Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (15)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 150
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Guaderas, J. C.
    Чи це харчова алергія? [Текст] / J. C. Guaderas // Медицина світу. - 2004. - Т. XVII, № 9. - С. 234-239

Рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Majamaa, H.
    Пробиотики: современный подход к лечению пищевой аллергии [Текст] / H. Majamaa, E. Isolauri // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2014. - № Спец. выпуск №2. - С. 64-69


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (кровь, лекарственная терапия, этиология)
КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ -- INTESTINAL DISEASES (осложнения, патофизиология)
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS (классификация, терапевтическое применение)
(использование)
Дод.точки доступу:
Isolauri, E.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Mukherjee, T.
    Morphological manifestations of chronic duodenitis in adolescents with food hypersensitivity [Текст] / T. Mukherjee, A. S. ElsayedH., Y A. B. Mousa // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2022. - № 1 спецвип. . - С. 12


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения, патофизиология, эпидемиология, этиология)
ДВЕНАДЦАТИПЕРСТНОЙ КИШКИ БОЛЕЗНИ -- DUODENAL DISEASES (патофизиология, профилактика и контроль, этиология)
ИММУННОГО КОМПЛЕКСА БОЛЕЗНИ -- IMMUNE COMPLEX DISEASES (патофизиология, этиология)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Allergic diseases have become prevalent in our surroundings, affecting all organs and systems of the body. According to EAACI studies, 17. 3% of the population have food hypersensitivity (FH) in European countries. FH - is a combination of allergic reaction of the body to certain types of food, the mechanisms of development can be immune or non-immune. Gastrointestinal tract takes important place in the pathogenesis of food hypersensitivity. The mechanism of formation of lesions of the mucous membrane of the gastrointestinal tract in allergic diseases is the local sensitizing effect of food allergens, that violate the immune barrier of the intestine. FH causes inflammatory changes in the gastroduodenal area, where the duodenum is most affected. Allergic inflammation of the duodenum can include the presence of edema of the mucous membrane, erosion, fibrosis, hemorrhages, vascular enlargement and eosinophilia
Дод.точки доступу:
ElsayedH., A. S.
Mousa, Y A. B.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    The diagnostics of food-cross reactivity PR-10 IgE – homologous proteins in patients with pollinosis [Text] / О. Yermak [та ін.] // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2020. - N 2. - P64


MeSH-головна:
РИНИТ АЛЛЕРГИЧЕСКИЙ СЕЗОННЫЙ -- RHINITIS, ALLERGIC, SEASONAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ИММУННЫЕ СЫВОРОТКИ -- IMMUNE SERA
Анотація: Pollinosis – a disease that is caused by the sensitization of the body to the pollen of wind-pollinated plants. They are widespread worldwide. According to WHO experts, pollinosis affects from 10% to 40% of the population of different countries, and the proportion of pollinosis among other allergic diseases reaches 29%. Pollinosis most often manifested by rhinitis, conjunctivitis, bronchospasm which can lead to bronchial asthma. Food allergic reactions in pollinosis are caused by respiratory sensitization to inhaled pollen allergens and is expressed by a cross-nutritional response in patients with pollinosis. Today is the era of molecular allergology, which has turned the notion of classical allergology and made possible a more personalized approach to diagnosis and treatment. Extracts were extracted from the plants, from which specific allergic components were obtained, within which the cross-reactions are possible due to the homologous structure of the allergen molecule. The most severe cross-reactivity is usually observed in the group PR-10, the main representer of which is the protein Bet v1– the main allergen of birch. It has a homologous structure with the allergen of apples, peaches and other stone fruits, nuts, potatoes, etc.
Дод.точки доступу:
Yermak, O.
Babadzhan, V.
Amer, L.
Hryshyna, I.
Moroz, H.
Moskalenko, L.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Індивідуальний підбір програм харчування у дітей з різними формами алергії [Текст] / Л. В. Беш [та ін.] // Современная педиатрия. - 2017. - N 7. - С. 64-69. - Бібліогр.: с. 69


