Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (61)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Диетотерапия<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 170
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.


   
    50-летний опыт лечения сколиозов в санаторной школе-интернате № 76 [Текст] / Р. Н. Белозерова [и др.] // Детская хирургия. - 2014. - № 4. - С. 55-56


MeSH-головна:
СКОЛИОЗ -- SCOLIOSIS (терапия)
ФИЗИОТЕРАПИИ МЕТОДЫ -- PHYSICAL THERAPY MODALITIES
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Белозерова, Р. Н.
Федотова, В. Л.
Иванова, Е. Р.
Крестьяшин, В. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Dikha, Ayu Kurnia.
    Understanding food selection and dieting patterns: type 2 diabetes mellitus patients and their families [Текст] / Ayu Kurnia Dikha, Yulia Yulia // Міжнародний ендокринологічний журнал. - 2021. - Т. 17, № 6. - С. 11-13. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2 (диетотерапия, патофизиология)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИЩЕВЫЕ ПРИВЫЧКИ -- FOOD HABITS
Анотація: The prevalence of type 2 diabetes mellitus (T2DM) is increasing from year to year, especially in Indonesia. The risk of T2DM starts at the dinner table in the family. Meal planning plays an important role in redu­cing the potential complications associated with poor glycemic, lipid and blood pressure control. Focusing on reducing sugar, fat and sodium intake and incorporating culture-appropriate foods will improve adherence. However, T2DM patients develop conflicting eating disorders in which there is a gap between nutrition and self-fulfillment regarding eating control. The purpose of this research is to explore the understanding of the diabetes patient and their family in determining the selection of food and eating pattern during the disease. Materials and methods. This study explores the understanding of T2DM patients and their families in the Depok and Jakarta. The purposive sampling method used 14 participants and 7 family members. The data obtained from participant observation and in-depth interviews then analyzed using thematic analysis. Using a descriptive phenomenological method with a semi structured in-depth interview. The interviews were conducted face to face from October 2017 — July 2018 and were analyzed by thematic analysis Collaizi’s method. Results. This study found 4 important themes: 1) food is believed to affect high blood su­gar; 2) changes in diet after diabetes; 3) the main concern of the family is to keep eating but not make it a burden; and 4) the challenge faced by participants and their families is the lack of information. This study recommends continuing education and partnerships from nurses about the importance of the relationship between diet and blood glucose levels. Conclusions. People are inclined to rely on simple strategies that limit search when making food choices. The ability of patients and families regarding food ingredients to maintain blood sugar stability is the concern of nurses in providing nutritional education. Food labels can (and to some extent do) provide a wide variety of desirable information, ranging from food content to production details, the food’s carbon footprint, and its origins
Поширеність цукрового діабету 2-го типу (ЦД2) зростає з року в рік, особливо в Індонезії. Ризик виникнення ЦД2 розпочинається за обіднім столом у родині. Планування харчування відіграє важливу роль у зменшенні можливих ускладнень, пов’язаних з поганим контролем глікемії, ліпідограми й артеріального тиску. Акцент на зменшення споживання цукру, жиру і солі та дотримання відповідного режиму харчування сприяють покращенню прихильності до менеджменту ЦД. Однак у пацієнтів з ЦД2 виникають різноманітні розлади харчування, при яких існує розрив між реальним харчуванням і контролем за його режимом. Метою дослідження є вивчення навичок і знань пацієнта з цукровим діабетом та членів його родини щодо вибору їжі та способу харчування під час захворювання. Матеріали та методи. Під спостереженням перебували пацієнти з ЦД2 та члени їх родин у Джакарті (Індонезія): 14 хворих і 7 членів їх родин. Аналізували дані, отримані під час спостереження за учасниками дослідження та шляхом їх детального опитування. Використовували описовий феноменологічний метод із напівструктурованим поглибленим опитуванням. Інтерв’ю проводилися віч-на-віч із жовтня 2017 року по липень 2018 року та аналізувалися за допомогою тематичного аналізу за методом Collaizi. Результати. Це дослідження виявило 4 важливі аспекти: 1) доведено, що надмірне вживання їжі впливає на високий рівень цукру у крові; 2) необхідно змінювати режим харчування на тлі ЦД; 3) головна турбота родини — забезпечити раціональне харчування, але не робити це тягарем для хворого; 4) виклик, з яким стикаються учасники дослідження та члени їх родини, — це відсутність належної інформації. Дослідження рекомендує продовжувати навчання хворих і посилювати співпрацю середнього медичного персоналу щодо важливості взаємозв’язку між режимом харчування та рівнем глюкози у крові. Висновки. Люди схильні покладатися на прості стратегії, що забезпечують раціональне харчування. Здатність пацієнтів і членів їх родин підбирати харчові інгредієнти та підтримувати стабільність цукру у крові — це завдання середнього медичного персоналу. Етикетки харчових продуктів можуть надавати (і певною мірою надають) широкий спектр необхідної інформації, починаючи від складу харчових продуктів і закінчуючи деталями виробництва, вмістом вуглеводів
Дод.точки доступу:
Yulia, Yulia

