Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (2)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Натрия хлорид пищевой<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 38
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-38 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : FDA ставить нову мету щодо зниження споживання солі в повсякденному раціоні американців
Місце публікування : Артеріальна гіпертензія. - Київ, 2021. - Т. 14, № 5. - С. 77-78 (Шифр АУ38/2021/14/5)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ РЕЖИМА КОНТРОЛЬ -- DIET SURVEYS
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
Анотація: 13 жовтня 2021 р. Управління з контролю за продуктами і ліками США (FDA) опублікувало постанову, у якій вони наполягають на зниженні споживання солі в середньому на 12 % у продуктах харчування, починаючи від упакованого м’яса і закінчуючи сиром, намагаючись таким чином знизити зростаючу епідемію проблем зі здоров’ям, яким можна запобігти
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Zhiwei Yang
Назва : The mechanism of hypertension regulated by high salt intake
Місце публікування : Пробл. ендокринної патології. - Харьков, 2019. - N спец.вип. - С. 252 (Шифр ПУ17/2019/спец.вип)
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Нерознак Ю. П., Давидова Ю. В.
Назва : «Life style modification» у будь-який період життя жінки. Правда і міфи про сіль
Місце публікування : Український журнал перинатологія і педіатрія. - 2021. - N 2. - С. 94-95 (Шифр УУ67/2021/2)
MeSH-головна: НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
ЖЕНЩИНЫ -- WOMEN
БЕРЕМЕННОСТЬ -- PREGNANCY
Анотація: Зізнаймося, що всі ми любимо сіль — далеко не всі дослухаються порад фахівців, що ми забагато її вживаємо і тим самим шкодимо власному здоров’ю. З іншого боку, натрій с ключовим елементом харчової солі, без якого неможливий нормальний баланс рідини в організмі людини. У формі різних сполук натрій входить до складу крові, лімфи і травних компонентів, більше того, позитивно заряджений іон натрію активізує процеси передачі нервового сигналу, скорочення м’язових волокон та інші фізіологічні реакції. Але надлишок натрію затримує в організмі рідину, зокрема, виникають набряки, до того ж посилюється спазм судин, що небезпечно для тих, хто страждає від захворювань серця і судин. За нестачі солі в раціоні організм використовує власні внутрішні резерви — компоненти з органів і тканин, тому людина, яка невиправдано дотримується безсольової дієти, спочатку відчуває слабкість у м’язах, далі швидко стомлюється, а її самопочуття стрімко погіршується
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Потешкина Н. Г.
Назва : Артериальная гипертензия: проблема потребления соли и вопросы выбора диуретика
Місце публікування : Concilium medicum. - 2013. - Т. 15, № 10. - С. 29-33 (Шифр 81724/2013/15/10)
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
ДИУРЕТИКИ -- DIURETICS
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гармашева І. Л., Коваленко Н. К., Олещенко Л. Т.
