Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (1)Рідкісні видання (23)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Жиры пищевые<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 23
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-23 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Hankey G. J.
Назва : Питание и риск развития инсульта
Місце публікування : LANCET. Neurology. - 2015. - № 1. - С. 18-36. - ISSN 1995-1566 (Шифр ЛУ23/2015/1). - ISSN 1995-1566
MeSH-головна: ИНСУЛЬТ -- STROKE
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ, ОМЕГА-3 -- FATTY ACIDS, OMEGA-3
БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
УГЛЕВОДЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY CARBOHYDRATES
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Белков С.
Назва : Чем опасны трансжиры?
Місце публікування : Здоровье. - 2014. - № 10. - С. 80-81 (Шифр 71653/2014/10)
MeSH-головна: ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беляєв К. К.
Назва : Святкувальні закономірності. Закони біології подібні до законів фізики – їм все одно, що нам «все одно»
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 8. - С. 49-57 (Шифр КУ34/2018/8)
MeSH-головна: ПРАЗДНИКИ -- HOLIDAYS
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ПИЩЕВЫЕ ПРИСТРАСТИЯ -- DIET FADS
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТАЯ СИСТЕМА -- CARDIOVASCULAR SYSTEM
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): коуніса синдром
Анотація: Праця писалась не з метою надання конкретних рекомендацій щодо святкувань, оскільки це неможливо, а хотілося лише привернути увагу, не «доказати», а «показати і вказати», що нерідко ложкою і виделкою ми можемо, посиливши запалення, вкоротити собі віку. Вже з дитинства деякі харчові фактори ризику, які діють роками, створюють фоновий хворобливий стан, а святкування іноді стають лише «заключним акордом»
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бубнова М. Г., Аронов Д. М., Перава Н. В.
Назва : Никотиновая кислота (пролонгированная форма эндурацин) повышает толерантность
Місце публікування : Клиническая фармакология и терапия. - 2002. - № 4. - С. 26-30 (Шифр КР29/2002/4)
MeSH-головна: НИАЦИН -- NIACIN
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Викторова Е. В., Кулакова С. Н., Михайлов Н. А.
Назва : Комбинированные жировые продукты: методические возможности их идентификации
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 3-8 (Шифр ВР56/2006/75/4)
Предметні рубрики: Жиры пищевые
Хроматография газовая-- методы
Масло сливочное
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сидорова Л. Н., Байков В. Г., Бессонов В. В., Скобельская З. Г.
Назва : Влияние пищевых волокон на сохранность липидного компонента мучных кондитерских изделий
Місце публікування : Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 3. - С. 78-81 (Шифр ВР56/2007/76/3)
Предметні рубрики: Пищевые волокна
Жиры пищевые
Пищевая промышленность
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вильмс Е. А., Турчанинова М. С., Шупина М. И., Гоголь Д. М., Турчанинов Д. В.
Назва : Гигиеническая оценка липидного компонента в структуре питания студенческой молодежи
Місце публікування : Гигиена и санитария: Двухмес. науч.-практ. журн./ М-во здравоохр. Рос. Федерации. - М.: Медицина, 2015. - № 8. - С. 57-61. - ISSN 0016-9900 (Шифр ГР6/2015/8). - ISSN 0016-9900
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ЛИПИДНЫЙ ОБМЕН -- LIPID METABOLISM
СТУДЕНТЫ -- STUDENTS
Анотація: Изучено фактическое питание студентов вузов Омска в возрасте 18-27 лет методом анализа частоты потребления пищи. Дана количественная оценка потребления нутриентов, относящихся к жировому компоненту пищи. Описаны качественный состав липидов и его влияние на показатели пищевого статуса, оцененные с использованием соматометрического, биоимпедансного и лабораторного методов. Установлено, что питание студенческой молодежи является нерациональным, несбалансированным по липидному компоненту и создает условия для формирования заболеваний с алиментарными факторами риска. Традиционные показатели пищевого статуса (индекс массы тела, объем талии/объем бедер) при этом находятся в границах нормальных величин, однако состав тела под воздействием избытка животных жиров при недостатке эссенциальных полиненасыщенных жирных кислот меняется, что можно диагностировать при помощи метода биоимпедансометрии. Установлены корреляционные связи параметров потребления липидов пищи и показателей пищевого статуса у лиц молодого возраста.
