Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (27)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Питания оценка<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 107
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Danzon M.
Назва : Проблема, стоящая перед нами - ожирение
Місце публікування : Провизор. - 2008. - № 23/24. - С. 22-27 (Шифр 22633/2008/23/24)
Предметні рубрики: Ожирение
Питания оценка
Пищи приема нарушения
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Kupkina A., Mozyrska O.
Назва : Skin care interventions and early complementary food introduction for the prevention of atopic dermatitis in infants
Паралельн. назви :Догляд за шкірою та раннє введення прикорму для профілактики атопічного дерматиту у немовлят
Місце публікування : Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2023. - № 1. - С. 104-110 (Шифр УУ14/2023/1)
Примітки : Bibliogr. at the end of the art.
MeSH-головна: ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC
НОВОРОЖДЕННЫЙ -- INFANT, NEWBORN
КОЖА, УХОД -- SKIN CARE
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Анотація: Аtopic dermatitis and food allergy are common diseases that usually begin in early childhood and can occur together in the same individuals. The aim of this study was to assess the significance of interventions such as skin care products for the skin barrier improvement, breastfeeding and early complementary foods introduction for the primary prevention of atopic dermatitis and food allergy in infants by building logistic regression models. We performed a survey of 97 parents of children. The survey was conducted with the help of Google forms and distributed on the Internet. Method of building and analysing logistic regression models was used to analyse the association of the risk of atopic dermatitis in children with the factor characteristics. Characteristics were as follows: "Skin care 1: application moisturizers to the infant's skin", "Skin care 2: bathing infants with water containing moisturizing substances or moisturizing oils", "Skin care 3: usage of less soap, bathing the child less often", "paternal history of atopy", "duration of breastfeeding less than 1 year", "early introduction of supplementary food (up to the 6th month of life)". We obtained the following results: 42.2% of respondents reported about the application of moisturizing cream, parents of 16.5% of children were using moisturizing oil for bathing the child, 12.4% of parents used less soap and bathed the child less often, 28.9% reported that they were not using any interventions. It was established that when applying care method 1, namely applying moisturizing agents to the infant’s skin, the risk of developing atopic dermatitis increases, OR=12.8 (95% CI 3.89 - 42.3) (p0.0001). When constructing a three-factor logistic regression model for predicting the risk of food allergy, no dependence was found between the development of food allergy and the presence of allergic diseases in parents, the period of introduction of complementary foods, and the duration of breastfeeding. Thus, this study did not reveal the protective role of skin care products, breastfeeding, and early introduction of complementary foods for the development of atopic dermatitis and food allergies in children. Multivariate analysis showed that atopic dermatitis is associated with emollients application to the infant’s skin. The use of moisturizing creams for the treatment of already existing atopic dermatitis or the path of percutaneous sensitization to allergens could have influenced the dataАтопічний дерматит і харчова алергія є поширеними захворюваннями, які зазвичай починаються в ранньому дитинстві і можуть виникати разом в одних і тих самих людей. Метою цього дослідження було оцінити значення втручань, таких як засоби по догляду за шкірою для покращення шкірного бар’єру, грудне вигодовування та раннє введення прикорму для первинної профілактики атопічного дерматиту та харчової алергії у немовлят шляхом побудови логістичних регресійних моделей. Ми провели опитування 97 батьків дітей. Опитування було проведено за допомогою гугл-форм і розповсюджено в Інтернеті. Метод побудови та аналізу моделей логістичної регресії використано для аналізу зв’язку ризику розвитку атопічного дерматиту у дітей із факторними характеристиками. Характеристики були такими: «Догляд за шкірою 1: нанесення зволожуючих засобів на шкіру немовляти», «Догляд за шкірою 2: купання немовлят водою, що містить зволожуючі речовини або зволожуючі масла», «Догляд за шкірою 3: використання меншої кількості мила, купання дитини рідше», «атопія в анамнезі батьків», «тривалість грудного вигодовування менше 1 року», «раннє введення прикорму (до 6-го місяця життя)». Згідно з даними опитування, 42,2% дітей отримували зволожуючий крем, батьки 16,5% дітей повідомили, що використовували для купання дитини зволожуючу олію, 12,4% батьків використовували менше мила і рідше купали дитину, 28,9% повідомили, що не використовувати жодного з цих методів і засобів по догляду. Встановлено, що при застосуванні методу догляду 1, а саме нанесення зволожуючих засобів на шкіру немовляти, підвищується ризик розвитку атопічного дерматиту, ВШ=12,8 (95% ДІ 3,89 - 42,3) (p0,0001). При побудові трифакторної логістичної регресійної моделі прогнозування ризику харчової алергії не виявило залежності між розвитком харчової алергії та наявністю алергічних захворювань у батьків, періодом введення прикорму та тривалістю грудного вигодовування. Таким чином, дане дослідження не виявило захисної ролі засобів по догляду за шкірою, грудного вигодовування та раннього введення прикорму для розвитку атопічного дерматиту та харчової алергії у дітей. Багатофакторний аналіз показав, що атопічний дерматит пов’язаний із застосуванням пом’якшувальних засобів для шкіри немовляти. Використання зволожуючих кремів для лікування вже наявного атопічного дерматиту або шлях черезшкірної сенсибілізації до алергенів могло вплинути на дані
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Tarana N., Khalil A.
Назва : The risk of developing arterial hypertension and diabetes based on the nutritional status of refugees: a cross sectional study
Місце публікування : Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2022. - № 3 спецвип. - С. 76 (Шифр УУ14/2022/3 спецвип.)