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Fadieienko, G.  D.
    A method for increasing the effectiveness of therapeutic interventions of non-alcoholic fatty liver disease in patients with comorbidity pathology [Text] = Спосіб підвищення ефективності терапевтичних інтервенцій неалкогольної жирової хвороби печінки у пацієнтів з коморбідною патологією / G.  D. Fadieienko, Ya.  V. Nikiforova // Сучасна гастроентерологія. - 2021. - № 2. - P4-14. - Bibliogr. at the end of the art.


MeSH-головна:
НЕАЛКОГОЛЬНАЯ ЖИРОВАЯ БОЛЕЗНЬ ПЕЧЕНИ -- NON-ALCOHOLIC FATTY LIVER DISEASE (лекарственная терапия, патофизиология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (действие лекарственных препаратов, психология)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы)
ОЖИРЕНИЕ АБДОМИНАЛЬНОЕ -- OBESITY, ABDOMINAL (диетотерапия, лекарственная терапия, метаболизм)
ЛИПИДНОГО МЕТАБОЛИЗМА РАССТРОЙСТВА -- LIPID METABOLISM DISORDERS (диетотерапия, лекарственная терапия, метаболизм)
КОМОРБИДНОСТЬ -- COMORBIDITY (тенденции)
Анотація: The aim — to increase the efficiency of treatment and secondary prevention of non‑alcoholic fatty liver disease (NAFLD) that have patients with hypertensive illness of I — II stages 1 — 2 degrees with visceral obesity (VO) by assignment of individually developed schemes for the correction of eating behavior on the background of standard therapy of these diseases
To achieve increase of the efficiency of non‑medicated treatment of patients with NAFLD with VO on the background of hypertension of I — II stages can be by correction of violations of EB and the assignment of optimal schemes individually developed therapeutic and dietary nutrition on the basis of intragenetic study, taking into account the intragenetic features and characteristics of EB
Мета — підвищити ефективність лікування і вторинної профілактики неалкогольної жирової хвороби печінки (НАЖХП) у пацієнтів з гіпертонічною хворобою I — II стадії 1 — 2‑го ступеня та вісцеральним ожирінням шляхом призначення індивідуально розроблених схем корекції харчової поведінки на тлі стандартної терапії цих захворювань
Досягти підвищення ефективності немедикаментозного лікування хворих на НАЖХП з вісцеральним ожирінням на тлі гіпертонічної хвороби I — II стадії можна шляхом корекції порушень харчової поведінки та призначення оптимальних схем індивідуально розробленого лікувально-дієтичного харчування на підставі внутрішньогенетичного дослідження з урахуванням внутрішньогенетичних особливостей і характеристик харчової поведінки
Дод.точки доступу:
Nikiforova, Ya. V.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Modern approaches to dietotherapy in hypertensive disease [Текст] = Сучасні підходи до дієтотерапії при гіпертонічній хворобі / G. H. Khasanova [et al.] // Вісник наукових досліджень. - 2019. - N 1. - С. 11-14


