Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (17)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Детей питания расстройства<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-24 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ерпулева Ю. В., Ладодо К. С., Лекманов А. У., Лукин В. В.
Назва : Коррекция нарушения нутритивного статуса у ребенка с болезнью Гиршпрунга
Місце публікування : Российский журнал гастроэнтерологии, гепатологии, колопроктологии. - 2004. - Т. 14, № 5. - С. 46-48 (Шифр РР7/2004/XIV/5)
Предметні рубрики: Детей питания расстройства
Гиршспрунга болезнь-- дети
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Конь И. Я., Сафронова А. И., Щеплягина Л. А., Коростелева М. М., Тоболева М. А., Алешина И. В., Куркова В. И., Ларионова З. Г.
Назва : Костная прочность у московских детей школьного возраста: возможное влияние алиментарных факторов
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2015. - Т. 94, № 4. - С. 135-140 (Шифр 71458/2015/94/4)
MeSH-головна: ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
КОСТИ ПЛОТНОСТЬ -- BONE DENSITY
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ДЕНСИТОМЕТРИЯ -- DENSITOMETRY
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Няньковський С. Л., Шадрин О. Г., Знаменська Т. К., Бекетова Г. В., Івахненко О. С., Яцула М. С.
Назва : Щодо впровадження концепції «Харчування нового життя. 1000 днів» в Україні
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2014. - № 5. - С. 73-77 (Шифр ЗУ27/2014/5)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
МЛАДЕНЕЦ, ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- INFANT NUTRITION DISORDERS
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИТАНИЕ, ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО -- LEGISLATION, FOOD
УКРАИНА -- UKRAINE
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Міщук В.Р.
Назва : Оцінка нутритивного статусу й енергопотреби в дітей у критичних станах
Місце публікування : Медицина неотложных состояний. - 2014. - № 6. - С. 193-197 (Шифр МУ66/2014/6)
MeSH-головна: КРИТИЧЕСКИЕ СОСТОЯНИЯ -- CRITICAL ILLNESS
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
КАЛОРИМЕТРИЯ НЕПРЯМАЯ -- CALORIMETRY, INDIRECT
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Руднев С. Г., Можокина Г. Н., Старунова О. А., Николаев Д. В. , Аксенова В. А. , Галыгина Н. Е. , Васильева А. М. , Еленкина Ж. В. , Пономарева Е. Г. , Соболева Н. П. , Стерликов С. А.
Назва : Новый подход к диагностике нарушений нутритивного статуса у детей и подростков, больных туберкулезом легких
Місце публікування : Туберкулез и болезни легких. - 2013. - № 6. - С. 75-76 (Шифр ТР15/2013/6)
Предметні рубрики: Дети
Подростки
MeSH-головна: ТУБЕРКУЛЕЗ ЛЕГКИХ -- TUBERCULOSIS, PULMONARY
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Михайленко В. Л.
Назва : Переваги каліперометричного методу оцінки жировідкладення у дітей
Місце публікування : Лікарська справа. - 2015. - № 1/2. - С. 137-139. - ISSN 0049-6804 (Шифр ЛУ2/2015/1/2). - ISSN 0049-6804
MeSH-головна: ЖИРОВОЙ СТАТУС ОРГАНИЗМА -- ADIPOSITY
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): калиперометрия
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Про затвердження та впровадження медико-технологічних документів зі стандартизації інтегрованого ведення хвороб дитячого віку : наказ № 438 від 12.05.2016 р.
Місце публікування : Збірник нормативно-директивних документів з охорони здоров’я. - Київ, 2017. - № 1. - С. 14-85 (Шифр ЗУ18/2017/1)
MeSH-головна: ПЕДИАТРИЯ -- PEDIATRICS
НЕОНАТОЛОГИЯ -- NEONATOLOGY
КЛИНИЧЕСКИЕ ПРОТОКОЛЫ -- CLINICAL PROTOCOLS
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
МЕДИЦИНСКОЕ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО -- LEGISLATION, MEDICAL
УКРАИНА -- UKRAINE
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сорокман Т. В., Лозюк І. Я.
Назва : Харчова поведінка та характеристика харчування дітей дошкільного віку
Місце публікування : Сучасна педіатрія. Україна. - Київ, 2021. - N 5. - С. 29-34 (Шифр СУ66/2021/5)
Примітки : Бібліогр. наприкінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИЩЕВОГО РАЦИОНА РЕГИСТРАЦИЯ -- DIET RECORDS
ДОШКОЛЬНИКИ
Анотація: Відповідно до сучасних уявлень, харчування в ранньому віці не тільки забезпечує нормальне функціонування всіх органів і систем, фізичний ріст, психо-емоційний розвиток і здоров’я дитини, але й формує стан метаболізму, що визначає здоров’я в наступні роки. Мета — дослідити стан харчування та особливості харчової поведінки дітей дошкільного віку
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Матасар І. Т., Петрищенко Л. М., Луценко О. Г.
