Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (61)Рідкісні видання (10)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 142
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Lowe J. B., Hughes R., Maher J., Teo C.
Назва : Using photovoice to investigate nutritional factors amongst young women
Місце публікування : Одеський медичний журнал: Наук.-практ.журн./ МОЗ України. Одес. держ. мед. ун-т. - Одеса, 2013. - № 5. - С. 43-47 (Шифр ОУ2/2013/5)
Примітки : Библиогр.: с.46-47
MeSH-головна: ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ОКРУЖАЮЩАЯ СРЕДА -- ENVIRONMENT
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ФОТОГРАФИЧЕСКИЕ СНИМКИ -- PHOTOGRAPHS
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Демецкая А.
Назва : «Органик»: возвращение к истокам
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2010. - № 12. - С. 56-59 (Шифр ФУ17/2010/12)
Предметні рубрики: Здоровая пища
Пищевые продукты
Органические вещества-- прием
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Харченко Н. В.
Назва : Європейська Україна неможлива без контролю за якістю продуктів
Місце публікування : Сучасна гастроентерологія. - 2014. - № 4. - С. 136-137 (Шифр СУ10/2014/4)
MeSH-головна: КАЧЕСТВА КОНТРОЛЬ -- QUALITY CONTROL
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Редькін Р., Орловецька Н., Данькевич О.
Назва : Їсти подано: харчова алергія та харчові алергени
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 5. - С. 32-34 (Шифр ФУ17/2019/5)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ДЕТИ -- CHILD
ДИЕТОЛОГИЯ -- DIETETICS
ИММУННОЙ СИСТЕМЫ ПРОЦЕССЫ -- IMMUNE SYSTEM PROCESSES
Анотація: Коли мова заходить про харчову алергію, перше, що спадає на думку, — шоколад, полуниця, мандарини… Насправді, універсального «рейтингу популярності» алергенів не існує, і для різних людей і в різних куточках планети він виглядає по-своєму. Наприклад, шоколад практично ніколи не спричиняє алергії у аборигенів, що проживають на берегах річки Параїба-ду-Сул (Paraíba do Sul) — слабким відваром какао-бобів тут вже багато століть вигодовують немовлят, позбавлених материнського молока
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кузьмінов Б. П., Зазуляк Т. С., Агіар Даніель A. M., Харчук Р. В.
Назва : Алюміній як контамінант харчових продуктів
Місце публікування : Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 65-68 (Шифр П602527/2013/1)
MeSH-головна: АЛЮМИНИЙ -- ALUMINUM
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Бархатный сезон
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 75-77 (Шифр 71653/2012/8)
Предметні рубрики: Пищевые продукты
Витамины
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Чечилова С.
Назва : Белая радость
Місце публікування : Здоровье. - 2008. - № 10. - С. 96-97 (Шифр 71653/2008/10)
Предметні рубрики: Натрия хлорид-- вред возд
Пищевые продукты
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мясищева Н. В., Артемова Е. Н.
Назва : Биологически активные вещества ягод черной смородины новых сортов
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 5. - С. 68-71 (Шифр ВР56/2013/82/5)
MeSH-головна: СМОРОДИНА -- RIBES
ПЕКТИНЫ -- PECTINS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Будь стройной
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 4. - С. 82-83 (Шифр 71653/2012/4)
Предметні рубрики: Пищевые продукты
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Вітаміни: ризики vs користь
Місце публікування : Фармацевтичний кур’єр. - 2013. - № 2. - С. 40-44 (Шифр ФУ21/2013/2)
MeSH-головна: ВИТАМИНЫ -- VITAMINS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Вдоволь солнца для любимых
Місце публікування : Здоровье. - 2011. - № 11. - С. 42-43 (Шифр 71653/2011/11)
Предметні рубрики: Пищевые предпочтения
Пищевые продукты
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Вечный двигатель
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 11. - С. 119-120 (Шифр 71653/2012/11)
Предметні рубрики: Пищевые продукты
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Взаємозв’язок раціону, багатого на овіочі та фрукти, із частотою розвитку хронічної хвороби нирок
Місце публікування : Артериальная гипертензия. - Донецк, 2019. - N 5/6. - С. 90 (Шифр АУ38/2019/5/6)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПОЧЕК БОЛЕЗНИ -- KIDNEY DISEASES
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бобик Ю. Ю., Коломійцева А. Г., Галла-Бобик С. В., Сухарев С. М.
