Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 61
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-61   61-61 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ярошенко Е. Г., Соколова И. И.
Назва : Гигиена полости рта у детей раннего возраста с множественным кариесом
Місце публікування : СтоматологИНФО. - 2014. - № 5. - С. 13-15 (Шифр СУ36/2014/5)
MeSH-головна: СТОМАТОЛОГИЧЕСКАЯ ПОМОЩЬ ДЕТСКАЯ -- DENTAL CARE FOR CHILDREN
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ ГИГИЕНА -- ORAL HYGIENE
КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ СТОМАТОЛОГИЯ -- PREVENTIVE DENTISTRY
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
СТОМАТОЛОГИЧЕСКИЕ ГИГИЕНИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- DENTIFRICES
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шадрін О. Г.
Назва : Щодо доцільності застосування кисломолочних продуктів у харчуванні дітей грудного віку
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2013. - № 3. - С. 83-84 (Шифр ЗУ27/2013/3)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Няньковський С. А., Добрянський Д. О., Івахненко О. С., Яворська М. О. , Заєць В. В. , Платонова О. М. , Шадрін О. Г. , Клименко В. А. , Солодовнік Г. Л.
Назва : Харчові дефіцити у дітей перших 3 років життя за даними мультицентрового дослідження в Україні
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2015. - № 3. - С. 43-51 (Шифр ЗУ27/2015/3)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ, ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- INFANT NUTRITION DISORDERS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Няньковський С. Л., Шадрін О. Г., Клименко В. А., Добрянський Д. О., Івахненко О. С., Яворська М. О., Платонова О. М., Солодовнік Г. Л., Заєць В. В.
Назва : Харчові дефіцити у дітей перших 3 років життя за даними мультицентрового дослідження в Україні
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2013. - № 5. - С. 89-97 (Шифр ЗУ27/2013/5)
MeSH-головна: МЛАДЕНЦЕВ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- INFANT NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Такое детское кисломолочное питание, не только можно, а и нужно давать малышам!
Місце публікування : Современная педиатрия. - 2013. - № 8. - С. 27-28 (Шифр СУ26/2013/8)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
ИОГУРТ -- YOGURT
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шадрін О. Г., Добрянський Д. О., Няньковський С. Л., Клименко В. А., Бєлоусова О. Ю., Івахненко О. С.
Назва : Сучасні тенденції в харчуванні дітей раннього віку (12-36 міс.): європейський та світовий досвід
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2013. - № 2. - С. 95-107 (Шифр ЗУ27/2013/2)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
МЛАДЕНЦЕВ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- INFANT NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дука К. Д., Мишина Н. В., Єфанова А. О., Дука І. Г.
Назва : Сучасні особливості введення підгодовування та його ефективність у дітей раннього віку на вільному грудному вигодовуванні
Паралельн. назви :Modern features of complementary feeding and their efficiency in baby-led feeding
Місце публікування : Здоровье ребёнка. - 2017. - N 8. - С. 48-51 (Шифр ЗУ27/2017/8)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
КОРМЛЕНИЯ МЕТОДЫ -- FEEDING METHODS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Анотація: Вільне грудне вигодовування існує в практиці педіатрії з 2002 року. Але досі немає чітких результатів щодо ефективності його проведення та впливу на здоров’я дітей раннього віку, особливої уваги вимагає вивчення ефективності введення підгодовування. Метою роботи було вивчення особливостей введення підгодовування та його ефективності у дітей раннього віку на вільному грудному вигодовуванні. Матеріали та методи. Нами проведено аналіз 245 анкет дітей першого року життя, що перебували на вільному грудному вигодовуванні. В анкетах для матерів ставились питання щодо початку введення підгодовування, його виду, реакції дитини з оцінкою фізичного розвитку та перенесених захворювань. Результати. У дітей на вільному грудному вигодовуванні виявлена тенденція до пізнього введення прикормів (з 6 міс.). Так склалося, що до цього віку дитина одержує лише грудне молоко, що вже не може задовольнити потребу у важливих інгредієнтах, необхідних дитині в цьому віці, і призводить до різних порушень метаболізму у вигляді алергічних захворювань, метаболічного синдрому, анемії, остеопорозу та ін. Особливе занепокоєння викликав той факт, що діти надто пізно починають одержувати м’ясні продукти, що закономірно призводить до розвитку залізодефіцитної анемії. Крім того, всупереч сучасним нормам та положенням, ми відмітили часті факти самостійного вживання як самого цільного коров’ячего молока, так і кисломолочних продуктів, виготовлених із нього (кефір, йогурти тощо). Висновки. На підставі вивчення даного питання доведено, що існуючі положення щодо введення підгодовування дітям на вільному грудному вигодовуванні потребують перегляду та корекції відповідно до стану здоров’я дитини та існуючих положень Всесвітньої організації охорони здоров’яBaby-led feeding exists in the practice of pediatrics since 2002. But there are still no clear results on the effectiveness of its implementation and the impact on the health of young children. Particular attention is required to study the effectiveness of introducing complementary feeding. Materials and methods. We analyzed 245 questionnaires of infants with baby-led-feeding. In the questionnaires for mothers, questions were raised about the initiation of the introduction of complementary feeding, its types, the child’s reaction, with the assessment of physical development and the previous diseases. Results. Children with baby-led-feeding have a tendency to late introduction of complementary feeding (from 6 months). It turned out that until this age, the child receives only breast milk, which can’t satisfy the need for important constituent ingredients. They are necessary for the child at this age, and it leads to various metabolic disorders in the form of allergic di­seases, metabolic syndrome, anemia, osteoporosis and others. Particular concern was caused by the fact that children start receiving meat products too late, which naturally leads to the development of iron deficiency anemia. In addition, contrary to the current norms and regulations, we noticed frequent facts of self-consumption of the whole milk itself and fermented milk products made from it (kephir, yoghurt). Conclusions. Based on the study of this question, it was proved that the existing provisions on the introduction of complementary foods with baby-led-feeding require supervision and correction in accordance with the state of children’s health and the existing provisions of the World Health Organization
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сорвачева Т. Н., Пашкевич В. В., Конь И. Я.
