацієнтом, формує бачення суб’єктності і кордонів особи, розкриває можливі бар’єри комунікації, виробляє переконання важливості співчуття та емпатії, закладає розуміння холістичного підходу, включає питання профілактики емоційного вигорання лікаря.The article presents the experience of teaching elective discipline. The program on the discipline “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” for students of high educational institutions of Ukraine ІІІ–ІV level of accreditation is composed for specialty 222 “Medicine”, branch of knowledge 22 “Public Health”, for Master’s degree with qualification “Doctor”. The program is compiled in accordance with the curriculum for higher education applicants of the second (master›s) level of relevant qualifications and specialties in higher education institutions of the Ministry of Health of Ukraine taking into account the standard of higher education of the second (master›s) standard, and curricula. The program was discussed and approved at the Academic Council meeting of I. Horbachevsky Ternopil National Medical University Ministry of Health of Ukraine 27.04.2021 Protocol No. 4 and introduced in effect by order No. 186 of 27.04.2021. “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” as a course includes issues the principles of human-centered approach in the medical context, develops skills of building trust in the relationship with the patient, forms a vision of subjectivity and boundaries of the person, reveals possible barriers to communication, develops the importance of compassion and empathy, lays an understanding of holistic approach; includes issues of prevention of emotional burnout of the doctor 3. Purpose of the course The purpose of the course “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” is to provide training for highly qualified specialists in the field of health care by mastering the basic communicative competencies of a doctor in the nutrition field
Find similar

3.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Вершубская Г. Г., Козлов А. И., Касаткина Я. А.
Title : Влияние доходов и питания населения на размеры тела новорожденных
Place of publication : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 115-117 (Cipher 71458/2014/93/1)
MeSH-main: МЛАДЕНЕЦ С НИЗКИМ ВЕСОМ ПРИ РОЖДЕНИИ -- INFANT, LOW BIRTH WEIGHT
НОВОРОЖДЕННОГО МАССА ТЕЛА -- BIRTH WEIGHT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Find similar

4.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Сергевнин В. И., Вольдшмидт Н. Б., Сармометов Е. В., Кудреватых Е. В., Смирнова Л. Н., Хасанов Р. Х., Голубева Е. М.
Title : Влияние ротавирусной контаминации молочных продуктов на заболеваемость населения
Place of publication : Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 56-58 (Cipher ГР6/2007/1)
Subject headings: Ротавирусные инфекции-- этиол
Молочные продукты-- вред возд
Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Find similar

5.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Шевелева С. А., Куваева И. Б.
Title : Гармонизация требований к микробиологической безопасности пищевых продуктов: постановка вопроса и современные проблемы
Place of publication : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 35-45 (Cipher ВР56/2006/75/4)
Subject headings: Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Питания контроль
Find similar

6.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Степкин Ю. И., Грушнина Е. В.
Title : Гигиеническая сертификация импортной продукции
Place of publication : Здравоохранение Рос.Федерации. - М., 1998. - № 2. - С. 52-53 (Cipher 73163/1998/2)
MeSH-main: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ОБРАБОТКА -- FOOD HANDLING
Find similar

7.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Беляев Е. Н., Иванов А. А., Фокин М. В.
Title : Гигиеническая характеристика продуктов питания, содержащих генетически модифицированные компоненты
Place of publication : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 7-11 (Cipher ГР6/2006/4)
Subject headings: Пищевых продуктов анализ
Пищевые продукты-- анал
Find similar

8.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Янишева Н. Я., Черниченко І. О., Бабій В. Ф.
Title : До питання нормування у продуктах харчування хімічних канцерогенів, що циркулюють у навколишньому середовищі
Place of publication : Довкілля та здоров’я. - 2002. - № 4. - С. 13-17 (Cipher ДУ9/2002/4)
MeSH-main: ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ МОНИТОРИНГ -- ENVIRONMENTAL MONITORING
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
КАНЦЕРОГЕННОСТИ ТЕСТЫ -- CARCINOGENICITY TESTS
Find similar

