Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (5)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Виноград<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 19
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-19 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ежов В. В., Яланецкий А. Я., Мизин В. И.
Назва : Эффективность эндотерапии в восстановительном лечении синдрома хронической усталости на курортах Крыма
Місце публікування : Вестник физиотерапии и курортологии: Науч.-мед. журн./ М-во здравоохранения Украины, Евпаторийское о-во физиотерапевтов и курортологов,Крым.гос.мед.ун-т им.С.И.Георгиевского,Крым.респ.НИИ физ.методов лечения имед.климатологии им.И.М.Сеченова. - Євпаторія, 2010. - № 2. - С. 78-83 (Шифр ВУ3/2010/2)
Предметні рубрики: Утомления синдром хронический-- реабил-- тер
Вино
Виноград
Курорты
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Балега М. И., Макаренко О. А.
Назва : Экспериментальное исследование лечебно-профилактической эффективности комплекса полифенолов винограда
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2013. - № 4. - С. 11-15 (Шифр ВУ15/2013/4)
Примітки : Библиогр.: с.14-15
Предметні рубрики: Экстравин-- тер прим
Экстравин-Дента-- тер прим
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
РОТОВАЯ ПОЛОСТЬ, ЖИДКОСТЬ ДЛЯ ПОЛОСКАНИЯ -- MOUTHWASHES
ВИНОГРАД -- VITIS
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бокшан Е. В., Штейн Т. Ю., Громовик Б. П.
Назва : Реализация принципов безотходных технологий в производстве масла виноградного
Місце публікування : Провизор. - Харьков, 2000. - № 18. - С. 31-32 (Шифр 22633/2000/18)
MeSH-головна: ХИМИЧЕСКАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- CHEMICAL ENGINEERING
ВИНОГРАД -- VITIS
МАСЛА РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- PLANT OILS
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Стрельченко К. В., Малоштан А. В., Краснощок А. О.
Назва : Порівняльне вивчення антиоксидантної активності поліфенольних екстрактів з різних частин плодів Винограду справжнього при інсулінорезистентності
Місце публікування : Укр. біофармац. журнал. - Х., 2018. - № 4. - С. 45-49 (Шифр УУ50/2018/4)
MeSH-головна: АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
ВИНОГРАДНЫХ КОСТОЧЕК ЭКСТРАКТ -- GRAPE SEED EXTRACT
ПОЛИФЕНОЛЫ -- POLYPHENOLS

ИНСУЛИНОРЕЗИСТЕНТНОСТЬ -- INSULIN RESISTANCE
Анотація: Стан механізмів антиоксидантного захисту нашого організму відіграє важливу роль у патогенезі захворювань (ішемічна хвороба серця та інсульт), які згідно зі статистикою ВООЗ є основними причинами смертності в світі. Часто дані захворювання розвиваються на тлі цукрового діабету. Мета дослідження - порівняльне вивчення in vivo впливу поліфенольних екстрактів з різних частин плоду Винограду справжнього (м'якоть, шкірка і насіння) на активність ферментів антиоксидантного захисту печінки, вміст антиоксидантів і процеси перекисного окиснення ліпідів у ній. Інсулінорезистентність модулювали утриманням тварин на раціоні з високим вмістом фруктози. Вивчено вплив поліфенольних екстрактів з м'якоті, шкірки та насіння плодів Винограду справжнього на антиоксидантний захист печінки щурів; оцінювали вплив за такими показниками: активність каталази, супероксиддисмутази, вміст відновленого глутатіону, $E alpha-токоферолу, а також досліджували вплив на процеси перекисного окиснення ліпідів. Експериментально встановлено статистично достовірний позитивний вплив застосування ПФЕ з різних частин плодів Винограду справжнього при ранніх стадіях інсулінорезистентності, спричиненої високим вмістом фруктози в дієті. Висновки: більш виражену антиоксидантну дію in vivo мають поліфенольні екстракти з насіння та шкірки плодів Винограду справжнього порівняно з ПФЕ з м’якоті
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Фурдичко А. І.
Назва : Пародонтопротекторна активність екстравіну у щурів з токсичним гепатитом на тлі дисбіозу
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2015. - № 3. - С. 17-21 (Шифр ВУ15/2015/3)
Примітки : Бібліогр.: с.20-21
Предметні рубрики: Лекарства-Экстравин-- тер прим
MeSH-головна: ПЕРИОДОНТА БОЛЕЗНИ -- PERIODONTAL DISEASES
ПЕЧЕНИ ЛЕКАРСТВЕННОЕ ПОВРЕЖДЕНИЕ -- DRUG-INDUCED LIVER INJURY
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ СЛИЗИСТАЯ ОБОЛОЧКА -- MOUTH MUCOSA
ВИНОГРАД -- VITIS
КРЫСЫ -- RATS
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мачарадзе Д. Ш.
Назва : Особенности реакций на алкоголь
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2014. - № 4. - С. 18-24 (Шифр ЛР13/2014/4)
MeSH-головна: ПОБОЧНЫЕ ЭФФЕКТЫ И НЕБЛАГОПРИЯТНЫЕ РЕАКЦИИ, СВЯЗАННЫЕ С ЛЕКАРСТВАМИ -- DRUG-RELATED SIDE EFFECTS AND ADVERSE REACTIONS
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
АЛКОГОЛЬНЫЕ НАПИТКИ -- ALCOHOLIC BEVERAGES
ВИНОГРАД -- VITIS
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Цуканов Ю. Т., Цуканов А. Ю.
