Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Майдебура, О. П.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи з 1 по 4
1.

Назва журналу :Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту -2021р. т.25,N 3
Цікаві статті :
Данилевич В. П. Морфометрія міжхребцевих дисків поперекового відділу хребта та коефіцієнти у дівчат та жінок в нормі / В. П. Данилевич [та ін.] (стр.354-363)
Багрій Д. А. Фенотипова реалізація синглнуклеотидного поліморфізму rs950880 гена IL1RL1 у здорових мешканців Вінниччини/ Д. А. Багрій, О. Л. Старжинська, В. М. Жебель (стр.364-368)
Чайковська О. В. Гістохімічні характеристики NO-синтазної системи латерального септуму на фоні гострої алкогольної інтоксикації та при блокаді nNOS у щурів/ О. В. Чайковська [та ін.] (стр.369-375)
Vakhovskyi V. V. Regression models of teleradiographic parameters according to the Bjork method in young men and young women with orthognathic occlusion/ V. V. Vakhovskyi (стр.376-380)
Drachevska I. Yu. Determination of normative cephalometric parameters according to the Ricketts method for Ukrainian young men and young women with different face types/ I. Yu. Drachevska [та ін.] (стр.381-388)
Майдебура О. П. Наноемульсії харчових продуктів та їхні нутриціологічні та валеологічні характеристики/ О. П. Майдебура, B. B. Гнатюк, А. С. Романів (стр.389-393)
Франчук У. Я. Гістологічні аспекти ремоделювання плацентарного комплексу в умовах вагітності, ускладненої пізнім гестозом при різних варіантах його корекції/ У. Я. Франчук, С. В. Хміль, Ю. М. Орел (стр.394-397)
Andriievskyi I. I. Evaluation of the leading typological characteristics of temperament, severity and features of accentuated personality traits and psychodynamic features of personality in practically healthy women without and taking into account the somatotype/ I. I. Andriievskyi (стр.398-403)
Маньковський Д. С. Гіпоксично-ішемічні ураження головного мозку після кардіохірургічних втручань: клінічні варіанти соматогенного астенічного симптомокомплексу у пацієнтів в доопераційному періоді/ Д. С. Маньковський (стр.404-408)
Сторожук О. Б. Деякі показники гемостазу та летальність від тромботичних ускладнень у хворих ХХН VД стадії, які перебували на лікуванні методом програмного гемодіалізу (п’ятирічне спостереження)/ О. Б. Сторожук [та ін.] (стр.409-412)
Гулій Д. Я. Перебіг пологів та стан новонароджених у жінок з доброякісними пухлинами яєчників/ Д. Я. Гулій, О. Г. Бойчук (стр.413-418)
Шапринський В. В. Лікування хворих з оклюзійно-стенотичними захворюваннями артерій ендоваскулярним методом/ В. В. Шапринський (стр.419-423)
Шкребнюк Р. Ю. Клінічна оцінка комплексного лікування та профілактики генералізованого пародонтиту у хворих на цукровий діабет I типу з кардіоміопатією/ Р. Ю. Шкребнюк [та ін.] (стр.424-427)
Гаврилов О. О. Порівняльна характеристика кетаміну та оксибутирату натрію в якості ад’ювантної седації хворих з алкогольним делірієм/ О. О. Гаврилов [та ін.] (стр.428-431)
Сурсаєва Л. М. “Бути чи не бути?” Перспективи та можливості застосування CNP як сигнального показника структурно-функціональних змін міокарду при есенціальній гіпертензії та хронічній серцевій недостатності/ Л. М. Сурсаєва (стр.432-437)
Михайловська Н. С. Предикторна цінність нейрогуморальних порушень у хворих на хронічний коронарний синдром із супутньою неалкогольною жировою хворобою печінки/ Н. С. Михайловська [та ін.] (стр.438-442)
