Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 61
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Березовська Ю. В., Цодікова О. А.
Назва : Профілактика колік і зригування у новонароджених, ефективність дитячої суміші на козиному молоці
Паралельн. назви :Prevention of colic and vomiting in newborns, the effectiveness of infant formula in goat’s milk (review of international recommendations on nutritional support)
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2021. - N 2. - С. 19-24 (Шифр ДУ23/2021/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: КОЛИКА -- COLIC
ОТРЫЖКА -- ERUCTATION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
Анотація: Дитячі коліки та відрижки є однією з найчастіших проблем у дітей грудного віку, тому їй приділяється особлива увага як з боку батьків, так і з боку фахівців. Етіологія та патогенез дитячої коліки залишаються до кінця не вивченими, що, певне, пояснюється їх багатофакторним характером. Пропонована етіологія включає шлунково-кишкові, гормональні, психологічні та психосоціальні фактори. Незважаючи на частоту дитячих кольок, досі не існує єдиної стратегії щодо їх профілактики та терапії. Підбір дієти матері та дитині залишається найбільш ефективним та безпечним підходом до профілактики колік та відрижки у новонароджених. Так, при необхідності штучного вигодовування використання дитячих сумішей на козячому молоці, збагачених пребіотиками та пробіотиками, може допомогти у профілактиці алергічних реакцій на білки коров’ячого молока, а також у формуванні здорової мікробіоти кишечника і, як наслідок, призвести до зниження частоти функціональних порушень шлунково-кишкового трактуColic and vomiting are one of the most common problems in infants, so it is given special attention by both parents and professionals. The etiology and pathogenesis of childhood colic remain unexplored, which is probably due to their multifactorial nature. The proposed etiology includes gastrointestinal, hormonal, psychological and psychosocial factors. Despite the frequency of colic in children, there is still no single strategy for their prevention and treatment. The selection of the diet of mother and child remains the most effective and safe approach to the prevention of colic and vomiting in infants. Thus, if you need artificial feeding, the use of infant formula in goat’s milk, enriched with prebiotics and probiotics, can help prevent allergic reactions to cow’s milk proteins, as well as in the formation of a healthy intestinal microbiota and, consequently, reduce the incidence of gastric dysfunction intestinal tract
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зупанець К. О., Катилов О. В., Ратушна К. Л., Шебеко С. К.
Назва : Особливості використання сиропів від кашлю в сучасній педіатричній практиці: Є-добавки - прихований ризик
Паралельн. назви :Features of the use of cough syrups in modern pediatric practice: e-supplements – a hidden risk
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2021. - N 3. - С. 5-10 (Шифр ДУ23/2021/3)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: КАШЕЛЬ -- COUGH
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ПАРАБЕНЫ -- PARABENS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Застосування Є-добавок у складі сиропів від кашлю залишається актуальним питанням, адже деякі з них мають суперечливий профіль безпеки. Найбільш поширеними побічними реакціями при їх використанні є алергія, розвиток гіперсенсибілізації, порушення з боку травного тракту та ін. та вплив на гормональну функцію. При цьому найбільший ризик становлять деякі підсолоджувачі (сорбіт, ксиліт, штучні підсолоджувачі), консерванти (зокрема, парабени), деякі розчинники (пропіленгліколь, гліцерин), синтетичні барвники. Побічні реакції, а також небажані лікарські взаємодії можуть знижувати ефективність лікування, зумовлюючи необхідність додаткової терапії для корекції даних негативних явищ, що призводить до формування «порочного кола». Тому ретельна оцінка наявності у складі дитячих сиропів від кашлю потенційно небезпечних Е-добавок вкрай важлива.The use of E-supplements in cough syrups remains a pressing issue, as some of them have a controversial safety profile. The most common adverse reactions during their use are allergies, the development of hypersensitization, disorders of the digestive tract, etc. In addition, concern is the risk of cariogenic effects, high calorie content and a decrease in the bioavailability of active substances due to the laxative effect of certain sweeteners, as well as some types of organotoxicity and effects on hormonal function. The greatest risk is posed by some sweeteners (sorbitol, xylitol, artificial sweeteners), preservatives (in particular, parabens), some solvents (propylene glycol, glycerin), and synthetic colorings. Adverse reactions, as well as unwanted drug interactions, can reduce the effectiveness of treatment, necessitating additional therapy to correct these negative phenomena, which leads to the formation of a «vicious circle». Therefore, a careful assessment of the presence of potentially hazardous E-supplements in children’s cough syrups is extremely important
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Знаменська Т. К., Воробйова О. В., Марушко Ю. В.