MeSH-головна:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТАЯ СИСТЕМА -- CARDIOVASCULAR SYSTEM
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
Анотація: The article features the diet therapy in hypertension, recommendations of the World Health Organization (WHO), leading European nutritionists and cardiologists on the disease. The aim of the study – to get acquainted with the nutritional characteristics of hypertension; analyze known publications on nutrition and diet therapy in hypertension. Also, changes in lifestyle are recommended for the prevention and treatment of hypertension. Cardiovascular disease is one of the leading causes of morbidity and remains one of the major causes of mortality in economically developed countries. One of the most serious health problems today is arterial hypertension, a leading risk factor for myocardial infarction and stroke, as well as the cause of disability and death among people of working age. WHO experts from the 12 largest countries in the world have said that about 20 % of the adult population of the planet suffers from high blood pressure, hypertension "is younger" in recent decades. In this regard, according to researchers, pressure is reduced by 19 % in boys and 16 % in girls. Therefore, the problems of further improving the treatment and prevention of arterial hypertension are extremely relevant and have become the subject of numerous studies, including the areas of nutrition and diet therapy. At present, the main factors of food risk for hypertension are excessive intake of sodium, saturated fatty acids, excess and caloric diet, etc. The article gives recommendations for changing the way of life for the prevention and treatment of hypertension. Fatty foods, stomach overload with food, high salt content, water retention in the body, and as a result of increased pressure, lead to an increase in the number of cardiovascular diseases. This review of the literature describes and examines the nutritional features of different countries of the world, examines the effects of diet therapy and provides recommendations for improving the health of the population: limiting sodium intake (no more than 5 g/day); reduce the total amount of liquid (up to 1–1.2 liters per day); maintaining adequate potassium consumption (through fresh fruits and vegetables); consumption of sufficient amounts of calcium, magnesium and other minerals; food fibers; enriching your diet with seafood; slimming (Mediterranean diet with moderate use of red wine); reduction or complete refusal to use foods rich in caffeine; flour products, semi-finished products, etc.; increase in physical activity (walking and running in the fresh air, swimming, cycling, exercises on a bike)
У статті показано особливості дієтотерапії при гіпертонічній хворобі, наведено рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), провідних європейських нутриціологів і кардіологів щодо цього захворювання. Мета дослідження – ознайомитися з особливостями харчування при гіпертонічній хворобі. Проаналізувати відомі публікації щодо харчування і дієтотерапії при гіпертензії. А також порекомендувати зміни способу життя для профілактики й лікування гіпертонічної хвороби. Серцево-судинні хвороби займають одне з провідних місць серед захворюваності й залишаються однією з важливих причин смертності в економічно розвинених країнах. Однією із найсерйозніших проблем здоров’я сьогодення є артеріальна гіпертензія, провідний фактор ризику інфаркту міокарда та інсульту, а також причиною інвалідності та смерті серед людей працездатного віку. Експерти ВООЗ із 12 найбільших країн світу зауважили, що близько 20 % дорослого населення планети страждає від високого кров’яного тиску, гіпертензія “молодшає” в останні десятиліття. У зв’язку з цим, за даними дослідників, тиск знижується у 19 % хлопчиків і 16 % дівчаток. Тому проблеми подальшого удосконалення лікування і профілактики артеріальної гіпертензії є надзвичайно актуальними і стали предметом численних досліджень, зокрема в галузі дієтології і дієтотерапії. У даний час основними чинниками харчового ризику для гіпертонічної хвороби є надмірне споживання натрію, насичених жирних кислот, надмірне та калорійне харчування тощо. У статті наведено рекомендації щодо зміни способу життя для профілактики і лікування гіпертензії. Надмірне харчування перевантаження шлунка їжею, вміст великої кількості солей, затримка води в організмі, і як результат підвищений тиск, призводять до збільшення кількості серцево-судинних захворювань. У даному огляді літератури описано і досліджено харчові особливості різних країн світу, вивчено вплив дієтотерапії та наведено рекомендації для поліпшення здоров’я населення: обмеження споживання натрію (не більше 5 г/добу); зменшення загальної кількості рідини (до 1–1,2 л на добу); адекватне вживання калію (у вигляді свіжих фруктів і овочів); споживання достатньої кількості кальцію, магнію та інших мінералів; харчових волокон; збагачення свого раціону морепродуктами; схуднення (середземноморська дієта з помірним вживанням червоного вина); скорочення або повна відмова від споживання продуктів, багатих на кофеїн; виробів із борошна, напівфабрикатів тощо; підвищення фізичної активності (ходьба і біг на свіжому повітрі, плавання, їзда на велосипеді, вправи на велотренажері). Висновки. Правильне харчування при гіпертензії є одним з важливих способів нормалізації функцій серця і кровоносних судин, тим самим покращуючи якість життя, не призводячи до фатальних результатів. Харчування повинно сприяти збереженню здоров’я, задовольняти потреби організму в поживних речовинах, калоріях, а також вітаміни і мінеральні елементи
Дод.точки доступу:
Khasanova, G. H.
Tukhtaeva, N. Kh.
Saidov, V. M.
Zhulkevych, I. V.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Philipson, H.
    Ограничение поваренной соли и жидкости как эффективные методы лечения хронической сердечной недостаточности [Текст] / H. Philipson, I. Ekman, H. Forslund // Серцева недостатність. - 2014. - № 1. - С. 56


MeSH-головна:
СОЛИ -- SALTS (терапевтическое применение)
СЕРДЕЧНАЯ НЕДОСТАТОЧНОСТЬ -- HEART FAILURE (терапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (методы)
Дод.точки доступу:
Ekman, I.
Forslund, H.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    The principles of treatment of diabetes mellitus with diet, insulin and antidiabetic drugs / F. Agaci [et al.] // Пробл. ендокринної патології. - 2018. - N 1. - P78-91


