Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (15)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 150
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Курята А. В., Рыженко С. А., Гавва Е. А., Маргитич С. В., Максаков Д. Н., Филиппова Е. В.
Назва : Определение аллерген-специфического иммуноглобулина Е количественным методом, отечественными иммуноферментными тест-системами 4-го поколения, в дифференциальной диагностике истинной пищевой аллергии
Місце публікування : Лабораторна діагностика. - 2014. - № 2. - С. 14-20 (Шифр 40802/2014/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E

ДИАГНОСТИКА ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНАЯ -- DIAGNOSIS, DIFFERENTIAL
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бездетко Т. В., Новикова И. В., Еременко Г. В., Мижирицкая Т. В., Ходус С. А.
Назва : Результаты исследования аллергенспецифических IgE антител с использованием тест-систем ООО "Укрмед-Дон"
Місце публікування : Лабораторна діагностика. - 2014. - № 1. - С. 17-22 (Шифр 40802/2014/1)
Предметні рубрики: иммуноферментные тест-системы
MeSH-головна: ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD

Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Guaderas J. C.
Назва : Чи це харчова алергія?
Місце публікування : Медицина світу. - 2004. - Т. XVII, № 9. - С. 234-239 (Шифр 40299/2004/XVII/9)
Предметні рубрики: Пищевая гиперсенсибилизация
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Наумова О. А.
Назва : Перехресна харчова алергія у пацієнтів з сезонним алергічним ринітом
Місце публікування : Журнал вушних, носових і горлових хвороб. - 2015. - № 2. - С. 59-72 (Шифр ЖУ4/2015/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY

БЕЛКИ ПИЩЕВЫЕ -- DIETARY PROTEINS
ДИАГНОСТИКИ МОЛЕКУЛЯРНОЙ МЕТОДЫ -- MOLECULAR DIAGNOSTIC TECHNIQUES
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Прилуцкий А. С., Ткаченко К. Е.
Назва : Принципы использования молекулярной диагностики аллергии
Місце публікування : Лабораторна діагностика. - 2014. - № 4. - С. 3-14 (Шифр 40802/2014/4)
MeSH-головна: ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДИАГНОСТИКИ МОЛЕКУЛЯРНОЙ МЕТОДЫ -- MOLECULAR DIAGNOSTIC TECHNIQUES
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Заболотна Д. Д., Наумова О. О., Гогунська І. В., Забродська Л. В., Пелешенко Н. О., Гайдук В. Д.
Назва : Комплексне обстеження хворих на cезонний алергічний риніт з перехресною харчовою алергією та без неї. Результати клінічного, оториноларингологічного та алергологічного обстеження
Місце публікування : Журнал вушних, носових і горлових хвороб. - 2014. - № 5 (Шифр ЖУ4/2014/5)
MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ФИЗИКАЛЬНОЕ ОБСЛЕДОВАНИЕ ДИАГНОСТИЧЕСКОЕ -- PHYSICAL EXAMINATION
АНАЛИЗ ДАННЫХ ВСЕХ ПАЦИЕНТОВ -- INTENTION TO TREAT ANALYSIS
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Мацюра О. І., Беш О. М.
Назва : Харчова алергія у дітей: міфи і реальність
Місце публікування : Алергія у дитини. - 2023. - № 31/32. - С. 2-4 (Шифр АУ32/2023/31/32)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
ДИАГНОСТИЧЕСКИЕ ОШИБКИ -- DIAGNOSTIC ERRORS
ИММУНОГЛОБУЛИН E -- IMMUNOGLOBULIN E
ИММУННОЕ ОТКЛОНЕНИЕ -- IMMUNE EVASION
Анотація: Багато міфів сьогодні породжує проблема харчової гіперчутливості, яка об’єднує велику кількість патологічних станів, зумовлених різними варіантами патогенезу. Попри прогресивне зростання поширеності даної патології у дитячій популяції, представлені в літеретурі епідеміологічні дані мають великий діапазон коливань [1, 2]. Водночас розуміємо, що оцінити реальну поширеність харчової гіперреактивності серед дітей у нашій країні на сьогодні складно, оскільки масштабні епідеміологічні дослідження з вивчення даної патології поодинокі. Насамперед, така ситуація пояснюється труднощами проведення якісних епідеміологічних досліджень й отриманням статистичних даних переважно на підставі звернень за медичною допомогою, а не на активного виявлення патології
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Заболотна Д. Д., Гогунська І. В., Наумова О. О., Забродська Л. В., Смагіна Т. В., Нестерчук В. І., Пелешенко Н. О., Гайдук В. Д., Холоденко Т. Ю.
