Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (15)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 150
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.


   
    Перехресна харчова алергія у пацієнтів з сезонним алергічним ринітом [Текст] / Д. Д. Заболотна [та ін.] // Ринологія. - 2016. - N 3/4. - С. 74-96


MeSH-головна:
РИНИТ АЛЛЕРГИЧЕСКИЙ СЕЗОННЫЙ -- RHINITIS, ALLERGIC, SEASONAL (диагностика, эпидемиология, этиология)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, эпидемиология, этиология)
ПЫЛЬЦА -- POLLEN (вредные воздействия)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
АНТИГЕНЫ РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- ANTIGENS, PLANT
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (методы)
ДИАГНОСТИКИ МОЛЕКУЛЯРНОЙ МЕТОДЫ -- MOLECULAR DIAGNOSTIC TECHNIQUES (методы)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Дод.точки доступу:
Заболотна, Д. Д.
Гогунська, І. В.
Наумова, О. О.
Забродська, Л. В.
Смагіна, Т. В.
Нестерчук, В. І.
Пелешенко, Н. О.
Гайдук, В. Д.
Холоденко, Т. Ю.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Характеристика цитокінового профілю дітей раннього віку з харчовою гіперчутливістю [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Современная педиатрия. - 2017. - N 5. - С. 117-120. - Бібліогр.: с. 120


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (иммунология)
ЦИТОКИНЫ -- CYTOKINES (кровь)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Гайдучик, Г. А.
Місник, В. П.
Дюкарева, С. В.
Ковальчук, А. А.
Басараба, Н. М.
Радушинська, Т. Ю.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Індивідуальний підбір програм харчування у дітей з різними формами алергії [Текст] / Л. В. Беш [та ін.] // Современная педиатрия. - 2017. - N 7. - С. 64-69. - Бібліогр.: с. 69


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY (диетотерапия)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Беш, Л. В.
Фус, С. В.
Мацюра, О. І.
Микитчин, О. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Ковальчук, М. П.
    Бронхіальна астма у дітей у практиці сімейного лікаря [Текст] / М. П. Ковальчук // Сімейна медицина. - 2017. - № 5. - С. 88-91. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
АСТМА БРОНХИАЛЬНАЯ -- ASTHMA (этиология)
ДЕТИ -- CHILD
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ВОЗДЕЙСТВИЕ, БОЛЕЗНИ -- ENVIRONMENTAL ILLNESS
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ВРАЧИ СЕМЕЙНЫЕ -- PHYSICIANS, FAMILY
Анотація: Мета дослідження - обгрунтування найбільш суттєвих факторів ризику розвитку бронхіальної астми (БА) у дітей, що мешкають у м. Київ та Тернопільській області. Було використано описовий і аналітичний методи епідеміологічного дослідження впливу комплексу факторів на здоров'я населення. Одним з етапів виявлення ризику виникнення алергійних захворювань органів дихання і БА у дітей є скринінг-анкетування, яким було охоплено 657 дітей віком від 3 до 14 років, мешканців м. Київ та Тернопільської області. Було обстежено 2 якісно різні групи дитячого населення: з алергійними захворюваннями органів дихання та клінічно здорових. У результаті дослідження було доведено, що розроблена на практичному матеріалі методика виявлення груп ризику розвитку алергійних захворювань органів дихання, зокрема БА, у дітей може використовуватися у закладах охорони здоров'я для своєчасного виявлення та профілактики цієї патології. Заключення: найбільш суттєвими чинниками ризику розвитку алергійних захворювань органів дихання і бронхіальної астми (БА) у дітей є ускладнення антенатального розвитку, обтяжена спадковість, алергія на вживання соків, прояви ексудативно-катарального діатезу, частота розвитку гострої респіраторної вірусної інфекції, супутня патологія, спонтанні прояви задухи серед ночі, вплив несприятливого клімату
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Корекція лактазної недостатності в дітей грудного віку з проявами алергії на харчові продукти [Текст] = Correction of lactose deficiency in infants with symptoms of allergy to foods / О. А. Строй [и др.] // Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології. - 2017. - N 2. - С. 15-20


