Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 61
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-61   61-61 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Конь И. Я., Гмошинская М. В., Георгиева О. В., Абрамова Т. В., Куркова В. И., Шевякова Л. В., Байгарин Е. К., Жогова А. А., Соколова А. Г.
Назва : Использование соков прямого отжима в питании детей первого года жизни
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 4. - С. 125-130 (Шифр РР6/2015/60/4)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Казначеев К. С., Казначеева Л. Ф., Скидан И. Н., Волохова К. С., Чеганова Ю. В., Дубровина Л. Н., Коновалова О. И.
Назва : Пилотное исследование использования продуктов класса ОРГАНИК в питании детей с атопическим дерматитом
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 3. - С. 98-103 (Шифр РР6/2015/60/3)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Омельянець М. І., Півень Н. В., Гунько Н. В.
Назва : Гігієнічні оцінка організованого безоплатного харчування потерпілих від Чорнобильської катастрофи дітей на радіоактивно забруднених територіях України для профілактики внутрішнього опромінення
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 2. - С. 44-49 (Шифр ДУ9/2015/2)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD

ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ЧЕРНОБЫЛЬСКАЯ ЯДЕРНАЯ КАТАСТРОФА -- CHERNOBYL NUCLEAR ACCIDENT
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Казначеев К. С., Казначеева Л. Ф., Скидан И. Н., Чеганова Ю. В.
Назва : Влияние молочной смеси с пребиотиками на основе новозеландского козьего молока на формирование здорового пищеварения у детей первого года жизни
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2015. - № 9. - С. 37-41 (Шифр ЛР13/2015/9)
MeSH-головна: ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
КИШЕЧНИК -- INTESTINES
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Знаменська Т. К., Уманець Т. Р., Охотнікова О. М., Недільська С. М., Клименко В. А., Катілов О. В., Познер М.
Назва : Практичні рекомендації щодо первинної профілактики алергічних захворювань у дітей (резолюція засідання експертів)
Місце публікування : Алергія у дитини. - Львів, 2014. - № 15/16. - С. 2-3 (Шифр АУ32/2014/15/16)
MeSH-головна: ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY
ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ярошенко Е. Г., Соколова И. И.
Назва : Гигиена полости рта у детей раннего возраста с множественным кариесом
Місце публікування : СтоматологИНФО. - 2014. - № 5. - С. 13-15 (Шифр СУ36/2014/5)
MeSH-головна: СТОМАТОЛОГИЧЕСКАЯ ПОМОЩЬ ДЕТСКАЯ -- DENTAL CARE FOR CHILDREN
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ ГИГИЕНА -- ORAL HYGIENE
КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ СТОМАТОЛОГИЯ -- PREVENTIVE DENTISTRY
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
СТОМАТОЛОГИЧЕСКИЕ ГИГИЕНИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- DENTIFRICES
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бельмер С. В.
Назва : Спорные вопросы и реальные ответы о продуктах детского питания
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 5. - С. 121-126 (Шифр РР6/2015/60/5)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Козакевич В. К.
Назва : Дитяче харчування Хорольського молококонсервного комбінату дитячих продуктів (огляд)
Місце публікування : Современная педиатрия. - 2013. - № 6. - С. 73-80 (Шифр СУ26/2013/6)
Предметні рубрики: Дети
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS
ИСКУССТВЕННОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BOTTLE FEEDING
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Курець О. О., Ющенко Л. О., Оніськова О. В.
Назва : ГМО та дитяче харчування: думка батьків
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2014. - № 2. - С. 110-112 (Шифр ПУ3/2014/2)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ПИЩА ГЕНЕТИЧЕСКИ МОДИФИЦИРОВАННАЯ -- FOOD, GENETICALLY MODIFIED
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): краеведение
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Матвієнко І. М., Квашніна Л. В., Родіонов В. П., Кравченко О. М.
Назва : Вплив кисломолочної продукції на мікробіоценоз та місцевий імунітет кишечника у дітей раннього віку: результати дослідження
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2014. - № 1. - С. 43 (Шифр ПУ3/2014/1)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
КИШЕЧНИК -- INTESTINES
МЛАДЕНЕЦ, ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- INFANT NUTRITION DISORDERS
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Конь И. Я., Георгиева О. В.
Назва : Продукты детского питания промышленного выпуска в педиатрической практике
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2014. - T. 93, № 3. - С. 74-79 (Шифр ПР21/2014/93/3)
Предметні рубрики: Дети
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Маталыгина О. А., Булатова Е. М., Бычкова В. Б.