Назва : Перехресна харчова алергія у пацієнтів з сезонним алергічним ринітом
Місце публікування : Ринологія. - К., 2016. - N 3/4. - С. 74-96 (Шифр РУ1/2016/3/4)
MeSH-головна: РИНИТ АЛЛЕРГИЧЕСКИЙ СЕЗОННЫЙ -- RHINITIS, ALLERGIC, SEASONAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПЫЛЬЦА -- POLLEN
АЛЛЕРГЕНЫ -- ALLERGENS
АНТИГЕНЫ РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- ANTIGENS, PLANT
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ДИАГНОСТИКИ МОЛЕКУЛЯРНОЙ МЕТОДЫ -- MOLECULAR DIAGNOSTIC TECHNIQUES
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Фус С. В., Мацюра О. І., Микитчин О. М.
Назва : Індивідуальний підбір програм харчування у дітей з різними формами алергії
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2017. - N 7. - С. 64-69 (Шифр СУ26/2017/7)
Примітки : Бібліогр.: с. 69
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ковальчук М. П.
Назва : Бронхіальна астма у дітей у практиці сімейного лікаря
Місце публікування : Сімейна медицина. - К., 2017. - № 5. - С. 88-91 (Шифр СУ21/2017/5)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: АСТМА БРОНХИАЛЬНАЯ -- ASTHMA
ДЕТИ -- CHILD
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ВОЗДЕЙСТВИЕ, БОЛЕЗНИ -- ENVIRONMENTAL ILLNESS
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ВРАЧИ СЕМЕЙНЫЕ -- PHYSICIANS, FAMILY
Анотація: Мета дослідження - обгрунтування найбільш суттєвих факторів ризику розвитку бронхіальної астми (БА) у дітей, що мешкають у м. Київ та Тернопільській області. Було використано описовий і аналітичний методи епідеміологічного дослідження впливу комплексу факторів на здоров'я населення. Одним з етапів виявлення ризику виникнення алергійних захворювань органів дихання і БА у дітей є скринінг-анкетування, яким було охоплено 657 дітей віком від 3 до 14 років, мешканців м. Київ та Тернопільської області. Було обстежено 2 якісно різні групи дитячого населення: з алергійними захворюваннями органів дихання та клінічно здорових. У результаті дослідження було доведено, що розроблена на практичному матеріалі методика виявлення груп ризику розвитку алергійних захворювань органів дихання, зокрема БА, у дітей може використовуватися у закладах охорони здоров'я для своєчасного виявлення та профілактики цієї патології. Заключення: найбільш суттєвими чинниками ризику розвитку алергійних захворювань органів дихання і бронхіальної астми (БА) у дітей є ускладнення антенатального розвитку, обтяжена спадковість, алергія на вживання соків, прояви ексудативно-катарального діатезу, частота розвитку гострої респіраторної вірусної інфекції, супутня патологія, спонтанні прояви задухи серед ночі, вплив несприятливого клімату
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шадрін О. Г., Гайдучик Г. А., Місник В. П., Дюкарева С. В. , Ковальчук А. А. , Басараба Н. М. , Радушинська Т. Ю.
Назва : Характеристика цитокінового профілю дітей раннього віку з харчовою гіперчутливістю
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2017. - N 5. - С. 117-120 (Шифр СУ26/2017/5)
Примітки : Бібліогр.: с. 120
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ЦИТОКИНЫ -- CYTOKINES
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Марушко Ю. В., Московенко О. Д.
Назва : Клінічні прояви та підходи до діагностики синдрому непереносимості гістаміну у дітей
Місце публікування : Современная педиатрия. - Київ, 2017. - N 1. - С. 104-109 (Шифр СУ26/2017/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 108-109
MeSH-головна: ГИСТАМИН -- HISTAMINE
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ДИЕТА -- DIET
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Починок Т. В., Барзилович В. Д., Барзилович А. Д.
Назва : Фактори ризику формування атопії в дітей раннього віку з проявами харчової алергії
Місце публікування : Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 4. - С. 94-96 (Шифр ПУ3/2016/4)
Примітки : Библиогр.: с.96
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ НЕМЕДЛЕННОГО ТИПА -- HYPERSENSITIVITY, IMMEDIATE
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Строй О. А., Сліпачук Л. В., Антошкіна А. М., Казакова Л. М.
