Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 61
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-61   61-61 
1.


    Боровик, Т. Э.
    Энтеральное питание детей с хирургической патологией кишечника [Текст] / Т. Э. Боровик // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2000. - № 3. - С. 66-68


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
КИШЕЧНИК -- INTESTINES (метаболизм, патология, повреждения, хирургия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Шадрін, О. Г.
    Щодо доцільності застосування кисломолочних продуктів у харчуванні дітей грудного віку [Текст] / О. Г. Шадрін // Здоровье ребенка. - 2013. - № 3. - С. 83-84


MeSH-головна:
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Харчові дефіцити у дітей перших 3 років життя за даними мультицентрового дослідження в Україні [Текст] / С. А. Няньковський [и др.] // Здоровье ребенка. - 2015. - № 3. - С. 43-51


MeSH-головна:
МЛАДЕНЕЦ, ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- INFANT NUTRITION DISORDERS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Няньковський, С. А.
Добрянський, Д. О.
Івахненко, О. С.
Яворська, М. О.
Заєць, В. В.
Платонова, О. М.
Шадрін, О. Г.
Клименко, В. А.
Солодовнік, Г. Л.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Харчові дефіцити у дітей перших 3 років життя за даними мультицентрового дослідження в Україні [Текст] / С. Л. Няньковський [та ін.] // Здоровье ребенка. - 2013. - № 5. - С. 89-97


MeSH-головна:
МЛАДЕНЦЕВ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- INFANT NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA (стандарты)
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (стандарты)
Дод.точки доступу:
Няньковський, С. Л.
Шадрін, О. Г.
Клименко, В. А.
Добрянський, Д. О.
Івахненко, О. С.
Яворська, М. О.
Платонова, О. М.
Солодовнік, Г. Л.
Заєць, В. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Heyman, M. B.
    Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації [Текст] / M. B. Heyman, A. Steven, S. A. Abrams // Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH) (использование)
НАПИТКИ -- BEVERAGES (использование)
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Анотація: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Дод.точки доступу:
Steven, A.
Abrams, S. A.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Ладнова, Г. Г.
    Фактическое питание и витаминный статус школьников Орловской области [Текст] / Г. Г. Ладнова, А. В. Истомин, А. В. Николаев // Гигиена и санитария. - 2001. - № 3. - С. 54-57


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, снабжение и распределение)
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
Дод.точки доступу:
Истомин, А. В.
Николаев, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Такое детское кисломолочное питание, не только можно, а и нужно давать малышам! [Текст] // Современная педиатрия. - 2013. - № 8. - С. 27-28