Назва : Визначення вмісту йоду в питній воді та деяких традиційних продуктах харчування в Закарпатській області
Місце публікування : Здоровье женщины. - 2009. - № 3. - С. 18-20 (Шифр ЗУ3/2009/3)
Предметні рубрики: Иод-- деф
Вода питьевая
Пищевые продукты
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Абатуров А. Е., Волосовец А. П., Борисова Т. П.
Назва : Влияние продуктов питания на окислительно-восстановительное состояние при заболеваниях респираторного тракта
Паралельн. назви :Influence of food products on oxidation-reduction state in diseases of the respiratory tract
Місце публікування : Здоровье ребёнка. - 2017. - N 8. - С. 137-142 (Шифр ЗУ27/2017/8)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
ОБЗОР -- REVIEW
РЕСПИРАТОРНЫЕ ИНФЕКЦИИ -- RESPIRATORY TRACT INFECTIONS
ОКИСЛИТЕЛЬНО-ВОССТАНОВИТЕЛЬНЫЕ РЕАКЦИИ -- OXIDATION-REDUCTION
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ТАБЛИЦЫ -- TABLES
Анотація: В обзоре литературы изложены современные данные о содержании антиоксидантов в продуктах питания. Представлены диетические факторы, регулирующие продукцию монооксида азота. Показано влияние антиоксидантной диеты на вероятность развития и течение хронических заболеваний органов дыханияThe review of the literature presents current data on the content of antioxidants in food products. Dietary factors regulating the production of nitrogen monoxide are presented. The influence of the antioxidant diet on the probability of development and course of chronic respiratory diseases is shown
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Светикова А. А., Коденцова В. М., Вржесинская О. А., Сокольников А. А., Бекетова Н. А., Переверзева О. Т., Шаховская А. К., Исаков В. А., Каганов Б. С.
Назва : Влияние специализированного белково-углеводного продукта, обогащенного витаминами и минеральными веществами, на состояние больных с желудочно-кишечной патологией и остеопенией
Місце публікування : Вопросы питания. - 2009. - Т. 78, № 4. - С. 21-29 (Шифр ВР56/2009/78/4)
Предметні рубрики: Желудочно-кишечные болезни-- патолог
Костей болезни метаболические-- патолог
Пищевые продукты
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Білоокий В. В., Роговий Ю. Є.
Назва : Вплив "Берламін модуляру" та інфезолу 100 на гістологічний стан печінкової часточки та клітин Панета порожньої кишки за умов хірургічного лікування ІІІ Б ступеня тяжкості жовчного перитоніту
Місце публікування : Шпитальна хірургія. - Т., 2008. - № 1. - С. 32-36 (Шифр ШУ1/2008/1)
Предметні рубрики: Холецистит-- диагн
Перитонит-- хир
Гистологические методы
Гистологические методы
Пищевые продукты
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Левченко Л. А., Заведея Т. Л., Левченко К. А., Воробйова О. В., Пилипак Т. А., Галушко С. С., Островский А. В., Герасимов І. Г.
Назва : Вплив генетично модифікованих продуктів на стан здоров’я людини
Місце публікування : Здоровье ребенка. - 2010. - № 2. - С. 93-96 (Шифр ЗУ27/2010/2)
Предметні рубрики: Трансгены
Генная инженерия
Пищевые продукты
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Риков С. О., Биховець М. Ю., Натрус Л. В.