Назва : Особливості вуглеводного обміну, фактори ризику та фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей, які мешкають у несприятливих екологічних умовах
Паралельн. назви :Features of carbohydrate metabolism, risk factors, and factual content of carbohydrates in children's food intake residing under unfavourable ecological conditions
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 4. - С. 48-52 (Шифр ДУ9/2018/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДЕТИ, ВОЗРАСТ 6-12 ЛЕТ -- CHILD, 6-12 YEARS OLD
ДЕТЕЙ ОХРАНЫ ЗДОРОВЬЯ СЛУЖБЫ -- CHILD HEALTH SERVICES
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
МОНОСАХАРИДЫ -- MONOSACCHARIDES
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Показано роль та значення вуглеводів у житті людини. Також визначено фактичний вміст вуглеводів у раціонах харчування дітей середнього шкільного віку, які проживають в екологічно небезпечних умовах. Мета: Оцінити, з гігієнічної точки зору, рівні споживання різних груп вуглеводів дітьми середнього шкільного віку, які постійно мешкають на територіях радіоекологічного контролю та територіях, що не відносяться до таких, і у разі встановлення невідповідності фізіологічним потребам обговорити негативні наслідки та обґрунтувати шляхи профілактики можливих захворювань, пов'язаних з надлишком вживанням простих вуглеводів. Матеріали і методи: У статті представлено дані аналізу фактичного споживання вуглеводів дітьми середнього шкільного віку, які проживають у селах Іванківського району Київської області, що відносяться до території постраждалої внаслідок аварії на ЧАЕС та селищі Петропавлівська Борщагівка (с. П. Борщагівка) Києво-Святошинського району Київської області як умовно "чистої" території. Використано анкетно-опитувальний метод з послідуючим вивченням та аналізом хімічного складу раціонів харчування, визначено величини вживання вуглеводів дітьми віком від 10 до 13 років. Для оцінки достатності фактичного споживання вуглеводів використано "Норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах та енергії". Використано гігієнічні, аналітичні, математико-статистичні, програмно-технологічні методи досліджень. Результати роботи: Гігієнічні дослідження стану фактичного харчування дітей середнього шкільного віку свідчать про порушення співвідношення між різними видами вуглеводів, що може мати негативний наслідок на перебіг обміну та формування преморбідних станів, пов'язаних з надлишком вживанням простих вуглеводів. Для оптимізації рівня моно - та дисахаридів у раціоні харчування необхідно розробити та впровадити у практику продуктові набори для дітей у навчальних закладах, що розташовані на радіоактивно забруднених територіях що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС та інших територіях радіоекологічного контролю. Висновки. Результати досліджень показали, що раціони харчування дітей із обстежених місць проживання у різні пори року за вмістом вуглеводів не відповідали нормам раціонального харчуванняThe role and significance of carbohydrates in human life is shown. Also, the factual content of carbohydrates in food intakes of middle school age children, living under ecologically hazardous conditions, was determined. Objectives: We estimated, from a hygienic point of view, the levels of consumption of different groups of carbohydrates by middle school age children, residing permanently at the territories of radioecological control and territories not related to them, established a discrepancy with the physiological needs, discussed the negative consequences, and substantiated the ways for the prevention of possible diseases associated with an excessive consumption of simple carbohydrates. Materials and methods: In the article we presented the findings of the analysis of the actual consumption of carbohydrates by middle school age children, living in the villages of Ivankiv district, Kyiv region, belonging to the territory, suffered from the accident at the Chernobyl Nuclear Power Plant, and Petropavlovsk Borshchahivka village, Kyiv-Sviatoshynnskyi District, Kyiv region as a "clean" territory. We used the questionnaire method with the subsequent study and analysis of the chemical composition of food intakes, determined the values of carbohydrate consumption by the children 10 - 13 years of age. We used "The Norms of Physiological Needs of the Population of Ukraine in the Main Nutrients and Energy" to assess the factual consumption of carbohydrate [1]. We applied hygienic, analytical, mathematical-and-statistical, program-and-technological methods for research. Results: Hygienic studies of the state of the factual diet of middle school age children indicate a disorder in the correlation among different types of carbohydrates which may negatively affect the course of metabolism and the formation of premorbid states associated with an excessive consumption of simple carbohydrates. In order to optimize the level of mono- and disaccharides in the food intake, it is necessary to develop and implement into the practice the food sets for the children in educational institutions located in radioactive contaminated areas, suffered from the accident at the Chernobyl NPP, and other areas of radioecological control. Conclusions. The results of the research showed that the food intakes of the children from the examined places of residence did not comply with the standards of balanced diet on the content of carbohydrates in different seasons
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Клубей С., Погорєлова К., Салтикова Г., Гнилоскуренко Г., Король О.