MeSH-головна:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ -- DIABETES MELLITUS (лекарственная терапия, терапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование)
ИНСУЛИН -- INSULIN (терапевтическое применение)
ГИПОГЛИКЕМИЧЕСКИЕ СРЕДСТВА -- HYPOGLYCEMIC AGENTS (терапевтическое применение)
Анотація: This literary review is sanctified to the questions of treatment of diabetes mellitus. Literary data about using of hypoglycemic agents in the Albanian population are given in the article
Обзорная статья посвящена вопросам лечения сахарного диабета. Приведены литературные данные относительно использования сахароснижающих агентов в албанской популяции. Оглядова стаття присвячена питанням лікування цукрового діабету. Наведені літературні дані щодо використання цукрознижувальних агентів в албанській популяції
Дод.точки доступу:
Agaci, F.
Sadedini, A.
Themeli, Y.
Celo, E.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Індивідуалізовані рекомендації щодо харчування хворих на кислотозалежні захворювання [Текст] // Therapia (Український медичний вісник). - 2015. - № 2. - С. 28-29


MeSH-головна:
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ЖЕЛУДОЧНАЯ КИСЛОТА -- GASTRIC ACID (метаболизм, секреция)
МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ X -- METABOLIC SYNDROME X (диетотерапия)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Актуальні питання застосування елімінаційних заходів у дітей грудного і раннього віку з харчовою алергією [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 100-102. - Библиогр.: с. 102

Рубрики: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ

   ДИЕТОТЕРАПИЯ


   ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ


Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Ковальчук, А. А.
Дюкарева, С. В.
Гайдучик, Г. А.
Чернега, Н. Ф.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Актуальные вопросы нутритивной поддержки в клинике (круглый стол) [Текст] // Вестник интенсивной терапии. - 2005. - № 2. - С. 76-78

Рубрики: Диетотерапия

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Актуальные вопросы нутритивной поддержки в клинике (круглый стол) [Текст] // Вестник интенсивной терапии. - 2005. - № 3. - С. 78-79

Рубрики: Диетотерапия

Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Анализ эффективности диетотерапии неалкогольного стеатогепатита у больных ожирением с использованием низкокалорийного или изокалорийного рационов [Текст] / К. С. Селезнева [и др.] // Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 5. - С. 72-78


MeSH-головна:
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы)
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (диетотерапия, патофизиология)
ПИТАНИЯ КОНТРОЛЬ -- NUTRITION SURVEYS (методы)
Дод.точки доступу:
Селезнева, К. С.
Исаков, В. А.
Сенцова, Т. Б.
Кириллова, О. О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Анохіна, Г. А.
    Сучасні підходи до дієтичного харчування хворих на цироз печінки (Огляд літератури) / Г. А. Анохіна, В. В. Харченко // Фітотерапія. Часопис. - 2017. - N 3. - С. 27-30


MeSH-головна:
ЦИРРОЗЫ ПЕЧЕНИ -- LIVER CIRRHOSIS (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование)
Анотація: У статті висвітлено сучасні підходи до дієтичного харчування хворих на цироз печінки, включаючи печінкову енцефалопатію, хворобу Вільсона і гемохроматоз. Наявність енергетично-білкового, вітамінного дефіциту, особливо білка і цинку, має негативний вплив на перебіг цирозу печінки. Представлені науково обгрунтовані дані щодо підвищення квоти білка в харчуванні хворих на цироз печінки.
В статье освещены современные подходы к диетическому питанию больных циррозом печени, включая печеночную энцефалопатию, болезнь Вильсона и гемохроматоз. Наличие энергетически-белкового, витаминного дефицита, особенно белка и цинка, оказывает негативное влияние на течение цирроза печени. Представлены научнообоснованные данные по повышению квоты белка в питании больных циррозом печени.
Дод.точки доступу:
Харченко, В. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Анохіна, С. В.
    Вплив дієти, збагаченої незамінними нутрієнтами, та S-аденілметіоніну на структурно-функціональний стан еритроцитів у хворих з метаболічним синдромом [Текст] / С. В. Анохіна // Лікарська справа. Врачебное дело. - 2006. - № 5/6. - С. 16-23

Рубрики: Диетотерапия

   Обмена веществ болезни--диет тер--кровь


   Гиперинсулинемия--диет тер


   Эритроциты


Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Антонець, В. А.
    Особливості харчування дітей з хронічними закрепами [Текст] / В. А. Антонець // Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2013. - Т. 75, № 5. - С. 47-49