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
ИОГУРТ -- YOGURT
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Знаменська, Т. К.
    Сучасний досвід проведення парентерального харчування стандартизованими препаратами промислового виробництва в педіатричній практиці: огляд літератури [Текст] / Т. К. Знаменська, О. В. Воробйова, Ю. В. Марушко // Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. - 2020. - Т. 10, № 4. - С. 68-76. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION (использование)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Парентеральне харчування може врятувати життя новонароджених та дітей, які не можуть отримувати адекватне пероральне або ентеральне харчування через передчасне народження, функціональну незрілість, кишкову недостатність або нездатність переносити вигодовування ентерально внаслідок природженої хірургічної патології шлунково-кишкової системи, вад дихальної, серцево-судинної систем тощо. Педіатричні пацієнти, зокрема діти з дуже малою та надзвичайно малою масою тіла при народжені, особливо вразливі до дефіциту енергії та обмеження білка, яке спостерігається відразу після народження та/або в періоди серйозних захворювань. Мета. Оцінити сучасний досвід використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування аптечного та промислового виробництва на підставі аналізу результатів міжнародних клінічних досліджень та опублікованих оглядів з цього приводу. Матеріали та методи дослідження. Ретроспективно селективно проаналізовано результати 27 наукових публікацій з представленими чіткими отриманими результатами клінічних рандомізованих спостережень (дослідження типу випадок-контроль, проспективні когортні дослідження, тимчасові ряди і ретроспективні дані), мультицентрових досліджень, мета-аналізів і систематичних оглядів з приводу використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування, промислового виробництва: Numeta G13Е, Numeta G16Е компанії «Baxter» (США) тощо, а також 1 системного огляду з менеджменту «готових для використання» препаратів для парентерального харчування у новонароджених. Проведено огляд даних з наукометричних інтернет баз: PubMed, UpToDate, Medscape EU, MedscapePediatrics та ін. Результати дослідження.За даними літератури, ПЕХ може бути надано у вигляді стандартної суміші, в теперішній час, переважно промислового виробництва, яка призначена для задоволення харчових потреб більшості пацієнтів тієї ж вікової групи (педіатричної, зокрема неонатальної) з аналогічним станом. Висновки. Стандартні розчини для парентерального харчування можна безпечно використовувати у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених, у тому числі у передчасно народжених дітей з дуже малою масою при народженні, зазвичай протягом короткого періоду часу (до 2-3 тижнів), з перших годин життя або гострої фази захворювання. В основному слід віддавати перевагу саме стандартизованим препаратам для парентерального харчування перед індивідуалізованими розчинами у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених. Готовий до використання стандартизований препарат промислового виробництва має потенційну користь зменшувати ризик інфікування, забезпечувати достатній запас поживних речовин, зростання дитини у межах очікуваного діапазону, простий у використанні, знижує помилки в рецепті та потенційно зменшує економічні витрати. Необхідно оцінити коротко- та довгостроковий вплив його використання в подальших клінічних дослідженнях.
Дод.точки доступу:
Воробйова, О. В.
Марушко, Ю. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Сучасні тенденції в харчуванні дітей раннього віку (12-36 міс.): європейський та світовий досвід [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Здоровье ребенка. - 2013. - № 2. - С. 95-107


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES (стандарты, тенденции)
МЛАДЕНЦЕВ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- INFANT NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA (стандарты)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Добрянський, Д. О.
Няньковський, С. Л.
Клименко, В. А.
Бєлоусова, О. Ю.
Івахненко, О. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Козакевич, В. К.
    Сучасні принципи адаптації дитячих молочних сумішей [Текст] / В. К. Козакевич // Перинатологія та педіатрія. - 2013. - № 4. - С. 16-19


