Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (2)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Мясо<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 8
Показані документи з 1 по 8
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Нивкин Б.
Назва : Мясо как мировое зло
Місце публікування : Твое здоровье.Издательство "Знание". - 2005. - № 3. - С. 66-70 (Шифр 70063/2005/3)
Предметні рубрики: Мясо
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Потребление мяса повышает риск смертности? Проспективное исследование с участием более чем полумиллиона человек
Місце публікування : Український медичний часопис. - 2009. - № 3. - С. 17-18 (Шифр УУ13/2009/3)
Предметні рубрики: Мясо
Факторы риска
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Богданова Н. М., Булатова Е. М., Габрусская Т. В., Верхососова А. В.
Назва : Дефицит железа и его отрицательное влияние на развитие детей раннего возраста. Диетологические возможности постнатальной коррекции дефицита железа
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2011. - № 8. - С. 38-44 (Шифр ЛР13/2011/8)
Предметні рубрики: Железо-- деф
Анемия железодефицитная-- дети-- диагн-- проф
Молоко человеческое
Мясо
Пищевых продуктов консервирование-- дети
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Багиров В. А., Чернуха И. М., Лисицын А. Б., Зиновьева Н. А.
Назва : Исследование биологической ценности говядины, полученной от межвидовых гибридов яка и крупного рогатого скота
Місце публікування : Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 6. - С. 81-85 (Шифр ВР56/2014/83/6)
MeSH-головна: КРУПНЫЙ РОГАТЫЙ СКОТ -- CATTLE
МЯСО -- MEAT
АМИНОКИСЛОТЫ -- AMINO ACIDS
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Закревский В. В., Лелеко С. Н.
Назва : Скрининг нитрофурановых соединений в импортном мясном сырье
Місце публікування : Гигиена и санитария: Двухмес. науч.-практ. журн./ М-во здравоохр. Рос. Федерации. - М.: Медицина, 2014. - № 5. - С. 121-123. - ISSN 0016-9900 (Шифр ГР6/2014/5). - ISSN 0016-9900
Примітки : Библиогр.: с. 123
MeSH-головна: МЯСО -- MEAT
НИТРОФУРАНЫ -- NITROFURANS

Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Адаева-Янаева Х. А., Муслимова З. А., Мачарадзе Д. Ш.
Назва : Аллергия на мясо. Клинические случаи
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2015. - № 4. - С. 10-14 (Шифр ЛР13/2015/4)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МЯСО -- MEAT
АНАФИЛАКСИЯ -- ANAPHYLAXIS
ЖЕЛАТИНА -- GELATIN
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Прилуцкий А.С., Лесниченко Д.А., Прилуцкая И.А.
Назва : Количественное определение специфических IGE антител к мясу курицы
Місце публікування : Лабораторна діагностика. - Київ, 2016. - № 4. - С. 6-9 (Шифр ЛУ1/2016/4)
Примітки : Библиогр.: с. 8-9
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
КУРЫ -- CHICKENS
МЯСО -- MEAT
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вдовиченко В. І., Кульчицький В. В., Рибас Г. М.
Назва : У пошуках формули здорового харчування
Паралельн. назви :A search for formulae of healthy diet
Місце публікування : Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 6. - С. 82-86 (Шифр СУ10/2019/6)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДИЕТА СРЕДИЗЕМНОМОРСКАЯ -- DIET, MEDITERRANEAN
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER
ХОЛЕСТЕРИН -- CHOLESTEROL
МЯСО -- MEAT
БУТИРАТЫ -- BUTYRATES
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES
Анотація: Раціональне правильне харчування людини є запорукою здоров’я та довголіття. Це було відомо ще в давнину. Однак і досі тривають дискусії щодо того, яким має бути здорове харчування. Висловлюється думка, що здоровим є традиційне харчування, яке враховує традиції національної кухні. Однак дослідження останніх років довели хибність таких поглядів. Нині загальновизнано, що здоровим харчуванням є дотримання середземноморської дієти, яку ЮНЕСКО у 2010 р. оголосило національною культурною спадщиною. Середземноморську дієту вважають ефективним нефармакологічним засобом лікування ожиріння і профілактики ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії та цукрового діабету 2 типу. Переглянуто погляди щодо небезпеки холестерину, який міститься в продуктах харчування, як чинника ризику кардіологічних захворювань. Є переконливі докази асоціації між споживанням червоного м’яса та захворюваннями серця і летальністю. Однак лише факт уживання цього продукту не пояснює шкідливість багатого на червоне м’ясо раціону. Встановлено механізм негативного впливу червоного м’яса на розвиток ішемічної хвороби серця, серцевої недостатності, хронічної хвороби нирок, який полягає у запуску особливого етапу метаболізму речовин — утворення триметиламіну N‑оксиду, в якому бере участь бактеріальна флора кишечника. Тривають дискусії щодо ефективності харчових волокон для профілактики деяких захворювань. І в цьому випадку вирішальну роль відіграє кишкова мікробіота, яка продукує бутират. Встановлення цього факту стало поштовхом для застосування бутирату для профілактики раку, насамперед кишечника, та збагачення продуктів харчування дієтичними добавками у вигляді харчових волоконThe sensible and proper nutrition is one of the keys to the health and longevity. This has been known since ancient times. However, discussions regarding healthy diet are still ongoing. An opinion is voiced that traditional diet with account traditions of a national cuisine, is a healthy diet. However, recent studies have proved the fallacy of such views. Currently it is generally accepted that healthy diet is based on the adherence to the Mediterranean diet, recognized in 2010 as a UNESCO national cultural heritage. The Mediterranean diet is considered an effective non‑pharmacological treatment for obesity and the prevention of coronary heart disease, hypertension and type 2 diabetes mellitus. The concept of food cholesterol as a risk factor for cardiac diseases has been revised. There is strong evidence of an association between red meat consumption and cardiac diseases and mortality. However, the mere fact of consuming this product does not explain the harmfulness of red‑rich foods. The mechanism of negative effects of red meat on the development of coronary heart disease, heart failure, and chronic kidney disease has been established, and this mechanism is the launch of a specific metabolism stage, that is formation of trimethylamine N‑oxide with participation of intestinal bacterial flora. The discussions of the effectiveness of dietary fiber in the prevention of certain diseases are ongoing. And again, intestinal microbiota, producing butyrate, plays here the crucial role. The establishment of this fact pushed to the use of butyrate for the prevention of cancer, especially colorectal, and the enrichment of food with dietary supplements in the form of dietary fiber
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)