Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (3)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пища обогащенная<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 33
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-33 
1.


    Василюк, О. М.
    Антагоністичні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів України [Текст] / О. М. Василюк, Н. К. Коваленко, І. Л. Гармашева // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - № 3. - С. 24-30. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
LACTOBACILLUS PLANTARUM -- LACTOBACILLUS PLANTARUM (рост и развитие, цитология)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (классификация, микробиология)
Дод.точки доступу:
Коваленко, Н. К.
Гармашева, І. Л.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Коновалова, Г. Г.
    Антиоксидантная активность парафармацевтиков, включающих природные ингибиторы свободнорадикальных процессов [Текст] / Г. Г. Коновалова, А. К. Тихазе, В. З. Ланкин // Бюллетень экспериментальной биологии и медицины. - 2000. - № 7. - С. 56-58


MeSH-головна:
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS (фармакология)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (использование)
СВОБОДНЫЕ РАДИКАЛЫ -- FREE RADICALS (фармакология)
Дод.точки доступу:
Тихазе, А. К.
Ланкин, В. З.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Карпенко, П. О.
    Біологічно активні добавки в клінічній практиці. [Текст] / П. О. Карпенко, В. В. Вознюк, Н. О. Мельничук // Журнал практичного лікаря. - 2003. - № 2. - С. 51-53.

Рубрики: Пища обогащенная

Дод.точки доступу:
Вознюк, В. В.
Мельничук, Н. О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Биологически активные вещества плодов кизила (cornus mas l.) [Текст] / И. Б. Перова [и др.] // Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 5. - С. 86-94


MeSH-головна:
КИЗИЛ -- CORNUS (химия)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (анализ)
Дод.точки доступу:
Перова, И. Б.
Жогова, А. А.
Полякова, А. В.
Эллер, К. И.
Раменская, Г. В.
Самылина, И. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Виділення та ідентифікація бактерій роду Lactobacillus з ферментованих продуктів різних регіонів України [Текст] / О. М. Василюк [та ін.] // Мікробіологічний журнал : Наук. журн. - 2014. - № 2. - С. 3-9


MeSH-головна:
ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (классификация)
ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES (выделение и очистка)
Дод.точки доступу:
Василюк, О. М.
Коваленко, Н. К.
Гармашева, І. Л.
Олещенко, Л. Т.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Здольник, Т. Д.
    Влияние биологически активных добавок к пище на функцию пищеварительных желез в условиях экспериментальной интоксикации свинцом и хромом [Текст] / Т. Д. Здольник // Гигиена и санитария. - 2001. - № 2. - С. 46-49


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (прием и дозировка)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (использование)
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНАЯ СИСТЕМА -- DIGESTIVE SYSTEM (действие лекарственных препаратов)
СВИНЕЦ -- LEAD (токсичность, фармакокинетика)
ХРОМ -- CHROMIUM (токсичность, фармакология)
ОТРАВЛЕНИЕ -- POISONING (патофизиология)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Лаврова, Т. Е.
    Возможности индукции оральной толерантности как ответ на эпидемию аллергии [Текст] / Т. Е. Лаврова, С. Г. Макарова // Педиатрия : журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2015. - Т. 94, № 4. - С. 151-157


MeSH-головна:
ДЕТИ -- CHILD
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY (профилактика и контроль)
ИММУНОЛОГИЧЕСКАЯ ТОЛЕРАНТНОСТЬ -- IMMUNE TOLERANCE (генетика, физиология)
БЕЛКОВЫЕ ГИДРОЛИЗАТЫ -- PROTEIN HYDROLYSATES (прием и дозировка, терапевтическое применение, фармакология)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (использование)
Дод.точки доступу:
Макарова, С. Г.


Знайти схожі

8.


    Лежнина, М. Н.
    Динамика морфофизиологического состояния эндокринных желез у свиней в постнатальный период при назначении биогенных веществ [Текст] / М. Н. Лежнина, А. О. Муллакаев, А. Д. Блинова // Бюллетень экспериментальной биологии и медицины : Междунар. науч.- практ. журн. - 2013. - Т. 156, № 7. - С. 120-122. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ЩИТОВИДНАЯ ЖЕЛЕЗА -- THYROID GLAND
НАДПОЧЕЧНИКИ -- ADRENAL GLANDS
СВИНЬИ -- SWINE
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Дод.точки доступу:
Муллакаев, А. О.
Блинова, А. Д.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Депутат, Ю. М.
    Дослідження добових енерговитрат військовослужбовців сил спеціальних операцій збройних сил України / Ю. М. Депутат, М. П. Гуліч // Довкілля та здоров’я. - 2020. - N 3. - С. 32-39