Назва : Вплив експресії L-FABP і жирнокислотного складу їжі на стан ліпідного метаболізму хворих із різним ступенем діабетичної ретинопатії та цукрового діабету 2-го типу
Паралельн. назви :Influence of L-FABP expression and fatty-acid composition of food on the lipid metabolism in patients with different degree of diabetic retinopathy and diabetes mellitus type 2
Місце публікування : Архів офтальмології України. - 2019. - Т. 7, № 3. - С. 38-47 (Шифр АУ44/2019/7/3)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДИАБЕТИЧЕСКАЯ РЕТИНОПАТИЯ -- DIABETIC RETINOPATHY
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ЛИПИДНОГО МЕТАБОЛИЗМА РАССТРОЙСТВА -- LIPID METABOLISM DISORDERS
ЖИРНЫЕ КИСЛОТЫ -- FATTY ACIDS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Анотація: Актуальність. Надмірний рівень жирних кислот (ЖК) є токсичним для клітин, тому експресію протеїну FABPрозглядають як захисний механізм, що зв’язує ЖК, а потім направляє їх до відповідних сайтів внутрішньоклітинного видалення й окиснення або накопичення. Підвищення у плазмі вмісту вільних ЖК відіграє ключову роль у розвитку цукрового діабету та його ускладнень, а також инсулінорезис- тентності. Мета роботи: вивчення впливу експресії L-FABP та жирнокислотного складу їжі на стан ліпідного метаболізму хворих із різним ступенем діабетичної ретинопатії (ДР) та цукрового діабету 2-го типу (ЦД2). Матеріали та методи. Дослідження охоплювало 76 хворих (76 очей) із ЦД2, у яких за результатами офтальмологічного обстеження було виявлено різний ступінь ДР. Контрольна група (КГ) включала 23 осіб без ЦД, які порівнянні з пацієнтами за статтю, віком, індексом маси тіла. Прогресування ДР визначали за шкалою ETDRS, визначили 3 групи: ДР-1 група (18хворих, 18 очей) — пацієнти із початковою, помірною та тяжкою непроліферативною ДР; ДР-2 група (27 хворих, 27очей) — пацієнти із початковою, помірною та тяжкою проліферативною ДР; ДР-3 група (31 хворий, 31 око) — пацієнти із прогресуючою проліферативною ДР. Вивчення спектра ЖК у мембранах еритроцитів проводили методом газорідинної хроматографії. Вміст L-FABP визначали у сироватці крові методом ELISA. Для вивчення особливостей харчування була розроблена анкета, на питання якої пропонували відповісти всім досліджуваним особам. Результати. Стан ліпідного метаболізму у пацієнтів з ДР і ЦД2 характеризувався суттєвою різницею вмісту ЖК у мембранах еритроцитів порівняно із групою здорових осіб із вірогідним підвищенням ступеня «насиченості». У групах ДР-1 та ДР-3 спостерігалося підвищення в 1,5—2рази (Р 0,05) вмісту насичених жирних кислот (НЖК) і зниження ненасичених жирних кислот (ННЖК) за рахунок полінасичених жирних кислот, а в групі ДР-2 — практично рівний вміст НЖК і ННЖК. Із прогресуванням ДР виявлена тенденція до зниження вмісту міристинової і арахідонової ЖК та підвищення стеаринової і олеїнової ЖК. Вживання у їжу продуктів — джерел різних типів ЖК за розрахованим показником «раціональність споживання продуктів», що був отриманий на підставі аналізу анкет харчування, не відрізнялося у групах здорових осіб і пацієнтів із різним ступенем ДР. У пацієнтів із ДР і тривалим ЦД2 ми виявили вірогідне підвищення сироваткового рівня L-FABP. У групі ДР-1 L-FABP був в 1,5 раза (Р 0,05) вище від КГ. У групі ДР-2 спостерігали незначне зменшення показника, але він залишався в 1,3 раза більше за КГ, а у групі ДР-3 знову виявили підвищення відносно КГ в 1,7 раза. Можна припустити, що зменшення експресії L-FABP у групі ДР-2 відображає адаптацію організму до високого рівня ЖК плазми і має стримуючий вплив на розвиток і прогресування ДР. Висновки. Проведене дослідження відображає регуляторну роль L-FABP як важливого чинника ендогенної регуляції ліпідного гомеостазу на тлі відсутності суттєвих екзогенних впливів харчового навантаження на метаболізм ліпідів організму у хворих з ДР і ЦД2Excessive levels of fatty acids are toxic to