Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 61
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-61   61-61 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Heyman M. B., Steven A., Abrams S. A.
Назва : Фруктові соки для немовлят, дітей та підлітків: сучасні рекомендації
Місце публікування : Міжнародний журнал педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - Т. 11, № 2. - С. 81-87 (Шифр МУ94/2017/11/2)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ И НАПИТКИ (ВНЕШ) -- FOOD AND BEVERAGES (NON MESH)
НАПИТКИ -- BEVERAGES
ФРУКТЫ -- FRUIT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
Анотація: Історично так склалося, що педіатри рекомендували фруктові соки як джерело вітаміну С та додаткове джерело води для немовлят та маленьких дітей під час розширення кола споживаних продуктів, коли діти починають їсти тверду їжу з більшим навантаженням на нирки. Їх також іноді рекомендували для дітей із закрепом. Фруктовий сік рекламується як здорове й натуральне джерело вітамінів, а в деяких випадках ще й кальцію. Оскільки сік має приємний смак, діти п’ють його з радістю. Але, хоча споживання соку має певні переваги, воно також не позбавлене й негативного ефекту. Високий вміст цукру в соках збільшує кількість спожитих калорій та ризик розвитку карієсу. Крім того, відсутність білку й клітковини в соках може сприяти неправильному збільшенню ваги (занадто або чи занадто багато). Педіатри повинні знати все про сік, щоб інформувати батьків і пацієнтів щодо правильного вживання
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Назва : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Паралельн. назви :The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Інтегроване ведення хвороб дитячого віку. Наказ МОЗ України № 581 від 15.07.2010. рекомендації щодо харчування та догляду з метою розвитку хворої і здорової дитини
Місце публікування : Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2017. - № 5. - С. 68-69 (Шифр БУ48/2017/5)
MeSH-головна: ДЕТСКИЕ ИНФЕКЦИИ -- CHILDHOOD INFECTIONS
ЗДРАВООХРАНЕНИЕ, УПРАВЛЕНИЕ -- PUBLIC HEALTH ADMINISTRATION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
БОЛЬНОГО ВЕДЕНИЕ ОПТИМАЛЬНОЕ -- DISEASE MANAGEMENT
ВРАЧИ СЕМЕЙНЫЕ -- PHYSICIANS, FAMILY
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Абрамова Т. В., Георгиева О. В.
Назва : Новые виды молочных продуктов промышленного производства в питании детей в возрасте от 1 года до 3 лет
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2014. - Т. 59, № 4. - С. 100 (Шифр РР6/2014/59/4)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шадрін О. Г., Ковальчук А. А., Дюкарева С. В., Гайдучик Г. А., Чернега Н. Ф.
Назва : Актуальні питання застосування елімінаційних заходів у дітей грудного і раннього віку з харчовою алергією
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 100-102 (Шифр ПУ3/2016/1)
Примітки : Библиогр.: с. 102
Предметні рубрики: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ
ДИЕТОТЕРАПИЯ
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бельмер С. В.
Назва : Спорные вопросы и реальные ответы о продуктах детского питания
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 5. - С. 121-126 (Шифр РР6/2015/60/5)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Березовська Ю. В., Цодікова О. А.
Назва : Профілактика колік і зригування у новонароджених, ефективність дитячої суміші на козиному молоці
Паралельн. назви :Prevention of colic and vomiting in newborns, the effectiveness of infant formula in goat’s milk (review of international recommendations on nutritional support)
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2021. - N 2. - С. 19-24 (Шифр ДУ23/2021/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: КОЛИКА -- COLIC
ОТРЫЖКА -- ERUCTATION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
Анотація: Дитячі коліки та відрижки є однією з найчастіших проблем у дітей грудного віку, тому їй приділяється особлива увага як з боку батьків, так і з боку фахівців. Етіологія та патогенез дитячої коліки залишаються до кінця не вивченими, що, певне, пояснюється їх багатофакторним характером. Пропонована етіологія включає шлунково-кишкові, гормональні, психологічні та психосоціальні фактори. Незважаючи на частоту дитячих кольок, досі не існує єдиної стратегії щодо їх профілактики та терапії. Підбір дієти матері та дитині залишається найбільш ефективним та безпечним підходом до профілактики колік та відрижки у новонароджених. Так, при необхідності штучного вигодовування використання дитячих сумішей на козячому молоці, збагачених пребіотиками та пробіотиками, може допомогти у профілактиці алергічних реакцій на білки коров’ячого молока, а також у формуванні здорової мікробіоти кишечника і, як наслідок, призвести до зниження частоти функціональних порушень шлунково-кишкового трактуColic and vomiting are one of the most common problems in infants, so it is given special attention by both parents and professionals. The etiology and pathogenesis of childhood colic remain unexplored, which is probably due to their multifactorial nature. The proposed etiology includes gastrointestinal, hormonal, psychological and psychosocial factors. Despite the frequency of colic in children, there is still no single strategy for their prevention and treatment. The selection of the diet of mother and child remains the most effective and safe approach to the prevention of colic and vomiting in infants. Thus, if you need artificial feeding, the use of infant formula in goat’s milk, enriched with prebiotics and probiotics, can help prevent allergic reactions to cow’s milk proteins, as well as in the formation of a healthy intestinal microbiota and, consequently, reduce the incidence of gastric dysfunction intestinal tract
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Куля О. О.
