Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (43)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Диетология<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 14
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-14 
1.


    Редькін, Р.
    Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени [Текст] / Р. Редькін, Н. Орловецька, О. Данькевич // Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, диетотерапия, иммунология, метаболизм)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, статистика)
ДЕТИ -- CHILD
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (тенденции)
ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES (действие лекарственных препаратов)
Анотація: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока
Дод.точки доступу:
Орловецька, Н.
Данькевич, О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Актуальные санитарно-эпидемиологические и гигиенические аспекты деятельности врача-диетолога в медицинских организациях стационарного типа [Текст] / Б. П. Суханов [и др.] // Вопросы питания. - 2015. - Т. 84, № 3. - С. 31-39


MeSH-головна:
ВРАЧИ -- PHYSICIANS (тенденции)
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (обучение, тенденции)
ПИТАНИЯ СЛУЖБА В БОЛЬНИЦАХ -- FOOD SERVICE, HOSPITAL (тенденции)
ПИЩЕВОЙ СТАТУС -- NUTRITIONAL STATUS
Дод.точки доступу:
Суханов, Б. П.
Керимова, М. Г.
Елизарова, Е. В.
Петренко, А. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Примак, Р.
    Етапи науки дієтології [Текст] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2019. - № 4. - С. 28-29


MeSH-головна:
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (история, кадры, методы, организация и управление, тенденции, этика)
ЭНЕРГИИ ПОТРЕБЛЕНИЕ -- ENERGY INTAKE (физиология)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование, история)
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE (история)
ИСТОРИЯ МЕДИЦИНЫ -- HISTORY OF MEDICINE
Анотація: Одним з найважливіших показників продуктів харчування є їхня калорійність. Саме цей показник послужив за «наріжний камінь» при створенні дієтології, але згодом з’ясувалося, що він є обов’язковим, але недостатнім при обранні дієт для попередження та лікування багатьох захворювань. Нині дієтологи, використовуючи найновітніші дані медицини та біохімії, досягли значних успіхів у боротьбі за здоров’я людини, й одним з важелів у цьому є пропаганда здорового способу життя
Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Лившиц, С.
    Золотую рыбку заказывали? [Текст] / С. Лившиц // Здоровье. - 2006. - № 6. - С. 36-38

Рубрики: Морские пищевые продукты--исп

   Диетология


Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Соломатина, Е. П.
    Кислое, сладкое или соленое? [Текст] / Е. П. Соломатина // Женское здоровье. - 2006. - № 5. - С. 87

Рубрики: Вкус

   Диетология


Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Смирнова, О.
    Научите меня есть [Текст] / О. Смирнова // Здоровье. - 2009. - № 6. - С. 22-26

Рубрики: Диетология

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Нові підходи до організації аліментарної профілактики в Україні [Текст] / П. О. Карпенко, А. В. Якобчук, Н. О. Мельничук // Сімейна медицина. - 2010. - № 3. - С. 101-103

Рубрики: Диетология

   Диетотерапия


   Украина


Дод.точки доступу:
Карпенко, П. О.
Якобчук, А. В.
Мельничук, Н. О.
Фус, С. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Доценко, В. А.
    О питании здорового и больного человека [Текст] / В. А. Доценко // Гигиена и санитария. - 2005. - № 2. - С. 34-37

Рубрики: Питание

   Диетология


Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Особенности совершенствования медицинской помощи по профилю «Диетология» в Воронежской области [Текст] / М. М. Романова [и др.] // Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 1. - С. 59-63


MeSH-головна:
ДИЕТИЧЕСКОГО ПИТАНИЯ СЛУЖБЫ -- DIETARY SERVICES (организация и управление, тенденции)
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (организация и управление, тенденции)
МЕДИЦИНСКОЙ ПОМОЩИ КАЧЕСТВО, ДОСТУПНОСТЬ И ОЦЕНКА (ВНЕШ) -- HEALTH CARE QUALITY, ACCESS, AND EVALUATION (NON MESH)
Дод.точки доступу:
Романова, М. М.
Погожева, А. В.
Гладышева, Е. С.
Веденина, Г. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    "Современные аспекты рационального питания" - крупнейшее событие в отечественной гастроэнтерологии [Текст] : ХІ научно-практическая конференция, 17-18 мая 2018 г., г. Киев // Практикуючий лікар. - 2018. - N 2. - С. 87


MeSH-головна:
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS
КОНГРЕССЫ -- CONGRESSES
Анотація: Крупнейшим событием этого года в отечественной гастроэнтерологии стала XI научно-практическая конференция «Современные аспекты рационального питания», которая состоялась 17-18 мая в Киеве. Конференция является ежегодным мероприятием и успешно проходит в этом году уже в одиннадцатый раз и служит площадкой для общения, обмена опытом и для эффективного решения непростых задач, стоящих перед специалистами в области гастроэнтерологии и диетологии. Место проведения мероприятия — конференц-холл «Депо»ипо адресу ул. Антоновича, 50. Организаторами конференции выступили Министерство здравоохранения Украины, Национальная медицинская академия последипломного образованиятимени П.Л. Шупика, Ассоциация диетологов Украины и Группа компаний «МедЭксперт»
Дод.точки доступу:
"Современные аспекты рационального питания", научно-практическая конференция

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-14 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)