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
ЛАКТАЗА -- LACTASE (дефицит)
Анотація: Мета дослідження – вивчити вплив корекції лактазної недостатності на стан здоров’я дітей грудного віку з проявами алергії на продукти харчування. Матеріали та методи. Обстежено 35 дітей віком від 2 до 14 місяців з харчовою алергією. В дослідження були включені пацієнти з передбачуваною лактазною недостатністю за результатами попереднього визначення рН калу (значення нижче 5,5). Дітям проведено загальноклінічне обстеження, копрологічне дослідження випорожнень з визначенням pH калу, посів калу на дисбактеріоз у динаміці. Результати дослідження та їх обговорення. В усіх дітей відмічались ті чи інші прояви харчової алергії. Діти перебували на природному – 16 (45,7 %), частково грудному – 14 (40 %) і штучному – 5 (14,3 %) вигодовуванні. При дослідженні мікробного пейзажу кишечника у більшості дітей загальна кількість кишкової палички залишалась у межах норми, зменшення кількості біфідо- і лактобактерій спостерігалось, відповідно, у 25,7 та 60,0 % пацієнтів. У абсолютної більшості обстежуваних висівалася умовно-патогенна мікрофлора. Після обстеження всім дітям було призначено лікування, яке включало гіпоалергенну дієту для матері-годувальниці та/або дитини, замісну ферментну терапію препаратом лактази «Мамалак». Форма випуску – краплі, які містять в 1 мл розчину 3000 ALU лактази. Препарат призначався з розрахунку 750 ALU лактази (5 крапель) на 100 мл грудного молока або молочної суміші перед кожним годуванням терміном 60 днів. Через 30 діб клінічне покращення перебігу шкірного і гастроінтестинального синдромів відмічено у кожної третьої дитини (11–31,4 %), у частини дітей (близько 25 %) спостерігалися позитивні зміни у складі мікрофлори кишечника. До кінця терміну спостереження кількість дітей з позитивними клінічними результатами збільшилась до 29 (82,9 %). Висновки. У дітей грудного віку з проявами алергії на харчові продукти можливе формування лактазної недостатності. Додавання препарату лактази до комплексної терапії, рекомендованої при алергічних захворюваннях, сприяло покращенню стану здоров’я дітей у абсолютній більшості випадків
Дод.точки доступу:
Строй, О. А.
Сліпачук, Л. В.
Антошкіна, А. М.
Казакова, Л. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Починок, Т. В.
    Фактори ризику формування атопії в дітей раннього віку з проявами харчової алергії [Текст] / Т. В. Починок, В. Д. Барзилович, А. Д. Барзилович // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 4. - С. 94-96. - Библиогр.: с.96


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (осложнения)
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ НЕМЕДЛЕННОГО ТИПА -- HYPERSENSITIVITY, IMMEDIATE (этиология)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Дод.точки доступу:
Барзилович, В. Д.
Барзилович, А. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Прилуцкий, А. С.
    Количественное определение специфических IGE антител к мясу курицы [Текст] / А. С. Прилуцкий, Д. А. Лесниченко, И. А. Прилуцкая // Лабораторна діагностика. - 2016. - № 4. - С. 6-9. - Библиогр.: с. 8-9


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, иммунология, этиология)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
КУРЫ -- CHICKENS
МЯСО -- MEAT
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES (методы)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E (кровь)
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
Дод.точки доступу:
Лесниченко, Д.А.
Прилуцкая, И.А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Левченко, А. Р.
    Патогенетическая роль пищевой аллергии и пищевой непереносимости при синдроме раздраженной кишки [Текст] = Pathogenetic role of food allergy and food intolerance in irritable bowel syndrome / А. Р. Левченко // Сучасна гастроентерологія. - 2017. - № 4. - С. 128-136. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
КИШЕЧНИКА РАЗДРАЖЕННОГО СИНДРОМ -- IRRITABLE BOWEL SYNDROME (диетотерапия, иммунология, метаболизм, этиология)
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (иммунология, кровь, метаболизм)
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА И ОБМЕНА БОЛЕЗНИ -- NUTRITIONAL AND METABOLIC DISEASES (метаболизм, патофизиология)
Анотація: Освещены современные взгляды относительно роли пищевой аллергии и пищевой непереносимости в патогенезе синдрома раздраженной кишки (СРК). Об этой роли свидетельствует как частое морфологическое подтверждение наличия аллергического воспаления в слизистой оболочке кишечника у больных СРК, так и частое сочетание СРК, подтвержденной пищевой аллергии и пищевой непереносимости. Представлены данные исследований, подтверждающие патогенетическую роль пищевой аллергии при СРК, а также эффективность ограничительных диет при этом заболевании
Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Марушко, Ю. В.
    Клінічні прояви та підходи до діагностики синдрому непереносимості гістаміну у дітей [Текст] / Ю. В. Марушко, О. Д. Московенко // Современная педиатрия. - 2017. - N 1. - С. 104-109. - Бібліогр.: с. 108-109


