Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (1)Рідкісні видання (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Крахмал<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 4
Показані документи з 1 по 4
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ивченко О. Б., Мартынова Е. А., Гаппаров М. М.
Назва : Влияние модифицированных и резистентных картофельных крахмалов на культуры клеток Е. coli
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 23-28 (Шифр ВР56/2006/75/4)
Предметні рубрики: Крахмал
ESCHERICHIA COLI
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Возіанов О. Ф., Сердюк А. М., Гуліч М. П.
Назва : Закон України "Про дитяче харчування": реалії та актуальність
Місце публікування : Журнал Академії Медичних Наук України. - 2009. - Т. 15, № 2. - С. 324-330 (Шифр ЖУ3н/2009/15/2)
Предметні рубрики: Детей питание
Крахмал
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кутова О. В., Сагайдак-Нікітюк Р. В., Ковалевська І. В.
Назва : Метод ідентифікації математичних моделей у двофакторних фармацевтичних дослідженнях
Місце публікування : Соціальна фармація в охороні здоров’я. - Х., 2021. - Том 7, № 3. - С. 3-11 (Шифр СУ53/2021/7/3)
MeSH-головна: ЛЕКАРСТВА СОЗДАНИЕ -- DRUG DESIGN
НАУЧНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- RESEARCH
КОМПЬЮТЕРНОЕ МОДЕЛИРОВАНИЕ -- COMPUTER SIMULATION
ФАКТОРНЫЙ АНАЛИЗ СТАТИСТИЧЕСКИЙ -- FACTOR ANALYSIS, STATISTICAL
КРАХМАЛ -- STARCH
ЦЕЛЛЮЛОЗА -- CELLULOSE
Анотація: Розглянуто методичний підхід до вирішення завдань ідентифікації математичних моделей фармацевтичних об’єктів з двома залежними кількісними факторами, сумарне значення яких визначається кількісним складом суміші і фіксується на певному рівні. Мета: визначення оптимального алгоритму обробки експериментальних даних із використанням мінімальної кількості дослідів за планом 22 для установлення адекватного математичного опису досліджень на технологічному етапіПроведені дослідження показали, що для ідентифікації математичних моделей ефективний аналіз підсумкових ефектів взаємодії чинників, а також доцільна інтерпретація цієї взаємодії на підставі інтерпретації залежностей цільових функцій від кожного фактора за умови фіксації змінною на мінімальному і максимальному рівнях варіювання
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Fomina M. O., Ianieva O. D., Havrylenko M. V., Golovach T. M., Pidgorskyi V. S.
Назва : Ethanol production by co-cultivation of yeast and lactic acid bacteria on starch
Місце публікування : Мікробіологічний журнал. - К., 2021. - Том 83, N 4. - С. 3-14 (Шифр МУ14/2021/83/4)
MeSH-головна: КУЛЬТУРАЛЬНЫЕ СРЕДЫ -- CULTURE MEDIA
СТРЕПТОКОКК БЫЧИЙ -- STREPTOCOCCUS BOVIS
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
КРАХМАЛ -- STARCH
ФЕРМЕНТАЦИЯ -- FERMENTATION
ГИДРОЛИЗ -- HYDROLYSIS
ЭТАНОЛ -- ETHANOL
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ -- CHROMATOGRAPHY, GAS
ХРОМАТОГРАФИЯ ГАЗОВАЯ МАСС-СПЕКТРОМЕТРИЯ -- GAS CHROMATOGRAPHY-MASS SPECTROMETRY
SACCHAROMYCES CEREVISIAE -- SACCHAROMYCES CEREVISIAE
Анотація: Сумісне культивування амілолітичних бактерій зі статусом GRAS та етанолсинтезуючих дріжджів Saccharomyces cerevisiae в середовищі, що містить крохмаль, може стати одним із шляхів вирішення проблеми утилізації крохмалевмісних відходів та одночасного отримання етанолу – перспективного біопалива – з метою підвищення октанового числа. Метою даної роботи було випробувати комбінацію мікроорганізмів (амілолітичних молочнокислих бактерій та дріжджів), придатних для сумісного культивування на крохмалі, та визначити оптимальні умови для співферментації крохмалю. Методи. В роботі були задіяні традиційні мікробіологічні, біохімічні та статистичні методи, включно з методом серійних розведень, для визначення росту змішаних культур мікроорганізмів, газовою хроматографією/мас-спектрометрією (GC/MS) для визначення концентрації етанолу та планом Бокс-Бенкена для оптимізації умов продукування етанолу. Результати. Визначена комбінація мікроорганізмів для сумісної одностадійної ферментації крохмалю: штам етанолсинтезуючих дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-527 та амілолітичний штам молочнокислих бактерій Streptococcus bovis ІМВ B-7151. Математичне моделювання з використанням плану Бокса-Бенкена (3k-p) визначило оптимальні параметри сумісної ферментації крохмалю в процесі співкультивування дріжджів і бактерій: 10 г/л крохмалю в середовищі, одночасна інокуляція обома штамами мікроорганізмів та тривалість культивування 72 години. Теоретично отримані параметри були експериментально підтверджені: максимальна концентрація етанолу 1,95 г/л за умов експерименту відповідала теоретичним розрахункам. Висновки. Запропоновано та оптимізовано спосіб сумісної ферментації крохмалю з використанням комбінації штамів амілолітичних молочнокислих бактерій S. bovis ІМВ B-7151 та дріжджів S. cerevisiae УКМ Y-5098, яка може бути задіяна для одностадійного процесу гідролізу та ферментації крохмалю та крохмалевмісних відходів для отримання біоетанолу та мікробної біомаси.
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)