cells, therefore, the expression of fatty acid-binding protein is considered to be a protective mechanism that binds fatty acids and directs them to the corresponding sites of intracellular utilization/ oxidation or accumulation. An increase in plasma content of fatty acids plays a key role in the development of insulin resistance, diabetes and its complications. The aim of the work was to study the expression of liver fatty acid-binding protein (L-FABP) and fatty acid composition of food as endogenous and exogenous influence factors regulating the state of lipid metabolism in patients with varying degrees of diabetic retinopathy (DR). Materials and methods. The study included 76 patients with type 2 diabetes who, according to the results of an ophthalmologic examination, had a different degree of DR. The control group (n = 23) consisted of individuals without diabetes, comparable to the patients with DR by sex, age, body mass index. DR group 1 (18 patients, 18 eyes) included the individuals with mild, moderate and severe non-pro- liferative DR, DR group 2 (27 patients, 27 eyes) — persons with mild, moderate and high risk of proliferative DR, and DR group 3 (31 patients, 31 eyes) consisted of patients with advanced proliferative DR. The study of the spectrum of fatty acids in erythrocyte membranes was performed by gas-liquid chromatography. Serum content of L-FABP was determined by enzyme-linked immunosorbent assay. For studying nutrition, a questionnaire was developed, the questions of which were proposed to be answered by all the subjects. Results. The state of lipid metabolism in patients with diabetes mellitus complicated by DR was characterized by a significant difference in the content of fatty acids in erythrocyte membranes compared to the group of healthy individuals with a significant increase in the degree of saturation. In DR groups 1 and 3, there was 1.5—2-fold increase (P 0.05) in the content of saturated fatty acids and a decrease — in unsaturated fatty acids due to polyunsaturated fatty acids, and in the DR group 2, the content of saturated and unsaturated fatty acids was almost equal. With the progression of DR, there is a tendency to a decrease in the content of myristic and arachidonic fatty acids and an increase in stearic and oleic fatty acids. The consumption of foods — sources of various types of fatty acids according to the calculated indicator of the rationality of food consumption obtained from the analysis of nutritional questionnaires did not differ in the groups of healthy individuals and patients with varying degrees of DR. In patients with prolonged diabetes mellitus type 2 complicated by DR, we found a significant increase in the serum level of L-FABP. In DR group 1, L-FABP was 1.5 times (P 0.05) higher than in the control group. In DR group 2, a slight decrease was observed, but it remained 1.3 times higher than that ofthe control group, and in DR group 3, 1.7- fold increase was observed compared to control group. It can be assumed that a decrease in L-FABP expression in DR group 2 reflects the adaptation of the organism to a high fatty acid plasma level and has a restraining effect on the development and progression of DR. Conclusions. The study reflects the role of L-FABP as an important factor in the endogenous regulation of lipid homeostasis and the absence of significant exogenous effects of the nutritional load on the body lipid metabolism
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Булыгина Е. С., Колганова Т. В., Сухачева M. B., Пантелеева A. M., Патутина К. О., Кузнецов Б. Б.
Назва : Выделение ДНК из различных пищевых продуктов с помощью модифицированного щелочного метода
Місце публікування : Биотехнология. - 2009. - № 2. - С. 83-90 (Шифр БР27/2009/2)
Предметні рубрики: ДНК-- выдел
Пищевые продукты
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)