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Беш, Л. В.
Фус, С. В.
Мацюра, О. І.
Микитчин, О. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Абатуров, О. Є.
    Хронічна Helicobacter pylori-асоційована інфекція у дітей, парацелюлярна проникність слизової оболонки шлунка та харчова алергія [Текст] = Chronic Helicobacter pylori-assotiated infection in children, paracellular permeability of the gastric mucosa and food allergy / О. Є. Абатуров, А. Е. Ликова // Здоровье ребёнка. - 2019. - N 1. - С. 69-74. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
HELICOBACTER PYLORI -- HELICOBACTER PYLORI (патогенность, физиология)
ДЕТИ -- CHILD
БИОЛОГИЧЕСКИЙ ТРАНСПОРТ -- BIOLOGICAL TRANSPORT (физиология)
КЛАУДИНЫ -- CLAUDINS (анализ, диагностическое применение)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (патофизиология, профилактика и контроль, терапия, этиология)
ОБЗОР -- REVIEW
Анотація: Питання, пов’язані з дисфункцією щільних контактів, протягом останніх років є одними з найбільш актуальних і таких, що вивчаються, у науковому світі. Незважаючи на вагомі досягнення, на сьогодні все ще залишаються відкритими багато проблем. У цьому огляді обговорюється молекулярна структура та регуляція щільних контактів слизової оболонки шлунка, роль бактерії Helicobacter pylori у розвитку харчової алергії у дітей, а також можливість медикаментозної регуляції парацелюлярної проникності слизової оболонки шлунка. Для написання статті здійснювався пошук інформації з використанням баз даних Scopus, Web of Science, MedLine, PubMed, Google Scholar
Currently, issues related to tight junction dysfunction, are one of the most relevant and studied in scientific world. In spite of significant achievements, many problems are still open today. This review discusses the molecular structure and regulation of stomach tight junctions, the relationship between Helicobacter pylori and food allergy in children and the possibility of pharmacological regulation of paracellular permeability of the gastric mucosa. To write the article, information was searched using Scopus, Web of Science, MEDLINE, PubMed and Google Scholar databases
Дод.точки доступу:
Ликова, А. Е.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Адаева-Янаева, Х. А.
    Аллергия на мясо. Клинические случаи [Текст] / Х. А. Адаева-Янаева, З. А. Муслимова, Д. Ш. Мачарадзе // Лечащий Врач. - 2015. - № 4. - С. 10-14


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагноз, профилактика и контроль, терапия)
МЯСО -- MEAT (вредные воздействия)
АНАФИЛАКСИЯ -- ANAPHYLAXIS (диагноз, профилактика и контроль, терапия)
ЖЕЛАТИНА -- GELATIN (вредные воздействия)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
Дод.точки доступу:
Муслимова, З. А.
Мачарадзе, Д. Ш.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Актуальні питання застосування елімінаційних заходів у дітей грудного і раннього віку з харчовою алергією [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 100-102. - Библиогр.: с. 102

Рубрики: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ

   ДИЕТОТЕРАПИЯ


   ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ


Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Ковальчук, А. А.
Дюкарева, С. В.
Гайдучик, Г. А.
Чернега, Н. Ф.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Актуальная проблема: перекрестная аллергия [Текст] // Фармацевт-практик. - 2015. - № 7/8. - С. 11


Рубрики: Цетрин (Цетиризин)

MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (лекарственная терапия)
ПЫЛЬЦА -- POLLEN (действие лекарственных препаратов)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Алгоритм корекції дефіциту кальцію в дітей раннього віку з проявами харчової алергії [Текст] / О. В. Кряжев [и др.] // Здоровье ребенка. - 2014. - № 6. - С. 20-24


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения)
КАЛЬЦИЙ -- CALCIUM (дефицит, кровь, терапевтическое применение)
ГИПОКАЛЬЦИЕМИЯ (лекарственная терапия, осложнения, патофизиология)
КОСТЕЙ БОЛЕЗНИ МЕТАБОЛИЧЕСКИЕ -- BONE DISEASES, METABOLIC (лекарственная терапия, этиология)
ОСТЕОГЕНЕЗ -- OSTEOGENESIS (действие лекарственных препаратов)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
КАЛЬЦИЯ ЦИТРАТ -- CALCIUM CITRATE (терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Кряжев, О. В.
Овчаренко, Л. С.
Вертегел, А.О.
Самохін, І. В.
Андрієнко, Т. Г.
Жихарева, Н. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)