Назва : Влияние питания детей, посещающих детские дошкольные учреждения Санкт-Петербурга, на состояние зубов
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2015. - Т. 94, № 1. - С. 121-126 (Шифр 71458/2015/94/1)
MeSH-головна: ДЕТСКИЕ ДНЕВНЫЕ УЧРЕЖДЕНИЯ -- CHILD DAY CARE CENTERS
КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левчук Л. В., Бородулина Т. В., Санникова Н. Е.
Назва : Современный подход к назначению прикормов для ранней профилактики дефицитных состояний у детей первого года жизни
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2014. - Т. 59, № 6. - С. 120-125 (Шифр РР6/2014/59/6)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
РАХИТ -- RICKETS
АНЕМИЯ -- ANEMIA
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Абрамова Т. В., Георгиева О. В.
Назва : Новые виды молочных продуктов промышленного производства в питании детей в возрасте от 1 года до 3 лет
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2014. - Т. 59, № 4. - С. 100 (Шифр РР6/2014/59/4)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Копейкин В. Н.
Назва : Питание детей старше года
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2014. - Т. 59, № 5. - С. 119-121 (Шифр РР6/2014/59/5)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Личковська О. Л., Наконечна Х. Б., Семен М. О., Семен В. Д.
Назва : Дієта при функціональних гастроінтестинальних розладах у дітей: опис клінічного випадку
Місце публікування : Алергія у дитини. - 2020. - № 25/26. - С. 32-33 (Шифр АУ32/2020/25/26)
MeSH-головна: ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ АНОМАЛИИ -- DIGESTIVE SYSTEM ABNORMALITIES
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ЛАКТОЗЫ НЕПЕРЕНОСИМОСТЬ -- LACTOSE INTOLERANCE
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Анотація: Функціональні гастроінтестинальні розлади (ФГІР) зустрічаються дуже час то (16 — 26% населення), у переважній більшості випадків дебютують у дитячому, молодому або середньому віці, мають тривалий, рецидивний, але не прогредієнтний, перебіг. Медикаментозне лікування переважно симптоматичне, не завжди приводить до повного і тривалого усунення симптом
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Знаменська Т. К., Воробйова О. В., Марушко Ю. В.
Назва : Сучасний досвід проведення парентерального харчування стандартизованими препаратами промислового виробництва в педіатричній практиці: огляд літератури
Місце публікування : Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. - Київ, 2020. - Т. 10, № 4. - С. 68-76 (Шифр НУ45/2020/10/4)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Парентеральне харчування може врятувати життя новонароджених та дітей, які не можуть отримувати адекватне пероральне або ентеральне харчування через передчасне народження, функціональну незрілість, кишкову недостатність або нездатність переносити вигодовування ентерально внаслідок природженої хірургічної патології шлунково-кишкової системи, вад дихальної, серцево-судинної систем тощо. Педіатричні пацієнти, зокрема діти з дуже малою та надзвичайно малою масою тіла при народжені, особливо вразливі до дефіциту енергії та обмеження білка, яке спостерігається відразу після народження та/або в періоди серйозних захворювань. Мета. Оцінити сучасний досвід використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування аптечного та промислового виробництва на підставі аналізу результатів міжнародних клінічних досліджень та опублікованих оглядів з цього приводу. Матеріали та методи дослідження. Ретроспективно селективно проаналізовано результати 27 наукових публікацій з представленими чіткими отриманими результатами клінічних рандомізованих спостережень (дослідження типу випадок-контроль, проспективні когортні дослідження, тимчасові ряди і ретроспективні дані), мультицентрових досліджень, мета-аналізів і систематичних оглядів з приводу використання стандартизованих препаратів для парентерального харчування, промислового виробництва: Numeta G13Е, Numeta G16Е компанії «Baxter» (США) тощо, а також 1 системного огляду з менеджменту «готових для використання» препаратів для парентерального харчування у новонароджених. Проведено огляд даних з наукометричних інтернет баз: PubMed, UpToDate, Medscape EU, MedscapePediatrics та ін. Результати дослідження.За даними літератури, ПЕХ може бути надано у вигляді стандартної суміші, в теперішній час, переважно промислового виробництва, яка призначена для задоволення харчових потреб більшості пацієнтів тієї ж вікової групи (педіатричної, зокрема неонатальної) з аналогічним станом. Висновки. Стандартні розчини для парентерального харчування можна безпечно використовувати у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених, у тому числі у передчасно народжених дітей з дуже малою масою при народженні, зазвичай протягом короткого періоду часу (до 2-3 тижнів), з перших годин життя або гострої фази захворювання. В основному слід віддавати перевагу саме стандартизованим препаратам для парентерального харчування перед індивідуалізованими розчинами у більшості пацієнтів дитячого віку та новонароджених. Готовий до використання стандартизований препарат промислового виробництва має потенційну користь зменшувати ризик інфікування, забезпечувати достатній запас поживних речовин, зростання дитини у межах очікуваного діапазону, простий у використанні, знижує помилки в рецепті та потенційно зменшує економічні витрати. Необхідно оцінити коротко- та довгостроковий вплив його використання в подальших клінічних дослідженнях.
