Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 61
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
1.


    Березовська, Ю. В.
    Профілактика колік і зригування у новонароджених, ефективність дитячої суміші на козиному молоці [Текст] = Prevention of colic and vomiting in newborns, the effectiveness of infant formula in goat’s milk (review of international recommendations on nutritional support) / Ю. В. Березовська, О. А. Цодікова // Дитячий лікар. - 2021. - N 2. - С. 19-24. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
КОЛИКА -- COLIC (профилактика и контроль)
ОТРЫЖКА -- ERUCTATION (профилактика и контроль, этиология)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ)
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN (физиология)
Анотація: Дитячі коліки та відрижки є однією з найчастіших проблем у дітей грудного віку, тому їй приділяється особлива увага як з боку батьків, так і з боку фахівців. Етіологія та патогенез дитячої коліки залишаються до кінця не вивченими, що, певне, пояснюється їх багатофакторним характером. Пропонована етіологія включає шлунково-кишкові, гормональні, психологічні та психосоціальні фактори. Незважаючи на частоту дитячих кольок, досі не існує єдиної стратегії щодо їх профілактики та терапії. Підбір дієти матері та дитині залишається найбільш ефективним та безпечним підходом до профілактики колік та відрижки у новонароджених. Так, при необхідності штучного вигодовування використання дитячих сумішей на козячому молоці, збагачених пребіотиками та пробіотиками, може допомогти у профілактиці алергічних реакцій на білки коров’ячого молока, а також у формуванні здорової мікробіоти кишечника і, як наслідок, призвести до зниження частоти функціональних порушень шлунково-кишкового тракту
Colic and vomiting are one of the most common problems in infants, so it is given special attention by both parents and professionals. The etiology and pathogenesis of childhood colic remain unexplored, which is probably due to their multifactorial nature. The proposed etiology includes gastrointestinal, hormonal, psychological and psychosocial factors. Despite the frequency of colic in children, there is still no single strategy for their prevention and treatment. The selection of the diet of mother and child remains the most effective and safe approach to the prevention of colic and vomiting in infants. Thus, if you need artificial feeding, the use of infant formula in goat’s milk, enriched with prebiotics and probiotics, can help prevent allergic reactions to cow’s milk proteins, as well as in the formation of a healthy intestinal microbiota and, consequently, reduce the incidence of gastric dysfunction intestinal tract
Дод.точки доступу:
Цодікова, О. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Особливості використання сиропів від кашлю в сучасній педіатричній практиці: Є-добавки - прихований ризик [Текст] = Features of the use of cough syrups in modern pediatric practice: e-supplements – a hidden risk / К. О. Зупанець [та ін.] // Дитячий лікар. - 2021. - N 3. - С. 5-10. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
КАШЕЛЬ -- COUGH (лекарственная терапия)
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS (анализ, вредные воздействия, фармакология)
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS (вредные воздействия, фармакология)
ПАРАБЕНЫ -- PARABENS (анализ, вредные воздействия)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, вредные воздействия, история)
Анотація: Застосування Є-добавок у складі сиропів від кашлю залишається актуальним питанням, адже деякі з них мають суперечливий профіль безпеки. Найбільш поширеними побічними реакціями при їх використанні є алергія, розвиток гіперсенсибілізації, порушення з боку травного тракту та ін. та вплив на гормональну функцію. При цьому найбільший ризик становлять деякі підсолоджувачі (сорбіт, ксиліт, штучні підсолоджувачі), консерванти (зокрема, парабени), деякі розчинники (пропіленгліколь, гліцерин), синтетичні барвники. Побічні реакції, а також небажані лікарські взаємодії можуть знижувати ефективність лікування, зумовлюючи необхідність додаткової терапії для корекції даних негативних явищ, що призводить до формування «порочного кола». Тому ретельна оцінка наявності у складі дитячих сиропів від кашлю потенційно небезпечних Е-добавок вкрай важлива.
The use of E-supplements in cough syrups remains a pressing issue, as some of them have a controversial safety profile. The most common adverse reactions during their use are allergies, the development of hypersensitization, disorders of the digestive tract, etc. In addition, concern is the risk of cariogenic effects, high calorie content and a decrease in the bioavailability of active substances due to the laxative effect of certain sweeteners, as well as some types of organotoxicity and effects on hormonal function. The greatest risk is posed by some sweeteners (sorbitol, xylitol, artificial sweeteners), preservatives (in particular, parabens), some solvents (propylene glycol, glycerin), and synthetic colorings. Adverse reactions, as well as unwanted drug interactions, can reduce the effectiveness of treatment, necessitating additional therapy to correct these negative phenomena, which leads to the formation of a «vicious circle». Therefore, a careful assessment of the presence of potentially hazardous E-supplements in children’s cough syrups is extremely important
Дод.точки доступу:
Зупанець, К. О.
Катилов, О. В.
Ратушна, К. Л.
Шебеко, С. К.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Знаменська, Т. К.
    Сучасний досвід проведення парентерального харчування стандартизованими препаратами промислового виробництва в педіатричній практиці: огляд літератури [Текст] / Т. К. Знаменська, О. В. Воробйова, Ю. В. Марушко // Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. - 2020. - Т. 10, № 4. - С. 68-76. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION (использование)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Парентеральне харчування може врятувати життя новонароджених та дітей, які не можуть отримувати адекватне пероральне або ентеральне харчування через передчасне народження, функціональну незрілість, кишкову недостатність або нездатність переносити вигодовування ентерально внаслідок природженої хірургічної патології шлунково-кишкової системи, вад дихальної, серцево-судинної систем тощо. Педіатричні пацієнти, зокрема діти з дуже малою та надзвичайно малою масою тіла при народжені, особливо вразливі до дефіциту енергії та обмеження білка, яке спостерігається відразу після народження та/або в періоди серйозних захворювань. Мета. Оцінити сучасний досвід використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування аптечного та промислового виробництва на підставі аналізу результатів міжнародних клінічних досліджень та опублікованих оглядів з цього приводу. Матеріали та методи дослідження. Ретроспективно селективно проаналізовано результати 27 наукових публікацій з представленими чіткими отриманими результатами клінічних рандомізованих спостережень (дослідження типу випадок-контроль, проспективні когортні дослідження, тимчасові ряди і ретроспективні дані), мультицентрових досліджень, мета-аналізів і систематичних оглядів з приводу використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування, промислового виробництва: Numeta G13Е, Numeta G16Е компанії «Baxter» (США) тощо, а також 1 системного огляду з менеджменту «готових для використання» препаратів для парентерального харчування у новонароджених. Проведено огляд даних з наукометричних інтернет баз: PubMed, UpToDate, Medscape EU, MedscapePediatrics та ін. Результати дослідження.За даними літератури, ПЕХ може бути надано у вигляді стандартної суміші, в теперішній час, переважно промислового виробництва, яка призначена для задоволення харчових потреб більшості пацієнтів тієї ж вікової групи (педіатричної, зокрема неонатальної) з аналогічним станом. Висновки. Стандартні розчини для парентерального харчування можна безпечно використовувати у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених, у тому числі у передчасно народжених дітей з дуже малою масою при народженні, зазвичай протягом короткого періоду часу (до 2-3 тижнів), з перших годин життя або гострої фази захворювання. В основному слід віддавати перевагу саме стандартизованим препаратам для парентерального харчування перед індивідуалізованими розчинами у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених. Готовий до використання стандартизований препарат промислового виробництва має потенційну користь зменшувати ризик інфікування, забезпечувати достатній запас поживних речовин, зростання дитини у межах очікуваного діапазону, простий у використанні, знижує помилки в рецепті та потенційно зменшує економічні витрати. Необхідно оцінити коротко- та довгостроковий вплив його використання в подальших клінічних дослідженнях.
Дод.точки доступу:
Воробйова, О. В.
Марушко, Ю. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Дієта при функціональних гастроінтестинальних розладах у дітей: опис клінічного випадку [Текст] / О. Л. Личковська [та ін.] // Алергія у дитини. - 2020. - № 25/26. - С. 32-33


