Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (13)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 200
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


   
    Breastfeeding is the - "GOLD STANDARD" old experience and new scientifically proven benefits [Text] = Грудне вигодовування дітей - «золотий стандарт», давній досвід і нові науково доведені переваги / M. M. Kiselova [та ін.] // Неонатологія, хірургія та перинатальна медицина. - 2022. - Т. 12, № 2. - P53-58. - Bibliogr. at the end of the art.


MeSH-головна:
ГРУДНОЕ ВСКАРМЛИВАНИЕ -- BREAST FEEDING (тенденции)
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION (методы, тенденции)
МИКРОБИОТА -- MICROBIOTA (физиология)
Анотація: The article presents the advantages of natural feeding, current recommendations for breastfeeding of infants obtained by analyzing the scientific literature. It details current evidence emphasizing the importance, uniqueness of the qualitative and quantitative composition of breast milk, the best form of infant feeding. Emphasis is placed on existing scientifically defined facts explaining the importance of natural feeding as a natural model, vividly illustrating the main points of the concept of optimal infant feeding. Focuses on the fact that adequate feeding is considered one of the major components of the health and optimal growth of the newborn infant. The importance of colostrum at the beginning of enteral feeding for the newborn's body is emphasized. The properties of colostrum that fully meet the morpho-functional needs of the infant are described.It focuses on new, scientifically supplemented, over the past few years, data on the benefits of breast milk: optimal and balanced levels of nutrients; high assimilation of breast milk by the body of the child; the presence of a wide range of biologically active substances, essential fatty acids and amino acids, enzymes, vitamins and protective factors; favorable effect on intestinal microflora. Namely, it is shown that breast milk contains in the right quantities to provide individual not only nutritional but also immunological, endocrine needs of the child, depending on the age: alpha-lactalbumin proteins, beta-lactoglobulin, caseins, enzymes, growth factor, hormones, lactoferrin, lysozyme, secretory IgA, IgG and IgM. Non-protein components: alpha-aminonitrogen; creatine; creatinine; glucosamine; non-nucleic acid polyamines; urea; uric acid. Composition of mature milk: lipids; fat-soluble vitamins (A and carotene, D, E, K); fatty acids; phospholipids; sterols and hydrocarbonates; triglycerides; carbohydrates; water-soluble vitamins; biotin; folin; cholate; inositol; niacin; pantothenic acid; riboflavin; thiamin; vitamins B12, B6, C. Cells: cytoplasmic fragments, epithelial cells, lymphocytes, leukocytes, macrophages, neutrophils, minerals, bicarbonates, calcium, chloride, citrate, magnesium; potassium; soda; sulfate; trace elements: chromium; cobalt; copper; iodine; iron; manganese; molybdenum; nickel; selenium; zinc.Biologically active substances that are part of breast milk: hormones, enzymes, immune complexes, help newborns to overcome birth stress faster and better adapt to new living conditions.It is noted that the nature of breastfeeding in the first year of life to a large extent determines the health of the child not only in the early years, but also in subsequent periods of his life
У статті представлені переваги природнього вигодовування, сучасні рекомендації з грудного вигодовування дітей, отримані шляхом аналізу наукової літератури. Деталізовані сучаcні дані, що підкреслюють значущість, унікальність якісного і кількісного складу грудного молока – найкращого виду вигодовування немовлят. Акцентована увага на існуючі науково визначені факти, що пояснюють значення природного вигодовування як природну модель, яка яскраво ілюструє основні положення концепції оптимального вигодовування немовлят. Зосереджена увага на тому, що адекватне вигодовування вважається одною з головних складових здоров’я і оптимального росту новонародженої дитини. Підкреслена важливість молозива у початку ентерального харчування, для організму новонародженого. Описані властивості молозива, що повністю відповідають морфо-функціональним потребам немовляти. Зосереджена увага на нові, науково-доповнені, за останні кілька років, переваги жіночого молока: оптимальний і збалансований рівень харчових речовин; високу засвоюваність жіночого молока організмом дитини; наявність широкого спектру біологічно активних речовин, незамінних жирних кислот і амінокислот, ферментів, вітамінів і захисних факторів; сприятливий вплив на мікрофлору кишечника. А саме, показано, що у грудному молоці містяться в потрібній кількості для забезпечення індивідуальних не тільки харчових, але й імунологічних, ендокринних потреб дитини, залежно від віку: білки альфа-лактальбумін; бета-лактоглобулін; казеїни; ензими; фактор росту; гормони; лактоферин; лізоцим; секреторний IgA, IgG та IgM. Небілкові компоненти: альфа-амінонітроген; креатин; креатинін; глюкозамін; не нуклеарні кислоти поліаміни; сечовина; сечова кислота. Склад зрілого молока: ліпіди; жиророзчинні вітаміни (А та каротин, Д, Е, К); жирні кислоти; фосфоліпіди; стероли і гідрокарбонати; тригліцериди; карбогідрати; водорозчинні вітаміни; біотин; фолін; холат; інозітол; ніацин; пантотенова кислота; рибофлавін; тіамін; вітаміни В12, В6, С. Клітини: фрагменти цитоплазми, епітеліальні клітини, лімфоцити, лейкоцити, макрофаги, нейтрофіли, мінерали, бікарбонати, кальцій, хлорид, цитрат, магній; калій; сода; сульфат; мікроелементи: хром; кобальт; мідь; йод; залізо; марганець; молібден; нікель; селен; цинк. Біологічно активні речовини, які входять до складу грудного молока: гормони, ферменти, імунні комплекси, допомагають новонародженим швидше подолати пологовий стрес та краще адаптуватись до нових умов життя. Зазначено, що характер вигодовування на першому році життя, значною мірою, визначає стан здоров’я дитини не тільки в ранньому віці, але й у наступні періоди її життя
Дод.точки доступу:
Kiselova, M. M.
Moshtuk, O. S.
Grygorenko, L. V.
Shlemkevych, O. L.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    ESPEN. Что нового? По материалам 36-го конгресса Европейского общества по энтеральному и парентеральному питанию (ESPEN) "Клиническое питание и метаболизм" [Текст] // Медицина неотложных состояний. - 2014. - № 6. - С. 48-52