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Забежинский М. А., Анисимов В. Н.
Назва : Продукты окисления жирных кислот пищи и опухолевый рост
Місце публікування : Вопросы онкологии. - СПб., 1998. - Т. 44, № 1. - С. 23-25 (Шифр ВР55/1998/44/1)
MeSH-головна: ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
НОВООБРАЗОВАНИЯ -- NEOPLASMS
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Натрус Л. В., Гайова Л. В., Биховець М. Ю., Осадчук Ю. С., Коновалов С. Е.
Назва : Значення регуляторних впливів на ліпідний метаболізм при ускладненому цукровому діабеті 2-го типу
Місце публікування : Фізіологічний журнал. - К., 2020. - Том 66, N 1. - С. 25-34 (Шифр ФУ6/2020/66/1)
MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
ИНСУЛИНОРЕЗИСТЕНТНОСТЬ -- INSULIN RESISTANCE
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ НЕНАСЫЩЕННЫЕ -- FATTY ACIDS, UNSATURATED
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ -- FATTY ACIDS
ЛИПИДЫ МЕМБРАННЫЕ -- MEMBRANE LIPIDS
Анотація: Досліджено екзогенні та ендогенні регуляторні впливи на стан ліпідного метаболізму за допомогою вивчення жирнокислотного складу їжі та експресії регуляторного протеїну L-FABP у 43 осіб без діабету (23 із підвищенням вмісту глюкози та/або холестерину крові, 20 – група контролю) та у 76 пацієнтів з ускладненим цукровим діабетом 2-го типу (ЦД2). Основною відмінністю ліпідного обміну пацієнтів з ЦД2 та осіб без діабету виявлено суттєву різницю перерозподілу вмісту жирних кислот (ЖК) у мембранах еритроцитів у вигляді підвищення в 1,5 рази вмісту насичених і відповідне зниження ненасичених ЖК за рахунок поліненасичених (ПНЖК), а також підвищення вмісту сироваткового протеїну L-FABP в 1,5 рази. Вживання в їжу продуктів-джерел указаних типів ЖК за показником «раціональності споживання продуктів», отриманим на основі аналізу анкет харчування,не відрізнялося в групах осіб без діабету та з ЦД2. У осіб без діабету, але з підвищеним вмістом глюкози крові та/або холестерину, виявили зменшений індекс маси тіла, незначне підвищення вмісту ПНЖК у мембранах еритроцитів, концентрацію L-FABP в 1,2 рази меншу, ніж у відносно здорових осіб і вдвічі меншу, ніж у пацієнтів з ЦД2. Можна припустити, що за певних умов, саме зменшення експресії L-FABP на тлі підвищення вмісту ПНЖК у клітинах, не погіршує стан метаболічних зсувів, а запобігає розвитку ожиріння і діабету. Відсутність прямої залежності між екзогенним впливом у вигляді вживання продуктів-джерел ЖК та перерозподілом вмісту цих кислот у мембранах еритроцитів, що є ознакою розвитку діабету, але наявністьзв’язку експресії внутрішньоклітинного регуляторного протеїну L-FABP із вмістом ЖК, дає підставу вважати ендогенні клітинні механізми основою глибокого порушення ліпідного гомеостазу.
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Медведева И. В., Дороднева Е. Ф., Коган Е. З., Журавлева Т. Д.
Назва : Изменения окислительного метаболизма липидов в мембранах тромбоцитов у больных ишемической болезнью сердца после пищевых нагрузок животным и растительным жиром
Місце публікування : Терапевтический архив. - Москва, 2001. - Т. 73, № 12. - С. 17-21 (Шифр ТР8/2001/73/12)
MeSH-головна: ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ПЕРЕКИСНОЕ ОКИСЛЕНИЕ ЛИПИДОВ -- LIPID PEROXIDATION
ТРОМБОЦИТОВ МЕМБРАНЫ ГЛИКОПРОТЕИНЫ -- PLATELET MEMBRANE GLYCOPROTEINS
ИШЕМИЧЕСКАЯ БОЛЕЗНЬ СЕРДЦА -- MYOCARDIAL ISCHEMIA
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-23 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)