Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (1)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Гуліч, М. П.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 54
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-54 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Харченко О. О., Гуліч М. П., Ященко О. В., Моісеєнко І. Є., Любарська Л. С.
Назва : Визначення гістаміну у рибі та рибопродуктах: валідація фотометричного методу
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - Київ, 2021. - N 4. - С. 58-62 (Шифр ДУ9/2021/4)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
РЫБНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FISH PRODUCTS
ФОТОМЕТРИЯ -- PHOTOMETRY
ГИСТАМИН -- HISTAMINE
Анотація: За результатами проведення валідації обґрунтовано та експериментально доведено, що фотометрична методика кількісного визначення гістаміну може бути коректно відтворена і придатна для контролю якості вимірювань. Найбільш прийнятні результати отримано для концентрацій гістаміну в діапазоні від (50,0 ± 0,1) мг/кг до (200,0 ± 0,05) мг/кг. Для менших концентрацій гістаміну характерний більший відсоток сумарної невизначеності, хоча вона також знаходиться в межах допустимих значень. Оцінка отриманих валідаційних характеристик свідчить, що дана методика може використовуватись для кількісного визначення вмісту гістаміну у рибі та рибних продуктах і не поступається за точністю та правильністю методам високоефективної рідинної хроматографії.По результатам проведения валидации доказано, что фотометрическая методика количественного определения гистамина может быть корректно воспроизведена и пригодна для контроля качества измерений. Наиболее приемлемые результаты получены для концентраций гистамина в диапазоне от (50,0±0,1) мг/кг до (200,0±0,05) мг/кг. Для меньших концентраций гистамина характерен больший процент суммарной неопределенности, хотя она находится в пределах допустимых значений. Оценка полученных валидационных характеристик свидетельствует, что данная методика может использоваться для количественного определения содержания гистамина в рыбе и рыбных продуктах и ??не уступает по точности и правильности методам высокоэффективной жидкостной хроматографии.
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Возіанов О. Ф., Сердюк А. М., Гуліч М. П.
Назва : Закон України "Про дитяче харчування": реалії та актуальність
Місце публікування : Журнал Академії Медичних Наук України. - 2009. - Т. 15, № 2. - С. 324-330 (Шифр ЖУ3н/2009/15/2)
Предметні рубрики: Детей питание
Крахмал
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П.
Назва : Актуальні проблеми гігієни харчування, які потребують вирішення в Україні
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - Київ, 2001. - № 2. - С. 52-54 (Шифр ДУ9/2001/2)
MeSH-головна: ГИГИЕНА -- HYGIENE
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Поліщук Т. В.
Назва : Забезпеченість дітей кальцієм: роль молочних продуктів, шляхи корекції
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 4. - С. 61-65 (Шифр ДУ9/2012/4)
Предметні рубрики: Молоко
Пищевые продукты
Кальций-- дети
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Петренко О. Д., Любарська Л. С.
Назва : Компетенції, набуті у шкільному віці, та їхня роль у формуванні харчової поведінки молоді
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - Київ, 2021. - N 2. - С. 22-27 (Шифр ДУ9/2021/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
МОЛОДЫЕ -- YOUNG ADULT
Анотація: Проведено соціологічне опитування 284 осіб (юнаки та дівчата) переважно 17-18 років, які після закінчення середніх загальноосвітніх закладів вступили до вищих навчальних закладів України. Опитування стосувалося вивчення поінформованості молоді щодо принципів здорового харчування як одного з основних елементів здорового способу життя. Вивчалися самооцінка власного способу життя та контролю стану здоров’я, поінформованість щодо ролі дотримання принципів здорового харчування у збереженні здоров’я, деякі аспекти харчової поведінки, вплив особливостей харчування на формування хронічної неінфекційної патології. Використано анкетно-опитувальний метод. Встановлено, що незважаючи на задекларовану поінформованість значна частка респондентів не має звички дотримуватися принципів здорового харчування та здорового способу життя. Отримані результати свідчать про необхідність розробки для школярів загально-освітніх навчальних закладів спеціальних навчально-просвітницьких програм з формування у них усвідомленого ставлення до питань збереження здоров’я, навичок здорового способу життя і здорового харчування.Проведен социологический опрос 284 человек (юношей и девушек) преимущественно 17-18 лет, студентов высших учебных заведений Украины. Опрос касался изучения осведомленности молодежи о принципах здорового питания как одного из основных элементов здорового образа жизни. Изучались самооценка собственного образа жизни и контроля состояния здоровья, осведомленность о роли соблюдения принципов здорового питания в сохранении здоровья, некоторые аспекты пищевого поведения, влияние особенностей питания на формирование хронической неинфекционной патологии. Использовался анкетноопросный метод. Установлено, что несмотря на декларируемую осведомленность значительная часть респондентов не имеет привычки соблюдать принципы здорового питания и здорового образа жизни.Полученные результаты свидетельствуют о необходимости разработки для школьников общеобразовательных учебных заведений специальных учебно-просветительских программ по формированию у них осознанного отношения к вопросам сохранения здоровья, навыков здорового образа жизни и здорового питания.
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Коблянська А. В.