Назва : Сравнительная оценка состояния здоровья детей в раннем возрасте в зависимости от характера вскармливания на первом году жизни
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 2001. - № 3. - С. 72-76 (Шифр ПР21/2001/3)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ, УХОД -- INFANT CARE
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ладодо К. С., Рыбакова Е. П., Бушуева Т. В.
Назва : Результаты клинической апробации новых отечественных продуктов для лечения больных фенилкетонурией
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 1999. - № 6. - С. 51-55 (Шифр ПР21/1999/6)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ФЕНИЛКЕТОНУРИИ -- PHENYLKETONURIAS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Батурин А. К., Кешабянц Э. Э., Сафронова А. М., Нетребенко О. К.
Назва : Программирование питанием: питание детей старше года
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2013. - Т. 92, № 2. - С. 100-106 (Шифр 71458/2013/92/2)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Знаменська Т. К., Уманець Т. Р., Охотнікова О. М., Недільська С. М., Клименко В. А., Катілов О. В., Познер М.
Назва : Практичні рекомендації щодо первинної профілактики алергічних захворювань у дітей (резолюція засідання експертів)
Місце публікування : Алергія у дитини. - Львів, 2014. - № 15/16. - С. 2-3 (Шифр АУ32/2014/15/16)
MeSH-головна: ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY
ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Казначеев К. С., Казначеева Л. Ф., Скидан И. Н., Волохова К. С., Чеганова Ю. В., Дубровина Л. Н., Коновалова О. И.
Назва : Пилотное исследование использования продуктов класса ОРГАНИК в питании детей с атопическим дерматитом
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 3. - С. 98-103 (Шифр РР6/2015/60/3)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Перший кисломолочний прикорм – відповідальний вибір
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2017. - N 4. - С. 36-38 (Шифр ДУ23/2017/4)
MeSH-головна: ИОГУРТ -- YOGURT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Раціональне харчування – один із ключових факторів, які впливають на якість життя та здоров’я дитини. Особливу роль харчування відіграє в ранньому дитячому віці, коли інтенсивні процеси росту та розвитку організму зумовлюють особливо високу потребу в поживних речовинах та енергії. Дані досліджень, проведених протягом останніх років, переконливо свідчать, що стан здоров’я дитини та резистентність до багатьох захворювань значною мірою залежать від характеру харчування. Саме воно є ключовим фактором впливу на стан інтестинальної мікрофлори та її активність, що своєю чергою забезпечує достатній рівень локального імунітету
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Маланичева Т. Г., Закирова А. М., Денисова С. Н., Сидоров И. И.
Назва : Оценка эффективности злакового прикорма у детей с гастроинтестинальной аллергией
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2014. - № 6. - С. 90-92 (Шифр ЛР13/2014/6)
Предметні рубрики: Младенец
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДИСПЕПСИЯ -- DYSPEPSIA
КОЛИКА -- COLIC
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Охотникова О. М., Яковлева Н. Ю.
Назва : Організація гіпоалергенного харчування дітей
Паралельн. назви :Organization of hypoallergenic nutrition in young children
Місце публікування : Ліки України. - 2017. - № 8. - С. 22-29 (Шифр ЛУ4/2017/8)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИТАНИЯ ПОЛИТИКА -- NUTRITION POLICY
Анотація: У лекції наведено основні принципи раціонального харчування дітей перших місяців і років життя з харчовою алергією, рекомендації щодо вибору оптимальних сучасних харчових гіпоалергенних сумішей і харчових продуктів
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зупанець К. О., Катилов О. В., Ратушна К. Л., Шебеко С. К.
