Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (17)Рідкісні видання (14)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Диета<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 123
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Яблочная неделя
Місце публікування : Женское здоровье. - 2006. - № 8. - С. 99 (Шифр 40930/2006/8)
Предметні рубрики: Фрукты-- исп
Диета
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Юдина Е. А., Макаренко О. А., Деньга О. В.
Назва : Экспериментальное обоснование комплексной профилактики заболеваний пародонта с использованием адаптогенов
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2005. - № 3. - С. 14-18 (Шифр ВУ15/2005/3)
Предметні рубрики: Периодонтит-- животное-- проф
Диета
Ротовой полости гигиена
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зотова А. В., Десятова И. Е., Быченко С. М., Сиверцева С. А., Оконечникова Н. С., Муравьев С. А.
Назва : Эффективность разгрузочно-диетической терапии у больных с артериальной гипертонией и хронической ишемией мозга
Місце публікування : Журнал неврологии и психиатрии им. С.С. Корсакова. - 2015. - Т. 115, № 10. - С. 25-28 (Шифр ЖР15/2015/115/10)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
МОЗГА ГОЛОВНОГО ИШЕМИЯ -- BRAIN ISCHEMIA
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY


Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шуйлер Д.
Назва : Поможет ли диета сохранить зрение?
Місце публікування : Новое в офтальмологии: Реф.-информ. журн./ ГУ МНТК "Микрохирургия глаза" им. С.Н. Федорова. - 2009. - № 1. - С. 55-59 (Шифр НР24/2009/1)
Предметні рубрики: Зрение
Диета
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шлифирчик А., Олейник А.
Назва : О возможной роли гипокалорической диеты в патогенезе гипотиреоза
Місце публікування : Лікарська справа. Врачебное дело. - 2019. - № 5/6. - С. 77-80 (Шифр ЛУ2/2019/5/6)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ЩИТОВИДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ БОЛЕЗНИ -- THYROID DISEASES
ГИПЕРТИРЕОЗ -- HYPERTHYROIDISM
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВОЙ СТАТУС -- NUTRITIONAL STATUS
ДИЕТА -- DIET
АНТИТИРЕОИДНЫЕ ВЕЩЕСТВА -- ANTITHYROID AGENTS
Анотація: Многие исследователи считают актуальным изучение патологии щитовидной железы (ЩЖ), посвященное эпидемиологии заболеваний ЩЖ в сочетании с оценкой диеты обследованных. Не выясненным остаётся вопрос о том, может ли несбалансированная диета ухудшить течение гипотиреоза. Целью исследования было установление взаимосвязи между особенностями диеты пациенток с гипотиреозом и функциональным состоянием ЩЖ. Обследовано 400 женщин польской национальности в возрасте 19–28 лет, проживающих в повяте Бялой Подляски Люблинского воеводства Польши и считающих себя здоровыми. Определяли содержание в крови свободного (FT3) и общего (Т3) трийодтиронина, свободного (FT4) и общего (Т4) тироксина, тиреотропного гормона (ТSH). При помощи анкетирования и пищевых таблиц определяли приблизительное среднее количество белков, жиров и углеводов в суточном рационе, а также среднее количество потребляемого ежедневно с едой йода. Распространённость гипотиреоза среди обследуемых женщин составила 3,5 % и достоверно не отличалась от величин, наблюдаемых в среднем в Европейском Союзе. Женщины со сниженной функцией ЩЖ употребляли с едой достоверно в 3,78 раза меньше йода, в 2,97 раза (P 0,001) меньше поваренной соли и в 1,47 раза (P 0,001) меньше белков по сравнению с такими показателями у обследованных с нормальной функцией ЩЖ. Кроме того, женщины с гипотиреозом употребляли с едой в 2,25 раза (P 0,001) больше продуктов со свойствами струмогенов. Итак, развитие гипотиреоза у обследованных женщин сочеталось со сниженным потреблением с пищевыми продуктами йода и белков и повышенным – продуктов со свойствами струмогенов
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Швець О. В., Єрмолова Ю. В.
Назва : Проблеми гармонізації вітчизняних та міжнародних стандартів щодо продуктів для спеціального дієтичного харчування
Місце публікування : Therapia (Український медичний вісник). - К., 2008. - № 7/8. - С. 73-75 (Шифр ТУ6/2008/7/8)
Предметні рубрики: Диета
Пищевые продукты
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Швець О. В.