MeSH-головна:
КОНГРЕССЫ -- CONGRESSES
ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION
ОБМЕН ВЕЩЕСТВ -- METABOLISM
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

3.


    Pontes-Arruda, A.
    Эффекты энтерального питания, содержащего эйкозапентаеновую и γ-линоленовую кислоты и антиоксиданты, у больных с тяжелым сепсисом на искусственной вентиляции легких [Текст] / A. Pontes-Arruda, Arragao A. M. Albuquerque, J. D. Albuquerque // Медицина неотложных состояний. - 2015. - № 3. - С. 98-108


MeSH-головна:
ЛЕГКИХ ВЕНТИЛЯЦИЯ -- PULMONARY VENTILATION
СЕПСИС -- SEPSIS
ШОК ТОКСИЧЕСКИЙ -- SHOCK, SEPTIC
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION
ЭЙКОЗАПЕНТАЕНОВАЯ КИСЛОТА -- EICOSAPENTAENOIC ACID
ГАММА-ЛИНОЛЕНОВАЯ КИСЛОТА -- GAMMA-LINOLENIC ACID
РАНДОМИЗИРОВАННЫЕ КОНТРОЛИРУЕМЫЕ КЛИНИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ КАК ТЕМА -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIALS AS TOPIC
Дод.точки доступу:
Albuquerque, Arragao A. M.
Albuquerque, J. D.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Uzun, H.
    Improvement of enteral nutrition technologies in patients with a severe course of acute pancreatitis [Text] = Удосконалення технологій ентерального харчування у хворих з тяжким перебігом гострого панкреатиту / H. Uzun, I. Kolosovych, I. Hanol // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2023. - № 1. - P60-67. - Bibliogr. at the end of the art.