MeSH-головна: ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
БЕЖЕНЦЫ -- REFUGEES
ПИЩЕВОЙ СТАТУС -- NUTRITIONAL STATUS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
Анотація: A good quality diet along with healthy weight influences various biological pathways which leads to insulin sensitivity and lowers the chances of hypertensive risks. Due to the negative Influence from social or psychological factors, changes in appetite can be noticed, inadequate nutrition and physical activity along with obesity are prominent risk factors for hypertension. It is a well known fact that for treatment for diabetes it is advised to maintain a healthy weight as being overweight makes the individual susceptible to develop insulin resistance. Aim: Hygienic assessment of nutritional status of refugees and comparative assessment of chances of developing diabetes or hypertension in men and women. Materials and methods: In order to study the nutritional status of refugees we created an online questionnaire based on a survey card. The survey was developed by the scientific community of the Department of hygiene and ecology №1 of the Bogomolets National Medical University. Somatometric method was used to investigate the participants’ ketele mass growth index (BMI). Weight analysis was done according to the center of disease control and prevention guidelines for adult BMI. Random sampling was done and 41 responses in total were collected. Participants were 51.2% (n=21) females, 48.8% (n=20) males. The statistical analysis was done by IBM SPSS V26
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дудар І. О., Дріянська В. Є., Григор’єва Є. М., Гончар Ю. І., Красюк Е. К.
Назва : Інтерлейкін 10, індекс маси тіла та сироватковий альбумін у пацієнтів з хронічною хворобою нирок 5Д стадїї
Місце публікування : Український журнал нефрології та діалізу. - 2013. - № 4. - С. 30-33 (Шифр УУ39/2013/4)
MeSH-головна: ПОЧЕК БОЛЕЗНИ -- KIDNEY DISEASES
ТЕЛА МАССЫ ИНДЕКС -- BODY MASS INDEX
ИНТЕРЛЕЙКИН-10 -- INTERLEUKIN-10
АЛЬБУМИН СЫВОРОТОЧНЫЙ -- SERUM ALBUMIN
ГЕМОДИАЛИЗ -- RENAL DIALYSIS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Тутельян В. А., Шарафетдинов Х. Х., Погожева А. В., Плотникова О. А.
Назва : Анализ нормативно-методической базы по организации лечебного питания в медицинских организациях российской федерации
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 19-29 (Шифр ВР56/2013/82/3)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ КОНТРОЛЬ -- NUTRITION SURVEYS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ -- RUSSIA
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Анохіна Г. А.
Назва : Харчування хворих з кислото залежними захворюваннями (продовження)
Місце публікування : Участковый врач. - 2014. - № 6. - С. 28-30 (Шифр УУ57/2014/6)
Предметні рубрики: Омез-- тер прим
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ДИСПЕПСИЯ -- DYSPEPSIA
ПЕПТИЧЕСКАЯ ЯЗВА -- PEPTIC ULCER

Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Анохіна Г.
Назва : Харчування хворих з кислотозалежними захворюваннями (Частина перша)
Місце публікування : Участковый врач. - 2014. - № 5. - С. 27-29 (Шифр УУ57/2014/5)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Безвушко Е. В., Боднарук Н. І.
Назва : Чинники ризику виникнення карієсу у дітей з патологією опорно-рухового апарату
Місце публікування : Новини стоматології: Укр. стоматол. наук.-практ. журн./ Асоц. стоматологів України, Львів. держ. мед. ун-т ім. Д. Галицького. - Львів, 2015. - № 3. - С. 82-86 (Шифр НУ9/2015/3)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
Предметні рубрики: дети
MeSH-головна: КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES
КОСТНО-МЫШЕЧНОЙ СИСТЕМЫ БОЛЕЗНИ -- MUSCULOSKELETAL DISEASES
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бизунков А. Б.
Назва : Профилактика рака посредством модификации питания: возможно ли невозможное?
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 3. - С. 28-33 (Шифр КУ34/2018/3)
MeSH-головна: НОВООБРАЗОВАНИЯ -- NEOPLASMS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
КАНЦЕРОГЕНЕЗ -- CARCINOGENESIS
КАНЦЕРОГЕНЫ -- CARCINOGENS
Анотація: Идея предупреждения болезней – заветная мечта человечества, один из немногих поразительно устойчивых социопсихологических конструктов, который в последние десятилетия все больше влияет и на финансирование научных поисков, и на общественное сознание в целом. Видимо из того же разряда, что и надежда на справедливое устройство общества, нещадно эксплуатируемая политиками во всем мире. Является ли болезнь неотъемлемым свойством живого организма – вопрос философский. Примерно в такой же степени философский, как и вопрос: а есть ли вообще здоровые люди? Врачам часто кажется, что таковых не бывает. Но они все-таки есть, причем встречаются не только в местах, не тронутых цивилизацией, но и буквально рядом с нами. Сколько бы ученые ни открывали все новые и все более изощренные механизмы канцерогенеза, у них пока не получилось доказать, что избежать рака не удастся никому. Поэтому пока все-таки существует надежда, что кому-то выпадет этот счастливый билет. Вопрос состоит лишь в том, можем ли мы своими силами как-то увеличить вероятность такого исхода хотя бы в отношении себя
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бийль П., Тутельян В. А.
Назва : Диетические добавки, содержащие запрещенные вещества
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 6. - С. 6-13 (Шифр ВР56/2013/82/6)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
СПОРТСМЕНЫ -- ATHLETES
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)