MeSH-головна:
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ АНОМАЛИИ -- DIGESTIVE SYSTEM ABNORMALITIES (диагностика, история, метаболизм, микробиология, патофизиология, терапия, этиология)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, стандарты)
ЛАКТОЗЫ НЕПЕРЕНОСИМОСТЬ -- LACTOSE INTOLERANCE (диагностика, диетотерапия, метаболизм, микробиология, терапия, этиология)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы, тенденции)
Анотація: Функціональні гастроінтестинальні розлади (ФГІР) зустрічаються дуже час то (16 — 26% населення), у переважній більшості випадків дебютують у дитячому, молодому або середньому віці, мають тривалий, рецидивний, але не прогредієнтний, перебіг. Медикаментозне лікування переважно симптоматичне, не завжди приводить до повного і тривалого усунення симптом
Дод.точки доступу:
Личковська, О. Л.
Наконечна, Х. Б.
Семен, М. О.
Семен, В. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Івахно, О. П.
    Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування [Текст] = The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs / О. П. Івахно, І. П. Козярін // Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (анализ, использование)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, использование, стандарты)
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE (методы)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки
The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Дод.точки доступу:
Козярін, І. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Молочні суміші для дітей молодшого віку. Реномендації Комітету з питань харчування ESPGHAN [Текст] : Молочні суміші для дітей молодшого віку. Реномендації Комітету з питань харчування Европейское общество педиатрической гастроэнтерологии, гепатологии и питания // Дитячий лікар. - 2018. - N 2. - С. 61-62