Назва : Корекція лактазної недостатності в дітей грудного віку з проявами алергії на харчові продукти
Паралельн. назви :Correction of lactose deficiency in infants with symptoms of allergy to foods
Місце публікування : Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології. - Тернопіль, 2017. - N 2. - С. 15-20 (Шифр АУ37/2017/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL
ЛАКТАЗА -- LACTASE
Анотація: Мета дослідження – вивчити вплив корекції лактазної недостатності на стан здоров’я дітей грудного віку з проявами алергії на продукти харчування. Матеріали та методи. Обстежено 35 дітей віком від 2 до 14 місяців з харчовою алергією. В дослідження були включені пацієнти з передбачуваною лактазною недостатністю за результатами попереднього визначення рН калу (значення нижче 5,5). Дітям проведено загальноклінічне обстеження, копрологічне дослідження випорожнень з визначенням pH калу, посів калу на дисбактеріоз у динаміці. Результати дослідження та їх обговорення. В усіх дітей відмічались ті чи інші прояви харчової алергії. Діти перебували на природному – 16 (45,7 %), частково грудному – 14 (40 %) і штучному – 5 (14,3 %) вигодовуванні. При дослідженні мікробного пейзажу кишечника у більшості дітей загальна кількість кишкової палички залишалась у межах норми, зменшення кількості біфідо- і лактобактерій спостерігалось, відповідно, у 25,7 та 60,0 % пацієнтів. У абсолютної більшості обстежуваних висівалася умовно-патогенна мікрофлора. Після обстеження всім дітям було призначено лікування, яке включало гіпоалергенну дієту для матері-годувальниці та/або дитини, замісну ферментну терапію препаратом лактази «Мамалак». Форма випуску – краплі, які містять в 1 мл розчину 3000 ALU лактази. Препарат призначався з розрахунку 750 ALU лактази (5 крапель) на 100 мл грудного молока або молочної суміші перед кожним годуванням терміном 60 днів. Через 30 діб клінічне покращення перебігу шкірного і гастроінтестинального синдромів відмічено у кожної третьої дитини (11–31,4 %), у частини дітей (близько 25 %) спостерігалися позитивні зміни у складі мікрофлори кишечника. До кінця терміну спостереження кількість дітей з позитивними клінічними результатами збільшилась до 29 (82,9 %). Висновки. У дітей грудного віку з проявами алергії на харчові продукти можливе формування лактазної недостатності. Додавання препарату лактази до комплексної терапії, рекомендованої при алергічних захворюваннях, сприяло покращенню стану здоров’я дітей у абсолютній більшості випадків
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левченко А. Р.
Назва : Патогенетическая роль пищевой аллергии и пищевой непереносимости при синдроме раздраженной кишки
Паралельн. назви :Pathogenetic role of food allergy and food intolerance in irritable bowel syndrome
Місце публікування : Сучасна гастроентерологія. - 2017. - № 4. - С. 128-136 (Шифр СУ10/2017/4)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: КИШЕЧНИКА РАЗДРАЖЕННОГО СИНДРОМ -- IRRITABLE BOWEL SYNDROME
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА И ОБМЕНА БОЛЕЗНИ -- NUTRITIONAL AND METABOLIC DISEASES
Анотація: Освещены современные взгляды относительно роли пищевой аллергии и пищевой непереносимости в патогенезе синдрома раздраженной кишки (СРК). Об этой роли свидетельствует как частое морфологическое подтверждение наличия аллергического воспаления в слизистой оболочке кишечника у больных СРК, так и частое сочетание СРК, подтвержденной пищевой аллергии и пищевой непереносимости. Представлены данные исследований, подтверждающие патогенетическую роль пищевой аллергии при СРК, а также эффективность ограничительных диет при этом заболевании
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Курченко А. І., Романюк Л. І., Левченко А. Р.
