Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (17)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Детей питания расстройства<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-24 
1.


   
    Коррекция нарушения нутритивного статуса у ребенка с болезнью Гиршпрунга [Текст] / Ю. В. Ерпулёва [и др.] // Российский журнал гастроэнтерологии, гепатологии, колопроктологии. - 2004. - Т. 14, № 5. - С. 46-48

Рубрики: Детей питания расстройства

   Гиршспрунга болезнь--дети


Дод.точки доступу:
Ерпулева, Ю. В.
Ладодо, К. С.
Лекманов, А. У.
Лукин, В. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Костная прочность у московских детей школьного возраста: возможное влияние алиментарных факторов [Текст] / И. Я. Конь [и др.] // Педиатрия : журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2015. - Т. 94, № 4. - С. 135-140


MeSH-головна:
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
КОСТИ ПЛОТНОСТЬ -- BONE DENSITY (генетика)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (осложнения)
ДЕНСИТОМЕТРИЯ -- DENSITOMETRY (использование, методы)
Дод.точки доступу:
Конь, И. Я.
Сафронова, А. И.
Щеплягина, Л. А.
Коростелева, М. М.
Тоболева, М. А.
Алешина, И. В.
Куркова, В. И.
Ларионова, З. Г.


Знайти схожі

3.


   
    Щодо впровадження концепції «Харчування нового життя. 1000 днів» в Україні [Текст] / С. Л. Няньковський [и др.] // Здоровье ребенка. - 2014. - № 5. - С. 73-77


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES (законодательство и юриспруденция, тенденции)
МЛАДЕНЕЦ, ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- INFANT NUTRITION DISORDERS
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИТАНИЕ, ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО -- LEGISLATION, FOOD
УКРАИНА -- UKRAINE
Дод.точки доступу:
Няньковський, С. Л.
Шадрин, О. Г.
Знаменська, Т. К.
Бекетова, Г. В.
Івахненко, О. С.
Яцула, М. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Міщук, В. Р.
    Оцінка нутритивного статусу й енергопотреби в дітей у критичних станах [Текст] / В. Р. Міщук // Медицина неотложных состояний. - 2014. - № 6. - С. 193-197


MeSH-головна:
КРИТИЧЕСКИЕ СОСТОЯНИЯ -- CRITICAL ILLNESS
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
КАЛОРИМЕТРИЯ НЕПРЯМАЯ -- CALORIMETRY, INDIRECT
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

5.


   
    Новый подход к диагностике нарушений нутритивного статуса у детей и подростков, больных туберкулезом легких [Текст] / С. Г. Руднев [и др.] // Туберкулез и болезни легких. - 2013. - № 6. - С. 75-76


Рубрики: Дети

   Подростки


MeSH-головна:
ТУБЕРКУЛЕЗ ЛЕГКИХ -- TUBERCULOSIS, PULMONARY (диагноз, осложнения)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (диагноз, осложнения)
Дод.точки доступу:
Руднев, С. Г.
Можокина, Г. Н.
Старунова, О. А.
Николаев, Д. В.
Аксенова, В. А.
Галыгина, Н. Е.
Васильева, А. М.
Еленкина, Ж. В.
Пономарева, Е. Г.
Соболева, Н. П.
Стерликов, С. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Михайленко, В. Л.
    Переваги каліперометричного методу оцінки жировідкладення у дітей [Текст] / В. Л. Михайленко // Лікарська справа = Врачебное дело. - 2015. - № 1/2. - С. 137-139 . - ISSN 0049-6804


MeSH-головна:
ЖИРОВОЙ СТАТУС ОРГАНИЗМА -- ADIPOSITY
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
Кл.слова (ненормовані):
калиперометрия
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації інтегрованого ведення хвороб дитячого віку : наказ № 438 від 12.05.2016 р. / МОЗ України // Збірник нормативно-директивних документів з охорони здоров’я. - 2017. - № 1. - С. 14-85