Назва : Сучасні тенденції шкільного харчування та фактори формування харчових звичок у дітей різного віку
Паралельн. назви :Exploration of factors of formation of food habits and modern tendencies of school food at children of different age
Місце публікування : Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2021. - № 1. - С. 70-82 (Шифр УУ14/2021/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ШКОЛЬНИКИ, СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ЗДОРОВЬЯ -- SCHOOL HEALTH SERVICES
ПИТАНИЯ ДЕТЕЙ НАУЧНЫЕ ОСНОВЫ -- CHILD NUTRITION SCIENCES
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
АНКЕТИРОВАНИЕ -- QUESTIONNAIRES
Анотація: В статті узагальнені та подані нові дані про шляхи формування харчових звичок у дітей шкільного віку та тенденцій шкільного харчування дітей . Метою дослідження було визначити провідні фактори формування харчових звичок у школярів різного віку та ставлення школярів до харчування у загальноосвітніх закладах міста Києва. Огляд літератури засвідчує, що формування харчових звичок в дитячому віці впливає на формування здоров’я у дорослих але не досліджено, що саме впливає на харчовий вибір дитини, залежно від її віку. Актуальність дослідження обумовлена зростанням рівня неінфекційних захворювань, що пов’язані з режимом харчування та якісним складом їжі, особливо зловживанням шкідливою швидкою їжею. У шкільному віці певний харчовий вибір закріплюється у харчову звичку, що в подальшому формує здоров’я дитячого та дорослого населення. Тому на сьогодні стоїть питання розширення освітніх програм з питань харчування та визначення в якій мірі різні фактори впливають на формування харчових звичок в шкільному віці, щоб задіяти всі можливі ресурси для профілактики захворювань, що пов‘язані з харчуванням. Основними методами дослідження були: метод анкетування та методи статистичної обробки. Оцінювались результати анкетування 267 учнів загальноосвітніх шкіл міста Києва, 214 з них – це молодші школярі (8-11 років), і 53 – школярі старшого віку (12-17 років). У двох розроблених анкетах для учнів 3-4 класів та 5-11 класів певні питання дозволяли оцінити вплив на вибір продуктів харчування таких факторів, як харчові звички сім’ї, думка друзів, реклама та власні переконання. Відповіді на питання були згруповані таким чином, щоб оцінити тенденції шкільного харчування та готовність сім’ї школяра дотримуватися правил здорового харчування разом з дитиною. Дітей, що потребували харчових обмежень не включали в дослідження. За результатами встановлено, що у біля половини дітей молодшого віку вплив на формування харчових звичок мають харчові звички сім’ї та власні переконання, тоді як для більшості дітей старшого віку (75,5%) переважає вплив харчових звичок сім’ї. Серед 267 учнів, мають повноцінний прийом їжі в школі 178 (66%), майже третина при цьому користується послугою «готові шкільні обіди» . 63% дітей вважають готові обіди смачними, але з них 37,4% відмічають, що обіди холодні і це, обумовлює відмову від них. Більшість дітей молодшого віку (82%) вважають, що батьки підтримають їх у виборі здорового харчування, проти 47,1% старшокласників. Результати дозволяють лікарями-педіатрами, дитячими гастроентерологам та вчителями спрямувати свою роботу як на навчання дітей так і залучення у цей процес сім‘ї. Розроблені анкети можуть бути використані для швидкої оцінки педіатром індивідуальних факторів впливу на конкретну дитину. Адміністрація школи, завдяки анкетуванню, може мати зворотній зв’язок, що до якості «готових шкільних обідів», що дозволить вчасно покращити їх якістьAll over the world, the number of people suffering from diseases of the gastrointestinal tract is increasing every year. Digestive diseases are also not the last place in the structure of causes of death. One of the main causes of gastrointestinal pathology is irrational, unhealthy diet, the foundations of which are often laid in childhood. Education at school is a change in diet, the child’s independence in choosing food. At school age, certain food choices are gradually fixed in the eating habit and determine the formation of the health of children and adults. The aim of the study was to investigate the factors that play a leading role in the formation of eating habits in schoolchildren of different ages, and the attitude of schoolchildren to nutrition in secondary schools in Kyiv. At the research took part 267 students of secondary schools in Kyiv, 214 of them - are younger students (8-11 years), and 53 - older students (12-17 years). Two questionnaires