Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (2)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Кожные тесты на гиперсенсибилизацию<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 24
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-24 
1.


    Majamaa, H.
    Пробиотики: современный подход к лечению пищевой аллергии [Текст] / H. Majamaa, E. Isolauri // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2014. - № Спец. выпуск №2. - С. 64-69


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (кровь, лекарственная терапия, этиология)
КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ -- INTESTINAL DISEASES (осложнения, патофизиология)
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS (классификация, терапевтическое применение)
(использование)
Дод.точки доступу:
Isolauri, E.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Богомолов, А. Є.
    Діагностична цінність методів визначення сенсибілізації до алергену вільхи (Alnus incana) у осіб з респіраторною алергією [Текст] / А. Є. Богомолов // Туберкульоз, легеневі хвороби, ВІЛ-інфекція. - 2019. - № 2. - С. 72-77


MeSH-головна:
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (использование, методы)
АНТИГЕНЫ РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- ANTIGENS, PLANT
ИММУНОБЛОТТИНГ -- IMMUNOBLOTTING (использование, методы)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
СЕРОЛОГИЧЕСКИЕ ТЕСТЫ -- SEROLOGIC TESTS (использование, методы)
ОЛЬХА -- ALNUS
Анотація: Результати двох систем визначення специфічного IgE до алергену вільхи, за даними Rida Allergy Screen і Euroline, мають систематичну різницю (1,4 кОд/л). Між результатами шкірного тестування з алергеном вільхи та визначенням специфічного IgE за тестом Rida Allergy Screen — добра узгодженість, а між результатами шкірного тестування з алергеном вільхи та визначенням специфічного IgE за тестом Euroline — задовільна
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Богомолов, А. Є.
    Медична термографія в оцінці результатів шкірного тестування методом прик-тесту у пацієнтів з IgE-опосередкованими алергійними захворюваннями [Текст] = Medical thermography in evaluation of results of skin testing by prick test method in patients with IgE-mediated allergic diseases / А. Є. Богомолов // Український журнал дерматології, венерології, косметології. - 2020. - № 1. - С. 76-80. - Бібліогр.: в кінці ст.


