Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (15)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 150
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Mukherjee, T.
    Morphological manifestations of chronic duodenitis in adolescents with food hypersensitivity [Текст] / T. Mukherjee, A. S. ElsayedH., Y A. B. Mousa // Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2022. - № 1 спецвип. . - С. 12


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения, патофизиология, эпидемиология, этиология)
ДВЕНАДЦАТИПЕРСТНОЙ КИШКИ БОЛЕЗНИ -- DUODENAL DISEASES (патофизиология, профилактика и контроль, этиология)
ИММУННОГО КОМПЛЕКСА БОЛЕЗНИ -- IMMUNE COMPLEX DISEASES (патофизиология, этиология)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Allergic diseases have become prevalent in our surroundings, affecting all organs and systems of the body. According to EAACI studies, 17. 3% of the population have food hypersensitivity (FH) in European countries. FH - is a combination of allergic reaction of the body to certain types of food, the mechanisms of development can be immune or non-immune. Gastrointestinal tract takes important place in the pathogenesis of food hypersensitivity. The mechanism of formation of lesions of the mucous membrane of the gastrointestinal tract in allergic diseases is the local sensitizing effect of food allergens, that violate the immune barrier of the intestine. FH causes inflammatory changes in the gastroduodenal area, where the duodenum is most affected. Allergic inflammation of the duodenum can include the presence of edema of the mucous membrane, erosion, fibrosis, hemorrhages, vascular enlargement and eosinophilia
Дод.точки доступу:
ElsayedH., A. S.
Mousa, Y A. B.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    The diagnostics of food-cross reactivity PR-10 IgE – homologous proteins in patients with pollinosis [Text] / О. Yermak [та ін.] // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2020. - N 2. - P64


MeSH-головна:
РИНИТ АЛЛЕРГИЧЕСКИЙ СЕЗОННЫЙ -- RHINITIS, ALLERGIC, SEASONAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ИММУННЫЕ СЫВОРОТКИ -- IMMUNE SERA
Анотація: Pollinosis – a disease that is caused by the sensitization of the body to the pollen of wind-pollinated plants. They are widespread worldwide. According to WHO experts, pollinosis affects from 10% to 40% of the population of different countries, and the proportion of pollinosis among other allergic diseases reaches 29%. Pollinosis most often manifested by rhinitis, conjunctivitis, bronchospasm which can lead to bronchial asthma. Food allergic reactions in pollinosis are caused by respiratory sensitization to inhaled pollen allergens and is expressed by a cross-nutritional response in patients with pollinosis. Today is the era of molecular allergology, which has turned the notion of classical allergology and made possible a more personalized approach to diagnosis and treatment. Extracts were extracted from the plants, from which specific allergic components were obtained, within which the cross-reactions are possible due to the homologous structure of the allergen molecule. The most severe cross-reactivity is usually observed in the group PR-10, the main representer of which is the protein Bet v1– the main allergen of birch. It has a homologous structure with the allergen of apples, peaches and other stone fruits, nuts, potatoes, etc.
Дод.точки доступу:
Yermak, O.
Babadzhan, V.
Amer, L.
Hryshyna, I.
Moroz, H.
Moskalenko, L.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Індивідуальний підбір програм харчування у дітей з різними формами алергії [Текст] / Л. В. Беш [та ін.] // Современная педиатрия. - 2017. - N 7. - С. 64-69. - Бібліогр.: с. 69


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Беш, Л. В.
Фус, С. В.
Мацюра, О. І.
Микитчин, О. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Редькін, Р.
    Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени [Текст] / Р. Редькін, Н. Орловецька, О. Данькевич // Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, диетотерапия, иммунология, метаболизм)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (вредные воздействия, статистика)
ДЕТИ -- CHILD
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS (тенденции)
ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES (действие лекарственных препаратов)
Анотація: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока
Дод.точки доступу:
Орловецька, Н.
Данькевич, О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Актуальні питання застосування елімінаційних заходів у дітей грудного і раннього віку з харчовою алергією [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 100-102. - Библиогр.: с. 102

Рубрики: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ

   ДИЕТОТЕРАПИЯ


   ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ


Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Ковальчук, А. А.
Дюкарева, С. В.
Гайдучик, Г. А.
Чернега, Н. Ф.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Актуальная проблема: перекрестная аллергия [Текст] // Фармацевт-практик. - 2015. - № 7/8. - С. 11


Рубрики: Цетрин (Цетиризин)

MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (лекарственная терапия)
ПЫЛЬЦА -- POLLEN (действие лекарственных препаратов)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Бєлоусова, О. Ю.
    Алгоритм діагностики захворювань підшлункової залози в дітей із харчовою сенсибілізацією [Текст] / О. Ю. Бєлоусова, Ю. В. Карпушенко // Перинатологія та педіатрія. - 2013. - № 4. - С. 47-50


MeSH-головна:
ПОДЖЕЛУДОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ БОЛЕЗНИ -- PANCREATIC DISEASES (диагноз, иммунология, осложнения, патофизиология)
ПАНКРЕАТИТ ХРОНИЧЕСКИЙ -- PANCREATITIS, CHRONIC (диагноз, иммунология, осложнения, патофизиология)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения, патофизиология)
АЛГОРИТМЫ -- ALGORITHMS
Дод.точки доступу:
Карпушенко, Ю. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Алгоритм корекції дефіциту кальцію в дітей раннього віку з проявами харчової алергії [Текст] / О. В. Кряжев [и др.] // Здоровье ребенка. - 2014. - № 6. - С. 20-24


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения)
КАЛЬЦИЙ -- CALCIUM (дефицит, кровь, терапевтическое применение)
ГИПОКАЛЬЦИЕМИЯ (лекарственная терапия, осложнения, патофизиология)
КОСТЕЙ БОЛЕЗНИ МЕТАБОЛИЧЕСКИЕ -- BONE DISEASES, METABOLIC (лекарственная терапия, этиология)
ОСТЕОГЕНЕЗ -- OSTEOGENESIS (действие лекарственных препаратов)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
КАЛЬЦИЯ ЦИТРАТ -- CALCIUM CITRATE (терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Кряжев, О. В.
Овчаренко, Л. С.
Вертегел, А.О.
Самохін, І. В.
Андрієнко, Т. Г.
Жихарева, Н. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


   
    Алергія на морепродукти у дітей: їсти чи не їсти [Текст] / С. М. Недільська [и др.] // Алергія у дитини. - 2013. - № 1/2. - С. 37


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
РЫБЫ -- FISHES
МОРСКИЕ ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- SEAFOOD (вредные воздействия)
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Недільська, С. М.
Пахольчук, О. П.
Бессікало, Т. Г.
Шевченко, О. О.
Кізілова, І. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Ногаллер, А. М.
    Аллергический синдром при хронических заболеваниях органов пищеварения [Текст] / А. М. Ногаллер // Клиническая медицина. - 2001. - Т. 79, № 11. - С. 65-71


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (этиология)
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- DIGESTIVE SYSTEM DISEASES (осложнения)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)