Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Антиканцерогенные средства<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи з 1 по 4
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Пасечников В. Д., Чуков С. З., Котелевец С. М.
Назва : Профилактика рака желудка на основе эрадикационной терапии предопухолевых заболеваний
Місце публікування : Российский журнал гастроэнтерологии, гепатологии, колопроктологии. - 2003. - Т. 13, № 4. - С. 11-20. (Шифр РР7/2003/13/4)
Предметні рубрики: Желудка новообразования-- проф
HELICOBACTER PYLORI
Антиканцерогенные средства
Предраковые состояния-- проф
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беспалов В. Г., Александров В. А., Петров А. С.
Назва : Антиканцерогенное действие биологически активной добавки к пище "Феокарпин" и его действующей субстанции
Місце публікування : Вопросы онкологии. - СПб., 2006. - Т. 52, № 2. - С. 169-174 (Шифр ВР55/2006/2)
Предметні рубрики: Новообразования-- проф-- этиол
Пищевые добавки
Антиканцерогенные средства
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Анисимов В. Н., Забежинский М. А., Попович И. Г., Плисс Г. Б. , Беспалов В. Г. , Александров В. А. , Стуков А. Н. , Аникин И. В. , Алимова И. Н. , Егормин П. А. , Панченко А. В. , Пискунова Т. С. , Семенченко А. В. , Тындык М. Д. , Юрова М. Н.
Назва : Современные подходы к изучению канцерогенной безопасности, противоопухолевой, антиканцерогенной и геропротекторной активности фармакологических препаратов
Місце публікування : Вопросы онкологии. - 2012. - T. 58, № 1. - С. 7-18 (Шифр ВР55/2012/58/1)
Предметні рубрики: Антиканцерогенные средства
Новообразований трансплантация
Старение-- животное
Животных выбор для эксперимента
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Майдебура О. П., Корильчук Н. І., Кавецька А. В.
Назва : Використання спецій та прянощів в якості природних антиоксидантів та антиканцерогенних факторів
Місце публікування : Лікарська справа. Врачебное дело. - 2021. - № 3/4. - С. 80-85 (Шифр ЛУ2/2021/3/4)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
АНТИКАНЦЕРОГЕННЫЕ СРЕДСТВА -- ANTICARCINOGENIC AGENTS
ПРЯНОСТИ -- SPICES
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): краєзнавство
Анотація: Спеції та прянощі є природними біотехнологічними агентами, які проявляють терапевтичну активність щодо збирання вільних радикалів, що утворюються внаслідок окисного стресу, тим самим проявляючи як антиоксидантну, так і антиканцерогенну дію. Метою статті є науково-теоретичний та експериментальний огляд шляхів використання спецій та прянощів в якості природних антиоксидантів і антиканцерогенних факторів, їхній терапевтичний вплив на порушення обміну речовин і зайву масу тіла. Матеріали і методи. В ході виконання роботи здійснено експериментальне дослідження протизапального впливу суміші спецій на обмін речовин у людей (чоловіки) із зайвою масою тіла, серцево-судинними захворюваннями та порушенням обміну речовин. Результати та їх обговорення. Дослідження дозволило виявити зміну рівня тригліцеридів між групами лікування, і, за оцінками, 13 осіб дали різницю тригліцериди (15 ± 32) мг/дл (середнє значення ± SD) з 80 % потужністю (α = 0,05). Кількісну оцінку запальних реакцій проведено у 22 осіб, оскільки не було змоги зібрати достатню кількість крові для проведення аналізів, необхідних для оцінки секреції запальних цитокінів та рівня тригліцеридів. Учасники дослідження вживали такі страви, як їжу з високим вмістом насичених жирів і вуглеводів ∼1000 ккал, що містить 33 % ккал насичених жирів і 36 % ккал вуглеводів без додаткових спецій; їжу, що містить 2 г суміші спецій; їжу, що містить 6 г суміші спецій, з періодом вимивання ≥ 3 дні між днями втручання. За результатами дослідження видно, що відсоток моноцитів значно збільшився в циркуляції через 240 хв після вживання їжі, що містить спеції. У ході дослідження встановлено, що споживання спецій може зменшити негативний вплив їжі, що містить значний рівень вуглеводів та жирів в продуктах харчування. Висновки. Розроблено дієту, що містить суміш спецій, щоб дослідити протизапальну дію прянощів у контексті споживання страв, а для цього обирались спеції, які широко використовуються для щоденного споживання у раціоні людини
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)