Рубрики: Биластин--тер прим

MeSH-головна:
ТЕРМОГРАФИЯ -- THERMOGRAPHY (использование, методы, тенденции)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E (анализ, диагностическое применение, физиология)
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY (диагностика, патофизиология, профилактика и контроль, терапия, этиология)
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (использование, методы, тенденции)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
ПРАКТИЧЕСКОЕ РУКОВОДСТВО -- PRACTICE GUIDELINE
Анотація: Мета роботи — вивчити аспекти використання медичної термографії для оцінки результатів шкірного тестування розчинами алергенів у пацієнтів з алергійним ринітом, атопічною бронхіальною астмою та гострою алергійною кропив’янкою.Матеріали та методи. Обстежено 40 хворих на бронхіальну астму та/або алергійний риніт та/або гостру алергійну кропив’янку методом шкірного тестування прик-тестом з розчинами діагностичних алергенів із подальшою візуальною та термографічною оцінкою. Дослідження було відкритим, порівняльним. Шкірне тестування проводили за стандартизованим методом прик-тесту за допомогою ланцетів вітчизняними алергенами виробництва Вінницького МП «Імунолог». Одразу після візуальної оцінки здійснювали інструментальне оцінювання за допомогою термографа з фіксацією зображення в пам’яті пристрою для подальшої обробки. Після процедури початкового прийому та тестування антигістамінний препарат біластин призначали в середній рекомендованій добовій дозі 20 мг по одній таблетці на добу. Через три дні (72 год) всім пацієнтам проводили повторне тестування методом прик-тесту та виконували його візуальну і термографічну оцінку для визначення ступеня пригнічення шкірної реакції антигістамінним препаратом. Результати та обговорення. При порівнянні результатів візуального та термографічного вимірювань і розміру папули виявлено високий коефіцієнт кореляції між оцінкою тестів (r = 0,9), різниця між розмірами папули становила в середньому 1,6 мм. Однак за даними проведених тестів результати візуального аналізу алергологом та термографічного вимірювання співпали лише в 70 % випадків. Висновки. В результаті аналізу та подальшої статистичної обробки було встановлено, що діаметр папули позитивного тесту при повторному дослідженні після прийому біластину зменшився в середньому на 55,6 % (95 % ДІ 0,50—0,59). У той же час у абсолютної більшості (87,2 %) пацієнтів (95 % ДІ 0,83; 0,91) позитивний тест зник не повністю
Objective — to study the aspects of use of medical thermography to evaluate the results of skin testing with allergen solutions in patients with allergic rhinitis, atopic asthma and acute allergic urticaria. Materials and methods. During our study, 40 patients with bronchial asthma and/or allergic rhinitis and/or acute allergic urticaria were examined using a skin prick-test with solutions of diagnostic allergens, followed by visual and thermographic evaluation. The study was open-ended, comparative. Skin testing was performed by standardized prick-test method with domestic allergens manufactured by ME Immunolog (Vinnytsya, Ukraine). Immediately after the visual assessment, an instrumental evalua­tion was performed using a thermograph with a locked image in the memory of the device for further processing. After the initial admission and testing procedure, the antihistamine preparation of bilastine was administered at an average recommended daily dose of 20 mg one tablet per day. After three days (72 hours), all patients were retested with a prick-test method and its visual and thermographic evaluation was performed to determine the degree of suppression of the skin reaction by an antihistamine drug. Results and discussion. Analyzing the comparison of results of visual and thermographic measurements of papule size, we found a high coefficient of correlation between test scores (r = 0.9), but the difference between papule sizes averaged 1.6 mm. However, when analyzing the results, the coincidence of visual analysis by the allergist and thermographic measu­rement accounted for only 70 % of cases. Conclusions. As a result of the analysis and further statistical processing, it was found that the average diameter of the papules of the positive test during the re-examination after taking bilastine decreased by 55.6 % (95 % CI 0.50—0.59). At the same time, in the vast majority (87.2 %) of patients (95 % CI 0.83—0.91), the positive test disappeared completely
Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Гайдучик, Г. А.
    Характеристика спектра сенсибілізації дітей раннього віку з гастроінтестинальною харчовою алергією та коморбідними алергічними захворюваннями [Текст] / Г. А. Гайдучик // Перинатологія та педіатрія. - 2019. - № 1. - С. 58-62. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, патофизиология)
КОМОРБИДНОСТЬ -- COMORBIDITY
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (использование)
ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC (диагностика, патофизиология)
ДЕТИ -- CHILD
Анотація: Мета — вивчити спектр сенсибілізації дітей раннього віку з гастроінтестинальною харчовою алергією та коморбідними алергічними захворюваннями. Пацієнти та методи. Визначено спектр сенсибілізації в 146 дітей раннього віку з гастроінтестинальною харчовою алергією шляхом виявлення алергенспецифічних IgE до харчових, побутових, пилкових, грибкових алергенів методом ImmunoCAP, проведення шкірних прик-тестів із харчовими та неінфекційними алергенами. Результати. Визначення специфічних IgE-антитіл у сироватці крові дітей із гастроінтестинальною харчовою алергією виявило сенсибілізацію до білків коров’ячого молока (72,6%), пшениці (44,5%), яєчного білка (30,8%), сої (3,4%), кліщів домашнього пилу (7,5%) та епідермісу тварин (лупа кота — 6,8%, собаки — 6,2%). За результатами шкірних прик-тестів, найчастіше зустрічалася сенсибілізація до пилку берези — у 12 (38,7%), кліщів домашнього пилу (22,6%) та грибка Alternaria (22,6%), що свідчить про прогресію атопічного маршу. Також відмічалася сенсибілізація до пилку полину (12,9%), амброзії (12,9%), тимофіївки (19,3%), грибка Cladosporium (6,4%) та епідермісу тварин (кота — 16,1%, а собаки — 12,9%). Спостерігалися підвищені рівні загального IgE та еозинофільного катіонного білка в сироватці крові обстежених пацієнтів. Виявлялася висока частота коморбідних алергічних захворювань (атопічного дерматиту — 72,6%, алергічного риніту — 6,8%, бронхіальної астми — 5,5%) у дітей із гастроінтестинальною харчовою алергією. Висновки. У дітей раннього віку з гастроінтестинальною харчовою алергією виявлялася полівалентна сенсибілізація та висока частота коморбідних алергічних захворювань (атопічний дерматит, алергічний риніт та астма), що свідчить про IgE-опосередковані механізми розвитку та прогресію атопічного маршу в ранньому дитинстві. Серед харчових алергенів у дітей найчастіше визначалася сенсибілізація до білків коров’ячого молока (72,6%), пшениці (44,5%) та яєчного білка (30,8%), а виявлена сенсибілізація до побутових, пилкових та грибкових алергенів в обстежених дітей потребує молекулярної (компонентної) алергодіагностики для визначення перспектив призначення алергенспецифічної імунотерапії
Patients and methods. The definition of sensitization spectrum in 146 infants with gastrointestinal food allergy was detected by detecting allergen-specific IgEs to food, household, pollen, fungal allergens using the ImmunoCAP method, and performing skin tests with food and non-infectious allergens. Results. Determination of specific IgE antibodies in serum of children with gastrointestinal food allergy revealed sensitization to BKM (72.6%), wheat (44.5%), egg protein (30.8%) in soybeans (3.4%), household dust mites (7.5%) and animal epidermis (cat duster — 6.8%, dog — 6.2%). According to the results of skin piercing tests, birch pollen sensitization was most common in 12 (38.7%), household dust mites (22.6%) and Alternaria fungus (22.6%), indicating the progression of the atopic march. Pollen sensitization was also found in 12.9% of polynesis, ambrosia (12.9%), timophytes (19.3%), fungus Cladosporium (6.4%) and epidermis of animals (cat — 16.1%, dogs — 12.9%). Increased levels of total IgE and eosinophilic cationic protein in blood serum of patients examined were noted. High frequency of comorbid allergic diseases (atopic dermatitis (72.6%), allergic rhinitis (6.8%), and bronchial asthma (5.5%) in children with gastrointestinal food allergy have been detected. Conclusions. In young children with gastrointestinal food allergy, polyvalent sensitization and high incidence of comorbid allergic diseases (atopic dermatitis, allergic rhinitis and asthma) have been detected, indicating the presence of IgE-mediated mechanisms of development and progression of the atopic march in early childhood. Among food allergens, sensitization of cow’s milk (72.6%), wheat (44.5%) and egg whites (30.8%) of children was most commonly detected in children, and sensitization to domestic, pollen and fungal allergens was detected in the examined children requires molecular (component) allergy diagnosis to determine the prospects for the appointment of allergen-specific immunotherapy
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Грибова, С. С.
    Тест на аллергию [Текст] / С. С. Грибова // Женское здоровье. - 2004. - № 5. - С. 16-17