MeSH-головна:
ЗАПОРЫ -- CONSTIPATION (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ДЕТИ -- CHILD
Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


    Асанина, Ю. Ю.
    Вклад гастроинтестинальных гормональных факторов в патогенез недостаточности питания у пациентов с терминальной почечной недостаточностью, получающих лечение хроническим гемодиализом [Текст] / Ю. Ю. Асанина, А. Н. Шишкин // Нефрология. - 2011. - Т. 15, № 1. - С. 32-36

Рубрики: Почечная недостаточность острая--тер

   Гемодиализ


   Диетотерапия


Дод.точки доступу:
Шишкин, А. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


    Бєляєв, К. К.
    Святкувальні закономірності [Текст] / К. К. Бєляєв // Медицинские аспекты здоровья мужчины. - 2017. - N 4. - С. 59-65


MeSH-головна:
ДИЕТА С ОГРАНИЧЕНИЕМ БЕЛКОВ -- DIET, PROTEIN-RESTRICTED (использование, методы, тенденции)
ДИЕТА С ОГРАНИЧЕНИЕМ НАТРИЯ -- DIET, SODIUM-RESTRICTED (использование, тенденции)
ДИЕТА С ОГРАНИЧЕНИЕМ ЖИРОВ -- DIET, FAT-RESTRICTED (использование, методы, тенденции)
ПРОТИВОВОСПАЛИТЕЛЬНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTI-INFLAMMATORY AGENTS (анализ, терапевтическое применение)
ОБЗОР ЛИТЕРАТУРЫ КАК ТЕМА -- REVIEW LITERATURE AS TOPIC
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, история, методы)
Анотація: Продовжуємо публікації фрагментів праці «Є тиша падаючого снігу, а є тиша динаміту», присвяченій зростанню частоти серцево-судинних подій під час святкувань. Думка про лікування протизапальними дієтами, про те, що є продукти, які посилюють запалення, а є такі, що знижують запальні процеси, не є чимось принципово новим. Пригадаємо, так би мовити, ретростиль у лікуванні та профілактиці серцево-судинних захворювань (ССЗ) та хвороб обміну. Візьмемо для прикладу посібник для середнього медичного персоналу (свого часу автор даної публікації вчився по ньому у Львівському медучилищі, і ми, майбутні фельдшери, мали знати, чим годувати хворих із запальними станами). И.Ф. Лорие «Основы диететики» (рекомендовано министерством здравоохранения как руководство для среднего медицинского персонала. М., 1949. 260 с.).
Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


    Біляєва, О. О.
    Доцільність застосування дієтотерапії в лікуванні гнійно-септичних захворювань м’яких тканин [Текст] / О. О. Біляєва, Н. П. Коржик, О. М. Миронов // Клінічна хірургія. - 2014. - № 4. - С. 53-55


MeSH-головна:
МЯГКИХ ТКАНЕЙ ИНФЕКЦИИ -- SOFT TISSUE INFECTIONS (диетотерапия, хирургия)
РАНЫ ЗАЖИВЛЕНИЕ -- WOUND HEALING
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (методы)
МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- TRACE ELEMENTS (терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Коржик, Н. П.
Миронов, О. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


    Бакшеев, В. И.
    Альтернативная медицина. Прошлое, настоящее и будущее. Часть 1. Диеты [Текст] / В. И. Бакшеев, Н. М. Коломоец, Т. В. Костычева // Клиническая медицина : Научно-практический журнал. - 2009. - № 11. - С. 52-59

Рубрики: Альтернативная медицина

   Диета


   Диетотерапия


   Гипертензия--диет тер


Дод.точки доступу:
Коломоец, Н. М.
Костычева, Т. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Белицкая, М. Ю.
    Лечение аллергических поражений кожи у детей первого года жизни, находящихся на естественном вскармливании [Текст] / М. Ю. Белицкая, С. Н. Денисова, М. В. Гмошинская // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2005. - Т. 50, № 2. - С. 45-47

Рубрики: Дерматит атопический--новорожд

   Грудное вскармливание


   Диетотерапия


   Пищевая гиперсенсибилизация--новорожд


Дод.точки доступу:
Денисова, С. Н.
Гмошинская, М. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Беляев, Г. М.
    Современные аспекты патогенеза аллергодерматозов, лечение больных этой патологией (по данным литературы и опыту автора) / Г. М. Беляев // Дерматологія та венерологія. - 2012. - № 2. - С. 7-26

Рубрики: Дерматит аллергический--иммунол--лек тер--этиол

   Дерматологические средства--тер прим


   Диетотерапия


Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)