Khasawneh Ahmad Raed. Clinical and anamnestic features of men and women with generalized fatty form of seborrheic dermatitis of varying severity/ Ahmad Raed Khasawneh (стр.443-446)
Шамрай В. А. Вікові, анамнестичні та клініко-терапевтичні особливості пацієнток зі злоякісними новоутвореннями молочної залози/ В. А. Шамрай, О. I. Місюрко, Д. І. Гребенюк (стр.447-453)
Obadeh Bassam Abdel-Rahman Al-Qaraleh. Leading typological characteristics of temperament and psychodynamic personality traits in men with psoriasis without and taking into account the somatotype/ Bassam Abdel-Rahman Al-Qaraleh Obadeh (стр.454-461)
Усенко О. Ю. Алгоритм профілактики легеневих ускладнень після операцій на органах грудної порожнини/ О. Ю. Усенко [та ін.] (стр.462-465)
Кліщ І. М. Оцінка протибактеріальної та противірусної бар’єрної функції концепт-моделі пневмошолому/ І. М. Кліщ [та ін.] (стр.466-468)
Булавенко О. В. Інформативність лабораторних методів дослідження вагітних жінок із хронічними запальними захворюваннями кишечника/ О. В. Булавенко [та ін.] (стр.469-473)
Chorna V. V. The essence and problems of the motivation system at the stage of formation of modern specialists of humane professions/ V. V. Chorna [та ін.] (стр.474-479)
Горбань Н. Є. Особливості взаємовідносин матерів та їх дітей 15-18 років під час психо-емоційних спалахів/ Н. Є. Горбань [та ін.] (стр.480-484)
Кальниш В. В. Особливості трансформації психофізіологічних характеристик військових льотчиків, практично здорових та хворих на гіпертонічну хворобу I стадії. Повідомлення I. Перебудови корелятів працездатності, пов’язаних зі станом здоров’я військових льотчиків/ В. В. Кальниш [та ін.] (стр.485-492)
Al-Omary Ala’a Osama Ahmad. Leading typological characteristics of temperament and psychodynamic features of personality in men with various forms of eczema/ Ala’a Osama Ahmad Al-Omary [та ін.] (стр.493-497)
Коньков Д. Г. Особливості персоналізованого підходу до лікування кардіо-васкулярної патології під час вагітності/ Д. Г. Коньков [та ін.] (стр.498-509)
Korol Т. G. Scientific reviews. Principles of diagnosis and treatment of iron deficiency anemia in children/ Т. G. Korol [та ін.] (стр.510-513)
Кокус В. В. Данилевський I. А. - перший завдувач кафедри очних хвороб Вінницького державного медичного институту/ В. В. Кокус (стр.514-520)
Цікаві статті :
Знайти схожі


2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Майдебура О. П., Гнатюк В. В., Романів А. С.
Назва : Наноемульсії харчових продуктів та їхні нутриціологічні та валеологічні характеристики
Паралельн. назви :Nanemulsions of foodstuffs and their nutritiological and valleological characteristics
Місце публікування : Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2021. - Т. 25, № 3. - С. 389-393 (Шифр ВУ80/2021/25/3)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: НАНОТЕХНОЛОГИЯ -- NANOTECHNOLOGY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ЭМУЛЬСИИ -- EMULSIONS
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
БИОПРЕПАРАТЫ -- BIOLOGICAL PRODUCTS
БИОДОСТУПНОСТЬ -- BIOLOGICAL AVAILABILITY