presented to students in grades 3-4 and grades 5-11, certain questions allowed us to assess the impact on food choices of factors such as family eating habits, friends’ opinions, advertising, and personal beliefs. Also, the answers to certain questions were grouped in such a way as to assess the trends in school nutrition and the readiness of the student’s family to follow the rules of healthy eating with the child. The criterion for exclusion from the study was the presence of diseases that require any dietary restrictions. The results of the study: according to the survey, 42-47% of young children have the greatest influence on the formation of eating habits of family eating habits and their own beliefs, while for most older children (75.5%) the influence of family eating habits prevails. Among 267 students who are in school for an average of about 6-8 hours, have a full meal 178 (66%), almost a third use the service "ready school lunches", 32% bring food from home, 1/3 of children in schools consume only fruit and water. Of the 208 students who ate lunch at school at least once, 63% of children thought it was delicious, but 37.4% said that lunch was cold and did not allow them to eat it with pleasure. Only 13% of children noted that lunches were not tasty. The majority of young children (82%) believe that their parents will support them in choosing healthy food, compared to 47.1% of high school students. These results can be used by teachers to understand the main points of influence on the formation of healthy eating skills in children, and questionnaires can be used to assess school nutrition and to assess the dominant factors in the formation of eating habits in an individual child
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Чиркина Т. М., Асланов Б. И., Душенкова Т. А., Рищук С. В.
Назва : Распространенность ожирения среди детей и подростков Санкт-Петербурга [Електронний ресурс]
Місце публікування : Профилактическая и клиническая медицина. - 2016. - № 4. - С. 11-17 (Шифр ПР55/2016/4)
Форма і об'єм ресурсу: Электрон. журн.
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ОЖИРЕНИЕ У ДЕТЕЙ -- PEDIATRIC OBESITY
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИТАНИЕ ИЗБЫТОЧНОЕ -- OVERNUTRITION
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ДЕТИ -- CHILD
ПОДРОСТКИ -- ADOLESCENT
САНКТ-ПЕТЕРБУРГ -- SAINT PETERSBURG
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Суковський Є. І.
Назва : Розлад харчової поведінки Піка: розуміння природи і методи втручання
Місце публікування : НейроNEWS. - 2019. - № 4. - С. 38-42 (Шифр НУ43/2019/4)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ПИТАНИЕ БЕСПОРЯДОЧНОЕ -- SNACKS
Анотація: Представлений огляд присвячений одному з тяжких психіатричних станів — розладу харчової поведінки Піка (Pica, пікацизм, алотріофагія). Цей термін походить від латинської назви пташки з роду сорок (Pica pica), яка споживає як ­їстівні, так і ­неїстівні речовини (Barrett, 2008; Steigler, 2005; Shah and Nalder, 2011Розлад харчової поведінки Піка ­час­ті­­ше вражає дітей. Його головною характеристикою є те, що людина, яка страждає, відчуває непереборне бажан­ня або імпульс вживати речовини, які не є поживними, ­серед них земля, мурахи, бікарбонат, клей, ­комахи, ­папір, дрібні шматочки пластику або дерева. Серед різно­манітних ­проблем, котрі можуть мати пацієнти з особ­ли­вими потребами, цей розлад можна вважати ­одним із найнебезпечніших само­ушкоджувальних дій, ­оскільки навіть один його випадок може призвести до серйозних і ­незворотних наслідків (Williams etal., 2009; Stiegler, 2005)Підсумовуючи, слід зазначити, що розлад харчової поведінки Піка та поведінкові методи його лікування дослідники вивчали протягом багатьох років (перші дані досліджень опубліковано 1970 року). Як свідчить практика, доволі різні види втручань були ефективними під час лікування синдрому Піка, а саме: надмірна корекція, фізичне обмеження, процедури диференційного підкріплення, коробка Піка, додаткове годування мучним продуктом тощо. Хоча деякі зі згаданих процедур торкаються етичних принципів, таких як дотримання гідності та лікування з найменшою можливою шкодою. Натомість окремі методи можна вважати навіть суперечливими (фізичне обмеження або терапія методами сенсорної інтеграції). Кількість досліджень і дискусії навколо згаданої теми підтверджують її актуальність та важливість. Передусім це зумовлено можливими наслідками розладу харчової поведінки Піка, які в окремих випадках можуть вартувати життя. Адже навіть