Рубрики: Гиперсенсибилизация--диагн

   Кожные тесты на гиперсенсибилизацию


Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Демчук, А. В.
    Алергія на антибіотики: міфи та реалії [Текст] / А. В. Демчук // Астма та алергія : науково-практичний журнал. - 2015. - № 1. - С. 31-38


MeSH-головна:
ЛЕКАРСТВЕННАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- DRUG HYPERSENSITIVITY (диагноз, лекарственная терапия, эпидемиология)
АНТИБАКТЕРИАЛЬНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTI-BACTERIAL AGENTS (воздействие облучения)
КОЖНЫЕ СИМПТОМЫ ПРИ ПАТОЛОГИЧЕСКИХ СОСТОЯНИЯХ -- SKIN MANIFESTATIONS
(использование, методы)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Динаміка структури сенсибілізації до пилку серед дитячого населення Львівської області протягом 20річного спостереження [Текст] / Л. В. Беш [и др.] // Здоровье ребенка. - 2014. - № 7. - С. 37-42


MeSH-головна:
ПЫЛЬЦА -- POLLEN (вредные воздействия, иммунология)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS (иммунология)
ДЫХАТЕЛЬНАЯ ГИПЕРЧУВСТВИТЕЛЬНОСТЬ -- RESPIRATORY HYPERSENSITIVITY (диагноз, иммунология, эпидемиология)
АСТМА БРОНХИАЛЬНАЯ -- ASTHMA (эпидемиология, этиология)

ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Беш, Л. В.
Новікевич, С. З.
Задворна, О. І.
Оліярник, Л. Ю.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Зайков, С. В.
    Медикаментозні провокаційні тести: тенденція до розширення використання? [Текст] / С. В. Зайков, А. Є. Богомолов // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2013. - № 5. - С. 8-14. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ЛЕКАРСТВЕННАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- DRUG HYPERSENSITIVITY (диагноз)
(классификация, методы)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS (классификация)
Дод.точки доступу:
Богомолов, А. Є.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Зайков, С. В.
    Чи існує проблема алергії на кофеїн і кофеїновмісні продукти? [Текст] = Is there a problem of allergy to caffein and caffein- containing products? / С. В. Зайков, П. В. Гришило, Т. В. Кириленко // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 1. - С. 14-20. - Бібліогр.: в кінці ст.


Рубрики: Цетрин--прием--тер прим--фарм

MeSH-головна:
КОФЕИН -- CAFFEINE (вредные воздействия, иммунология, метаболизм)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, этиология)
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (использование, методы)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ЦЕТИРИЗИН -- CETIRIZINE (иммунология, метаболизм, терапевтическое применение, фармакология)
Анотація: Вивчено сучасний стан проблеми алергії на кофеїн і кофеїн продукти. Розглянуто етіологія, механізми розвитку, клінічні особливості даного виду алергії, сучасні методи діагностики алергії на кофеїн і можливості лікування пацієнтів з алергією на кофеиносодержащие продукти
Зібрана впродовж багатьох років у різних країнах інформація дає змогу говорити про вплив вживання кофеїну на нейропсихічну сферу людини, серцево-судинну, ендокринну, імунну, сечовидільну, м’язову, травну системи. Але як часто виникає гіперчутливість до кофеїну, які ефекти він може спричинити в людини з алергопатологією, як діагностувати алергію до кофеїну, як лікувати таких пацієнтів? Зазначені питання, на жаль, не дуже детально висвітлені в медичній літературі. Саме тому нами в даній публікації був обраний цей напрям дослідження
The current state of the problem of allergy to caffeine and caffeine-containing products are studied. The etiology, developmental mechanisms, clinical features of this type of allergy are considered, modern methods of diagnosing caffeine allergy and the possibilities of treating patients with allergy to caffeine-containing products are presented
Дод.точки доступу:
Гришило, П. В.
Кириленко, Т. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Корицька, І. В.
    Специфічна діагностика алергічних захворювань за допомогою шкірного тестування в практиці алерголога [Текст] / І. В. Корицька, Д. О. Гацька // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2014. - № Спец. выпуск №2. - С. 22-25


MeSH-головна:
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY (диагноз, этиология)
(использование, классификация, методы)
КАЧЕСТВО ЖИЗНИ -- QUALITY OF LIFE
Дод.точки доступу:
Гацька, Д. О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-24 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)