MeSH-головна:
ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Сучасні особливості введення підгодовування та його ефективність у дітей раннього віку на вільному грудному вигодовуванні [Текст] = Modern features of complementary feeding and their efficiency in baby-led feeding / К. Д. Дука [та ін.] // Здоровье ребёнка. - 2017. - N 8. - С. 48-51. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
КОРМЛЕНИЯ МЕТОДЫ -- FEEDING METHODS (тенденции)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, использование)
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Анотація: Вільне грудне вигодовування існує в практиці педіатрії з 2002 року. Але досі немає чітких результатів щодо ефективності його проведення та впливу на здоров’я дітей раннього віку, особливої уваги вимагає вивчення ефективності введення підгодовування. Метою роботи було вивчення особливостей введення підгодовування та його ефективності у дітей раннього віку на вільному грудному вигодовуванні. Матеріали та методи. Нами проведено аналіз 245 анкет дітей першого року життя, що перебували на вільному грудному вигодовуванні. В анкетах для матерів ставились питання щодо початку введення підгодовування, його виду, реакції дитини з оцінкою фізичного розвитку та перенесених захворювань. Результати. У дітей на вільному грудному вигодовуванні виявлена тенденція до пізнього введення прикормів (з 6 міс.). Так склалося, що до цього віку дитина одержує лише грудне молоко, що вже не може задовольнити потребу у важливих інгредієнтах, необхідних дитині в цьому віці, і призводить до різних порушень метаболізму у вигляді алергічних захворювань, метаболічного синдрому, анемії, остеопорозу та ін. Особливе занепокоєння викликав той факт, що діти надто пізно починають одержувати м’ясні продукти, що закономірно призводить до розвитку залізодефіцитної анемії. Крім того, всупереч сучасним нормам та положенням, ми відмітили часті факти самостійного вживання як самого цільного коров’ячего молока, так і кисломолочних продуктів, виготовлених із нього (кефір, йогурти тощо). Висновки. На підставі вивчення даного питання доведено, що існуючі положення щодо введення підгодовування дітям на вільному грудному вигодовуванні потребують перегляду та корекції відповідно до стану здоров’я дитини та існуючих положень Всесвітньої організації охорони здоров’я
Baby-led feeding exists in the practice of pediatrics since 2002. But there are still no clear results on the effectiveness of its implementation and the impact on the health of young children. Particular attention is required to study the effectiveness of introducing complementary feeding. Materials and methods. We analyzed 245 questionnaires of infants with baby-led-feeding. In the questionnaires for mothers, questions were raised about the initiation of the introduction of complementary feeding, its types, the child’s reaction, with the assessment of physical development and the previous diseases. Results. Children with baby-led-feeding have a tendency to late introduction of complementary feeding (from 6 months). It turned out that until this age, the child receives only breast milk, which can’t satisfy the need for important constituent ingredients. They are necessary for the child at this age, and it leads to various metabolic disorders in the form of allergic di­seases, metabolic syndrome, anemia, osteoporosis and others. Particular concern was caused by the fact that children start receiving meat products too late, which naturally leads to the development of iron deficiency anemia. In addition, contrary to the current norms and regulations, we noticed frequent facts of self-consumption of the whole milk itself and fermented milk products made from it (kephir, yoghurt). Conclusions. Based on the study of this question, it was proved that the existing provisions on the introduction of complementary foods with baby-led-feeding require supervision and correction in accordance with the state of children’s health and the existing provisions of the World Health Organization
Дод.точки доступу:
Дука, К. Д.
Мишина, Н. В.
Єфанова, А. О.
Дука, І. Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Богатирьова, Р. В.
    Стан дитячого харчування в Україні та його вплив на здоров’я дітей [Текст] / Р. В. Богатирьова // Медицинские вести. - 1998. - № 2. - С. 2-5


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (микробиология, снабжение и распределение, стандарты)
УКРАИНА -- UKRAINE
ЗДОРОВЬЯ СОСТОЯНИЕ -- HEALTH STATUS
Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Сорвачева, Т. Н.
    Сравнительная оценка состояния здоровья детей в раннем возрасте в зависимости от характера вскармливания на первом году жизни [Текст] / Т. Н. Сорвачева, В. В. Пашкевич, И. Я. Конь // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2001. - № 3. - С. 72-76


MeSH-головна:
МЛАДЕНЕЦ, УХОД -- INFANT CARE (методы, организация и управление, психология, тенденции)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, классификация, снабжение и распределение, стандарты)
Дод.точки доступу:
Пашкевич, В. В.
Конь, И. Я.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Бельмер, С. В.
    Спорные вопросы и реальные ответы о продуктах детского питания [Текст] / С. В. Бельмер // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2015. - Т. 60, № 5. - С. 121-126. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ)
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (химия)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


    Левчук, Л. В.
    Современный подход к назначению прикормов для ранней профилактики дефицитных состояний у детей первого года жизни [Текст] / Л. В. Левчук, Т. В. Бородулина, Н. Е. Санникова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2014. - Т. 59, № 6. - С. 120-125


MeSH-головна:
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (стандарты)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
РАХИТ -- RICKETS (диетотерапия, профилактика и контроль)
АНЕМИЯ -- ANEMIA (профилактика и контроль)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (профилактика и контроль)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (прием и дозировка)
Дод.точки доступу:
Бородулина, Т. В.
Санникова, Н. Е.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