Назва : Вплив харчування на репродуктивне здоров’я
Паралельн. назви :The effect of nutrition on reproductive health
Місце публікування : Медичні аспекти здоров’я жінки. - 2021. - № 4. - С. 15-22 (Шифр МУ98/2021/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: РЕПРОДУКТИВНОЕ ЗДОРОВЬЕ -- REPRODUCTIVE HEALTH
ФЕРТИЛЬНОСТЬ -- FERTILITY
РЕПРОДУКТИВНЫЕ МЕТОДЫ ВСПОМОГАТЕЛЬНЫЕ -- REPRODUCTIVE TECHNIQUES, ASSISTED
ДИЕТА -- DIET
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS
Анотація: В останні роки збільшується наукова і практична зацікавленість у продовженні реалізації відомого вислову Гіппократа щодо максимального використання лікувальних властивостей їжі. Потенціал дієтичних інтервенцій має більше застосовуватись у клінічній практиці. Зокрема, необхідно ініціювати індивідуальні зміни у харчуванні, спрямовані на контроль нормальної ваги, збільшення прихильності до здорових моделей харчування та застосування дієтичних добавок із фолієвою кислотою, йодом, залізом, вітаміном D та ­омега-3 поліненасиченими жирними кислотами за відповідними показаннямиThe scientific and practical interest increase in the development of realization for the famous quote of Hippocrates about possibilities of foods usage as medicine. The rising prevalence of reproductive dysfunction is not accompanying by improvement of reproductive technologies. The potential of dietary interventions should be implemented more effective in the clinical practice. In particular, it is necessary to initiate the personalized changes in the nutrition designed for body weight control and increase of adherence to healthy nutrition patterns and intake of folic acid, iodine, iron, vitamin D and Omega-3 polyunsaturated fatty acid with corresponding indications
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Чи може низьковуглеводна дієта знизити ризик серцево-судинних захворювань?
Місце публікування : Фармацевтичний кур’єр. - 2014. - № 7/8. - С. 36 (Шифр ФУ21/2014/7/8)
MeSH-головна:
УГЛЕВОДНЫЙ ОБМЕН -- CARBOHYDRATE METABOLISM
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Krela-Ka’zmierczak, Iwona, Czarnywojtek, Agata, Skoracka, Kinga, Rychter, Anna Maria, Ratajczak, Alicja Ewa, Szymczak-Tomczak, Aleksandra, Ruchala, Marek, Dobrowolska, Agnieszka
Назва : Чи існує ідеальна дієта, яка захищає від дефіциту йоду?
Місце публікування : Сучасна педіатрія. Україна. - Київ, 2021. - N 3. - С. 83-95 (Шифр СУ66/2021/3)
Примітки : Бібліогр. наприкінці ст.
MeSH-головна: ИОД -- IODINE
ДИЕТА -- DIET
Анотація: Дефіцит йоду є глобальною проблемою, яка стосується близько 2 млрд осіб у всьому світі, причому вагітні жінки належать до групи підвищеного ризику. Профілактика йодної недостатності розпочалася в ХХ ст. і стартувала з глобальних програм йодування солі, спрямованих на підвищення рівня споживання йоду в усьому світі. Хоча це й призвело до ефективного викорінення ендемічного зобу, схоже, що йодування солі не вирішило всіх проблем. Наразі рекомендоване обмеження споживання солі, яка є основним джерелом йоду, для профілактики неінфекційних захворювань, поширеність яких зростає, таких як гіпертонія або рак. Незважаючи на те, що існують інші джерела йоду, такі як риба, морепродукти, молочні продукти, вода й овочі, високий рівень споживання оброблених харчових продуктів із високим вмістом неіонізованої солі, альтернативні дієти та обмежене споживання солі все ж можуть призвести до дефіциту йоду. Отже, дефіцит йоду залишається актуальною проблемою, яка потребує нових профілактичних рішень. Проте, схоже, що не існує дієти, яка б повністю забезпечила потребу в йоді, а додавання йоду до їжі все ж є необхідним
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Цимбала Е. М.
Назва : Вплив греліну і лептину на показники метаболічного синдрому за умов висококалорійних дієт в експерименті
Паралельн. назви :The influence of ghrelin and leptin on metabolic syndrome indicators under conditions of high-calorie diets in the experiment
Місце публікування : Медична та клінічна хімія. - Тернопіль, 2021. - Том 23, N 3. - С. 5-9 (Шифр МУ92/2021/23/3)
MeSH-головна: МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ X -- METABOLIC SYNDROME X
ГРЕЛИН -- GHRELIN
ЛЕПТИН -- LEPTIN
ДИЕТА -- DIET
Анотація: Перебування тварин на висококалорійній дієті (високовуглеводній чи високожировій) супроводжується розвитком інсулінорезистентності та вторинної дисліпідемії. Концентрація греліну та лептину суттєво впливає на розвиток окремих компонентів метаболічного синдромуKeeping animals on high-calorie diet (high-carbohydrate or high-fat) is accompanied by development of insulin resistance and secondary dyslipidemia. Concentrations of ghrelin and leptin significantly affect on the development of individual components of metabolic syndrome
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)