MeSH-головна:
ПЕДИАТРИЯ -- PEDIATRICS (законодательство и юриспруденция, стандарты)
НЕОНАТОЛОГИЯ -- NEONATOLOGY (законодательство и юриспруденция, стандарты)
КЛИНИЧЕСКИЕ ПРОТОКОЛЫ -- CLINICAL PROTOCOLS (стандарты)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (терапия)
МЕДИЦИНСКОЕ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО -- LEGISLATION, MEDICAL
УКРАИНА -- UKRAINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Сорокман, Т. В.
    Харчова поведінка та характеристика харчування дітей дошкільного віку [Текст] / Т. В. Сорокман, І. Я. Лозюк // Сучасна педіатрія. Україна. - 2021. - N 5. - С. 29-34. - Бібліогр. наприкінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИЩЕВОГО РАЦИОНА РЕГИСТРАЦИЯ -- DIET RECORDS
ДОШКОЛЬНИКИ
Анотація: Відповідно до сучасних уявлень, харчування в ранньому віці не тільки забезпечує нормальне функціонування всіх органів і систем, фізичний ріст, психо-емоційний розвиток і здоров’я дитини, але й формує стан метаболізму, що визначає здоров’я в наступні роки. Мета — дослідити стан харчування та особливості харчової поведінки дітей дошкільного віку
Дод.точки доступу:
Лозюк, І. Я.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Матасар, І. Т.
    Особливості вуглеводного обміну, фактори ризику та фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей, які мешкають у несприятливих екологічних умовах [Текст] = Features of carbohydrate metabolism, risk factors, and factual content of carbohydrates in children's food intake residing under unfavourable ecological conditions / І. Т. Матасар, Л. М. Петрищенко, О. Г. Луценко // Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 4. - С. 48-52. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ДЕТИ, ВОЗРАСТ 6-12 ЛЕТ -- CHILD, 6-12 YEARS OLD (статистика)
ДЕТЕЙ ОХРАНЫ ЗДОРОВЬЯ СЛУЖБЫ -- CHILD HEALTH SERVICES (тенденции)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (патофизиология, этиология)
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES (анализ, прием и дозировка)
МОНОСАХАРИДЫ -- MONOSACCHARIDES (анализ, диагностическое применение)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Показано роль та значення вуглеводів у житті людини. Також визначено фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей середнього шкільного віку, які проживають в екологічно небезпечних умовах. Мета: Оцінити, з гігієнічної точки зору, рівні споживання різних груп вуглеводів дітьми середнього шкільного віку, які постійно мешкають на територіях радіоекологічного контролю та територіях, що не відносяться до таких, і у разі встановлення невідповідності фізіологічним потребам обговорити негативні наслідки та обґрунтувати шляхи профілактики можливих захворювань, пов'язаних з надлишком вживанням простих вуглеводів. Матеріали і методи: У статті представлено дані аналізу фактичного споживання вуглеводів дітьми середнього шкільного віку, які проживають у селах Іванківського району Київської області, що відносяться до території постраждалої внаслідок аварії на ЧАЕС та селищі Петропавлівська Борщагівка (с. П. Борщагівка) Києво-Святошинського району Київської області як умовно "чистої" території. Використано анкетно-опитувальний метод з послідуючим вивченням та аналізом хімічного складу раціонів харчування, визначено величини вживання вуглеводів дітьми віком від 10 до 13 років. Для оцінки достатності фактичного споживання вуглеводів використано "Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії". Використано гігієнічні, аналітичні, математико-статистичні, програмно-технологічні методи досліджень. Результати роботи: Гігієнічні дослідження стану фактичного харчування дітей середнього шкільного віку свідчать про порушення співвідношення між різними видами вуглеводів, що може мати негативний наслідок на перебіг обміну та формування преморбідних станів, пов'язаних з надлишком вживанням простих вуглеводів. Для оптимізації рівня моно - та дисахаридів у раціоні харчування необхідно розробити та впровадити у практику продуктові набори для дітей у навчальних закладах, що розташовані на радіоактивно забруднених територіях що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та інших територіях радіоекологічного контролю. Висновки. Результати досліджень показали, що раціони харчування дітей із обстежених місць проживання у різні пори року за вмістом вуглеводів не відповідали нормам раціонального харчування
