Home page Simplified mode Video-instruction Description
Authorisation
Surname
Password
 

Data bases


Periodicals- results of search

Type of search

Search field
 Found in other databases:Books (6)
the format of presenting the found documents:
fullinformationalshort
Sort out the found documents by:
to the authorby titleYear of publicationdocument type
Search inquiry: (<.>S=Запахи<.>)
Total number of found documents : 15
Shown documents from 1 till 15
1.


    Яковлев, С.
    Как дышим, там и живем [Text] / С. Яковлев // Природа и человек (Свет). - 2001. - № 1. - С. 43


MeSH-main:
ЗАПАХИ -- ODORS
There are no free copies

Find similar

2.


    Лабунская, В. А.
    Гендерная идентичность и гендерная интерпретация парфюмерных запахов [Text] / В. А. Лабунская, О. В Герасимова // Мир психологии. - 2004. - № 2. - С. 175-184

Rubrics: Запахи

Additional Access Points:
Герасимова, О. В.

There are no free copies

Find similar

3.


   
    Иду на запах [Text] // Здоровье. - 2005. - № 3. - С. 12-15

Rubrics: Запахи

There are no free copies

Find similar

4.


    Удодова, Л.
    Аромат для настроения [Text] / Л. Удодова // Здоровье. - 2007. - № 12. - С. 74-75

Rubrics: Запахи

There are no free copies

Find similar

5.


   
    Ароматерапия. Краткий курс // Здоровье. - 2010. - № 12. - С. 74-78

Rubrics: Ароматотерапия--методы

   Эфирные масла--выдел


   Запахи


There are no free copies

Find similar

6.


    Серебрякова, И.
    Третье чувство [Text] / И. Серебрякова // Здоровье. - 2012. - № 9. - С. 52-55

Rubrics: Запахи

   Обоняние


There are no free copies

Find similar

7.


    Демецкая, А.
    Запах как симптом [Text] / А. Демецкая // Фармацевт практик. - 2013. - № 7/8. - С. 44


MeSH-main:
ЗАПАХИ -- ODORS (анализ)
There are no free copies

Find similar

8.


    Кочарян, Г. С.
    Запахи и аудиальные стимулы, влияющие на сексуальную сферу [Text] / Г. С. Кочарян // Здоровье мужчины. - 2015. - № 4. - С. 85-91


MeSH-main:
СЕКСУАЛЬНОСТЬ -- SEXUALITY
ЗАПАХИ -- ODORS
ГОЛОС -- VOICE
ЗВУКОВ ВОСПРИЯТИЕ -- PITCH PERCEPTION
МУЗЫКА -- MUSIC
There are no free copies

Find similar

9.


    Дедишина, Л.
    Запах лікує [Text] / Л. Дедишина // Фармацевт практик. - 2016. - № 12. - С. 10-11


MeSH-main:
ЗАПАХИ -- ODORS (анализ)
МЕДИЦИНА ТРАДИЦИОННАЯ -- MEDICINE, TRADITIONAL (использование, методы, тенденции)
АРОМАТОТЕРАПИЯ -- AROMATHERAPY (использование, методы, тенденции)
ЭФИРНЫЕ МАСЛА -- OILS, VOLATILE (анализ, фармакология, химия)
Annotation: Ароматерапія (лікування запахами) як новий напрямок медицини виникла на початку ХХ ст. Цей метод нетрадиційної медицини, спосіб терапії і профілактики різних захворювань, ґрунтується на використанні натуральних ефірних олій, що потрапляють в організм через дихальні шляхи та шкіру. Про сучасну ароматерапію, основні ознаки якісних ефірних олій та небезпеку фальсифікованого продукту ми попросили розповісти Світлану Климишину, канд. фарм. наук, старшого викладача, та Катерину Сметаніну, канд. фарм. наук, доцента кафедри організації економіки фармації та технології ліків ФПДО ЛНМУ ім. Данила Галицького
There are no free copies

Find similar

10.


   
    Влияние натуральных ароматизаторов на секреторную функцию слюнных желез [Text] = The influence of natural flavors on the secretory function of the salivary gland / М. Г. Скикевич [и др.] // Клінічна стоматологія. - 2016. - N 4. - С. 48-53


MeSH-main:
СЛЮННЫЕ ЖЕЛЕЗЫ -- SALIVARY GLANDS
СЛЮНА -- SALIVA
ЗАПАХИ -- ODORS
Additional Access Points:
Скикевич, М. Г.
Волошина, Л. И.
Дубова, Г. Е.
Кущ, Л. И.

There are no free copies

Find similar

11.