Назва : Харчова алергія. Сучасний погляд на діагностику та лікування
Паралельн. назви :Food Allergy. Modern View of Diagnosis and Treatment
Місце публікування : Астма та алергія. - 2023. - № 4. - С. 65-73 (Шифр АУ22/2023/4)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
Предметні рубрики: Омализумаб (Ксолар)-- тер прим
MeSH-головна: ОБЗОР -- REVIEW
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КИШЕЧНИК -- INTESTINES
ГИСТАМИНА H2 АНТАГОНИСТЫ -- HISTAMINE H2 ANTAGONISTS
ПРОБИОТИКИ -- PROBIOTICS
АНТИТЕЛА МОНОКЛОНАЛЬНЫЕ -- ANTIBODIES, MONOCLONAL
Анотація: Харчова алергія є актуальною проблемою охорони здоров’я. З 1990-х років захворюваність на харчову алергію зростає. В статті надані основні фактори, що сприяють виникненню харчової алергії: гігієнічна гіпотеза; ефект сиблінгів; теорія подвійного впливу алергену та ін. Мікробіом кишечника відіграє певну роль у патогенезі та перебігу харчової алергії. Пацієнти з харчовою алергією мають відмінні кишкові мікробіоми порівняно зі здоровими людьми з контролю. Розвитку харчової алергії передує дисбаланс мікробної екосистеми кишечника. Дієта, пробіотики, пребіотики, симбіотики та перенесення фекальної мікробіоти є потенційними мікробними терапевтичними засобами для профілактики та лікування харчової алергії. Розглядаються захворювання та синдроми, асоційовані з харчовою алергією. Надаються основні методи діагностики харчової алергії: шкірні прик-тести, лабораторні сироваткові тести, оральний провокаційний тест. Обговорюється зміна уявлень щодо лікування харчової алергії: лікування харчової алергії різними методами специфічної імунотерапії замість уникання алергенних продуктів. FDA вже затвердила використання оральної імунотерапії алергії на арахіс за допомогою алергену AR101 Ііалфорзія. В статті також наводяться можливості застосування основних фармаконрснаратів для медикаментозного лікування харчової алергії, зокрема омалізумабу. Пацієнти з харчовою алергією повинні завжди мати при собі ін’єкційний пристрій з епінефрином, що є основою фармакотерапії при анафілаксіїFood allergy is an urgent health care problem. The incidence of food allergies has been increasing since the 1990s. The main factors contributing to the emergence of food allergies are presented: the hygienic hypothesis; sibling effect; the theory of double allergen exposure, etc. The gut microbiome plays a role in the pathogenesis and the course of food allergy. Patients with food allergy have distinct gut microbiomes compared to healthy controls. The development of food allergy is preceded by an imbalance of the intestinal microbial ecosystem. Diet, probiotics, prebiotics, symbiotics, and faecal microbiota transfer are potential microbial therapeutics for the prevention and treatment of food allergy. Diseases and syndromes associated with food allergy are considered. Diseases and syndromes associated with food allergy are considered. The main methods of food allergy diagnosis are provided: skin prick tests, laboratory serum tests, oral provocation test. Changing perceptions about the treatment of food allergies: treating food allergies with different methods of specific immunotherapy instead of avoiding allergenic foods. The FDA has already approved the oral immunotherapy treatment of peanut allergy with Palforzia AR101 allergen. The article lists the main drugs for medical treatment of food allergies, in particular omalizum- ab. Patients with food allergies should always carry an epinephrine injection device, which is the mainstay of pharmacotherapy for anaphylaxis
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зайков С. В., Гришило П. В., Кириленко Т. В.
Назва : Чи існує проблема алергії на кофеїн і кофеїновмісні продукти?
Паралельн. назви :Is there a problem of allergy to caffein and caffein- containing products?
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2019. - N 1. - С. 14-20 (Шифр КУ34/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
Предметні рубрики: Цетрин-- прием-- тер прим-- фарм
MeSH-головна: КОФЕИН -- CAFFEINE
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
КОЖНЫЕ ТЕСТЫ НА ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЮ -- PATCH TESTS
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
ЦЕТИРИЗИН -- CETIRIZINE
Анотація: Вивчено сучасний стан проблеми алергії на кофеїн і кофеїн продукти. Розглянуто етіологія, механізми розвитку, клінічні особливості даного виду алергії, сучасні методи діагностики алергії на кофеїн і можливості лікування пацієнтів з алергією на кофеиносодержащие продуктиЗібрана впродовж багатьох років у різних країнах інформація дає змогу говорити про вплив вживання кофеїну на нейропсихічну сферу людини, серцево-судинну, ендокринну, імунну, сечовидільну, м’язову, травну системи. Але як часто виникає гіперчутливість до кофеїну, які ефекти він може спричинити в людини з алергопатологією, як діагностувати алергію до кофеїну, як лікувати таких пацієнтів? Зазначені питання, на жаль, не дуже детально висвітлені в медичній літературі. Саме тому нами в даній публікації був обраний цей напрям дослідженняThe current state of the problem of allergy to caffeine and caffeine-containing products are studied. The etiology, developmental mechanisms, clinical features of this type of allergy are considered, modern methods of diagnosing caffeine allergy and the possibilities of treating patients with allergy to caffeine-containing products are presented
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шарікадзе О. В., Охотнікова О. М., Шунько Є. Є., Іванова Т. П., Бакаєва О. М., Старенька С. Я., Ситникова О. В.