MeSH-головна:
ГИСТАМИН -- HISTAMINE (вредные воздействия, иммунология, метаболизм)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, диетотерапия, этиология)
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (методы)
ДИЕТА -- DIET (методы)
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Московенко, О. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Новий погляд на профілактику алергії у новонароджених: можливості сучасних симбіотиків [Текст] / О. В. Шарікадзе [та ін.] // Современная педиатрия. - 2018. - № 5. - С. 103-111. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (лекарственная терапия, профилактика и контроль)
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY (лекарственная терапия, патофизиология, профилактика и контроль)
СИНБИОТИКИ -- SYNBIOTICS (использование)
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
Дод.точки доступу:
Шарікадзе, О. В.
Охотнікова, О. М.
Шунько, Є. Є.
Іванова, Т. П.
Бакаєва, О. М.
Старенька, С. Я.
Ситникова, О. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


    Зайков, С. В.
    Чи існує проблема алергії на кофеїн і кофеїновмісні продукти? [Текст] = Is there a problem of allergy to caffein and caffein- containing products? / С. В. Зайков, П. В. Гришило, Т. В. Кириленко // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 1. - С. 14-20. - Бібліогр.: в кінці ст.


Рубрики: Цетрин--прием--тер прим--фарм

MeSH-головна:
КОФЕИН -- CAFFEINE (вредные воздействия, иммунология, метаболизм)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, этиология)
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (использование, методы)
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ЦЕТИРИЗИН -- CETIRIZINE (иммунология, метаболизм, терапевтическое применение, фармакология)
Анотація: Вивчено сучасний стан проблеми алергії на кофеїн і кофеїн продукти. Розглянуто етіологія, механізми розвитку, клінічні особливості даного виду алергії, сучасні методи діагностики алергії на кофеїн і можливості лікування пацієнтів з алергією на кофеиносодержащие продукти
Зібрана впродовж багатьох років у різних країнах інформація дає змогу говорити про вплив вживання кофеїну на нейропсихічну сферу людини, серцево-судинну, ендокринну, імунну, сечовидільну, м’язову, травну системи. Але як часто виникає гіперчутливість до кофеїну, які ефекти він може спричинити в людини з алергопатологією, як діагностувати алергію до кофеїну, як лікувати таких пацієнтів? Зазначені питання, на жаль, не дуже детально висвітлені в медичній літературі. Саме тому нами в даній публікації був обраний цей напрям дослідження
The current state of the problem of allergy to caffeine and caffeine-containing products are studied. The etiology, developmental mechanisms, clinical features of this type of allergy are considered, modern methods of diagnosing caffeine allergy and the possibilities of treating patients with allergy to caffeine-containing products are presented
Дод.точки доступу:
Гришило, П. В.
Кириленко, Т. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


   
    Ефективність сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії у дітей з березово-харчовим синдромом [Текст] = Effectiveness of sublingual allergen-specific immunotherapy in children with birch–food syndrome / Ю. Г. Антипкін [та ін.] // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 2. - С. 63-64