   
    Сучасні можливості оцінки забруднення атмосферного повітря підприємствами свинарської галузі [Text] = Modern possibilities of air pollution estimation by pig industry enterprises / О. І. Турос [та ін.] // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2018. - Т. 22, № 1. - С. 217-221. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-main:
ВДЫХАНИЯ ВРЕДНЫХ ВЕЩЕСТВ ВОЗДЕЙСТВИЕ -- INHALATION EXPOSURE (профилактика и контроль, стандарты)
ОЦЕНКА ВОЗДЕЙСТВИЯ НА ЗДОРОВЬЕ -- HEALTH IMPACT ASSESSMENT (методы, стандарты)
ВОЗДУХА ЗАГРЯЗНЕНИЕ -- AIR POLLUTION (вредные воздействия, профилактика и контроль)
ХИМИЧЕСКИХ ВЕЩЕСТВ ПРИМЕНЕНИЕ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННОЕ -- SPECIALTY USES OF CHEMICALS
ЗАПАХИ -- ODORS (анализ)
МАТЕМАТИЧЕСКИЕ КОНЦЕПЦИИ -- MATHEMATICAL CONCEPTS
Annotation: Основною проблемою свинарських господарств України є невідповідність їх потужності до фактичних розмірів санітарно-захисних зон, що зумовлює ризик негативного впливу від запахового забруднення на здоров’я населення, що мешкає в населених пунктах поблизу
Additional Access Points:
Турос, О. І.
Слаутенко, Є. Г.
Петросян, А. А.
Моргульова, В. В.

There are no free copies

Find similar

12.


    Кривомаз, Т.
    Зачем пахнут растения? [Text] / Т. Кривомаз // Фармацевт практик. - 2018. - № 9. - С. 54-55


MeSH-main:
ЗАПАХИ -- ODORS (анализ)
РАСТЕНИЯ -- PLANTS (метаболизм, ультраструктура)
ЭФИРНЫЕ МАСЛА -- OILS, VOLATILE (выделение и очистка, история, метаболизм, химия)
АЛКАЛОИДЫ -- ALKALOIDS (метаболизм, химия)
ФЕНОЛЫ -- PHENOLS (выделение и очистка, метаболизм, химия)
ЛЕТУЧИЕ ОРГАНИЧЕСКИЕ СОЕДИНЕНИЯ -- VOLATILE ORGANIC COMPOUNDS (анализ, выделение и очистка, метаболизм, химия)
ФАРМАКОЛОГИЯ -- PHARMACOLOGY (тенденции)
Annotation: Многообразие растительных запахов не перестает поражать. Людям свойственно обращать внимание на аромат цветов, однако запах источают не только они, но также плоды, листья, корни и стебли. Какие сигналы подают нам растения своим запахом? Да и нам ли предназначены эти сигналы?
There are no free copies

Find similar

13.


    Примак, Р.
    Кумарин — безпека передусім [Text] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2020. - № 6. - С. 18-19


MeSH-main:
КУМАРИНЫ -- COUMARINS (вредные воздействия, иммунология, химия)
ЗАПАХИ -- ODORS (профилактика и контроль)
КОСМЕТИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- COSMETICS (вредные воздействия, химия)
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY (иммунология, профилактика и контроль)
Annotation: Відомо, що кумарин, який є головною речовиною у формуванні приємного запаху скошеної трави, користується величезною популярністю у парфумерів найвідоміших світових фірм. Значного поширення набула ця сполука також у кулінарії та медицині, а між тим в усіх цих галузях її потрібно застосовувати з особливою обережністю, щоб не завдати шкоди здоров’ю людини, оскільки вона має деякі небезпечні особливості
There are no free copies

Find similar

14.


    Павельчик, А.
    Чи можна відчути запах хвороби? [Text] / А. Павельчик, Ю. Жвав’як, Л. Запрутко // Фармацевт практик. - 2020. - № 7/9. - С. 12-14


