Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (8)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 44
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-44 
1.


    Примак, Р.
    Щоб людям літнього віку бути здоровими [Текст] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2020. - № 10. - С. 24-25


MeSH-головна:
ПОЖИЛЫЕ -- AGED (физиология)
ПОЖИЛЫЕ 80-ТИ ЛЕТ И СТАРШЕ -- AGED, 80 AND OVERAGED, 80 AND OVER (физиология)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (дефицит, иммунология, терапевтическое применение)
ПИТАТЕЛЬНАЯ ПОДДЕРЖКА -- NUTRITIONAL SUPPORT (использование, методы, тенденции)
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (терапевтическое применение)
Анотація: Вітаміни та мікроелементи конче потрібні організму людини будь-якого віку, але у кожної з вікових груп існують свої особливості, які лікар має брати до уваги під час лікування та профілактики захворювань у пацієнтів конкретного віку. У чому ж полягають особливості забезпечення мікронутрієнтами організму пацієнтів похилого та старечого віку?
Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Бєлих, Н. А.
    Функціонування гіпофізарно-тиреоїдної системи у дітей грудного віку в умовах дефіциту мікронутрієнтів [Текст] / Н. А. Бєлих // Современная педиатрия. - 2013. - № 8. - С. 119-122


Рубрики: Дети

MeSH-головна:
ГИПОТИРЕОЗ ВРОЖДЕННЫЙ -- CONGENITAL HYPOTHYROIDISM (диагноз)
АНЕМИЯ ЖЕЛЕЗОДЕФИЦИТНАЯ -- ANEMIA, IRON-DEFICIENCY (диагноз, метаболизм)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (дефицит)
ТИРЕОТРОПИН -- THYROTROPIN (кровь)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Кл.слова (ненормовані):
гипофизарно-тиреоидная система
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Требования к медико-биологической оценке и гигиеническому контролю за оборотом пищевой продукции, полученной из генно-инженерно-модифицированных микроорганизмов [Текст] / С. А. Шевелева [и др.] // Вопросы питания. - 2008. - Т. 77, № 3. - С. 49-57

Рубрики: Пищевые продукты--анал

   Пищевые микроэлементы


Дод.точки доступу:
Шевелева, С. А.
Ефимочкина, Н. Р.
Нестеренко, Л. Н.
Зигангирова, Н. А.
Ховаев, А. А.
Народицкий, Б. С.
Иванов, Г. Е.
Тутельян, В. А.
Гинцбург, А. Л.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Льовкіна, О. Л.
    Сучасний погляд лікаря акушер-гінеколога на особливості раціону вагітних [Текст] = The modern obstetrician-gynecologist’s opinion on the diet’s features of pregnant women / О. Л. Льовкіна // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2021. - Т. 25, № 1. - С. 171-174. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
МАТЬ-ПЛОД, ОБМЕН -- MATERNAL-FETAL EXCHANGE (действие лекарственных препаратов, иммунология, физиология)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, дефицит, иммунология, кровь, метаболизм, стандарты)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED (использование)
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE (действие лекарственных препаратов, иммунология, физиология)
Кл.слова (ненормовані):
МАКРОНУТРИЕНТЫ
Анотація: Вагітність – період, коли потреби організму у макро- та мікронутрієнтах зростають у 2-3 рази. Неабияке значення для нормального розвитку плода та перебігу вагітності має раціон жінки. Збалансована кількість білків, жирів, вуглеводів та харчових волокон профілактує безліч ускладнень. Проте, дослідження останніх років встановили, що для вагітної жінки недостатньо лише харчуватися правильно. Ключову роль у профілактиці вроджених вад плоду та ускладнень перебігу вагітності відіграють мікронутрієнти, потреба у яких зростає не лише під час вагітності, а й у період лактації. Оптимальні рівні фолієвої кислоти, йоду, вітаміну D3, кальцію та заліза головним чином забезпечують нормальний перебіг вагітності та розвиток плода. У цій статті розглянуто вплив кожного мікронутрієнта на ораганізм вагітної
During pregnancy the body’s needs for macro and micronutrients increases 2-3-fold. The woman’s diet has great importance for the normal development of the fetus and the course of pregnancy. A balanced amount of protein, fat, carbohydrates and fiber prevents a lot of complications. However, research in recent years has found that a balanced diet is not enough for a pregnant woman. Micronutrients have the main role in the prevention of congenital malformations and complications of pregnancy, the need for which increases not only during pregnancy but also during lactation. Optimal levels of folic acid, iodine, vitamin D3, calcium and iron mainly ensure the normal course of pregnancy and fetal development. In this article the effect of each micronutrient on the body of a pregnant woman was considered
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Левчук, Л. В.
    Современный подход к назначению прикормов для ранней профилактики дефицитных состояний у детей первого года жизни [Текст] / Л. В. Левчук, Т. В. Бородулина, Н. Е. Санникова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2014. - Т. 59, № 6. - С. 120-125


