Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (15)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 150
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Заболотна Д. Д., Гогунська І. В., Наумова О. О., Забродська Л. В., Смагіна Т. В., Нестерчук В. І., Пелешенко Н. О., Гайдук В. Д., Холоденко Т. Ю.
Назва : Перехресна харчова алергія у пацієнтів з сезонним алергічним ринітом
Місце публікування : Ринологія. - К., 2016. - N 3/4. - С. 74-96 (Шифр РУ1/2016/3/4)
MeSH-головна: РИНИТ АЛЛЕРГИЧЕСКИЙ СЕЗОННЫЙ -- RHINITIS, ALLERGIC, SEASONAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПЫЛЬЦА -- POLLEN
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
АНТИГЕНЫ РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- ANTIGENS, PLANT
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ДИАГНОСТИКИ МОЛЕКУЛЯРНОЙ МЕТОДЫ -- MOLECULAR DIAGNOSTIC TECHNIQUES
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шадрін О. Г., Гайдучик Г. А., Місник В. П., Дюкарева С. В. , Ковальчук А. А. , Басараба Н. М. , Радушинська Т. Ю.
Назва : Характеристика цитокінового профілю дітей раннього віку з харчовою гіперчутливістю
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2017. - N 5. - С. 117-120 (Шифр СУ26/2017/5)
Примітки : Бібліогр.: с. 120
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ЦИТОКИНЫ -- CYTOKINES
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Фус С. В., Мацюра О. І., Микитчин О. М.
Назва : Індивідуальний підбір програм харчування у дітей з різними формами алергії
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2017. - N 7. - С. 64-69 (Шифр СУ26/2017/7)
Примітки : Бібліогр.: с. 69
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ковальчук М. П.
Назва : Бронхіальна астма у дітей у практиці сімейного лікаря
Місце публікування : Сімейна медицина. - К., 2017. - № 5. - С. 88-91 (Шифр СУ21/2017/5)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: АСТМА БРОНХИАЛЬНАЯ -- ASTHMA
ДЕТИ -- CHILD
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ВОЗДЕЙСТВИЕ, БОЛЕЗНИ -- ENVIRONMENTAL ILLNESS
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ВРАЧИ СЕМЕЙНЫЕ -- PHYSICIANS, FAMILY
Анотація: Мета дослідження - обгрунтування найбільш суттєвих факторів ризику розвитку бронхіальної астми (БА) у дітей, що мешкають у м. Київ та Тернопільській області. Було використано описовий і аналітичний методи епідеміологічного дослідження впливу комплексу факторів на здоров'я населення. Одним з етапів виявлення ризику виникнення алергійних захворювань органів дихання і БА у дітей є скринінг-анкетування, яким було охоплено 657 дітей віком від 3 до 14 років, мешканців м. Київ та Тернопільської області. Було обстежено 2 якісно різні групи дитячого населення: з алергійними захворюваннями органів дихання та клінічно здорових. У результаті дослідження було доведено, що розроблена на практичному матеріалі методика виявлення груп ризику розвитку алергійних захворювань органів дихання, зокрема БА, у дітей може використовуватися у закладах охорони здоров'я для своєчасного виявлення та профілактики цієї патології. Заключення: найбільш суттєвими чинниками ризику розвитку алергійних захворювань органів дихання і бронхіальної астми (БА) у дітей є ускладнення антенатального розвитку, обтяжена спадковість, алергія на вживання соків, прояви ексудативно-катарального діатезу, частота розвитку гострої респіраторної вірусної інфекції, супутня патологія, спонтанні прояви задухи серед ночі, вплив несприятливого клімату
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Строй О. А., Сліпачук Л. В., Антошкіна А. М., Казакова Л. М.