Назва : Оптимальний вибір сумішей для харчування дітей грудного віку з проявами алергії
Місце публікування : Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2002. - № 6. - С. 35-38 (Шифр ПУ2/2002/6)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Богатирьова Р. В.
Назва : Стан дитячого харчування в Україні та його вплив на здоров’я дітей
Місце публікування : Медицинские вести. - К., 1998. - № 2. - С. 2-5 (Шифр 15148/1998/2)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
УКРАИНА -- UKRAINE
ЗДОРОВЬЯ СОСТОЯНИЕ -- HEALTH STATUS
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Богданова Н. М.
Назва : Нарушения пищеварения у детей раннего возраста : возможности коррекции продуктами функционального питания
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2013. - № 6. - С. 38-42 (Шифр ЛР13/2013/6)
Предметні рубрики: Новорожденный
Дети
MeSH-головна: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ -- GASTROINTESTINAL DISEASES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Боровик Т. Э., Семенова Н. Н., Ревякина В. А.
Назва : Лечебное питание детей первого года жизни, страдающих пищевой аллергией
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2002. - № 6. - С. 59-63 (Шифр ЛР13/2002/6)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Боровик Т. Э.
Назва : Энтеральное питание детей с хирургической патологией кишечника
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 2000. - № 3. - С. 66-68 (Шифр ПР21/2000/3)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
КИШЕЧНИК -- INTESTINES
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Казначеев К. С., Казначеева Л. Ф., Скидан И. Н., Чеганова Ю. В.
Назва : Влияние молочной смеси с пребиотиками на основе новозеландского козьего молока на формирование здорового пищеварения у детей первого года жизни
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2015. - № 9. - С. 37-41 (Шифр ЛР13/2015/9)
MeSH-головна: ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
КИШЕЧНИК -- INTESTINES
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Конь И. Я., Гмошинская М. В., Абрамова Т. В., Сафронова А. И., Пустограев Н. Н., Тоболева М. А., Куркова В. И.
Назва : Возможность изменения действующей схемы введения прикорма: клиническая оценка
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2013. - Т. 92, № 3. - С. 67-72 (Шифр 71458/2013/92/3)
MeSH-головна: МЛАДЕНЦЕВ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- INFANT NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Родіонов В. П., Матвієнко І. М., Квашніна Л. В., Кравченко О. М.
Назва : Вплив кисломолочної продукції на мікробіоценоз та місцевий імунітет кишечника у дітей раннього віку : результати дослідження
Місце публікування : Современная педиатрия. - 2014. - № 1. - С. 113-121 (Шифр СУ26/2014/1)
Предметні рубрики: Дети
MeSH-головна: ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): агуша
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Матвієнко І. М., Квашніна Л. В., Родіонов В. П., Кравченко О. М.
Назва : Вплив кисломолочної продукції на мікробіоценоз та місцевий імунітет кишечника у дітей раннього віку: результати дослідження
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2014. - № 1. - С. 43 (Шифр ПУ3/2014/1)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
КИШЕЧНИК -- INTESTINES
МЛАДЕНЕЦ, ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- INFANT NUTRITION DISORDERS
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Георгиева О. В.
Назва : Новый вид молочно-злакового прикорма: готовые стерилизованные каши
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2013. - Т. 58, № 1. - С. 88-93 (Шифр РР6/2013/58/1)
MeSH-неглавная: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Грибакин С. Г., Давыдовская А. А.
Назва : Грудное молоко - как модель для подражания: поиски и успехи использования иммунонутриентов в детском питании
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 68-73 (Шифр 71458/2014/93/1)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BREAST FEEDING
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Личковська О. Л., Наконечна Х. Б., Семен М. О., Семен В. Д.
Назва : Дієта при функціональних гастроінтестинальних розладах у дітей: опис клінічного випадку
Місце публікування : Алергія у дитини. - 2020. - № 25/26. - С. 32-33 (Шифр АУ32/2020/25/26)
MeSH-головна: ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ АНОМАЛИИ -- DIGESTIVE SYSTEM ABNORMALITIES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ЛАКТОЗЫ НЕПЕРЕНОСИМОСТЬ -- LACTOSE INTOLERANCE
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Анотація: Функціональні гастроінтестинальні розлади (ФГІР) зустрічаються дуже час то (16 — 26% населення), у переважній більшості випадків дебютують у дитячому, молодому або середньому віці, мають тривалий, рецидивний, але не прогредієнтний, перебіг. Медикаментозне лікування переважно симптоматичне, не завжди приводить до повного і тривалого усунення симптом
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дедишина Л.
Назва : Ох, і смачно!
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2014. - № 9. - С. 44 (Шифр ФУ17/2014/9)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-61   61-61 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)