Назва : Особливості використання сиропів від кашлю в сучасній педіатричній практиці: Є-добавки - прихований ризик
Паралельн. назви :Features of the use of cough syrups in modern pediatric practice: e-supplements – a hidden risk
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2021. - N 3. - С. 5-10 (Шифр ДУ23/2021/3)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: КАШЕЛЬ -- COUGH
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ПАРАБЕНЫ -- PARABENS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Застосування Є-добавок у складі сиропів від кашлю залишається актуальним питанням, адже деякі з них мають суперечливий профіль безпеки. Найбільш поширеними побічними реакціями при їх використанні є алергія, розвиток гіперсенсибілізації, порушення з боку травного тракту та ін. та вплив на гормональну функцію. При цьому найбільший ризик становлять деякі підсолоджувачі (сорбіт, ксиліт, штучні підсолоджувачі), консерванти (зокрема, парабени), деякі розчинники (пропіленгліколь, гліцерин), синтетичні барвники. Побічні реакції, а також небажані лікарські взаємодії можуть знижувати ефективність лікування, зумовлюючи необхідність додаткової терапії для корекції даних негативних явищ, що призводить до формування «порочного кола». Тому ретельна оцінка наявності у складі дитячих сиропів від кашлю потенційно небезпечних Е-добавок вкрай важлива.The use of E-supplements in cough syrups remains a pressing issue, as some of them have a controversial safety profile. The most common adverse reactions during their use are allergies, the development of hypersensitization, disorders of the digestive tract, etc. In addition, concern is the risk of cariogenic effects, high calorie content and a decrease in the bioavailability of active substances due to the laxative effect of certain sweeteners, as well as some types of organotoxicity and effects on hormonal function. The greatest risk is posed by some sweeteners (sorbitol, xylitol, artificial sweeteners), preservatives (in particular, parabens), some solvents (propylene glycol, glycerin), and synthetic colorings. Adverse reactions, as well as unwanted drug interactions, can reduce the effectiveness of treatment, necessitating additional therapy to correct these negative phenomena, which leads to the formation of a «vicious circle». Therefore, a careful assessment of the presence of potentially hazardous E-supplements in children’s cough syrups is extremely important
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Омельянець М. І., Півень Н. В., Гунько Н. В.
Назва : Гігієнічні оцінка організованого безоплатного харчування потерпілих від Чорнобильської катастрофи дітей на радіоактивно забруднених територіях України для профілактики внутрішнього опромінення
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 2. - С. 44-49 (Шифр ДУ9/2015/2)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD

ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ЧЕРНОБЫЛЬСКАЯ ЯДЕРНАЯ КАТАСТРОФА -- CHERNOBYL NUCLEAR ACCIDENT
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Нетребенко О. К.
Назва : Белок в питании грудных детей: нормы потребления и современные рекомендации
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 2001. - № 5. - С. 47-50 (Шифр ПР21/2001/5)
MeSH-головна: БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Раенгулов Б. М., Истомин А. В., Михайлов И. Г., Чердакова Э. И.
Назва : Мониторинг состояние питания детей в школах-интернатах Ямала
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 2000. - № 4. - С. 72-75 (Шифр ПР21/2000/4)
MeSH-головна: ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Молочні суміші для дітей молодшого віку. Реномендації Комітету з питань харчування ESPGHAN : Молочні суміші для дітей молодшого віку. Реномендації Комітету з питань харчування Европейское общество педиатрической гастроэнтерологии, гепатологии и питания
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2018. - N 2. - С. 61-62 (Шифр ДУ23/2018/2)
MeSH-головна: ОБЗОР -- REVIEW
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- RESEARCH
Анотація: Молочні суміші для дітей молодшого віку (МСДМВ) на основі коров’ячого молока або рослинних білків призначені для часткового задоволення потреб у харчуванні дітей віком від 1 до 3 років. Вони широко доступні на ринку, проте їхній склад не регулюється суворо, а впливи на здоров’я не вивчаються систематично. Комітет з питань харчування ESPGHAN здійснив систематичний огляд літератури, що стосується складу МСДМВ, та розглянув їхню роль у дієті дітей молодшого віку. Огляд показав, що МСДМВ мають різноманітний склад, інколи із надто високим вмістом білків, вуглеводів і навіть доданих цукрів. Фахівці Комітету дійшли висновку, що поживний склад МСДМВ має бути подібним до складу сумішей для подальшого (після 3 років) харчування за забезпеченням енергією та вмістом поживних речовин, які можуть бути дефіцитними у раціоні дітей країн Європи, – заліза, вітаміну D та поліненасичених жирних кислот (ω-3 ПНЖК), тоді як вміст тваринного білка має бути на рівні нижньої межі допустимого діапазону. За деякими даними, використання МСДМВ сприяє збільшенню споживання вітаміну D, заліза та ω-3 ПНЖК. Однак цими складовими можна забезпечити дітей і завдяки звичайній і/або збагаченій їжі або харчовим добавкам. Тож фахівці Комітету вважають, що на підставі наявних доказів немає потреби в рутинному застосуванні МСДМВ у дітей 1-3 років, але ці суміші можна використовувати як частину стратегії збільшення споживання заліза, вітаміну D і ω-3 ПНЖК та зменшення споживання білка (у порівнянні з незбагаченим коров’ячим молоком). Суміші для подальшого (після 3 років) харчування можна використовувати з тією ж метою. Інші стратегії для оптимізації отримання поживних речовин включають пропаганду здорового різноманітного раціону, використання збагачених харчових продуктів та харчових добавок
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-61   61-61 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)