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
ИММУНОТЕРАПИЯ -- IMMUNOTHERAPY
Анотація: Встановлено, що призначення сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії дітям з березово-харчовим синдромом сприяло зменшенню загального показника TSS (3,97±0,18, через 3 роки – 0,59±0,07 у порівнянні з групою контролю – 3,1±0,11 та 3,79±0,17 відповідно) та VAS (до лікування 5,23±0,21 в групі з березово-харчовим синдромом та через 3 роки – 1,71±0,17, в групі контролю – 5,54±0,26 та 4,81±0,28 відповідно), регресу запальних змін у слизовій оболонці носа (зменшення назальної еозинофілії з 35,95±3,50% до 7,37±0,51% в групі з березово-харчовим синдромом та з 35,28±3,03% до 27,00±0,26% в контрольній групі), формуванням толерантності до причинних харчових алергенів у 78,9% дітей з березово-харчовим синдромом і відсутність в групі контролю
Застосування сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії у дітей з березово-харчовим синдромом сприяє формуванню толерантності до причинних харчових алергенів та чинить лікувально-профілактичний ефект на перебіг полінозу
Дод.точки доступу:
Антипкін, Ю. Г.
Лапшин, В. Ф.
Уманець, Т. Р.
Матвєєва, С. Ю.
Кондратенкова, Т. В.
Смірнова, О. А.
Степанова, Л. С.
Толкач, С. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Карпушенко, Ю. В.
    Харчова алергія та функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту у дітей — синтропія чи інтерференція? [Текст] = Food allergy and functional disorders of gastrointestinal tract in children – SYNTROPY or interference? / Ю. В. Карпушенко // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 2. - С. 16-19. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЙ ТРАКТ -- GASTROINTESTINAL TRACT (иммунология, метаболизм, секреция, ультрасонография)
ДЕТИ -- CHILD
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (генетика, диагностика, диетотерапия, иммунология, метаболизм, терапия, эпидемиология)
КОМОРБИДНОСТЬ -- COMORBIDITY (тенденции)
ИММУНОЛОГИЧЕСКИЕ ТЕСТЫ -- IMMUNOLOGIC TESTS (методы)
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Анотація: У статті представлені результати обстеження дітей з функціональною патологією травної системи і харчовою алергією. Доведено роль алергічного чинника в розвитку функціональних розладів шлунково-кишкового тракту, які протікають з порушенням секреторної і моторної діяльності, залученням нервової та імунної систем, які, в свою чергу, впливають на перебіг алергічного процесу
The results of research of the patients with functional gastrointestinal disorders and food allergy are presented in article. The role of allergic factor in the development of the functional digestive system pathology with secretory and motor dysfunctions in children is proven. And functional digestive disorders affect the course of the allergy because of involvement in the process nervous and immune system
Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Зубаренко, А. В.
    Гастроинтестинальные формы аллергии к белкам пищи у детей [Текст] / А. В. Зубаренко, Т. Ю. Кравченко, М. В. Адыров // Дитячий лікар. - 2018. - N 5/6. - С. 28-36. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика, иммунология, патофизиология, профилактика и контроль, терапия, этиология)
ДЕТИ -- CHILD
ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЬНАЯ АБСОРБЦИЯ -- GASTROINTESTINAL ABSORPTION (иммунология, физиология)
ДИАГНОСТИКА ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНАЯ -- DIAGNOSIS, DIFFERENTIAL
КУМБСА ТЕСТ -- COOMBS TEST (использование, методы, тенденции)
ТЕРАПЕВТИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ И СРЕДСТВА -- THERAPEUTICS (тенденции)
СПИСОК ИСТОЧНИКОВ -- RESOURCE GUIDES
Дод.точки доступу:
Кравченко, Т. Ю.
Адыров, М. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


   
    Роль инфекционных индукторов в гуморальной сенсибилизации и перекрестной активации антител к пищевым антигенам в формировании миастении [Текст] / Е. М. Климова, А. Г. Краснояружский, Т. И. Кордон, О. С. Мережко // Харківська хірургічна школа. - 2018. - N 1. - С. 17-21


MeSH-головна:
МИАСТЕНИЯ ГРЭВИС -- MYASTHENIA GRAVIS (вирусология, генетика, диетотерапия, иммунология, патофизиология)
ЭПШТЕЙНА-БАРРА ВИРУСНЫЕ ИНФЕКЦИИ -- EPSTEIN-BARR VIRUS INFECTIONS (вирусология, диагностика, иммунология)
MYCOPLASMA PNEUMONIAE -- MYCOPLASMA PNEUMONIAE (вирусология, иммунология, патогенность)
ПНЕВМОНИЯ МИКОПЛАЗМЕННАЯ -- PNEUMONIA, MYCOPLASMA (вирусология, диагностика, иммунология)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E (анализ, иммунология)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диетотерапия, иммунология, патофизиология)
ИММУНИТЕТ ГУМОРАЛЬНЫЙ -- IMMUNITY, HUMORAL (иммунология)
АНТИТЕЛ ОБРАЗОВАНИЕ -- ANTIBODY FORMATION (иммунология)
Анотація: У пациентов с клиническими фенотипами миастении с различной частотой встречается цитомегаловирусная инфекция, вирус Эпштейна-Барр, микоплазменная инфекция. У большинства пациентов с миастенией выявлена атопия, о чем судили по повышенному уровню общего иммуноглобулина Е. У пациентов с миастенией выявлен широкий спектр пищевых аллергенов, включающий белковые и углеводные компоненты продуктов питания.
Дод.точки доступу:
Климова, Е. М.
Краснояружский, А. Г.
Кордон, Т. И.
Мережко, О. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