Назва : Новий погляд на профілактику алергії у новонароджених: можливості сучасних симбіотиків
Місце публікування : Современная педиатрия. - 2018. - № 5. - С. 103-111 (Шифр СУ26/2018/5)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
МОЛОКО, ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- MILK HYPERSENSITIVITY
СИНБИОТИКИ -- SYNBIOTICS
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мартынчук А. А., Крючко Т. А.
Назва : Диетические стратегии в диагностике и лечении пациентов с пищевой непереносимостью
Паралельн. назви :Dietary strategies in the diagnosis and treatment of patients with food intolerance
Місце публікування : Здоровье ребёнка. - 2017. - N 8. - С. 80-84 (Шифр ЗУ27/2017/8)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДИСБАКТЕРИОЗ -- DYSBIOSIS
ДИСБАКТЕРИОЗ -- DYSBIOSIS
КИШЕЧНЫЕ БОЛЕЗНИ -- INTESTINAL DISEASES
ОПИСАНИЕ СЛУЧАЕВ -- CASE REPORTS
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ЛЕЧЕБНО-ДИАГНОСТИЧЕСКАЯ ТАКТИКА -- CRITICAL PATHWAYS
Анотація: Наиболее эффективным способом коррекции побочных реакций на пищу является полная элиминация триггерного продукта. Диагностические возможности, имеющиеся в арсенале современного врача, по-прежнему недостаточны, поскольку позволяют с высокой степенью достоверности определять лишь отдельные варианты пищевой непереносимости. В качестве золотого стандарта диагностики и лечения подобных реакций мы продолжаем использовать различные виды диетических интервенций. В статье детально рассмотрены диагностические возможности элиминационной диеты и диеты исключения. В качестве дополнительного патогенетически обоснованного направления терапевтического воздействия при пищевой непереносимости рассматривается дисбиоз кишечника, в лечении которого у взрослых и детей с успехом применяются самоэлиминирующиеся антагонисты патогенной бактериальной флоры. Один из представителей данной группы препаратов — Биоспорин, содержащий спорообразующие бактерии Bacillus subtilis и Bacillus licheniformis.The most effective way of correcting adverse reactions to food is to completely eliminate the trigger product. The diagnostic capabilities available in the arsenal of modern physician’s are still insufficient, since only certain types of food intolerance can be determined with a high degree of certainty. As a gold standard for the diagnosis and treatment of such reactions, we continue to use various types of dietary interventions. The article examines in detail the diagnostic capabilities of the elimination diet and the controlled diet. As an additional, pathogenetically substantiated direction of therapeutic effect in food intolerance, dysbiosis of the intestine is considered, in the treatment of which adults and children successfully use self-eliminating antagonists of pathogenic bacterial flora. One of the representatives of this group of drugs is Biosporin containing spore-forming bacteria Bacillus subtilis and Bacillus licheniformis
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Зубаренко А. В., Кравченко Т. Ю., Адыров М. В.
Назва : Гастроинтестинальные формы аллергии к белкам пищи у детей
Місце публікування : Дитячий лікар. - 2018. - N 5/6. - С. 28-36 (Шифр ДУ23/2018/5/6)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
ГАСТРОИНТЕСТИНАЛЬНАЯ АБСОРБЦИЯ -- GASTROINTESTINAL ABSORPTION
ДИАГНОСТИКА ДИФФЕРЕНЦИАЛЬНАЯ -- DIAGNOSIS, DIFFERENTIAL
КУМБСА ТЕСТ -- COOMBS TEST
ТЕРАПЕВТИЧЕСКИЕ МЕТОДЫ И СРЕДСТВА -- THERAPEUTICS
СПИСОК ИСТОЧНИКОВ -- RESOURCE GUIDES
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)