MeSH-головна:
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (стандарты)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
РАХИТ -- RICKETS (диетотерапия, профилактика и контроль)
АНЕМИЯ -- ANEMIA (профилактика и контроль)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (профилактика и контроль)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (прием и дозировка)
Дод.точки доступу:
Бородулина, Т. В.
Санникова, Н. Е.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Роль рационального питания в терапии дистрофической миотонии [Текст] / Н. А. Шнайдер [и др.] // Міжнародний неврологічний журнал. - 2008. - № 1. - С. 32-38

Рубрики: Миотоническая дистрофия--тер

   Питание


   Пищевые микроэлементы


   Витамины


Дод.точки доступу:
Шнайдер, Н. А.
Козулина, Е. А.
Бутьянов, Р. А.
Макарова, Л. Г.
Камоза, Т. Л.
Бахтина, Е. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Басанець, А. В.
    Роль есенційних елементів у патогенезі розвитку хронічної попереково-крижової радикулопатії професійного генезу в шахтарів [Текст] / А. В. Басанець, І. М. Андрусишина, О. М. Лашко // Медичні перспективи. - 2020. - Т. 25, № 2. - С. 71-77. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
РАДИКУЛИТ ПОЯСНИЧНЫЙ -- LOW BACK PAIN (диагностика, патофизиология)
ХРОНИЧЕСКАЯ БОЛЕЗНЬ -- CHRONIC DISEASE
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, метаболизм)
ПРОФЕССИОНАЛЬНЫЕ БОЛЕЗНИ -- OCCUPATIONAL DISEASES (диагностика, кровь, моча, патофизиология)
Анотація: Патологія сполучної тканини та кістково-м’язової системи в структурі професійної захворюваності Україні посідає друге місце і становить більше 20%. сягаючи 1568 випадків кожного року. Хронічна попереково-крижова радикулопатія займає чільне місце серед цієї групи захворювань, факторами ризику розвитку якої є: тяжка фізична праця, вимушена або фіксована робоча поза, вимушені нахили, несприятливий мікроклімат, загальна вібрація. Порушення кількісної та якісної характеристик кісткової тканини є однією з причин розвитку цієї патології. Остеопороз є одним з найбільш важливих біологічних факторів ризику розвитку хронічної радикулопатії. при цьому стан кісткової тканини залежить від багатьох факторів, важливе місце серед яких займає кількісний склад ряду МаЕ та ME. Дотепер достеменно відомо значну кількість цих елементів, які впливають одночасно на стан як кісткової, так і м’язової тканин. Вітамін D та есенційні елементи Са. P. АІ В. Mg. що входять до складу ферментативних систем, відіграють найбільшу роль у формуванні кісткової та сполучної тканин
Дод.точки доступу:
Андрусишина, І. М.
Лашко, О. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Курінна, О. Г.
    Рекомендації Європейської асоціації з вивчення печінки (EASL) щодо харчування хворих з хронічними захворюваннями печінки. Частина 3 [Текст] = Clinical Practice Guidelines of European Association for the Study of the Liver (EASL) on nutrition in chronic liver disease. Part 3 / О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 4. - С. 106-116. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы, тенденции)
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ВРАЧЕЙ АССОЦИАЦИИ НЕЗАВИСИМЫЕ -- INDEPENDENT PRACTICE ASSOCIATIONS (тенденции)
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Курінна, О. Г.
    Рекомендації Європейської асоціації з вивчення печінки (EASL) щодо харчування хворих з хронічними захворюваннями печінки. Частина 2 [Текст] = Clinical Practice Guidelines of European Association for the Study of the Liver (EASL) on nutrition in chronic liver disease. Part 2 / О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 3. - С. 91-101. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы, тенденции)
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ВРАЧЕЙ АССОЦИАЦИИ НЕЗАВИСИМЫЕ -- INDEPENDENT PRACTICE ASSOCIATIONS (тенденции)
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Резюме диссертаций: информация из ВАК России [Текст] // Российский журнал гастроэнтерологии, гепатологии, колопроктологии. - 2013. - Т. 23, № 5. - С. 90-92


MeSH-головна:
ДВЕНАДЦАТИПЕРСТНОЙ КИШКИ ЯЗВА -- DUODENAL ULCER (диагноз, кровь, лекарственная терапия, метаболизм, патофизиология)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, дефицит, кровь, метаболизм, терапевтическое применение)
СЕЛЕН -- SELENIUM (дефицит)
ЦИНК -- ZINC (дефицит)
МАРГАНЕЦ -- MANGANESE (дефицит)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-44 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)