Назва : Сучасний досвід проведення парентерального харчування стандартизованими препаратами промислового виробництва в педіатричній практиці: огляд літератури
Місце публікування : Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. - Київ, 2020. - Т. 10, № 4. - С. 68-76 (Шифр НУ45/2020/10/4)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Парентеральне харчування може врятувати життя новонароджених та дітей, які не можуть отримувати адекватне пероральне або ентеральне харчування через передчасне народження, функціональну незрілість, кишкову недостатність або нездатність переносити вигодовування ентерально внаслідок природженої хірургічної патології шлунково-кишкової системи, вад дихальної, серцево-судинної систем тощо. Педіатричні пацієнти, зокрема діти з дуже малою та надзвичайно малою масою тіла при народжені, особливо вразливі до дефіциту енергії та обмеження білка, яке спостерігається відразу після народження та/або в періоди серйозних захворювань. Мета. Оцінити сучасний досвід використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування аптечного та промислового виробництва на підставі аналізу результатів міжнародних клінічних досліджень та опублікованих оглядів з цього приводу. Матеріали та методи дослідження. Ретроспективно селективно проаналізовано результати 27 наукових публікацій з представленими чіткими отриманими результатами клінічних рандомізованих спостережень (дослідження типу випадок-контроль, проспективні когортні дослідження, тимчасові ряди і ретроспективні дані), мультицентрових досліджень, мета-аналізів і систематичних оглядів з приводу використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування, промислового виробництва: Numeta G13Е, Numeta G16Е компанії «Baxter» (США) тощо, а також 1 системного огляду з менеджменту «готових для використання» препаратів для парентерального харчування у новонароджених. Проведено огляд даних з наукометричних інтернет баз: PubMed, UpToDate, Medscape EU, MedscapePediatrics та ін. Результати дослідження.За даними літератури, ПЕХ може бути надано у вигляді стандартної суміші, в теперішній час, переважно промислового виробництва, яка призначена для задоволення харчових потреб більшості пацієнтів тієї ж вікової групи (педіатричної, зокрема неонатальної) з аналогічним станом. Висновки. Стандартні розчини для парентерального харчування можна безпечно використовувати у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених, у тому числі у передчасно народжених дітей з дуже малою масою при народженні, зазвичай протягом короткого періоду часу (до 2-3 тижнів), з перших годин життя або гострої фази захворювання. В основному слід віддавати перевагу саме стандартизованим препаратам для парентерального харчування перед індивідуалізованими розчинами у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених. Готовий до використання стандартизований препарат промислового виробництва має потенційну користь зменшувати ризик інфікування, забезпечувати достатній запас поживних речовин, зростання дитини у межах очікуваного діапазону, простий у використанні, знижує помилки в рецепті та потенційно зменшує економічні витрати. Необхідно оцінити коротко- та довгостроковий вплив його використання в подальших клінічних дослідженнях.
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Личковська О. Л., Наконечна Х. Б., Семен М. О., Семен В. Д.
Назва : Дієта при функціональних гастроінтестинальних розладах у дітей: опис клінічного випадку
Місце публікування : Алергія у дитини. - 2020. - № 25/26. - С. 32-33 (Шифр АУ32/2020/25/26)
MeSH-головна: ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ АНОМАЛИИ -- DIGESTIVE SYSTEM ABNORMALITIES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ЛАКТОЗЫ НЕПЕРЕНОСИМОСТЬ -- LACTOSE INTOLERANCE
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Анотація: Функціональні гастроінтестинальні розлади (ФГІР) зустрічаються дуже час то (16 — 26% населення), у переважній більшості випадків дебютують у дитячому, молодому або середньому віці, мають тривалий, рецидивний, але не прогредієнтний, перебіг. Медикаментозне лікування переважно симптоматичне, не завжди приводить до повного і тривалого усунення симптом
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Назва : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Паралельн. назви :The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Молочні суміші для дітей молодшого віку. Реномендації Комітету з питань харчування ESPGHAN : Молочні суміші для дітей молодшого віку. Реномендації Комітету з питань харчування Европейское общество педиатрической гастроэнтерологии, гепатологии и питания
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2018. - N 2. - С. 61-62 (Шифр ДУ23/2018/2)
MeSH-головна: ОБЗОР -- REVIEW
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- RESEARCH