Анотація: Використання нанотехнологій у медичній, харчовій, фармацевтичній, біотехнологічній промисловості на сьогодні є важливим науковим прогресом та цінним людським надбанням. Технологія отримання наноемульсій є ідеальним методом для виготовлення інкапсулюючих систем для функціональних сполук, оскільки запобігає їх біотехнологічній біодеградації і покращує їхню функціональну доступність в клітинах організму. Метою статті є науково-теоретичний та практичний огляд нутриціологічних та валеологічних властивостей наноемульсій, їхнього використання для інкапсуляції різноманітних нутрацевтиків, а саме жиророзчинного вітаміну D. Експеримент “in vitro” проводено з використанням дифузійних клітин Франца для дослідження вивільнення біоактивних сполук з наноносіїв. Цитотоксичність наноемульсій досліджено за допомогою аналізу проліферації клітин тіазолілового синього тетразолію броміду (ТТБ) та епітеліальних клітини носа як модель “in vitro”. У статті охарактеризувані нутриціологічні та валеологічні властивості наноемульсій та експериментально досліджено гідрогелі на основі наноемульсій як біоносіїв вітамінізованих сполук. Під час дослідження створено низько- та високоенергетичні наноемульсії, які використовували для інкапсуляції вітаміну D3 і біологічно-активної добавки – куркуміну. Навантажені наноемульсії додано в гомополімерні та кополімерні гідрогелі на основі полісахаридів та їхніх комбінацій. Обидві наноемульсії та гідрогелі структурно охарактеризовано для оцінки впливу композиції на процес емульгування за їх властивостями. Досліджено цитотоксичний ефект наноемульсій “in vitro” на епітелій клітин носа, який мав позитивний терапевтичний вплив. У перспективі наступних розвідок та досліджень передбачено дослідити використання наноемульсії в якості біоносіїв для інших вітамінів та біоактивних речовинThe use of nanotechnology in the medical, food, pharmaceutical, biotechnology industries today is an important scientific progress and valuable human heritage. Nanoemulsion technology is an ideal method for the manufacture of encapsulating systems for functional compounds, as it prevents their biotechnological biodegradation and improves their functional availability in the cells of the body. The aim of the article is a scientific-theoretical and practical review of the nutritional and valeological properties of nanoemulsions, their use for encapsulation of various nutraceuticals, namely fat-soluble vitamin D. The in vitro experiment was performed using Franz diffusion cells to study the release of bioactive compounds from nanocarriers. The cytotoxicity of nanoemulsions was investigated by analyzing the proliferation of thiazolyl blue tetrazolium bromide (TTB) cells and nasal epithelial cells as an “in vitro” model. The article provides to characterize the nutritional and valeological properties of nanoemulsions and to experimentally investigate hydrogels based on nanoemulsions as biocarriers of vitaminized compounds. During the study, low- and high-energy nanoemulsions were created, which were used for encapsulation of vitamin D3 and biologically active supplement - curcumin. Loaded nanoemulsions are added to homopolymer and copolymer hydrogels based on polysaccharides and their combinations. Both nanoemulsions and hydrogels are structurally characterized to evaluate the effect of the composition on the emulsification process by their properties. The cytotoxic effect of nanoemulsions "in vitro" on the epithelium of nasal cells, which had a positive therapeutic effect, was studied. In the future, further exploration and research will investigate the use of nanoemulsions as biocarriers for other vitamins and bioactive substances
Знайти схожі

3.