9.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Гуліч М. П., Ємченко Н. Л., Верченко Т. В., Ятченко О. О., Ольшевська О. Д., Єрмоленко В. П., Моісеєнко І. Є.
Title : До питання створення таблиць хімічного складу молока і молочних продуктів вітчизняного виробництва
Place of publication : Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 1. - С. 65-69 (Cipher ДУ9/2012/1)
Subject headings: Молоко
Пищевых продуктов анализ
Find similar

10.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Сорокина Е. Ю., Чернышева О. Н.
Title : Идентификация рекомбинантной ДНК в пищевых продуктах, произведенных из гибридных генно-инженерно-модифицированных растений
Place of publication : Вопросы питания. - 2012. - Т. 81, № 1. - С. 44-48 (Cipher ВР56/2012/81/1)
Subject headings: ДНК рекомбинантная
Пищевых продуктов анализ
Генная инженерия
Find similar

11.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Бержец В. М., Петрова Н. С., Хлгатян С. В., пищулина Л. А.
Title : Изучение аллергенов из овощей, фруктов и ягод.
Place of publication : Журнал микробиологии, эпидемиологии и иммунобиологии. - 2004. - № 2. - С. 56-60 (Cipher ЖР14/2004/2)
Subject headings: Аллергены
Пищевых продуктов анализ
Find similar

12.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Беркетова Л. В.
Title : Исследование качественного и количественного состава пищевых волокон в сухих завтраках и биологически активных добавках к пище, содержащих пищевые отруби
Place of publication : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 2. - С. 30-32 (Cipher ВР56/2006/75/2)
Subject headings: Пищевые добавки-- сравн исслед
Пищевые волокна-- сравн исслед
Пищевых продуктов анализ
Find similar

13.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Демецкая А.
Title : Многоликий витамин: и В3, и ниацин
Place of publication : Фармацевт практик. - 2016. - № 3. - С. 34 (Cipher ФУ17/2016/3)
MeSH-main: НИКОТИНАМИД -- NIACINAMIDE
НИАЦИН -- NIACIN
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Annotation: Открытие и изучение витамина РР (ниацина, или витамин В3) неразрывно связано с изучением пеллагры — заболевания, которое поражает людей, употребляющих в качестве основного продукта питания кукурузу
Find similar

14.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Кирик Д. Л.
Title : Молекулярно-генетичний контроль контамінації продуктів птахівництва бактеріями роду Campylobacter
Place of publication : Лікар. справа. - київ, 2017. - N 3/4. - С. 131-134 (Cipher ЛУ2/2017/3/4)
MeSH-main: КАМПИЛОБАКТЕРИОЗЫ -- CAMPYLOBACTER INFECTIONS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
ПТИЦЕВОДСТВО -- POULTRY BREEDING
Annotation: В Україні проблема вивчення молекулярної епідеміології кампілобактеріозу знаходиться на початковій стадії, тому визначення генетичних детермінант патогенності у штамів різного походження є актуальним напрямом епідеміологічних досліджень. Сучасні методи молекулярно-генетичного аналізу, що ґрунтуються на виявленні специфічних для шуканих мікроорганізмів нуклеотидних послідовностей ДНК, значно розширюють можливості виявлення у харчових продуктах важко культивованих патогенних кампілобактерій. Схожість генетичних детермінант патогенності у штамів кампілобактерій, виділених від хворих на гостру кишкову інфекцію та з продуктів птахівництва, підтверджує взаємозв’язок епідемічного й епізоотичного процесів і необхідність організації комплексного молекулярно-епідеміологічного нагляду реформованими системами охорони здоров’я і ветеринарної служби
Find similar

15.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Красильщиков М. И., Потехина М. В., Гавриленко Е. В
Title : О совершенствовании гигиенического обучения работников предприятий общественного питания и продовольственной торговли
Place of publication : Гигиена и санитария. - М., 1999. - № 1. - С. 25-28 (Cipher ГР6/1999/1)
MeSH-main: РЕСТОРАНЫ -- RESTAURANTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Find similar