MeSH-головна:
ОБЗОР -- REVIEW
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (стандарты)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, стандарты)
НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- RESEARCH (организация и управление, тенденции)
Анотація: Молочні суміші для дітей молодшого віку (МСДМВ) на основі коров’ячого молока або рослинних білків призначені для часткового задоволення потреб у харчуванні дітей віком від 1 до 3 років. Вони широко доступні на ринку, проте їхній склад не регулюється суворо, а впливи на здоров’я не вивчаються систематично. Комітет з питань харчування ESPGHAN здійснив систематичний огляд літератури, що стосується складу МСДМВ, та розглянув їхню роль у дієті дітей молодшого віку. Огляд показав, що МСДМВ мають різноманітний склад, інколи із надто високим вмістом білків, вуглеводів і навіть доданих цукрів. Фахівці Комітету дійшли висновку, що поживний склад МСДМВ має бути подібним до складу сумішей для подальшого (після 3 років) харчування за забезпеченням енергією та вмістом поживних речовин, які можуть бути дефіцитними у раціоні дітей країн Європи, – заліза, вітаміну D та поліненасичених жирних кислот (ω-3 ПНЖК), тоді як вміст тваринного білка має бути на рівні нижньої межі допустимого діапазону. За деякими даними, використання МСДМВ сприяє збільшенню споживання вітаміну D, заліза та ω-3 ПНЖК. Однак цими складовими можна забезпечити дітей і завдяки звичайній і/або збагаченій їжі або харчовим добавкам. Тож фахівці Комітету вважають, що на підставі наявних доказів немає потреби в рутинному застосуванні МСДМВ у дітей 1-3 років, але ці суміші можна використовувати як частину стратегії збільшення споживання заліза, вітаміну D і ω-3 ПНЖК та зменшення споживання білка (у порівнянні з незбагаченим коров’ячим молоком). Суміші для подальшого (після 3 років) харчування можна використовувати з тією ж метою. Інші стратегії для оптимізації отримання поживних речовин включають пропаганду здорового різноманітного раціону, використання збагачених харчових продуктів та харчових добавок
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення [Текст] / Л. Ю. Філіпова [та ін.] // Одеський медичний журнал. - 2018. - N 5. - С. 57-63. - Бібліогр.: с. 62-63


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE (использование)
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Анотація: Наведено результати вивчення сумісності функціонально-технологічних та фізико-хімічних характеристик складових розроблених рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення. Проаналізовано взаємозв'язок основних складових продуктів із заданими властивостями на етапі наукового моделювання відповідно до принципів харчової комбінаторики, технології виробництва та дієтотерапії. Виконані дослідження свідчать, що обґрунтування рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення базується на комплексі наукових даних про характер, глибину та структуру дефіциту мікро- та макронутрієнтів у дітей з відповідними порушеннями стану здоров'я, особливостей сировини та збагачувальних добавок, включаючи їх хімічний склад та функціонально-технологічно властивості, і навіть ступінь безпеки під впливом технологічних чинників
Дод.точки доступу:
Філіпова, Л. Ю.
Стоєва, Т. В.
Зубаренко, О. В.
Зубарева, Л. І.
Мацюк, Н. Б.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Охотникова, О. М.
    Організація гіпоалергенного харчування дітей [Текст] = Organization of hypoallergenic nutrition in young children / О. М. Охотникова, Н. Ю. Яковлева // Ліки України. - 2017. - № 8. - С. 22-29. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, вредные воздействия)
ПИТАНИЯ ПОЛИТИКА -- NUTRITION POLICY (тенденции)
Анотація: У лекції наведено основні принципи раціонального харчування дітей перших місяців і років життя з харчовою алергією, рекомендації щодо вибору оптимальних сучасних харчових гіпоалергенних сумішей і харчових продуктів
Дод.точки доступу:
Яковлева, Н. Ю.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Heyman, M. B.
    Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації [Текст] / M. B. Heyman, A. Steven, S. A. Abrams // Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH) (использование)
НАПИТКИ -- BEVERAGES (использование)
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Анотація: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Дод.точки доступу:
Steven, A.
Abrams, S. A.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Перший кисломолочний прикорм – відповідальний вибір [Текст] // Дитячий лікар. - 2017. - N 4. - С. 36-38


MeSH-головна:
ИОГУРТ -- YOGURT (анализ)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ)
Анотація: Раціональне харчування – один із ключових факторів, які впливають на якість життя та здоров’я дитини. Особливу роль харчування відіграє в ранньому дитячому віці, коли інтенсивні процеси росту та розвитку організму зумовлюють особливо високу потребу в поживних речовинах та енергії. Дані досліджень, проведених протягом останніх років, переконливо свідчать, що стан здоров’я дитини та резистентність до багатьох захворювань значною мірою залежать від характеру харчування. Саме воно є ключовим фактором впливу на стан інтестинальної мікрофлори та її активність, що своєю чергою забезпечує достатній рівень локального імунітету
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)