Назва журналу :Лікарська справа. Врачебное дело -2021р.,N 3/4
Цікаві статті :
Дужий І. Д. Особливості перебігу і терміну діагностики плевро-легеневих ускладнень коронавірусної інфекції/ І. Д. Дужий [та ін.] (стр.3-9)
Dubrovskyi E. I. The duration and specificity of the humoral immune response to SARS-CoV-2/ E. I. Dubrovskyi, B. V. Dons’koi (стр.10-16)
Казимирко В. К. Кальцификация артерий у больных атеросклерозом: причины и механизмы развития/ В. К. Казимирко [та ін.] (стр.17-35)
Богдан Т. В. Корекція дисбалансу незамінних амінокислот плазми крові у хворих на стабільну стенокардію/ Т. В. Богдан [та ін.] (стр.36-41)
Kazmirchuk V. The issue of tumor markers and their interpretation/ V. Kazmirchuk, A. Halkin (стр.42-44)
Лакатош П. В. Електронно-мікроскопічні особливості міометрія нижнього маткового сегмента в жінок з передлежанням плаценти/ П. В. Лакатош [та ін.] (стр.45-51)
Кофанова О. В. Вивчення in vitro фізико-хімічних властивостей системи «збалансований сольовий розчин – вода» з метою розробки лікувальних, реабілітаційних та профілактичних заходів в офтальмології/ О. В. Кофанова [та ін.] (стр.52-59)
Дроговоз С. М. Проблемы побочного действия препаратов при применении их вне инструкции (off label)/ С. М. Дроговоз [и др.] (стр.60-67)
Голубовська О. А. Особливості перебігу імпортованої тропічної малярії/ О. А. Голубовська [та ін.] (стр.68-73)
Євтушенко М. С. Дослідження впливу бактеріального лізату на показники активності лізосомальних фосфатаз при експериментальному пародонтиті у щурів/ М. С. Євтушенко [та ін.] (стр.74-79)
Майдебура О. П. Використання спецій та прянощів в якості природних антиоксидантів та антиканцерогенних факторів/ О. П. Майдебура, Н. І. Корильчук, А. В. Кавецька (стр.80-85)
Міщенко О. Я. Клініко-економічні аспекти гормонотерапії ER (+) HER2 (-) раку молочної залози: фокус на інгібітори ароматази/ О. Я. Міщенко [та ін.] (стр.86-91)
Цікаві статті :
Знайти схожі


4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Майдебура О. П., Корильчук Н. І., Кавецька А. В.
Назва : Використання спецій та прянощів в якості природних антиоксидантів та антиканцерогенних факторів
Місце публікування : Лікарська справа. Врачебное дело. - 2021. - № 3/4. - С. 80-85 (Шифр ЛУ2/2021/3/4)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
АНТИКАНЦЕРОГЕННЫЕ СРЕДСТВА -- ANTICARCINOGENIC AGENTS
ПРЯНОСТИ -- SPICES
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): краєзнавство
Анотація: Спеції та прянощі є природними біотехнологічними агентами, які проявляють терапевтичну активність щодо збирання вільних радикалів, що утворюються внаслідок окисного стресу, тим самим проявляючи як антиоксидантну, так і антиканцерогенну дію. Метою статті є науково-теоретичний та експериментальний огляд шляхів використання спецій та прянощів в якості природних антиоксидантів і антиканцерогенних факторів, їхній терапевтичний вплив на порушення обміну речовин і зайву масу тіла. Матеріали і методи. В ході виконання роботи здійснено експериментальне дослідження протизапального впливу суміші спецій на обмін речовин у людей (чоловіки) із зайвою масою тіла, серцево-судинними захворюваннями та порушенням обміну речовин. Результати та їх обговорення. Дослідження дозволило виявити зміну рівня тригліцеридів між групами лікування, і, за оцінками, 13 осіб дали різницю тригліцериди (15 ± 32) мг/дл (середнє значення ± SD) з 80 % потужністю (α = 0,05). Кількісну оцінку запальних реакцій проведено у 22 осіб, оскільки не було змоги зібрати достатню кількість крові для проведення аналізів, необхідних для оцінки секреції запальних цитокінів та рівня тригліцеридів. Учасники дослідження вживали такі страви, як їжу з високим вмістом насичених жирів і вуглеводів ∼1000 ккал, що містить 33 % ккал насичених жирів і 36 % ккал вуглеводів без додаткових спецій; їжу, що містить 2 г суміші спецій; їжу, що містить 6 г суміші спецій, з періодом вимивання ≥ 3 дні між днями втручання. За результатами дослідження видно, що відсоток моноцитів значно збільшився в циркуляції через 240 хв після вживання їжі, що містить спеції. У ході дослідження встановлено, що споживання спецій може зменшити негативний вплив їжі, що містить значний рівень вуглеводів та жирів в продуктах харчування. Висновки. Розроблено дієту, що містить суміш спецій, щоб дослідити протизапальну дію прянощів у контексті споживання страв, а для цього обирались спеції, які широко використовуються для щоденного споживання у раціоні людини
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)