Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (27)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Питания оценка<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 107
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Асанина Ю. Ю., Корсева Е. Е., Шишкин А. Н., Румянцев А. Ш.
Назва : Взаимосвязь морфологических изменений слизистой оболочки желудка и персистенции Helicobacter pylori с показателями недостаточности питания у больных, получающих лечение программным гемодиализом
Місце публікування : Нефрология. - 2012. - Т. 16, № 3(1). - С. 72-79 (Шифр НР22/2012/16/3(1))
Предметні рубрики: Гемодиализ
Желудка слизистая-- патолог-- патофизиол
HELICOBACTER PYLORI
Питания оценка
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Яковенко А. А., Асанина Ю. Ю., Бурмакова Е. В., Бовкун И. В., Румянцев А. Ш., Кучер А. Г.
Назва : Применение калиперометрии и биоимпедансометрии для оценки недостаточности питания у больных, получающих программный гемодиализ
Місце публікування : Нефрология. - 2007. - Т. 11, № 4. - С. 55-58 (Шифр НР22/2007/11/4)
Предметні рубрики: Гемодиализ
Питания оценка
Электрический импеданс
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Смоляр В. І.
Назва : Формула раціонального харчування
Місце публікування : Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 5-9 (Шифр П602527/2013/1)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Петренко Н. В.
Назва : Нові підходи до оптимізації системи харчування молоді
Місце публікування : Вісник наукових досліджень. - 2015. - № 2. - С. 126-128 (Шифр ВУ9/2015/2)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ КОНТРОЛЬ -- NUTRITION SURVEYS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
СТУДЕНТЫ -- STUDENTS
ТЕЛА МАССЫ ИНДЕКС -- BODY MASS INDEX
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Петренко О. Д., Гуліч М. П., Любарська Л. С.
Назва : До питання актуальності запровадження безглютенового шкільного харчування
Паралельн. назви :On the relevance of the introduction of gluten-free school meals
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2023. - № 2. - С. 48-53 (Шифр ДУ9/2023/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ДИЕТА БЕЗГЛЮТЕНОВАЯ -- DIET, GLUTEN-FREE
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ЦЕЛИАКИЯ -- CELIAC DISEASE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Метою дослідження було визначення можливості забезпечення дітей, які потребують безглютенової дієти, відповідним харчуванням в умовах закладу загальної середньої освіти. Матеріали та методи дослідження. Проведене соціологічне опитування батьків щодо основних проблем забезпечення харчуванням дітей, які потребують дієтичного харчування в умовах загальноосвітнього навчального закладу. Розробку зразкового раціону здійснювали на основі затверджених та оприлюднених на сайті МОЗ України «Технологічних карт страв та напоїв, призначених для організації шкільного харчування», а також рецептур і технологічних карт страв з інших офіційних друкованих джерел з урахуванням вимог чинних нормативних документів та дієтологічних рекомендацій. Розрахунок добового набору продуктів, харчової, енергетичної цінності проводили з урахуванням даних таблиць хімічного складу продуктів та норм фізіологічної потреби різних вікових груп дітей. Результати. За результатами проведених досліджень визначено можливість та доцільність розробки меню для організації безглютенового харчування в умовах закладів загальної середньої освіти. Розроблено зразок меню для організованого харчування дітей різних вікових груп з урахуванням вимог чинних нормативних документів. Доведено відповідність розробленого меню вимогам чинних нормативних документів за продуктовим набором, показниками харчової та енергетичної цінності. Висновки. Результати роботи свідчать про можливість та доцільність розробки меню для організації харчування дітей з особливими дієтичними потребами в умовах закладу загальної середньої освіти, що полегшить соціалізацію дитини та допоможе їй інтегруватись в суспільствоThe purpose of the study was to determine the possibility of providing children who need a gluten-free diet with appropriate nutrition in the conditions of a general secondary education institution. Research materials and methods. A sociological survey of parents was conducted regarding the main problems of providing nutrition to children who need dietary nutrition in the conditions of a general educational institution. The development of the sample diet was carried out on the basis of approved and published on the website of the Ministry of Health of Ukraine "Technological maps of dishes and drinks intended for the organization of school meals", as well as recipes and technological maps of dishes from other official printed sources, taking into account the requirements of current regulatory documents and dietary recommendations. The calculation of the daily set of products, food and energy value was carried out taking into account data from the tables of the chemical composition of products and the norms of physiological needs of different age groups of children. The results. According to the results of the conducted research, the possibility and expediency of developing a menu for the organization of gluten-free food in the conditions of general secondary education institutions was determined. A sample menu for organized nutrition of children of different age groups has been developed, taking into account the requirements of current regulatory documents. The compliance of the developed menu with the requirements of the current regulatory documents on the product set, indicators of nutritional and energy value has been proven. Conclusions. The results of the work indicate the possibility and expediency of developing a menu for the organization of food for children with special dietary needs in the conditions of a general secondary education institution, which will facilitate the child's socialization and help him integrate into society
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сорокман Т. В., Попелюк Н. О.