одне споживання неїстівного предмета може призвести до летального наслідку. До того ж нині для більшості випадків синдрому Піка не існує простого та адекватного способу втручання, який допоміг би розв’язати згадану проблему на 100 % . Вибір методу втручання при розладі харчової поведінки Піка є скрупульозною процедурою, що має базуватися на принципах втручання від простішого до складнішого, а також на засадах здорового глузду та клінічної інтуїції. Зрештою, якість життя особи може значно погіршуватися, якщо в неї виникає синдром Піка, що є неприйнятним у більшості соціальних середовищ, а може навіть шокувати оточуючих. В осіб, які демонструють такі ознаки, як правило, порушується соціальна взаємодія (обмін діяльністю, інформацією, досвідом, здібностями, уміннями, навичками та ін.). Часто навіть фахівці, які працюють із такими пацієнтами, можуть відчувати шок чи фрустрацію через те, що більшість випадків синдрому Піка дуже важко виправити. Саме важливість і серйозність наслідків у пацієнтів, які потерпають внаслідок розладу харчової поведінки Піка, потребують проведення подальших досліджень у цьому напрямі. Обираючи теми досліджень, які стосуються цього захворювання, вчені/дослідники мають пам’ятати, що автоматичне сенсорне підкріплення — одна з найвірогідніших гіпотез стосовно ймовірної функції синдрому Піка. А також і далі продовжувати огляди наукової літератури за цією темою та поновлювати інформацію стосовно нових досліджень щодо психіатричних розладів харчової поведінки для підтвердження належної доказовості відповідних методів втручання для лікування цієї патології
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гайструк Н., Гайструк А.
Назва : Деякі особливості стану дітей у період новонародженості при гіпертензивному синдромі у вагітних і породіль
Місце публікування : Ліки України. - 2004. - № 9. - С. 140-141 (Шифр ЛУ4/2004/9)
Предметні рубрики: Беременности осложнения сердечно-сосудистые
Асфиксия новорожденного
Детей питания расстройства
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Хахалин Л.
Назва : Капризы в еде принимаются
Місце публікування : Здоровье. - 2005. - № 5. - С. 67-70 (Шифр 71653/2005/5)
Предметні рубрики: Детей питания расстройства
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кожевникова О. М.
Назва : Сучасна молочна суміш Семпер Лемолак у харчуванні дітей першого року життя
Місце публікування : Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2007. - № 5. - С. 64-69 (Шифр ПУ2/2007/5)
Предметні рубрики: Молоко
Детей питания расстройства
Искусственное вскармливание
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Федорців О. Є.
Назва : Стан біоценозу кишок у дітей з паратрофією
Місце публікування : Педіатрія, акушерство та гінекологія. - Київ, 1998. - № 3. - С. 29-31 (Шифр ПУ2/1998/3)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Харченко В., Акопян А., Иоффина О., Мишиев В.
Назва : Питание семей с детьми в России продолжает ухудшаться
Місце публікування : Врач. - Москва, 1999. - № 9. - С. 7-11 (Шифр ВР59/1999/9)
MeSH-головна: ПИТАНИЕ НЕДОСТАТОЧНОЕ -- MALNUTRITION
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гафарова Ф. М., Абдужаббарова З. М.
Назва : Степень эндогенной интоксикации у детей с острой пневмонией на фоне гипотрофии
Місце публікування : Лікарська справа. - 2002. - № 5/6. - С. 36-39 (Шифр 74287/2002/5/6)
MeSH-головна: ЭНДОТОКСЕМИЯ -- ENDOTOXEMIA
ПНЕВМОНИЯ -- PNEUMONIA
ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Міщук Т., Каландяк О.
Назва : Сучасні принципи нутрітивної підтримки неповносправних дітей та їх реалізація в Україні
Місце публікування : НейроNews. - 2012. - № 2. - С. 9-12 (Шифр НУ43/2012/2)
MeSH-головна: ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
НЕРВНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- NERVOUS SYSTEM DISEASES
ДЕТИ -- CHILD
УКРАИНА -- UKRAINE
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ковтюк Н. И., Нечитайло Ю. Н.
Назва : Особенности питания и формирования его стереотипов у современных школьников
Місце публікування : Международный журнал педиатрии, акушерства и гинекологии. - 2014. - Т. 5, № 2. - С. 10-14 (Шифр МУ90/2014/5/2)
MeSH-головна: ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- CHILD NUTRITION DISORDERS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
КАЧЕСТВО ЖИЗНИ -- QUALITY OF LIFE
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
ИОД -- IODINE
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS
Знайти схожі

 1-20    21-24 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)