Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>A=Присталов, А. І.$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 2
Показані документи з 1 по 2
1.

Назва журналу :Проблеми кріобіології і кріомедицини -2021р. т.31,N 1
Цікаві статті :
Щенявський І. І. Антиапоптотична дія синтетичного лей-енкефаліну даларгіну на лейкоцити щурів у моделі холодового стресу in vivo/ І. І. Щенявський (стр.3-13)
Кулєшова Л. Г. Транспортні характеристики плазматичних мембран клітин перещеплювальної культури РК-15/ Л. Г. Кулєшова [та ін.] (стр.14-22)
Ломако В. В. Лейкоцити крові молодих і старих щурів після загальної кріостимуляції (-120°С)/ В. В. Ломако, Л. М. Піроженко (стр.23-37)
Денисова О. М. Кріоконсервування еритроцитів собак із використанням диметилсульфоксиду, поліетиленгліколю та сахарози/ О. М. Денисова, Г. Ф. Жегунов (стр.38-50)
Присталов А. І. Застосування методу вакуум-інфільтрації для кріоконсервування ізольованих бруньок винограду/ А. І. Присталов, О. М. Боброва, Л. Г. Кулєшова (стр.51-57)
Мазур С. П. Виділення стовбурових клітин пульпи зубів мудрості людини та їхні властивості до і після кріоконсервування/ С. П. Мазур [та ін.] (стр.58-69)
Пахомов О. В. Збереженість клітин інтерстицію сім’яника щурів після кріоконсервування у середовищах на основі гідроксиетил крохмалю/ О. В. Пахомов (стр.70-81)
Прокопюк О. С. Виділення та кріоконсервування клітин плацент: пошук ефективних біотехнологій для експериментальної та регенеративної медицини/ О. С. Прокопюк [та ін.] (стр.82-88)
Ірсан І. І. Виживання клітин кісткової тканини після заморожування в рідкому азоті: чи грає роль час?/ І. І. Ірсан [та ін.] (стр.89-94)
Волкова Н. О. Визначення режимів відігріву для звитих канальців сім’яників щурів після вітрифікації/ Н. О. Волкова [та ін.] (стр.95-99)
Пам’яті Останкової Людмили Василівни (11.07.1943-20.12.2020) (стр.100-101)
Цікаві статті :
Знайти схожі


2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Присталов А. І., Боброва О. М., Кулєшова Л. Г.
Назва : Застосування методу вакуум-інфільтрації для кріоконсервування ізольованих бруньок винограду
Паралельн. назви :Application of Vacuum Infiltration in Cryopreservation of Isolated Grape Buds
Місце публікування : Проблеми кріобіології і кріомедицини. - Харків, 2021. - Т. 31, № 1. - С. 51-57 (Шифр ПУ73/2021/31/1)
MeSH-головна: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION
ВАКУУМ -- VACUUM
ВИНОГРАД -- VITIS
Анотація: Збереження генофонду винограду, який відноситься до рослин, що розмножуються вегетативно, є складним завданням, одним із рішень якого може бути кріоконсервування бруньок. Для насичення кріопротекторами таких об’ємних і гетерогенних зразків необхідні сучасні методи. У роботі порівнювали ефективність методу вакуум-інфільтрації та класичного пасивного насичення (вимочування) протягом 60 хв ізольованих бруньок винограду сорту Руський Конкорд кріозахисним розчином PVS 2. Для насичення методом вакуум-інфільтрації бруньки інкубували у кріозахисному розчині 15 хв при 40 кПа, після тиск поступово підвищували до атмосферного. Ефективність насичення бруньок оцінювали методом низькотемпературної диференціальної скануючої калориметрії за зміною ентальпій і температур фазових переходів та інтенсивністю стрибка теплоємності під час склування. Встановлено, що використання вакууму для насичення ізольованих бруньок винограду кріопротекторами значно збільшує концентрацію кріозахисних речовин у них та істотно зменшує кількість вільної води, яка кристалізується протягом охолодження, у порівняні з пасивним вимочуванням у вітрифікуючому розчині PVS 2Preserving the gene pool of grapes, referred to the vegetatively propagated plants is a complicated task, which can be also solved by cryopreservation of the buds. To saturate such bulk and heterogeneous samples with cryoprotectants the novel methods are required. The effectiveness of vacuum infiltration and 60 min standard passive saturation (soaking) of isolated grape buds of the Russian Concord variety with a cryoprotective solution PVS 2 were compared in this research. To saturate by vacuum infiltration the buds were incubated in cryoprotective solution for 15 min at 40 kPa, afterwards, the pressure was gradually increased to atmospheric level. The efficiency of bud saturation was evaluated with low-temperature differential scanning calorimetry by changing the enthalpies and temperatures of phase transitions as well as the intensity of heat capacity jump at glass transition. The use of vacuum in the saturation of isolated grape buds were found to lead to a strong rise in cryoprotectant concentration in them and a significant decrease in the amount of free water crystallized during cooling compared to passive soaking in a PVS 2 vitrification solution
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)