Назва : Стратегія ВООЗ щодо профілактики неінфекційних захворювань та боротьби з ними: сучасні аспекти реалізації програми CINDI в Україні
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2010. - № 2. - С. 57-63 (Шифр ДУ9/2010/2)
Предметні рубрики: Неинфекционные болезни-- проф
Всемирная организация здравоохранения
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Депутат Ю. М., Гуліч М. П.
Назва : Дослідження добових енерговитрат військовослужбовців сил спеціальних операцій збройних сил України
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - Київ, 2020. - N 3. - С. 32-39 (Шифр ДУ9/2020/3)
MeSH-головна: ЭНЕРГЕТИЧЕСКИЙ ОБМЕН -- ENERGY METABOLISM
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
Анотація: За допомогою розрахункового метода за методикою ВООЗ було отримано показники основного обміну (ОО) організму.С помощью расчетного метода по методике ВОЗ было получено показатели основного обмена (ОО) организма.
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Депутат Ю. М., Гуліч М. П., Левіт Й. Р.
Назва : Застосування абстрактних інформаційних моделей для дослідження стану вегетативної нервової системи військовослужбовців Збройних Сил України у разі фактичного і скоригованого раціону харчування
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2010. - № 1. - С. 66-72 (Шифр ДУ9/2010/1)
Предметні рубрики: Здоровья состояние
Нервная система вегетативная-- физиол
Рационального питания организация
Военнослужащие
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Депутат Ю. М., Гуліч М. П.
Назва : Харчування військовослужбовців Збройних Сил України в зоні проведення операції об’єднаних сил: реалії та необхідність подальших змін
Паралельн. назви :Nutrition of the ukrainian military personnel in the zone of joint forces operation : realities and necessity for further changes
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 23-28 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
ЛОКАЛЬНЫЕ ВОЙНЫ И КОНФЛИКТЫ -- LOCAL WARS AND CONFLICTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Мета: вивчення організації харчового забезпечення військовослужбовців ЗС України за нормою №1- загальновійськова в зоні проведення ООС (АТО) в 2017 - 2018 рр. в порівнянні з 2015 - 2016 рр. Методи дослідження: проведено соціологічне опитування особового складу ЗС України в зоні проведення ООС на території Донецької та Луганської областей щодо оцінки організації та якості харчування. Кількість опитаних в 2015-2016 рр склало 287 чоловік, в 2017-2018 рр - 150 військовослужбовців. Вивчався: оцінка якості складових раціону харчування, дотримання режиму харчування, оцінка системи харчування за рахунок держави в цілому, пріоритети побажань для поліпшення харчування. Використано методи: соціологічний, гігієнічний, статистичний. Проведено порівняння організації харчування військовослужбовців в зоні проведення ООС (АТО) в 2016-2016 рр і 2017-2018 рр. Результати. Позитивні зрушення в організації харчування військовослужбовців на сході України в 2017-2018 рр., В порівнянні з 2015-2016 рр. відзначили 38,9% опитаних; про відсутність змін відповіло 50,5%, про погіршення харчування висловилося 10,6%. Респонденти відзначили ряд істотних недоліків: нерегулярність харчування, несвоєчасність приготування і доставки їжі, одноманітність їжі, швидке настання відчуття голоду. Висловили побажання щодо поліпшення раціону харчування. Висновок: Отримані результати свідчать про необхідність подальшого удосконалення організації продовольчого забезпечення військовослужбовців ЗС України в зоні ООС за рахунок впровадження і гарантування всіх розроблених Міністерством оборони України заходів, а також суворого контролю за виконанням цих заходівObjective: We studied the organization of food supply for military personnel of the Ukrainian Armed Forces (UAF) by the common for all arms norm №1 in a zone of Joint Forces Operation (ATO) in 2017 – 2018 in comparison with 2015 – 2016. Methods: We performed a sociological questioning of the UAF military personnel in JFO zone (Donetsk and Luhansk oblasts) regarding the evaluation of organization and quality of food. 287 servicemen took part in the questioning in 2015-2016; 150 servicemen – in 2017-2018. We studied the quality of food intake components, keeping to a diet; evaluated the government nutrition system in a whole; and studied the priorities of wishes for nutrition improvement. Sociological, hygienic, and statistical methods were applied. We carried out a comparison of the organization of nutrition for military personnel in the JFO (ATO) zone in 2016–2016 and 2017–2018. Results: In 2017-2018 in comparison with 2015-2016, 38.9% of the respondents noted the positive shifts in the organization of the nutrition for military personnel in the east of Ukraine; about 50.5% of the respondents noted the absence of changes; about 10.6% of the respondents informed about a deterioration of nutrition. The respondents noted a number of significant shortcomings: irregular nutrition, inopportune preparation and delivery of food, food sameness, fast onset of hunger sensation. They expressed wishes for the improvement of food intake. Conclusion: The obtained results indicate a necessity for further improvement of the organization of food supply for military personnel of the Ukrainian Arm Forces in JFO zone by introduction and guarantee of all measures developed by the Ministry of Defense of Ukraine, as well as a strict monitoring of these activities
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Ємченко Н. Л., Верченко Т. В., Ятченко О. О., Ольшевська О. Д., Єрмоленко В. П., Моісеєнко І. Є.
Назва : До питання створення таблиць хімічного складу молока і молочних продуктів вітчизняного виробництва
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 1. - С. 65-69 (Шифр ДУ9/2012/1)
Предметні рубрики: Молоко
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-54 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)