MeSH-головна:
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION (тенденции)
ПАНКРЕАТИТ ОСТРЫЙ НЕКРОТИЗИРУЮЩИЙ -- PANCREATITIS, ACUTE NECROTIZING (диетотерапия)
Анотація: In the case of severe acute pancreatitis, the early start of enteral nutrition (24-72 hours from the moment of hospitalization) by means of nasogastric or nasojejunal administration of the mixture is considered appropriate, which is associated with a 24% decrease in the frequency of infectious complications and a 32% decrease in mortality. However, 30.5-65.7% of patients may develop intolerance to this type of nutritional support. The aim of the study was to improve the results of treatment of patients with severe acute pancreatitis by improving enteral nutrition technologies. There were 101 patients with severe acute pancreatitis took part in the study, who were divided into the main group, where enteral nutrition was carried out according to the improved protocol - 34 patients, comparison group No. 1, where standard nasogastric nutrition was carried out - 34 patients, and comparison group No. 2, where standard EN – 33 patients. The effectiveness of enteral nutrition in the studied groups was evaluated by analyzing and comparing biochemical indicators of blood serum, frequency of intolerance to nutritional support, infected local complications, mortality, duration of multiple organ failure and stay of patients in the hospital. When using the proposed protocol of enteral nutrition in patients with a severe course of acute pancreatitis, 14 days after the start of treatment, a significant difference was obtained between the content of albumin, creatinine, cholesterol and K+ blood serum (p0.05) between patients of the main group and the comparison groups , as well as the content of Na+ in blood serum (p0.05) between patients of the main group and the group of standard nasogastric tube feeding. Application of the proposed protocol of enteral nutrition significantly reduces the frequency of intolerance of nutritional support in the first 7 days of treatment by 23.6% (χ2
При тяжкому перебігу гострого панкреатиту доцільним вважається ранній початок ентерального харчування (24-72 год від моменту госпіталізації) шляхом назогастрального або назоеюнального введення суміші, що асоціюється зі зниженням частоти інфекційних ускладнень на 24% та смертності на 32%. Однак, у 30,5-65,7% пацієнтів може виникати непереносимість даного виду нутритивної підтримки. Метою дослідження було покращення результатів лікування хворих на тяжкий гострий панкреатит шляхом удосконалення технологій ентерального харчування. В дослідженні приймали участь 101 хворий на тяжкий гострий панкреатит, що були розділені на основна групу, де проводилось ентеральне харчування за удосконаленим протоколом – 34 пацієнти, група порівняння №1, де проводилось стандартне назогастральне харчування – 34 пацієнти та група порівняння №2, де проводилось стандартне ЕХ – 33 пацієнти. Оцінку ефективності ентерального харчування в досліджуваних групах проводили шляхом аналізу та порівняння біохімічних показників сироватки крові, частоти виникнення непереносимості нутритивної підримки, інфекованих локальних ускладнень, летальності, тривалості поліорганної недостатності та перебування пацієнтів в стаціонарі. При використанні запропонованого протоколу ентерального харчування у хворих з тяжким перебігом гострого панкреатиту через 14 діб з моменту початку лікування було отримано достовірну різницю між вмістом альбуміну, креатиніну, холестерину та К+ сироватки крові (р0,05) між пацієнтами основної групи та груп порівняння, а також вмістом Na+ сироватки крові (р0,05) між пацієнтами основної групи та групи стандартного назогастрального зондового харчування. Застосування запропонованого протоколу ентерального харчування достовірно зменшує частоту виникнення непереносимості нутритивної підтримки в перші 7 діб лікування на 23,6% (χ2
Дод.точки доступу:
Kolosovych, I.
Hanol, I.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Іванюшко, О. В.
    Корекція білково-енергетичної недостатності як елемент нейропротекції головного мозку [Текст] / О. В. Іванюшко // Біль, знеболювання і інтенсивна терапія. - 2011. - № 2. - С. 55-59

Рубрики: Черепно-мозговые травмы

   Белково-энергетическая недостаточность пищевая--тер


   Альбумин сывороточный


   Альбуминурия


   Питание энтеральное


   Питательная поддержка


Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Алгоритм ентерального зондового введення розчину Рингера та сумішей ІНПІТ, фрезубін в ранньому післяопераційному періоді в абдомінальній хірургії [Текст] / А. П. Мазур [та ін.] // Клінічна хірургія. - 2003. - № 4/5. - С. 80.

Рубрики: Питание энтеральное

Дод.точки доступу:
Мазур, А. П.
Риков, О. Л.
Шевченко, В. М.
Силантьєв, В. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Андрющенко, В. П.
    Раннє ентеральне харчування в хірургічному лікуванні гострого некротичного панкреатиту та його ускладнень: доцільність, методики, ефективність [Текст] / В. П. Андрющенко, В. В. Куновський, Д. В. Андрюенко // Харківська хірургічна школа. - 2013. - № 5. - С. 12-18


MeSH-головна:
ПАНКРЕАТИТ ОСТРЫЙ НЕКРОТИЗИРУЮЩИЙ -- PANCREATITIS, ACUTE NECROTIZING (хирургия)
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION (методы)
Дод.точки доступу:
Куновський, В. В.
Андрющенко, Д. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Анисимова, Ю. Н.
    Влияние дополнительного энтерального питания продуктом на основе соевой суспензии на процесс заживления ран у больных с ожогами [Текст] / Ю. Н. Анисимова, В. Р. Боровский, О. И. Осадчая // Лікарська справа. Врачебное дело. - 2005. - № 5/6. - С. 53-57

Рубрики: Ожоги--диет тер

   Питательная поддержка


   Питание энтеральное


   Суспензии--тер прим


   Соя


Дод.точки доступу:
Боровский, В. Р.
Осадчая, О. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Анохіна, Г.
    Ентерогепатоцелюлярна теорія харчування (Доповідь буде представлено на науковому семінарі "Сучасні проблеми гастроентерології, гепатології ", Національна школа гепатологів України, 23-24 квітня, Київ) [Текст] / Г. Анохіна // Ліки України. - 2004. - № 4. - С. 12-15

Рубрики: Желудочно-кишечные болезни--диет тер

   Питание энтеральное


Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Березницький, Я. С.
    Ентеральне харчування хворих з гострим панкреатитом у післяопераційному періоді з використанням суміші Peptamen [Текст] / Я. С. Березницький, Н. А. Яльченко, М. О. Кутовий // Клінічна хірургія. - 2004. - № 11/12. - С. 8-9

Рубрики: Панкреатит острый некротизирующий--тер

   Питание энтеральное


   PEPTAMEN


Дод.точки доступу:
Яльченко, Н. А.
Кутовий, М. О.


Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)