The role and significance of carbohydrates in human life is shown. Also, the factual content of carbohydrates in food intakes of middle school age children, living under ecologically hazardous conditions, was determined. Objectives: We estimated, from a hygienic point of view, the levels of consumption of different groups of carbohydrates by middle school age children, residing permanently at the territories of radioecological control and territories not related to them, established a discrepancy with the physiological needs, discussed the negative consequences, and substantiated the ways for the prevention of possible diseases associated with an excessive consumption of simple carbohydrates. Materials and methods: In the article we presented the findings of the analysis of the actual consumption of carbohydrates by middle school age children, living in the villages of Ivankiv district, Kyiv region, belonging to the territory, suffered from the accident at the Chernobyl Nuclear Power Plant, and Petropavlovsk Borshchahivka village, Kyiv-Sviatoshynnskyi District, Kyiv region as a "clean" territory. We used the questionnaire method with the subsequent study and analysis of the chemical composition of food intakes, determined the values of carbohydrate consumption by the children 10 - 13 years of age. We used "The Norms of Physiological Needs of the Population of Ukraine in the Main Nutrients and Energy" to assess the factual consumption of carbohydrate [1]. We applied hygienic, analytical, mathematical-and-statistical, program-and-technological methods for research. Results: Hygienic studies of the state of the factual diet of middle school age children indicate a disorder in the correlation among different types of carbohydrates which may negatively affect the course of metabolism and the formation of premorbid states associated with an excessive consumption of simple carbohydrates. In order to optimize the level of mono- and disaccharides in the food intake, it is necessary to develop and implement into the practice the food sets for the children in educational institutions located in radioactive contaminated areas, suffered from the accident at the Chernobyl NPP, and other areas of radioecological control. Conclusions. The results of the research showed that the food intakes of the children from the examined places of residence did not comply with the standards of balanced diet on the content of carbohydrates in different seasons
Дод.точки доступу:
Петрищенко, Л. М.
Луценко, О. Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Сучасні тенденції шкільного харчування та фактори формування харчових звичок у дітей різного віку [Текст] = Exploration of factors of formation of food habits and modern tendencies of school food at children of different age / С. Клубей [та ін.] // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2021. - № 1. - С. 70-82. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ШКОЛЬНИКИ, СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ЗДОРОВЬЯ -- SCHOOL HEALTH SERVICES (организация и управление, тенденции, экономика)
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES (методы, тенденции)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (патофизиология, профилактика и контроль, этиология)
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS (этика)
АНКЕТИРОВАНИЕ -- QUESTIONNAIRES (использование)
Анотація: В статті узагальнені та подані нові дані про шляхи формування харчових звичок у дітей шкільного віку та тенденцій шкільного харчування дітей . Метою дослідження було визначити провідні фактори формування харчових звичок у школярів різного віку та ставлення школярів до харчування у загальноосвітніх закладах міста Києва. Огляд літератури засвідчує, що формування харчових звичок в дитячому віці впливає на формування здоров’я у дорослих але не досліджено, що саме впливає на харчовий вибір дитини, залежно від її віку. Актуальність дослідження обумовлена зростанням рівня неінфекційних захворювань, що пов’язані з режимом харчування та якісним складом їжі, особливо зловживанням шкідливою швидкою їжею. У шкільному віці певний харчовий вибір закріплюється у харчову звичку, що в подальшому формує здоров’я дитячого та дорослого населення. Тому на сьогодні стоїть питання розширення освітніх програм з питань харчування та визначення в якій мірі різні фактори впливають на формування харчових звичок в шкільному віці, щоб задіяти всі можливі ресурси для профілактики захворювань, що пов‘язані з харчуванням. Основними методами дослідження були: метод анкетування та методи статистичної обробки. Оцінювались результати анкетування 267 учнів загальноосвітніх шкіл міста Києва, 214 з них – це молодші школярі (8-11 років), і 53 – школярі старшого віку (12-17 років). У двох розроблених анкетах для учнів 3-4 класів та 5-11 класів певні питання дозволяли оцінити вплив на вибір продуктів харчування таких факторів, як харчові звички сім’ї, думка друзів, реклама та власні переконання. Відповіді на питання були згруповані таким чином, щоб оцінити тенденції шкільного харчування та готовність сім’ї школяра дотримуватися правил здорового харчування разом з дитиною. Дітей, що потребували харчових обмежень не включали в дослідження. За результатами встановлено, що у біля половини дітей молодшого віку вплив на формування харчових звичок мають харчові звички сім’ї та власні переконання, тоді як для більшості дітей старшого віку (75,5%) переважає вплив харчових звичок сім’ї. Серед 267 учнів, мають повноцінний прийом їжі в школі 178 (66%), майже третина при цьому користується послугою «готові шкільні обіди» . 