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Філіпова Л. Ю., Стоєва Т. В., Зубаренко О. В., Зубарева Л. І., Мацюк Н. Б.
Назва : Моделювання рецептурних композицій для продуктів дитячого харчування лікувально-профілактичного призначення
Місце публікування : Одеський медичний журнал. - Одеса, 2018. - N 5. - С. 57-63 (Шифр ОУ2/2018/5)
Примітки : Бібліогр.: с. 62-63
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Анотація: Наведено результати вивчення сумісності функціонально-технологічних та фізико-хімічних характеристик складових розроблених рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення. Проаналізовано взаємозв'язок основних складових продуктів із заданими властивостями на етапі наукового моделювання відповідно до принципів харчової комбінаторики, технології виробництва та дієтотерапії. Виконані дослідження свідчать, що обґрунтування рецептур продуктів лікувально-профілактичного призначення базується на комплексі наукових даних про характер, глибину та структуру дефіциту мікро- та макронутрієнтів у дітей з відповідними порушеннями стану здоров'я, особливостей сировини та збагачувальних добавок, включаючи їх хімічний склад та функціонально-технологічно властивості, і навіть ступінь безпеки під впливом технологічних чинників
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зупанець К. О., Катилов О. В., Ратушна К. Л., Шебеко С. К.
Назва : Особливості використання сиропів від кашлю в сучасній педіатричній практиці: Є-добавки - прихований ризик
Паралельн. назви :Features of the use of cough syrups in modern pediatric practice: e-supplements – a hidden risk
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2021. - N 3. - С. 5-10 (Шифр ДУ23/2021/3)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: КАШЕЛЬ -- COUGH
ПОДСЛАЩИВАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- SWEETENING AGENTS
ВКУСОВЫЕ ВЕЩЕСТВА -- FLAVORING AGENTS
ПАРАБЕНЫ -- PARABENS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Анотація: Застосування Є-добавок у складі сиропів від кашлю залишається актуальним питанням, адже деякі з них мають суперечливий профіль безпеки. Найбільш поширеними побічними реакціями при їх використанні є алергія, розвиток гіперсенсибілізації, порушення з боку травного тракту та ін. та вплив на гормональну функцію. При цьому найбільший ризик становлять деякі підсолоджувачі (сорбіт, ксиліт, штучні підсолоджувачі), консерванти (зокрема, парабени), деякі розчинники (пропіленгліколь, гліцерин), синтетичні барвники. Побічні реакції, а також небажані лікарські взаємодії можуть знижувати ефективність лікування, зумовлюючи необхідність додаткової терапії для корекції даних негативних явищ, що призводить до формування «порочного кола». Тому ретельна оцінка наявності у складі дитячих сиропів від кашлю потенційно небезпечних Е-добавок вкрай важлива.The use of E-supplements in cough syrups remains a pressing issue, as some of them have a controversial safety profile. The most common adverse reactions during their use are allergies, the development of hypersensitization, disorders of the digestive tract, etc. In addition, concern is the risk of cariogenic effects, high calorie content and a decrease in the bioavailability of active substances due to the laxative effect of certain sweeteners, as well as some types of organotoxicity and effects on hormonal function. The greatest risk is posed by some sweeteners (sorbitol, xylitol, artificial sweeteners), preservatives (in particular, parabens), some solvents (propylene glycol, glycerin), and synthetic colorings. Adverse reactions, as well as unwanted drug interactions, can reduce the effectiveness of treatment, necessitating additional therapy to correct these negative phenomena, which leads to the formation of a «vicious circle». Therefore, a careful assessment of the presence of potentially hazardous E-supplements in children’s cough syrups is extremely important
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Назва : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Паралельн. назви :The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-61   61-61 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)