Назва : Монотонізація харчового раціону дітей як фактор порушення мікронутрієнтного балансу
Паралельн. назви :Monotonization of children’s diet as a factor of violation of the micronutrient balance
Місце публікування : Клінічна та експериментальна патологія. - 2023. - Т. 22, № 1. - С. 42-48 (Шифр КУ27/2023/22/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПОДРОСТКОВ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- ADOLESCENT NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
Анотація: Харчування забезпечує нормальний розвиток дітей, сприяє профілактиці захворювань, продовженню життя та створює умови для адекватної адаптації організму до навколишнього середовища. Мета–здійснити оцінку харчових раціонів дітей і підлітків за якісним і кількісним складом макро-та мікронутрієнтів. Матеріал та методи. Методом простої рандомінізації відібрано 159 дітей та підлітків, які впродовж 1 тижня вели харчовий щоденник, оцінювали добове споживання макро- та мікронутрієнтів (F, Zn, Cu, I, Fe, Mg, Ca, P, Se). Результати. Із п’яти основних груп продуктів харчування в раціоні переважали злакові та крупи (60,0 %), фрукти та овочі становили тільки 25,1 %, м’ясо та птиця – 9,4 %, яйця – 2,9 %, риба та рибопродукти – тільки 2,6 %, інші продукти – 2,9 %. У дітей 11-15 років зареєстровано зниження калорійності добових раціонів, вміст білків та складних вуглеводів. У дітей віком 16-18 років калорійність раціону була вищою за рахунок надлишку вуглеводів. Добовий вміст кальцію, магнію, заліза та фосфору майже не відрізнявся від нормативних значень, тоді як вміст йоду, селену, міді та цинку не відповідав добовій нормі. Висновки. 1.Встановлено незбалансоване та полідефіцитне харчування дітей і підлітків внаслідок монотонізації раціону, перевищення калорійності у підлітковому віці. 2.Харчовий раціон дітей та підлітків деформований за рахунок переважання вуглеводовмісних і зниження білкововмісних продуктів харчування, дефіциту овочів та фруктів, високого вмісту солодощів та солодких напоїв. 3. Як ухлопчиків,такіудівчатокшкільноготапідліткового вікувиявленонедостатність міді, йоду, цинку та селену в харчовому раціоні, а у підлітків-дівчат – ще і заліза, що може вплинути на стан їх здоров’я, фізичний та інтелектуальний розвитокNutrition ensures the normal development of children, contributes to the prevention of diseases, prolongs life and creates conditions for adequate adaptation of the body to the environment.Aim – to evaluate the food rations of children and adolescents according to the qualitativeand quantitative composition of macro- and micronutrients.Material and methods. 159 children and adolescents who kept a food diary for 1 weekwere selected by the method of simple randomization. The daily consumption of macroand basic micronutrients (F, Zn, Cu, I, Fe, Mg, Ca, P, Se) was evaluated.Results. Of the five main food groups in the diet, cereals and grains dominated (60.0 %),fruits and vegetables accounted for only 25.1 %, meat and poultry – 9.4 %, eggs – 2.9 %,fish and fish products only 2.6 %, other products – 2.9 %. In children aged 11-15 years,a decrease in the caloric content of daily rations, proteins and complex carbohydrateswas registered. In children aged 16-18 years, the caloric content of the diet was higherdue to the excess of carbohydrates. The daily content of calcium, magnesium, iron andphosphorus did not differ from the normative values, while the content of iodine, selenium,copper and zinc did not correspond to their daily norm.Conclusions. 1. Unbalanced and polydeficiency nutrition of children and adolescentsdue to monotonization of the diet, excess caloric content in adolescence has beenestablished. 2. The diet of children and adolescents is deformed due to the predominanceof carbohydrate- containing foods and a decrease in protein- containing foods, a shortageof vegetables and fruits, a high content of sweets and sweetened water. 3. Both boys andgirls of school and teenage age are found to be deficient in copper, iodine, zinc, andselenium in diet, and in adolescent girls, there is also iron deficiency, which can affecttheir health, physical and intellectual development
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Корячкина С. Я., Ладнова О. Л., Люблинский С. Л., Холодова Е. Н.
Назва : Эффективность применения обогащенных хлебобулочных изделий в питании детей
Місце публікування : Вопросы питания. - 2015. - Т. 84, № 3. - С. 77-84 (Шифр ВР56/2015/84/3)
MeSH-головна: ДЕТЕЙ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- CHILD NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ХЛЕБ -- BREAD
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Камалова Ф. М., Валеева Э. Р.
Назва : Гендерные аспекты влияния питания на формирование болезней системы кровообращения среди сельского населения
Місце публікування : Проблемы социальной гигиены, здравоохранения и истории медицины: науч.- практ. журн./ Рос. АМН, НИИ соц. гигиены, экономики и упр. здравоохранением им. Н. А. Семашко, Ассоц. "Мед. лит.". - М.: Медицина, 2014. - № 6. - С. 32-34. - ISSN 0869-866X (Шифр ПР29/2014/6). - ISSN 0869-866X
Примітки : Библиогр.: с. 34
MeSH-головна: СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПОЛОВЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ -- SEX CHARACTERISTICS
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Пастухова О. А.
Назва : Значення фактора харчування у первинній профілактиці канцерогенезу
Місце публікування : Ліки України. - 2015. - № 1. - С. 20-23 (Шифр ЛУ4/2015/1)
MeSH-головна: НОВООБРАЗОВАНИЯ -- NEOPLASMS
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
КАНЦЕРОГЕНЫ -- CARCINOGENS
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Омельянець М. І., Півень Н. В., Гунько Н. В.
Назва : Гігієнічні оцінка організованого безоплатного харчування потерпілих від Чорнобильської катастрофи дітей на радіоактивно забруднених територіях України для профілактики внутрішнього опромінення
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2015. - № 2. - С. 44-49 (Шифр ДУ9/2015/2)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD

ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ЧЕРНОБЫЛЬСКАЯ ЯДЕРНАЯ КАТАСТРОФА -- CHERNOBYL NUCLEAR ACCIDENT
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)