Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (7)Рідкісні видання (3)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Питательная ценность<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 15
Показані документи з 1 по 15
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Солоденко О.
Назва : Біологічні властивості маточного молочка та їх застосування в клінічній практиці
Місце публікування : Доктор Бджілка. - 2016. - № 1. - С. 8-9 (Шифр 86733/2016/1)
MeSH-головна: АПИТЕРАПИЯ -- APITHERAPY
БИОЛОГИЧЕСКАЯ ТЕРАПИЯ -- BIOLOGICAL THERAPY
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Münstedt K., Bogdanov S.
Назва : Бджолопродукти і їх потенційне використання в сучасній медицині
Місце публікування : Доктор Бджілка. - 2016. - № 1. - С. 13 (Шифр 86733/2016/1)
MeSH-головна: ПЧЕЛЫ -- BEES
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
МЕДИЦИНА -- MEDICINE
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бекетова Н. А., Кравченко Л. В., Кошелева О. В., Вржесинская О. А., Коденцова В. М.
Назва : Влияние биологически активных соединений идол-3-карбинола и рутина на обеспеченность крыс витаминами А и Ε при различном содержании жира в рационе
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 2. - С. 23-30 (Шифр ВР56/2013/82/2)
MeSH-головна: ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
ВИТАМИН A -- VITAMIN A
ВИТАМИН E -- VITAMIN E
КРЫСЫ ЛИНИИ WISTAR -- RATS, WISTAR
ЖИВОТНЫХ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- ANIMAL NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вершубская Г. Г., Козлов А. И., Касаткина Я. А.
Назва : Влияние доходов и питания населения на размеры тела новорожденных
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 115-117 (Шифр 71458/2014/93/1)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ С НИЗКИМ ВЕСОМ ПРИ РОЖДЕНИИ -- INFANT, LOW BIRTH WEIGHT
НОВОРОЖДЕННОГО МАССА ТЕЛА -- BIRTH WEIGHT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Демецкая А.
Назва : Генетика питания
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2011. - № 11. - С. 62-63 (Шифр ФУ17/2011/11)
Предметні рубрики: Питательная ценность
Питание, потребность в питании
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Дубынин В. А., Каменский А. А.
Назва : Молоко с точки зрения физиолога
Місце публікування : Химия и жизнь. - М., 1998. - № 6. - С. 44-46 (Шифр 72232/1998/6)
MeSH-головна: МОЛОКО -- MILK
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Хохлова Е. А.
Назва : Основные источники поступления макронутриентов с суточным рационом взрослого сельского населения Чувашской Республики
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 54-56 (Шифр ГР6/2007/1)
Предметні рубрики: Питания контроль
Питания состояние
Питательная ценность
Чувашия
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лузина Е. В.
Назва : Пищевая ценность цикория
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 2. - С. 62-65 (Шифр ВР56/2013/82/2)
MeSH-головна: ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
ЦИКОРИЙ -- CHICORY
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Полезные продукты при судорогах в ногах
Місце публікування : Міжнародний неврологічний журнал. - 2020. - Т. 16, № 3. - С. 103 (Шифр МУ64/2020/16/3)
MeSH-головна: МЫШЕЧНАЯ СУДОРОГА -- MUSCLE CRAMP
СОН-ПРОБУЖДЕНИЕ, БИХЕВИОРАЛЬНЫЕ РАССТРОЙСТВА -- SLEEP-WAKE TRANSITION DISORDERS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
Анотація: При судорогах в ногах полезны продукты с повышенным содержанием кальция, магния, калия и витамина DПродукты, содержащие кальций: кисломолочные продукты (сыр, творог, кефир, ряженка, йогурт), кунжут, капуста, орехиПродукты, содержащие магний: укроп, листья салата, зеленый лук, петрушка, морская капуста, отруби, гречневая крупа, овес, рожь, просо, бобовые, курага, чернослив, инжир, финикиПродукты, богатые калием: мясо, рыба, картофель в мундире, бананы, авокадоПродукты, содержащие витамин D: рыба, яичные желтки, молочные продукты, сливочное масло
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Файзуллина Р. А., Самороднова Е. А.
Назва : Промышленные продукты прикорма в питании детей раннего возраста
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2011. - Т 56, № 2. - С. 114-118 (Шифр РР6/2011/56/2)
Предметні рубрики: Младенец, питание
Питательная ценность
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ладодо К. С.
Назва : Распространенность дефицита минералов и витаминов у детей второго года жизни
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2011. - Т. 56, № 5. - С. 94-98 (Шифр РР6/2011/56/5)
Предметні рубрики: Витамины-- дети-- деф
Минералы-- дети-- деф
Детей питание
Питательная ценность
Молоко
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сидорова Ю. С., Арнаутов М. В., Байгарин Е. К., Зорин С. М., Мазо В. К., Абрамова Л. С.
Назва : Сравнительная оценка влияния гомогената и ферментолизата мяса мидий на рост крыс и усвояемость ими белка
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 2. - С. 17-22 (Шифр ВР56/2013/82/2)
MeSH-головна: МИДИИ -- MYTILUS
ЖИВОТНЫХ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- ANIMAL NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
КРЫСЫ ЛИНИИ WISTAR -- RATS, WISTAR
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
ЖИВОТНЫЕ ЛАБОРАТОРНЫЕ, ИЗУЧЕНИЕ -- LABORATORY ANIMAL SCIENCE
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Льовкіна О. Л.