16.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Title : Омега-3 жирные кислоты и их польза для сердечно-сосудистой системы
Place of publication : Провизор. - 2010. - № 18. - С. 32-35 (Cipher 22633/2010/18)
Subject headings: Сердечно-сосудистая система-- действ преп-- физиол
Жирные кислоты, омега-3-- анал-- фарм
Пищевых продуктов анализ
Find similar

17.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Иванова И. К., Шиц Е. Ю., Корякина В. В.
Title : Определение аутентичности и термической преобразованности продуктов пчеловодства методом ямр-спектроскопии
Place of publication : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 72-76 (Cipher ВР56/2013/82/3)
MeSH-main: МЕД -- HONEY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
МАГНИТНО-РЕЗОНАНСНАЯ СПЕКТРОСКОПИЯ -- MAGNETIC RESONANCE SPECTROSCOPY
ТЕПЛО -- HOT TEMPERATURE
Find similar

18.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Аксенов И. В., Эллер К. И., Тутельян В. А.
Title : Оптимизация аналитических методов количественного определения охратоксина А в пищевых продуктах
Place of publication : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 50-53 (Cipher ГР6/2006/4)
Subject headings: Пищевые продукты, загрязнение-- анал
Пищевых продуктов анализ
Охратоксины-- анал-- вред возд
Find similar

19.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Вялов С.
Title : Осторожно, обычная еда!
Place of publication : Здоровье. - 2014. - № 11. - С. 92 (Cipher 71653/2014/11)
MeSH-main: ПЕЧЕНЬ -- LIVER
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Find similar

20.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Горбань І. М., Кваша О. О., Смирнова І. П., Осипенко С. Б.
Title : Оцінка дінаміки показників ліпідного та вуглеводного обміну при вживванні чорничної пасти "LiQberry" [Electronic resource]
Place of publication : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 2. - С. 26-30 (Cipher НУ46/2016/2)
Type and amount of resource: Электрон. журн.
Notes : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-main: ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Find similar

21.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Лопатинська О.
Title : Оцінка користі та безпеки застосування кави та кофеїновмісних напоїв
Place of publication : Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 20-21 (Cipher ФУ17/2019/4)
MeSH-main: КОФЕ -- COFFEE
КОФЕИН -- CAFFEINE
ИЗОФЕРМЕНТЫ -- ISOENZYMES
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Annotation: За даними світової статистики близько 80% населення світу систематично споживають каву та кофеїновмісні напої, які визнано найбільш вживаними, соціально прийнятними стимуляторами. Через високу популярність цих продуктів їхнє споживання загалом вважається безпечним, проте тривале та безконтрольне їх використання може призвести до системних небажаних наслідків. Часто навіть наявність хронічних захворювань у багатьох пацієнтів і систематичний прийом лікарських засобів з метою фармакотерапії не стають причиною відмови від систематичного вживання кави та кофеїновмісних напоїв
Find similar

22.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Миронюк Н. І., Кравченко В. І., Турчин В. І.
Title : Оцінка рівня забезпеченості йодом населення та споживання йодованих продуктів у Західному регіоні України відповідно до національних досліджень
Place of publication : Проблеми ендокринної патології: Мед.наук.-практ.журн./ АМН України.Ін-т проблем ендокрин.патології ім.В.Я.Данилевського. - Харків, 2005. - № 1. - С. 42-50 (Cipher ПУ17/2005/1)
Subject headings: Иод-- деф
Пищевых продуктов анализ
Find similar

23.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Джатдоева А. А., Брагина И. В., Хотимченко С. А.
Title : Оценка результатов межлабораторных сравнительных испытаний по определению содержания токсичных элементов в пищевых продуктах
Place of publication : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 46-49 (Cipher ГР6/2006/4)
Subject headings: Пищевых продуктов анализ
Пищевые продукты, загрязнение-- анал
Find similar