Назва : Корекція лактазної недостатності в дітей грудного віку з проявами алергії на харчові продукти
Паралельн. назви :Correction of lactose deficiency in infants with symptoms of allergy to foods
Місце публікування : Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології. - Тернопіль, 2017. - N 2. - С. 15-20 (Шифр АУ37/2017/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
ЛАКТАЗА -- LACTASE
Анотація: Мета дослідження – вивчити вплив корекції лактазної недостатності на стан здоров’я дітей грудного віку з проявами алергії на продукти харчування. Матеріали та методи. Обстежено 35 дітей віком від 2 до 14 місяців з харчовою алергією. В дослідження були включені пацієнти з передбачуваною лактазною недостатністю за результатами попереднього визначення рН калу (значення нижче 5,5). Дітям проведено загальноклінічне обстеження, копрологічне дослідження випорожнень з визначенням pH калу, посів калу на дисбактеріоз у динаміці. Результати дослідження та їх обговорення. В усіх дітей відмічались ті чи інші прояви харчової алергії. Діти перебували на природному – 16 (45,7 %), частково грудному – 14 (40 %) і штучному – 5 (14,3 %) вигодовуванні. При дослідженні мікробного пейзажу кишечника у більшості дітей загальна кількість кишкової палички залишалась у межах норми, зменшення кількості біфідо- і лактобактерій спостерігалось, відповідно, у 25,7 та 60,0 % пацієнтів. У абсолютної більшості обстежуваних висівалася умовно-патогенна мікрофлора. Після обстеження всім дітям було призначено лікування, яке включало гіпоалергенну дієту для матері-годувальниці та/або дитини, замісну ферментну терапію препаратом лактази «Мамалак». Форма випуску – краплі, які містять в 1 мл розчину 3000 ALU лактази. Препарат призначався з розрахунку 750 ALU лактази (5 крапель) на 100 мл грудного молока або молочної суміші перед кожним годуванням терміном 60 днів. Через 30 діб клінічне покращення перебігу шкірного і гастроінтестинального синдромів відмічено у кожної третьої дитини (11–31,4 %), у частини дітей (близько 25 %) спостерігалися позитивні зміни у складі мікрофлори кишечника. До кінця терміну спостереження кількість дітей з позитивними клінічними результатами збільшилась до 29 (82,9 %). Висновки. У дітей грудного віку з проявами алергії на харчові продукти можливе формування лактазної недостатності. Додавання препарату лактази до комплексної терапії, рекомендованої при алергічних захворюваннях, сприяло покращенню стану здоров’я дітей у абсолютній більшості випадків
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Починок Т. В., Барзилович В. Д., Барзилович А. Д.
Назва : Фактори ризику формування атопії в дітей раннього віку з проявами харчової алергії
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 4. - С. 94-96 (Шифр ПУ3/2016/4)
Примітки : Библиогр.: с.96
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ НЕМЕДЛЕННОГО ТИПА -- HYPERSENSITIVITY, IMMEDIATE
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Прилуцкий А.С., Лесниченко Д.А., Прилуцкая И.А.
Назва : Количественное определение специфических IGE антител к мясу курицы
Місце публікування : Лабораторна діагностика. - Київ, 2016. - № 4. - С. 6-9 (Шифр ЛУ1/2016/4)
Примітки : Библиогр.: с. 8-9
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
КУРЫ -- CHICKENS
МЯСО -- MEAT
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левченко А. Р.
Назва : Патогенетическая роль пищевой аллергии и пищевой непереносимости при синдроме раздраженной кишки
Паралельн. назви :Pathogenetic role of food allergy and food intolerance in irritable bowel syndrome
Місце публікування : Сучасна гастроентерологія. - 2017. - № 4. - С. 128-136 (Шифр СУ10/2017/4)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: КИШЕЧНИКА РАЗДРАЖЕННОГО СИНДРОМ -- IRRITABLE BOWEL SYNDROME
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА И ОБМЕНА БОЛЕЗНИ -- NUTRITIONAL AND METABOLIC DISEASES
Анотація: Освещены современные взгляды относительно роли пищевой аллергии и пищевой непереносимости в патогенезе синдрома раздраженной кишки (СРК). Об этой роли свидетельствует как частое морфологическое подтверждение наличия аллергического воспаления в слизистой оболочке кишечника у больных СРК, так и частое сочетание СРК, подтвержденной пищевой аллергии и пищевой непереносимости. Представлены данные исследований, подтверждающие патогенетическую роль пищевой аллергии при СРК, а также эффективность ограничительных диет при этом заболевании
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Марушко Ю. В., Московенко О. Д.