Назва : Сучасний погляд лікаря акушер-гінеколога на особливості раціону вагітних
Паралельн. назви :The modern obstetrician-gynecologist’s opinion on the diet’s features of pregnant women
Місце публікування : Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2021. - Т. 25, № 1. - С. 171-174 (Шифр ВУ80/2021/25/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: МАТЬ-ПЛОД, ОБМЕН -- MATERNAL-FETAL EXCHANGE
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): макронутриенты
Анотація: Вагітність – період, коли потреби організму у макро- та мікронутрієнтах зростають у 2-3 рази. Неабияке значення для нормального розвитку плода та перебігу вагітності має раціон жінки. Збалансована кількість білків, жирів, вуглеводів та харчових волокон профілактує безліч ускладнень. Проте, дослідження останніх років встановили, що для вагітної жінки недостатньо лише харчуватися правильно. Ключову роль у профілактиці вроджених вад плоду та ускладнень перебігу вагітності відіграють мікронутрієнти, потреба у яких зростає не лише під час вагітності, а й у період лактації. Оптимальні рівні фолієвої кислоти, йоду, вітаміну D3, кальцію та заліза головним чином забезпечують нормальний перебіг вагітності та розвиток плода. У цій статті розглянуто вплив кожного мікронутрієнта на ораганізм вагітноїDuring pregnancy the body’s needs for macro and micronutrients increases 2-3-fold. The woman’s diet has great importance for the normal development of the fetus and the course of pregnancy. A balanced amount of protein, fat, carbohydrates and fiber prevents a lot of complications. However, research in recent years has found that a balanced diet is not enough for a pregnant woman. Micronutrients have the main role in the prevention of congenital malformations and complications of pregnancy, the need for which increases not only during pregnancy but also during lactation. Optimal levels of folic acid, iodine, vitamin D3, calcium and iron mainly ensure the normal course of pregnancy and fetal development. In this article the effect of each micronutrient on the body of a pregnant woman was considered
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бермагамбетова С. К., Каримов Т. К., Тусупкалиев Б. Т., Зиналиева А. Н.
Назва : Фактическое питание взрослого и детского населения Актюбинской области Республики Казахстан
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 2. - С. 58-61 (Шифр ВР56/2013/82/2)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Депутат Ю. М., Гуліч М. П.
Назва : Харчування військовослужбовців Збройних Сил України в зоні проведення операції об’єднаних сил: реалії та необхідність подальших змін
Паралельн. назви :Nutrition of the ukrainian military personnel in the zone of joint forces operation : realities and necessity for further changes
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 23-28 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
ЛОКАЛЬНЫЕ ВОЙНЫ И КОНФЛИКТЫ -- LOCAL WARS AND CONFLICTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: Мета: вивчення організації харчового забезпечення військовослужбовців ЗС України за нормою №1- загальновійськова в зоні проведення ООС (АТО) в 2017 - 2018 рр. в порівнянні з 2015 - 2016 рр. Методи дослідження: проведено соціологічне опитування особового складу ЗС України в зоні проведення ООС на території Донецької та Луганської областей щодо оцінки організації та якості харчування. Кількість опитаних в 2015-2016 рр склало 287 чоловік, в 2017-2018 рр - 150 військовослужбовців. Вивчався: оцінка якості складових раціону харчування, дотримання режиму харчування, оцінка системи харчування за рахунок держави в цілому, пріоритети побажань для поліпшення харчування. Використано методи: соціологічний, гігієнічний, статистичний. Проведено порівняння організації харчування військовослужбовців в зоні проведення ООС (АТО) в 2016-2016 рр і 2017-2018 рр. Результати. Позитивні зрушення в організації харчування військовослужбовців на сході України в 2017-2018 рр., В порівнянні з 2015-2016 рр. відзначили 38,9% опитаних; про відсутність змін відповіло 50,5%, про погіршення харчування висловилося 10,6%. Респонденти відзначили ряд істотних недоліків: нерегулярність харчування, несвоєчасність приготування і доставки їжі, одноманітність їжі, швидке настання відчуття голоду. Висловили побажання щодо поліпшення раціону харчування. Висновок: Отримані результати свідчать про необхідність подальшого удосконалення організації продовольчого забезпечення військовослужбовців ЗС України в зоні ООС за рахунок впровадження і гарантування всіх розроблених Міністерством оборони України заходів, а також суворого контролю за виконанням цих заходівObjective: We studied the organization of food supply for military personnel of the Ukrainian Armed Forces (UAF) by the common for all arms norm №1 in a zone of Joint Forces Operation (ATO) in 2017 – 2018 in comparison with 2015 – 2016. Methods: We performed a sociological questioning of the UAF military personnel in JFO zone (Donetsk and Luhansk oblasts) regarding the evaluation of organization and quality of food. 287 servicemen took part in the questioning in 2015-2016; 150 servicemen – in 2017-2018. We studied the quality of food intake components, keeping to a diet; evaluated the government nutrition system in a whole; and studied the priorities of wishes for nutrition improvement. Sociological, hygienic, and statistical methods were applied. We carried out a comparison of the organization of nutrition for military personnel in the JFO (ATO) zone in 2016–2016 and 2017–2018. Results: In 2017-2018 in comparison with 2015-2016, 38.9% of the respondents noted the positive shifts in the organization of the nutrition for military personnel in the east of Ukraine; about 50.5% of the respondents noted the absence of changes; about 10.6% of the respondents informed about a deterioration of nutrition. The respondents noted a number of significant shortcomings: irregular nutrition, inopportune preparation and delivery of food, food sameness, fast onset of hunger sensation. They expressed wishes for the improvement of food intake. Conclusion: The obtained results indicate a necessity for further improvement of the organization of food supply for military personnel of the Ukrainian Arm Forces in JFO zone by introduction and guarantee of all measures developed by the Ministry of Defense of Ukraine, as well as a strict monitoring of these activities
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)