24.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Полешко Ф., Быканова И., Рыбак А.
Title : Побочные реакции лекарственных средств в результате взаимодействия с пищевыми продуктами
Place of publication : Вісник фармакології та фармації. - 2008. - № 1. - С. 28-35 (Cipher ВУ17/2008/1)
Subject headings: Лекарств побочное действие
Пищевых продуктов анализ
Введение лекарств пероральное
Find similar

25.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Левицкий А. П.
Title : Проблемы питания и стоматологическая заболеваемость
Place of publication : Вісник стоматології. - 2002. - № 1. - С. 41 (Cipher ВУ15/2002/1)
MeSH-main: АСКОРБИНОВАЯ КИСЛОТА -- ASCORBIC ACID
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
СТОМАТОГНАТИЧЕСКИЕ БОЛЕЗНИ -- STOMATOGNATHIC DISEASES
Find similar

26.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Карпенко П. О., Пересічна С. М., Михайлик В. С., Мельничук Н. О.
Title : Продукти функціонального призначення та проблеми щодо їх визначення
Place of publication : Журнал практичного лікаря: спеціалізоване інформаційне видання. - 2009. - № 2/3. - С. 51-53 (Cipher ЖУ8/2009/2/3)
Subject headings: Пищевых продуктов анализ
Пищевые добавки
Трансгены
Биотехнология
Find similar

27.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Жигалина С.
Title : Продукты "ЛАЙЕ": ставка на ZERO
Place of publication : Здоровье. - 2007. - № 10. - С. 64-68 (Cipher 71653/2007/10)
Subject headings: Пищевых продуктов анализ
Калорий потребление
Find similar

28.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Редькин Р., Орловецкая Н., Данькевич О.
Title : Пять серьезных взаимодействий пищи и лекарств
Place of publication : Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 40-41 (Cipher ФУ17/2017/12)
MeSH-main: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВОЙ ПРОДУКТ-ЛЕКАРСТВО, ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ -- FOOD-DRUG INTERACTIONS
ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- PHARMACOLOGICAL PROCESSES
Annotation: В некотором смысле можно сказать, что мы — это то, что мы едим. Пища, которую мы употребляем, может снижать эффективность лекарств. Иногда пациенты даже не подозревают, что в определенных случаях «здоровая пища» может иметь серьезные последствия при смешивании с некоторыми лекарственными средствами
Find similar

29.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Author(s) : Krouse L.
Title : П’ять найпоширеніших помилок у приготуванні їжі, які ускладнюють процес боротьби із зайвою вагою
Place of publication : Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2018. - № 5. - С. 63-65 (Cipher БУ48/2018/5)
MeSH-main: ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ВЕСА СНИЖЕНИЯ ПРОГРАММЫ -- WEIGHT REDUCTION PROGRAMS
Annotation: Lauren Krouse є незалежним письменником та дослідником у Північній Кароліні. Випускник MFA in Creative Nonfiction program at UNC-Wilmington. Любить писати про здоров’я, фітнес, політику та громадську діяльність
Find similar

30.

Type of document : Magazine article
Edition cipher :
Title : Рекомендації хворим на артеріальну гіпертензію щодо способу життя та харчування
Place of publication : Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 42-43 (Cipher ФУ17/2017/12)
MeSH-main: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
АНТИГИПЕРТЕНЗИВНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTIHYPERTENSIVE AGENTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE
Annotation: На артеріальну гіпертензію (АГ) страждає кожен третій дорослий житель України. Підвищений рівень артеріального тиску (АТ) спричиняє патологічні зміни в серці, судинах, нирках, сітківці, головному мозку, які призводять до погіршення зору, пам’яті, cну, зниження розумової діяльності, розвитку інфаркту міокарда та інсульту. Доведено, що ці патологічні зміни можна попередити, якщо контролювати рівень АТ. Самолікування АГ неприпустиме. Тільки лікар може призначати гіпотензивні ЛЗ, а провізори та фармацевти мають бути готові надати пацієнтам консультацію не тільки про особливості застосування гіпотензивних препаратів, а й про спосіб життя та харчування при АГ*
Find similar

 1-30    31-46 
 
© International Association of users and developers of electronic libraries and new information technology
(ELNIT Association)