Назва : Опыт 6ти месячного применения экстракта красных листьев винограда при гормониндуцированной флебопатии
Місце публікування : Ангиология и сосудистая хирургия. - 2014. - Т. 20, № 3. - С. 102-107 (Шифр АР10/2014/20/3)
Предметні рубрики: Антистакс-- тер прим
MeSH-головна: ГОРМОНОЗАМЕЩАЮЩАЯ ТЕРАПИЯ -- HORMONE REPLACEMENT THERAPY
ЖЕНЩИН ЗДОРОВЬЕ -- WOMEN'S HEALTH
ВЕНОЗНАЯ НЕДОСТАТОЧНОСТЬ -- VENOUS INSUFFICIENCY
ЗДОРОВЬЯ СОСТОЯНИЯ ПОКАЗАТЕЛИ, ШКАЛА -- SICKNESS IMPACT PROFILE
УЛЬТРАСОНОГРАФИЯ ДОППЛЕРОВСКАЯ ДУПЛЕКСНАЯ -- ULTRASONOGRAPHY, DOPPLER, DUPLEX
ВИНОГРАД -- VITIS
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бахмулаева З. К., Магадова С. А.
Назва : Микронутриентный состав винограда, произрастающего в Дагестане
Місце публікування : Вопросы питания. - 2015. - Т. 84, № 2. - С. 59-62 (Шифр ВР56/2015/84/2)
MeSH-головна: ВИНОГРАД -- VITIS
ДАГЕСТАН -- DAGESTAN
МИНЕРАЛЫ -- MINERALS
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Присталов А. І., Боброва О. М., Кулєшова Л. Г.
Назва : Застосування методу вакуум-інфільтрації для кріоконсервування ізольованих бруньок винограду
Паралельн. назви :Application of Vacuum Infiltration in Cryopreservation of Isolated Grape Buds
Місце публікування : Проблеми кріобіології і кріомедицини. - Харків, 2021. - Т. 31, № 1. - С. 51-57 (Шифр ПУ73/2021/31/1)
MeSH-головна: КРИОПРЕЗЕРВАЦИЯ -- CRYOPRESERVATION
ВАКУУМ -- VACUUM
ВИНОГРАД -- VITIS
Анотація: Збереження генофонду винограду, який відноситься до рослин, що розмножуються вегетативно, є складним завданням, одним із рішень якого може бути кріоконсервування бруньок. Для насичення кріопротекторами таких об’ємних і гетерогенних зразків необхідні сучасні методи. У роботі порівнювали ефективність методу вакуум-інфільтрації та класичного пасивного насичення (вимочування) протягом 60 хв ізольованих бруньок винограду сорту Руський Конкорд кріозахисним розчином PVS 2. Для насичення методом вакуум-інфільтрації бруньки інкубували у кріозахисному розчині 15 хв при 40 кПа, після тиск поступово підвищували до атмосферного. Ефективність насичення бруньок оцінювали методом низькотемпературної диференціальної скануючої калориметрії за зміною ентальпій і температур фазових переходів та інтенсивністю стрибка теплоємності під час склування. Встановлено, що використання вакууму для насичення ізольованих бруньок винограду кріопротекторами значно збільшує концентрацію кріозахисних речовин у них та істотно зменшує кількість вільної води, яка кристалізується протягом охолодження, у порівняні з пасивним вимочуванням у вітрифікуючому розчині PVS 2Preserving the gene pool of grapes, referred to the vegetatively propagated plants is a complicated task, which can be also solved by cryopreservation of the buds. To saturate such bulk and heterogeneous samples with cryoprotectants the novel methods are required. The effectiveness of vacuum infiltration and 60 min standard passive saturation (soaking) of isolated grape buds of the Russian Concord variety with a cryoprotective solution PVS 2 were compared in this research. To saturate by vacuum infiltration the buds were incubated in cryoprotective solution for 15 min at 40 kPa, afterwards, the pressure was gradually increased to atmospheric level. The efficiency of bud saturation was evaluated with low-temperature differential scanning calorimetry by changing the enthalpies and temperatures of phase transitions as well as the intensity of heat capacity jump at glass transition. The use of vacuum in the saturation of isolated grape buds were found to lead to a strong rise in cryoprotectant concentration in them and a significant decrease in the amount of free water crystallized during cooling compared to passive soaking in a PVS 2 vitrification solution
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сагач В. Ф., Шиманська Т. В., Зульфігаров О. С.
Назва : Вплив екстракту винограду на скоротливу активність міокарда та коронарний потік ізольованого серця морської свинки
Місце публікування : Фізіологічний журнал. - Київ, 1999. - Т. 45, № 5. - С. 117-121 (Шифр ФУ6/1999/45/5)
MeSH-головна: МИОКАРДА СОКРАЩЕНИЕ -- MYOCARDIAL CONTRACTION
ВИНОГРАД -- VITIS
МОРСКИЕ СВИНКИ -- GUINEA PIGS
Знайти схожі

 1-10    11-19 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)