MeSH-main:
ЗАПАХИ -- ODORS
ПАТОЛОГИЧЕСКИЕ СОСТОЯНИЯ, ПРИЗНАКИ БОЛЕЗНЕЙ И СИМПТОМЫ -- PATHOLOGICAL CONDITIONS, SIGNS AND SYMPTOMS
ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ И ПРОЦЕДУРЫ -- DIAGNOSTIC TECHNIQUES AND PROCEDURES (использование)
ДИАГНОСТИКА РАННЯЯ -- EARLY DIAGNOSIS
ИННОВАЦИЙ РАСПРОСТРАНЕНИЕ -- DIFFUSION OF INNOVATION
Annotation: Нюх, який часто ототожнюють із способом отримання гедоністичних та естетичних вражень, є одним із основних почуттів, що визначають сприйняття зовнішніх ароматичних (запахових) подразників та відповідають за правильне функціонування людини у навколишньому світі. Ароматичний подразник або просто аромат є носієм важливої інформації, яка впливає на багато життєвих функцій, а правильне функціонування нюху покращує комфорт та безпеку життя. Для кожної людини характерний індивідуальний ароматний профіль, який є результатом багатьох складових запахів (шкіри, волосся чи дихання). Природний запах багато в чому визначається генетично, проте під впливом численних чинників навколишнього середовища він може істотно змінитися. У світі багатьох сучасних наукових досліджень не викликає сумнівів, що запахи значною мірою пов’язані зі здоров’ям людини і впливають на функціонування організму. Запах — це властивість відчувати запахові речовини або субстанції, які їх містять, після контакту з подразником аромату
Additional Access Points:
Жвав’як, Ю.
Запрутко, Л.

There are no free copies

Find similar

15.


    Слаутенко, Є. Г.
    Современные подходы к оценке влияния запахов, обусловленных загрязняющими веществами воздуха [Text] = Modern approaches to the assessment of the health effects of odors caused by air pollutants / Є. Г. Слаутенко, В. В. Моргульова // Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 1. - С. 47-51. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-main:
ВОЗДУХА ЗАГРЯЗНИТЕЛИ ПРОМЫШЛЕННЫЕ -- AIR POLLUTANTS, OCCUPATIONAL (анализ, вредные воздействия)
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ФАКТОРЫ ВОЗДЕЙСТВИЯ -- ENVIRONMENTAL EXPOSURE (анализ, профилактика и контроль, статистика)
ХИМИЧЕСКИ-ВЫЗВАННЫЕ РАССТРОЙСТВА -- SUBSTANCE-RELATED DISORDERS (профилактика и контроль)
ЗАПАХИ -- ODORS (анализ, профилактика и контроль)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Annotation: Обговорюються окремі питання сприйняття запаху і його впливу на здоров'я людини, класифікація запахів, гігієнічна роль, сучасні методи їх дослідження та оцінки впливу на здоров'я людини. Описано новий підхід до вивчення запахового забруднення атмосферного повітря. Мета роботи: аналіз методів оцінки хімічного забруднення атмосферного повітря запахообразующімі речовинами і поширення запахів на основі власних досліджень і літературних данних.Матеріали і методи: аналітичний, бібліосемантіческій методи, моделювання розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному воздухе.Результати. Грунтуючись на принципі математичного моделювання, запропоновано для використання на практиці методику визначення поширення хімічних речовин з вираженими запахообразующімі властивостями, які присутні у викидах свинокомплексів і потенційно впливають на здоров'я населення, яке проживає в зоні найближчої житлової забудови. Дана методика може бути використана для уточнення розмірів СЗЗ сучасних свинокомплексів та оцінки поширення в атмосферному повітрі зазначених вище речовин. У розрахунки вводився також показник безпеки для здоров'я людини у вигляді величини запахообразующего фактора, рівного згідно класифікації пункту З 0,18-1. Отримані результати, розраховані в геоінформаційної системи дозволили уточнити розміри санітарно-захисних зон.Виводи. Розроблено новий підхід до оцінки поширення хімічних речовин з вираженими запаховими властивостями, а також оцінці впливу запахів на здоров'я людини
State of the problem. Some questions of odor perception and its influence on human health, odor classification and hygienic role, modern methods of their study and evaluation of the effect on human health are discussed. A new approach to the study of odor pollution of ambient air is described. Objective. Analysis of methods for assessing the chemical pollution of ambient air with odor-forming constituents and the spread of odors based on our own research and literature data. Materials and methods: analytical, bibliosemantic methods, modeling of pollutants dispersion in the ambient air. Results. Based on the principle of mathematical modeling we proposed for use in practice the method of determining the distribution of the chemical substances with pronounced odor-forming properties, which are present in the emissions of pig-breeding complexes and potentially affecting the health of the population, living in the zone of the nearest residential development. This method can be used to specify the size of the SPZ of modern pig-breeding complexes and evaluation of the distribution of the above substances in the ambient air. In the calculations, a safety index for human health was also introduced in the form of an odor-forming factor, equal to the classification of point C 0.18-1. The results, calculated in the geoinformation system allowed to specify the size of sanitary protection zones. Conclusions. A new approach to the assessment of the spread of chemicals with pronounced odor properties has been developed, as well as an assessment of the effect of odors on human health
Additional Access Points:
Моргульова, В. В.

There are no free copies

Find similar

 
© International Association of users and developers of electronic libraries and new information technology
(ELNIT Association)