63% дітей вважають готові обіди смачними, але з них 37,4% відмічають, що обіди холодні і це, обумовлює відмову від них. Більшість дітей молодшого віку (82%) вважають, що батьки підтримають їх у виборі здорового харчування, проти 47,1% старшокласників. Результати дозволяють лікарями-педіатрами, дитячими гастроентерологам та вчителями спрямувати свою роботу як на навчання дітей так і залучення у цей процес сім‘ї. Розроблені анкети можуть бути використані для швидкої оцінки педіатром індивідуальних факторів впливу на конкретну дитину. Адміністрація школи, завдяки анкетуванню, може мати зворотній зв’язок, що до якості «готових шкільних обідів», що дозволить вчасно покращити їх якість
All over the world, the number of people suffering from diseases of the gastrointestinal tract is increasing every year. Digestive diseases are also not the last place in the structure of causes of death. One of the main causes of gastrointestinal pathology is irrational, unhealthy diet, the foundations of which are often laid in childhood. Education at school is a change in diet, the child’s independence in choosing food. At school age, certain food choices are gradually fixed in the eating habit and determine the formation of the health of children and adults. The aim of the study was to investigate the factors that play a leading role in the formation of eating habits in schoolchildren of different ages, and the attitude of schoolchildren to nutrition in secondary schools in Kyiv. At the research took part 267 students of secondary schools in Kyiv, 214 of them - are younger students (8-11 years), and 53 - older students (12-17 years). Two questionnaires presented to students in grades 3-4 and grades 5-11, certain questions allowed us to assess the impact on food choices of factors such as family eating habits, friends’ opinions, advertising, and personal beliefs. Also, the answers to certain questions were grouped in such a way as to assess the trends in school nutrition and the readiness of the student’s family to follow the rules of healthy eating with the child. The criterion for exclusion from the study was the presence of diseases that require any dietary restrictions. The results of the study: according to the survey, 42-47% of young children have the greatest influence on the formation of eating habits of family eating habits and their own beliefs, while for most older children (75.5%) the influence of family eating habits prevails. Among 267 students who are in school for an average of about 6-8 hours, have a full meal 178 (66%), almost a third use the service "ready school lunches", 32% bring food from home, 1/3 of children in schools consume only fruit and water. Of the 208 students who ate lunch at school at least once, 63% of children thought it was delicious, but 37.4% said that lunch was cold and did not allow them to eat it with pleasure. Only 13% of children noted that lunches were not tasty. The majority of young children (82%) believe that their parents will support them in choosing healthy food, compared to 47.1% of high school students. These results can be used by teachers to understand the main points of influence on the formation of healthy eating skills in children, and questionnaires can be used to assess school nutrition and to assess the dominant factors in the formation of eating habits in an individual child
Дод.точки доступу:
Клубей, С.
Погорєлова, К.
Салтикова, Г.
Гнилоскуренко, Г.
Король, О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Распространенность ожирения среди детей и подростков Санкт-Петербурга [Текст] / Т. М. Чиркина [и др.]. - Электрон. журн. // Профилактическая и клиническая медицина. - 2016. - № 4. - С. 11-17. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ОЖИРЕНИЕ У ДЕТЕЙ -- PEDIATRIC OBESITY (диагностика, классификация, профилактика и контроль, эпидемиология)
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT (диагностика, классификация, профилактика и контроль, эпидемиология)
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS (диагностика, классификация, профилактика и контроль, эпидемиология)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (классификация, профилактика и контроль, эпидемиология)
ПИТАНИЕ ИЗБЫТОЧНОЕ -- OVERNUTRITION (диагностика, классификация, профилактика и контроль, эпидемиология)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
САНКТ-ПЕТЕРБУРГ -- SAINT PETERSBURG
Дод.точки доступу:
Чиркина, Т. М.
Асланов, Б. И.
Душенкова, Т. А.
Рищук, С. В.

Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

12.


    Суковський, Є. І.
    Розлад харчової поведінки Піка: розуміння природи і методи втручання [Текст] / Є. І. Суковський // НейроNEWS. - 2019. - № 4. - С. 38-42


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS (психология)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (психология)
ПИТАНИЕ БЕСПОРЯДОЧНОЕ -- SNACKS (психология)
Анотація: Представлений огляд присвячений одному з тяжких психіатричних станів — розладу харчової поведінки Піка (Pica, пікацизм, алотріофагія). Цей термін походить від латинської назви пташки з роду сорок (Pica pica), яка споживає як ­їстівні, так і ­неїстівні речовини (Barrett, 2008; Steigler, 2005; Shah and Nalder, 2011
Розлад харчової поведінки Піка ­час­ті­­ше вражає дітей. Його головною характеристикою є те, що людина, яка страждає, відчуває непереборне бажан­ня або імпульс вживати речовини, які не є поживними, ­серед них земля, мурахи, бікарбонат, клей, ­комахи, ­папір, дрібні шматочки пластику або дерева. Серед різно­манітних ­проблем, котрі можуть мати пацієнти з особ­ли­вими потребами, цей розлад можна вважати ­одним із найнебезпечніших само­ушкоджувальних дій, ­оскільки навіть один його випадок може призвести до серйозних і ­незворотних наслідків (Williams etal., 2009; Stiegler, 2005)
Підсумовуючи, слід зазначити, що розлад харчової поведінки Піка та поведінкові методи його лікування дослідники вивчали протягом багатьох років (перші дані досліджень опубліковано 1970 року). Як свідчить практика, доволі різні види втручань були ефективними під час лікування синдрому Піка, а саме: надмірна корекція, фізичне обмеження, процедури диференційного підкріплення, коробка Піка, додаткове годування мучним продуктом тощо. Хоча деякі зі згаданих процедур торкаються етичних принципів, таких як дотримання гідності та лікування з найменшою можливою шкодою. Натомість окремі методи можна вважати навіть суперечливими (фізичне обмеження або терапія методами сенсорної інтеграції). Кількість досліджень і дискусії навколо згаданої теми підтверджують її актуальність та важливість. Передусім це зумовлено можливими наслідками розладу харчової поведінки Піка, які в окремих випадках можуть вартувати життя. Адже навіть одне споживання неїстівного предмета може призвести до летального наслідку. До того ж нині для більшості випадків синдрому Піка не існує простого та адекватного способу втручання, який допоміг би розв’язати згадану проблему на 100 % . Вибір методу втручання при розладі харчової поведінки Піка є скрупульозною процедурою, що має базуватися на принципах втручання від простішого до складнішого, а також на засадах здорового глузду та клінічної інтуїції. Зрештою, якість життя особи може значно погіршуватися, якщо в неї виникає синдром Піка, що є неприйнятним у більшості соціальних середовищ, а може навіть шокувати оточуючих. В осіб, які демонструють такі ознаки, як правило, порушується соціальна взаємодія (обмін діяльністю, інформацією, досвідом, здібностями, уміннями, навичками та ін.). Часто навіть фахівці, які працюють із такими пацієнтами, можуть відчувати шок чи фрустрацію через те, що більшість випадків синдрому Піка дуже важко виправити. Саме важливість і серйозність наслідків у пацієнтів, які потерпають внаслідок розладу харчової поведінки Піка, потребують проведення подальших досліджень у цьому напрямі. Обираючи теми досліджень, які стосуються цього захворювання, вчені/дослідники мають пам’ятати, що автоматичне сенсорне підкріплення — одна з найвірогідніших гіпотез стосовно ймовірної функції синдрому Піка. А також і далі продовжувати огляди наукової літератури за цією темою та поновлювати інформацію стосовно нових досліджень щодо психіатричних розладів харчової поведінки для підтвердження належної доказовості відповідних методів втручання для лікування цієї патології
Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Гайструк, Н.
    Деякі особливості стану дітей у період новонародженості при гіпертензивному синдромі у вагітних і породіль [Текст] / Н. Гайструк, А. Гайструк // Ліки України. - 2004. - № 9. - С. 140-141