Назва : Клінічні прояви та підходи до діагностики синдрому непереносимості гістаміну у дітей
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2017. - N 1. - С. 104-109 (Шифр СУ26/2017/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 108-109
MeSH-головна: ГИСТАМИН -- HISTAMINE
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ДИЕТА -- DIET
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шарікадзе О. В., Охотнікова О. М., Шунько Є. Є., Іванова Т. П., Бакаєва О. М., Старенька С. Я., Ситникова О. В.
Назва : Новий погляд на профілактику алергії у новонароджених: можливості сучасних симбіотиків
Місце публікування : Современная педиатрия. - 2018. - № 5. - С. 103-111 (Шифр СУ26/2018/5)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY
СИНБИОТИКИ -- SYNBIOTICS
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зайков С. В., Гришило П. В., Кириленко Т. В.
Назва : Чи існує проблема алергії на кофеїн і кофеїновмісні продукти?
Паралельн. назви :Is there a problem of allergy to caffein and caffein- containing products?
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 1. - С. 14-20 (Шифр КУ34/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
Предметні рубрики: Цетрин-- прием-- тер прим-- фарм
MeSH-головна: КОФЕИН -- CAFFEINE
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ЦЕТИРИЗИН -- CETIRIZINE
Анотація: Вивчено сучасний стан проблеми алергії на кофеїн і кофеїн продукти. Розглянуто етіологія, механізми розвитку, клінічні особливості даного виду алергії, сучасні методи діагностики алергії на кофеїн і можливості лікування пацієнтів з алергією на кофеиносодержащие продуктиЗібрана впродовж багатьох років у різних країнах інформація дає змогу говорити про вплив вживання кофеїну на нейропсихічну сферу людини, серцево-судинну, ендокринну, імунну, сечовидільну, м’язову, травну системи. Але як часто виникає гіперчутливість до кофеїну, які ефекти він може спричинити в людини з алергопатологією, як діагностувати алергію до кофеїну, як лікувати таких пацієнтів? Зазначені питання, на жаль, не дуже детально висвітлені в медичній літературі. Саме тому нами в даній публікації був обраний цей напрям дослідженняThe current state of the problem of allergy to caffeine and caffeine-containing products are studied. The etiology, developmental mechanisms, clinical features of this type of allergy are considered, modern methods of diagnosing caffeine allergy and the possibilities of treating patients with allergy to caffeine-containing products are presented
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Антипкін Ю. Г., Лапшин В. Ф., Уманець Т. Р., Матвєєва С. Ю., Кондратенкова Т. В., Смірнова О. А., Степанова Л. С., Толкач С. І.
Назва : Ефективність сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії у дітей з березово-харчовим синдромом
Паралельн. назви :Effectiveness of sublingual allergen-specific immunotherapy in children with birch–food syndrome
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 2. - С. 63-64 (Шифр КУ34/2019/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
ИММУНОТЕРАПИЯ -- IMMUNOTHERAPY
Анотація: Встановлено, що призначення сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії дітям з березово-харчовим синдромом сприяло зменшенню загального показника TSS (3,97±0,18, через 3 роки – 0,59±0,07 у порівнянні з групою контролю – 3,1±0,11 та 3,79±0,17 відповідно) та VAS (до лікування 5,23±0,21 в групі з березово-харчовим синдромом та через 3 роки – 1,71±0,17, в групі контролю – 5,54±0,26 та 4,81±0,28 відповідно), регресу запальних змін у слизовій оболонці носа (зменшення назальної еозинофілії з 35,95±3,50% до 7,37±0,51% в групі з березово-харчовим синдромом та з 35,28±3,03% до 27,00±0,26% в контрольній групі), формуванням толерантності до причинних харчових алергенів у 78,9% дітей з березово-харчовим синдромом і відсутність в групі контролюЗастосування сублінгвальної алерген-специфічної імунотерапії у дітей з березово-харчовим синдромом сприяє формуванню толерантності до причинних харчових алергенів та чинить лікувально-профілактичний ефект на перебіг полінозу
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Карпушенко Ю. В.