Назва : Біологічні властивості ентерококів і лактококів, ізольованих з традиційних кисломолочних продуктів України
Місце публікування : Мікробіологічний журнал. - К., 2020. - Том 82, N 1. - С. 22-32 (Шифр МУ14/2020/82/1)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
ЭНТЕРОКОККИ -- ENTEROCOCCUS
ЛАКТОКОККИ -- LACTOCOCCUS
ЛЕКАРСТВЕННАЯ УСТОЙЧИВОСТЬ У МИКРООРГАНИЗМОВ -- DRUG RESISTANCE, MICROBIAL
МИКРОБИОЛОГИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ -- MICROBIOLOGICAL TECHNIQUES
Анотація: Мета. Метою роботи було вивчити біологічні властивості штамів ентерококів, що були ізольовані з традиційних кисломолочних продуктів та оцінити їх потенціал як заквасочних культур в порівнянні зі штамами лактококів. Методи. Здатність до росту при різних температурах та стійкість до NaCl визначали з використанням традиційних мікробіологічних методів. Рівень кислотоутворення визначали за зміною рН молока через 6 і 8 год культивування при температурі 30°C. Результати. Здатність до росту при 10°С виявили 66,3% штамів ентерококів і 73,4% штамів лактококів, до росту при 45°С – 30,8% і 15,0% штамів відповідно. Стійкість до 6,5% NaCl була притаманна лише 10,3% штамів ентерококів і 3,5% – лактококів. Штами ентерококів, стійкі до 6,5% NaCl, найчастіше були ізольовані зі зразків бринзи, найрідше – зі сквашеного молока. Стійкі до 6,5% NaCl лактококи були виділені з сиру кисломолочного і бринзи. Швидкі кислотоутворювачі були виявлені як серед лактококів (44% штамів), так і серед ентерококів (15% штамів). Співставлення визначених раніше профілів антибіотикорезистентності штамів ентерококів з даними щодо їх швидкості кислотоутворення показало, що серед штамів ентерококів, перспективних як заквасочні культури, лише три штами (8,4%) виду E. durans були стійкими до 1–2 препаратів – інгібіторів транскрипції і синтезу нуклеїнових кислот, 52,8% штамів були резистентними до 2–8 препаратів – інгібіторів синтезу білка і нуклеїнових кислот, а 38,8 % – були стійкими до 4–9 антибіотиків, різних за механізмом дії, включаючи ванкоміцин. Висновки. За інтенсивністю кислотоутворення культури ентерококів аналогічні лактококам, що свідчить про можливість їх використання у приготуванні кисломолочних продуктів. Стійкість досліджених штамів ентерококів до антибіотиків не відповідає вимогам до промислових штамів і вказує на необхідність обов’язкового дослідження наявності факторів вірулентності, зокрема, антибіотикорезистентності, у потенційно заквасочних культур.
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шинкар О. В.
Назва : Гігієно-фізіологічна характеристика праці робітників при видобуванні кам’яної солі машинним способом
Місце публікування : Медичні перспективи. - Дніпропетровськ, 1999. - Т. 4, № 4. - С. 100-104 (Шифр МУ10/1999/4)
MeSH-головна: ДОБЫВАЮЩАЯ И ПЕРЕРАБАТЫВАЮЩАЯ ПРОМЫШЛЕННОСТЬ -- EXTRACTION AND PROCESSING INDUSTRY
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
ПРОФЕССИОНАЛЬНАЯ ГИГИЕНА -- OCCUPATIONAL HEALTH
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шанар Ж.
Назва : Гипертония, соль и почки
Місце публікування : Нефрология. - СПб., 2000. - Т. 4, № 1. - С. 98-100 (Шифр НР22/2000/4/1)
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
НАТРИЯ ХЛОРИД ПИЩЕВОЙ -- SODIUM CHLORIDE, DIETARY
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кравченко В. І., Осадців О. І., Марков В. В.
Назва : Дослідження дефіциту йоду в Чернігівській області та шляхи запровадження масової йодної профілактики
Місце публікування : Ендокринологія. - 2011. - Т. 16, № 1. - С. 40-48 (Шифр ЕУ5/2011/16/1)
Предметні рубрики: Иод-- деф-- проф
Зоб диффузный токсический-- проф
Натрия хлорид пищевой
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Корпачев В. В., Гриценко О. М., Корпачева-Зінич Л. В., Ховака В. В.
Назва : Дослідження сільчутливості у хворих на цукровий діабет 2 типу
Місце публікування : Ендокринологія. - 2010. - Т. 15, № додаток. - С. 33 (Шифр ЕУ5/2010/15/додаток)
Предметні рубрики: Диабет сахарный инсулиннезависимый
Натрия хлорид пищевой
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кравченко В. І., Миронюк Н. І., Турчин В. І.
Назва : Ефективність масової йодної профілактики при використанні харчової йодованої солі жінками репродуктивного віку західного регіону України
Місце публікування : Ендокринологія. - 2008. - Т. 13, № 2. - С. 184-190 (Шифр ЕУ5/2008/13/2)
Предметні рубрики: Репродуктивное здоровье-- женск
Иод-- выдел-- деф-- проф
Моча
Натрия хлорид пищевой
Украина
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-38 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)