Рубрики: Беременности осложнения сердечно-сосудистые

   Асфиксия новорожденного


   Детей питания расстройства


Дод.точки доступу:
Гайструк, А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Хахалин, Л.
    Капризы в еде принимаются [Текст] / Л. Хахалин // Здоровье. - 2005. - № 5. - С. 67-70

Рубрики: Детей питания расстройства

Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


    Кожевникова, О. М.
    Сучасна молочна суміш Семпер Лемолак у харчуванні дітей першого року життя [Текст] / О. М. Кожевникова // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2007. - № 5. - С. 64-69

Рубрики: Молоко

   Детей питания расстройства


   Искусственное вскармливание


Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


    Федорців, О. Є.
    Стан біоценозу кишок у дітей з паратрофією [Текст] / О. Є. Федорців // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 1998. - № 3. - С. 29-31


MeSH-головна:
ДЕТИ -- CHILD
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL (диагноз, микробиология, патофизиология, этиология)
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT (диагноз, метаболизм, патофизиология, этиология)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (диагноз, метаболизм, патофизиология, этиология)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


   
    Питание семей с детьми в России продолжает ухудшаться [Текст] / В. Харченко [и др.] // Врач. - 1999. - № 9. - С. 7-11


MeSH-головна:
ПИТАНИЕ НЕДОСТАТОЧНОЕ -- MALNUTRITION (диагностика, профилактика и контроль, этиология)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (профилактика и контроль)
Дод.точки доступу:
Харченко, В.
Акопян, А.
Иоффина, О.
Мишиев, В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


    Гафарова, Ф. М.
    Степень эндогенной интоксикации у детей с острой пневмонией на фоне гипотрофии [Текст] / Ф. М. Гафарова, З. М. Абдужаббарова // Лікарська справа. - 2002. - № 5/6. - С. 36-39


MeSH-головна:
ЭНДОТОКСЕМИЯ -- ENDOTOXEMIA (диагноз, патофизиология, этиология)
ПНЕВМОНИЯ -- PNEUMONIA (осложнения, патофизиология)
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (осложнения, патофизиология)
Дод.точки доступу:
Абдужаббарова, З. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Міщук, Т.
    Сучасні принципи нутрітивної підтримки неповносправних дітей та їх реалізація в Україні [Текст] / Т. Міщук, О. Каландяк // НейроNews. - 2012. - № 2. - С. 9-12


MeSH-головна:
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (диагноз, профилактика и контроль, психология, терапия, этиология)
НЕРВНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- NERVOUS SYSTEM DISEASES (диагноз, патофизиология, этиология)
ДЕТИ -- CHILD
УКРАИНА -- UKRAINE
Дод.точки доступу:
Каландяк, О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Ковтюк, Н. И.
    Особенности питания и формирования его стереотипов у современных школьников [Текст] / Н. И. Ковтюк, Ю. Н. Нечитайло // Международный журнал педиатрии, акушерства и гинекологии. - 2014. - Т. 5, № 2. - С. 10-14


MeSH-головна:
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS (диагноз, патофизиология, реабилитация, этиология)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование, стандарты)
КАЧЕСТВО ЖИЗНИ -- QUALITY OF LIFE
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
ИОД -- IODINE (дефицит)
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS
Дод.точки доступу:
Нечитайло, Ю. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-24 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)