   
    Результаты клинической апробации новых отечественных продуктов для лечения больных фенилкетонурией [Текст] / К. С. Ладодо, Е. П. Рыбакова, Т. В. Бушуева // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 1999. - № 6. - С. 51-55


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED (использование)
ФЕНИЛКЕТОНУРИИ -- PHENYLKETONURIAS (диетотерапия)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
Дод.точки доступу:
Ладодо, К. С.
Рыбакова, Е. П.
Бушуева, Т. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


    Березовська, Ю. В.
    Профілактика колік і зригування у новонароджених, ефективність дитячої суміші на козиному молоці [Текст] = Prevention of colic and vomiting in newborns, the effectiveness of infant formula in goat’s milk (review of international recommendations on nutritional support) / Ю. В. Березовська, О. А. Цодікова // Дитячий лікар. - 2021. - N 2. - С. 19-24. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
КОЛИКА -- COLIC (профилактика и контроль)
ОТРЫЖКА -- ERUCTATION (профилактика и контроль, этиология)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ)
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN (физиология)
Анотація: Дитячі коліки та відрижки є однією з найчастіших проблем у дітей грудного віку, тому їй приділяється особлива увага як з боку батьків, так і з боку фахівців. Етіологія та патогенез дитячої коліки залишаються до кінця не вивченими, що, певне, пояснюється їх багатофакторним характером. Пропонована етіологія включає шлунково-кишкові, гормональні, психологічні та психосоціальні фактори. Незважаючи на частоту дитячих кольок, досі не існує єдиної стратегії щодо їх профілактики та терапії. Підбір дієти матері та дитині залишається найбільш ефективним та безпечним підходом до профілактики колік та відрижки у новонароджених. Так, при необхідності штучного вигодовування використання дитячих сумішей на козячому молоці, збагачених пребіотиками та пробіотиками, може допомогти у профілактиці алергічних реакцій на білки коров’ячого молока, а також у формуванні здорової мікробіоти кишечника і, як наслідок, призвести до зниження частоти функціональних порушень шлунково-кишкового тракту
Colic and vomiting are one of the most common problems in infants, so it is given special attention by both parents and professionals. The etiology and pathogenesis of childhood colic remain unexplored, which is probably due to their multifactorial nature. The proposed etiology includes gastrointestinal, hormonal, psychological and psychosocial factors. Despite the frequency of colic in children, there is still no single strategy for their prevention and treatment. The selection of the diet of mother and child remains the most effective and safe approach to the prevention of colic and vomiting in infants. Thus, if you need artificial feeding, the use of infant formula in goat’s milk, enriched with prebiotics and probiotics, can help prevent allergic reactions to cow’s milk proteins, as well as in the formation of a healthy intestinal microbiota and, consequently, reduce the incidence of gastric dysfunction intestinal tract
Дод.точки доступу:
Цодікова, О. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


    Ладодо, К.
    Продукты-пробиотики в лечебном питании детей [Текст] / К. Ладодо // Врач. - 1999. - № 9. - С. 33-34


MeSH-головна:
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, стандарты)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED (снабжение и распределение, стандарты)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Конь, И. Я.
    Продукты детского питания промышленного выпуска в педиатрической практике [Текст] / И. Я. Конь, О. В. Георгиева // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2014. - T. 93, № 3. - С. 74-79


Рубрики: Дети

MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES (законодательство и юриспруденция)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Дод.точки доступу:
Георгиева, О. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


   
    Программирование питанием: питание детей старше года [Текст] / А. К. Батурин [и др.] // Педиатрия : журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2013. - Т. 92, № 2. - С. 100-106


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование, стандарты)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Дод.точки доступу:
Батурин, А. К.
Кешабянц, Э. Э.
Сафронова, А. М.
Нетребенко, О. К.


Знайти схожі

 1-20    21-40   41-61   61-61 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)