Назва : Харчова алергія та функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту у дітей — синтропія чи інтерференція?
Паралельн. назви :Food allergy and functional disorders of gastrointestinal tract in children – SYNTROPY or interference?
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 2. - С. 16-19 (Шифр КУ34/2019/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЙ ТРАКТ -- GASTROINTESTINAL TRACT
ДЕТИ -- CHILD
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КОМОРБИДНОСТЬ -- COMORBIDITY
ИММУНОЛОГИЧЕСКИЕ ТЕСТЫ -- IMMUNOLOGIC TESTS
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Анотація: У статті представлені результати обстеження дітей з функціональною патологією травної системи і харчовою алергією. Доведено роль алергічного чинника в розвитку функціональних розладів шлунково-кишкового тракту, які протікають з порушенням секреторної і моторної діяльності, залученням нервової та імунної систем, які, в свою чергу, впливають на перебіг алергічного процесуThe results of research of the patients with functional gastrointestinal disorders and food allergy are presented in article. The role of allergic factor in the development of the functional digestive system pathology with secretory and motor dysfunctions in children is proven. And functional digestive disorders affect the course of the allergy because of involvement in the process nervous and immune system
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зубаренко А. В., Кравченко Т. Ю., Адыров М. В.
Назва : Гастроинтестинальные формы аллергии к белкам пищи у детей
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2018. - N 5/6. - С. 28-36 (Шифр ДУ23/2018/5/6)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЬНАЯ АБСОРБЦИЯ -- GASTROINTESTINAL ABSORPTION
ДИАГНОСТИКА ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНАЯ -- DIAGNOSIS, DIFFERENTIAL
КУМБСА ТЕСТ -- COOMBS TEST
ТЕРАПЕВТИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ И СРЕДСТВА -- THERAPEUTICS
СПИСОК ИСТОЧНИКОВ -- RESOURCE GUIDES
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Климова Е. М., Краснояружский А. Г., Кордон Т. И., Мережко О. С.
Назва : Роль инфекционных индукторов в гуморальной сенсибилизации и перекрестной активации антител к пищевым антигенам в формировании миастении
Місце публікування : Харківська хірургічна школа. - Х., 2018. - N 1. - С. 17-21 (Шифр ХУ5/2018/1)
MeSH-головна: МИАСТЕНИЯ ГРЭВИС -- MYASTHENIA GRAVIS
ЭПШТЕЙНА-БАРРА ВИРУСНЫЕ ИНФЕКЦИИ -- EPSTEIN-BARR VIRUS INFECTIONS
MYCOPLASMA PNEUMONIAE -- MYCOPLASMA PNEUMONIAE
ПНЕВМОНИЯ МИКОПЛАЗМЕННАЯ -- PNEUMONIA, MYCOPLASMA
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ИММУНИТЕТ ГУМОРАЛЬНЫЙ -- IMMUNITY, HUMORAL
АНТИТЕЛ ОБРАЗОВАНИЕ -- ANTIBODY FORMATION
Анотація: У пациентов с клиническими фенотипами миастении с различной частотой встречается цитомегаловирусная инфекция, вирус Эпштейна-Барр, микоплазменная инфекция. У большинства пациентов с миастенией выявлена атопия, о чем судили по повышенному уровню общего иммуноглобулина Е. У пациентов с миастенией выявлен широкий спектр пищевых аллергенов, включающий белковые и углеводные компоненты продуктов питания.