    Шарикадзе, Е. В.
    Современные алгоритмы диагностики пищевой аллергии с позиции педиатра и аллерголога [Текст] = Modern algorithms for diagnosing food allergy from the position of pediatrician and allergologist / Е. В. Шарикадзе // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 3. - С. 15-20. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика)
ПИТАНИЯ КОНТРОЛЬ -- NUTRITION SURVEYS (тенденции)
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS (использование, методы)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS (анализ)
Анотація: Своевременная и точная диагностика ПА имеет решающее значение в постановке диагноза, позволяет избежать ненужных диет, сформулировать индивидуальные рекомендации по питанию и, что крайне важно, дать возможность контроля атопического марша в самом начале его развития. За последние годы достигнут значительный прогресс в диагностике ПА и сформулированы алгоритмы постановки диагноза. У педиатрической категории пациентов предпочтение отдается диагностике in vitro, которая имеет преимущества в плане высокой информативности – максимальное количество показателей, а также экономичности при сохраненной высокой достоверности результатов
В статті наведена актуальність проблеми харчової алергії у дітей в світі та можливості сучасної діагностики IgE-асоційованих харчових алергічних реакцій, які є доступними в Україні, та їх роль у правильній постановці діагнозу і наданні відповідних рекомендацій
The article presents the relevance of the problem of food allergy in children in the world and the possibilities of modern diagnostics of IgE-associated food allergy reactions that are available in Ukraine and their role in correct diagnosis and provision of appropriate recommendations
Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


    Беляєв, К. К.
    Святкувальні закономірності. Закони біології подібні до законів фізики – їм все одно, що нам «все одно» [Текст] / К. К. Беляєв // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 8. - С. 49-57


MeSH-головна:
ПРАЗДНИКИ -- HOLIDAYS (психология)
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS (анализ, вредные воздействия)
ПИЩЕВЫЕ ПРИСТРАСТИЯ -- DIET FADS (психология)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (иммунология, метаболизм, патофизиология, этиология)
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТАЯ СИСТЕМА -- CARDIOVASCULAR SYSTEM (иммунология, метаболизм, патология, повреждения)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Кл.слова (ненормовані):
КОУНІСА Синдром
Анотація: Праця писалась не з метою надання конкретних рекомендацій щодо святкувань, оскільки це неможливо, а хотілося лише привернути увагу, не «доказати», а «показати і вказати», що нерідко ложкою і виделкою ми можемо, посиливши запалення, вкоротити собі віку. Вже з дитинства деякі харчові фактори ризику, які діють роками, створюють фоновий хворобливий стан, а святкування іноді стають лише «заключним акордом»
Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


   
    Особливості перебігу хронічного гастродуоденіту на тлі харчової гіперчутливості у підлітків [Текст] / Т. А. Богданова [та ін.] // Современная педиатрия. - 2018. - N 3. - С. 54-58. - Бібліогр.: с. 57


MeSH-головна:
ГАСТРИТ ГИПЕРТРОФИЧЕСКИЙ -- GASTRITIS, HYPERTROPHIC (диагностика, иммунология, осложнения)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (иммунология, осложнения)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E (кровь)
ДЕТИ -- CHILD
Дод.точки доступу:
Богданова, Т. А.
Березенко, В. С.
П’янкова, О. В.
Гур’єва, О. В.
Голованенко, Г. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


   
    Харчова непереносимість у патогенезі функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту в дітей раннього віку: підходи до діагностики та лікування [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 104-110. - Библиогр.: с. 110-111

Рубрики: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ

   ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ


   ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ


   МЛАДЕНЕЦ


Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Марушко, Т. Л.
Радушинська, Т. Ю.
Марушко, Р. В.
Фисун, В. М.
Ковальчук, А. А.
Бондаренко, Н. Ю.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


   
    Количественное определение специфических IgE антител к пшенице и отдельным сортам хлеба [Текст] / А. С. Прилуцкий [и др.] // Лабораторна діагностика. - 2015. - № 4. - С. 3-7


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (диагностика)
ПШЕНИЦА -- TRITICUM
ХЛЕБНЫЕ ЗЛАКИ -- CEREALS (иммунология)
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS (иммунология)
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES
Дод.точки доступу:
Прилуцкий, А. С.
Лесниченко, Д. А.
Деев, В. А.
Прилуцкая, И. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)