Анотація: Молочні суміші для дітей молодшого віку (МСДМВ) на основі коров’ячого молока або рослинних білків призначені для часткового задоволення потреб у харчуванні дітей віком від 1 до 3 років. Вони широко доступні на ринку, проте їхній склад не регулюється суворо, а впливи на здоров’я не вивчаються систематично. Комітет з питань харчування ESPGHAN здійснив систематичний огляд літератури, що стосується складу МСДМВ, та розглянув їхню роль у дієті дітей молодшого віку. Огляд показав, що МСДМВ мають різноманітний склад, інколи із надто високим вмістом білків, вуглеводів і навіть доданих цукрів. Фахівці Комітету дійшли висновку, що поживний склад МСДМВ має бути подібним до складу сумішей для подальшого (після 3 років) харчування за забезпеченням енергією та вмістом поживних речовин, які можуть бути дефіцитними у раціоні дітей країн Європи, – заліза, вітаміну D та поліненасичених жирних кислот (ω-3 ПНЖК), тоді як вміст тваринного білка має бути на рівні нижньої межі допустимого діапазону. За деякими даними, використання МСДМВ сприяє збільшенню споживання вітаміну D, заліза та ω-3 ПНЖК. Однак цими складовими можна забезпечити дітей і завдяки звичайній і/або збагаченій їжі або харчовим добавкам. Тож фахівці Комітету вважають, що на підставі наявних доказів немає потреби в рутинному застосуванні МСДМВ у дітей 1-3 років, але ці суміші можна використовувати як частину стратегії збільшення споживання заліза, вітаміну D і ω-3 ПНЖК та зменшення споживання білка (у порівнянні з незбагаченим коров’ячим молоком). Суміші для подальшого (після 3 років) харчування можна використовувати з тією ж метою. Інші стратегії для оптимізації отримання поживних речовин включають пропаганду здорового різноманітного раціону, використання збагачених харчових продуктів та харчових добавок
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Філіпова Л. Ю., Стоєва Т. В., Зубаренко О. В., Зубарева Л. І., Мацюк Н. Б.
Назва : Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення
Місце публікування : Одеський медичний журнал. - Одеса, 2018. - N 5. - С. 57-63 (Шифр ОУ2/2018/5)
Примітки : Бібліогр.: с. 62-63
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Анотація: Наведено результати вивчення сумісності функціонально-технологічних та фізико-хімічних характеристик складових розроблених рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення. Проаналізовано взаємозв'язок основних складових продуктів із заданими властивостями на етапі наукового моделювання відповідно до принципів харчової комбінаторики, технології виробництва та дієтотерапії. Виконані дослідження свідчать, що обґрунтування рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення базується на комплексі наукових даних про характер, глибину та структуру дефіциту мікро- та макронутрієнтів у дітей з відповідними порушеннями стану здоров'я, особливостей сировини та збагачувальних добавок, включаючи їх хімічний склад та функціонально-технологічно властивості, і навіть ступінь безпеки під впливом технологічних чинників
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Охотникова О. М., Яковлева Н. Ю.
Назва : Організація гіпоалергенного харчування дітей
Паралельн. назви :Organization of hypoallergenic nutrition in young children
Місце публікування : Ліки України. - 2017. - № 8. - С. 22-29 (Шифр ЛУ4/2017/8)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИТАНИЯ ПОЛИТИКА -- NUTRITION POLICY
Анотація: У лекції наведено основні принципи раціонального харчування дітей перших місяців і років життя з харчовою алергією, рекомендації щодо вибору оптимальних сучасних харчових гіпоалергенних сумішей і харчових продуктів
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Heyman M. B., Steven A., Abrams S. A.
Назва : Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації
Місце публікування : Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87 (Шифр МУ94/2017/11/2)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH)
НАПИТКИ -- BEVERAGES
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Анотація: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Перший кисломолочний прикорм – відповідальний вибір
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2017. - N 4. - С. 36-38 (Шифр ДУ23/2017/4)
MeSH-головна: ИОГУРТ -- YOGURT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Раціональне харчування – один із ключових факторів, які впливають на якість життя та здоров’я дитини. Особливу роль харчування відіграє в ранньому дитячому віці, коли інтенсивні процеси росту та розвитку організму зумовлюють особливо високу потребу в поживних речовинах та енергії. Дані досліджень, проведених протягом останніх років, переконливо свідчать, що стан здоров’я дитини та резистентність до багатьох захворювань значною мірою залежать від характеру харчування. Саме воно є ключовим фактором впливу на стан інтестинальної мікрофлори та її активність, що своєю чергою забезпечує достатній рівень локального імунітету
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-61      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)