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шарикадзе Е. В.
Назва : Современные алгоритмы диагностики пищевой аллергии с позиции педиатра и аллерголога
Паралельн. назви :Modern algorithms for diagnosing food allergy from the position of pediatrician and allergologist
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 3. - С. 15-20 (Шифр КУ34/2018/3)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИТАНИЯ КОНТРОЛЬ -- NUTRITION SURVEYS
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
Анотація: Своевременная и точная диагностика ПА имеет решающее значение в постановке диагноза, позволяет избежать ненужных диет, сформулировать индивидуальные рекомендации по питанию и, что крайне важно, дать возможность контроля атопического марша в самом начале его развития. За последние годы достигнут значительный прогресс в диагностике ПА и сформулированы алгоритмы постановки диагноза. У педиатрической категории пациентов предпочтение отдается диагностике in vitro, которая имеет преимущества в плане высокой информативности – максимальное количество показателей, а также экономичности при сохраненной высокой достоверности результатовВ статті наведена актуальність проблеми харчової алергії у дітей в світі та можливості сучасної діагностики IgE-асоційованих харчових алергічних реакцій, які є доступними в Україні, та їх роль у правильній постановці діагнозу і наданні відповідних рекомендаційThe article presents the relevance of the problem of food allergy in children in the world and the possibilities of modern diagnostics of IgE-associated food allergy reactions that are available in Ukraine and their role in correct diagnosis and provision of appropriate recommendations
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беляєв К. К.
Назва : Святкувальні закономірності. Закони біології подібні до законів фізики – їм все одно, що нам «все одно»
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 8. - С. 49-57 (Шифр КУ34/2018/8)
MeSH-головна: ПРАЗДНИКИ -- HOLIDAYS
ЖИРЫ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY FATS
ПИЩЕВЫЕ ПРИСТРАСТИЯ -- DIET FADS
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТАЯ СИСТЕМА -- CARDIOVASCULAR SYSTEM
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): коуніса синдром
Анотація: Праця писалась не з метою надання конкретних рекомендацій щодо святкувань, оскільки це неможливо, а хотілося лише привернути увагу, не «доказати», а «показати і вказати», що нерідко ложкою і виделкою ми можемо, посиливши запалення, вкоротити собі віку. Вже з дитинства деякі харчові фактори ризику, які діють роками, створюють фоновий хворобливий стан, а святкування іноді стають лише «заключним акордом»
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Богданова Т. А., Березенко В. С., П’янкова О. В., Гур’єва О. В., Голованенко Г. М.
Назва : Особливості перебігу хронічного гастродуоденіту на тлі харчової гіперчутливості у підлітків
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2018. - N 3. - С. 54-58 (Шифр СУ26/2018/3)
Примітки : Бібліогр.: с. 57
MeSH-головна: ГАСТРИТ ГИПЕРТРОФИЧЕСКИЙ -- GASTRITIS, HYPERTROPHIC
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шадрін О. Г., Марушко Т. Л., Радушинська Т. Ю., Марушко Р. В., Фисун В. М., Ковальчук А. А., Бондаренко Н. Ю.
Назва : Харчова непереносимість у патогенезі функціональних захворювань шлунково-кишкового тракту в дітей раннього віку: підходи до діагностики та лікування
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 1. - С. 104-110 (Шифр ПУ3/2016/1)
Примітки : Библиогр.: с. 110-111
Предметні рубрики: ЖЕЛУДОЧНО-КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ
МЛАДЕНЕЦ
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Прилуцкий А. С., Лесниченко Д. А., Деев В. А., Прилуцкая И. А.
Назва : Количественное определение специфических IgE антител к пшенице и отдельным сортам хлеба
Місце публікування : Лабораторна діагностика. - 2015. - № 4. - С. 3-7 (Шифр ЛУ1/2015/4)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПШЕНИЦА -- TRITICUM
ХЛЕБНЫЕ ЗЛАКИ -- CEREALS
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)