MeSH-головна:
ЭНЕРГЕТИЧЕСКИЙ ОБМЕН -- ENERGY METABOLISM
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
Анотація: За допомогою розрахункового метода за методикою ВООЗ було отримано показники основного обміну (ОО) організму.
С помощью расчетного метода по методике ВОЗ было получено показатели основного обмена (ОО) организма.
Дод.точки доступу:
Гуліч, М. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Подрушняк, А. Є.
    З питань державної реєстрації спеціальних харчових продуктів [Текст] / А. Є. Подрушняк, Н. О. Мельничук // Журнал практичного лікаря : спеціалізоване інформаційне видання. - 2009. - № 2/3. - С. 8-10

Рубрики: Пища обогащенная

   Питания политика


   Пищевые добавки


   Питательную ценность повышающие вещества


Дод.точки доступу:
Мельничук, Н. О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Использование лечебного питания в комплексной терапии хронических воспалительных заболеваний кишечника у детей [Текст] / О. А. Тутина [и др.] // Лечащий Врач. - 2010. - № 1. - С. 62-65

Рубрики: Колит язвенный--дети--тер

   Крона болезнь--дети--описание случая--тер


   Питание энтеральное


   Пища обогащенная


Дод.точки доступу:
Тутина, О. А.
Федулова, Э. Н.
Бейер, Л. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


   
    Использование соков прямого отжима в питании детей первого года жизни [Текст] / И. Я. Конь [и др.] // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2015. - Т. 60, № 4. - С. 125-130


MeSH-головна:
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (использование)
Дод.точки доступу:
Конь, И. Я.
Гмошинская, М. В.
Георгиева, О. В.
Абрамова, Т. В.
Куркова, В. И.
Шевякова, Л. В.
Байгарин, Е. К.
Жогова, А. А.
Соколова, А. Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Насолодин, В. В.
    Коррекция железодефицитных состояний у студенток гуманитарного вуза [Текст] / В. В. Насолодин, И. П. Зайцева, И. П. Гладких // Гигиена и санитария. - 2005. - № 5. - С. 64-67

Рубрики: Анемия железодефицитная--лек тер

   Иммунологические расстройства--лек тер


   Студентов охрана здоровья


   Пища обогащенная


Дод.точки доступу:
Зайцева, И. П.
Гладких, И. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Урман, И. Р.
    На соевых бобах / И. Р. Урман // Химия и жизнь. - 1998. - № 6. - С. 48-51


MeSH-головна:
СОЯ -- SOYBEANS (действие лекарственных препаратов)
СОЕВЫЕ ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- SOY FOODS (использование)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (использование)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


    Михайленко, І. О.
    Обгрунтування вибору адаптогенів для профілактики захворювань пародонта у працівників аміачного виробництва [Текст] / І. О. Михайленко // Вісник стоматології : Наук.-практ. журн. - 2010. - № 1. - С. 18-24. - Библиогр. в конце ст.

Рубрики: Периодонта болезни--проф

   Пища обогащенная


   Ротовая полость, жидкость для полоскания--тер прим


   Профессиональных вредностей воздействие


   Аммиак-лиазы--вред возд


   Лецитин-2--фарм


Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


   
    Опыт применения селенсодержащей биологически активной добавки у детей с пневмониями в отделении реанимации [Текст] / А. К. Углицких, Н. Б. Цокова, И. В. Гмошинский // Анестезиология и реаниматология. - 2006. - № 1. - С. 45-48

Рубрики: Пневмония--дети

   Пища обогащенная


   Селен--фармакокин


   Интенсивной терапии отделение


Дод.точки доступу:
Углицких, А. К.
Цокова, Н. Б.
Гмошинский, И. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


    Мнушко, З. М.
    Особливості системи збуту та просування дієтичних добавок в Україні [Текст] / З.М. Мнушко, Н.В. Сотнікова // Фармацевтичний журнал. - 2008. - № 5. - С. 40-45

Рубрики: Диета

   Пища обогащенная


Дод.точки доступу:
Сотнікова, Н. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


   
    Пилотное исследование использования продуктов класса ОРГАНИК в питании детей с атопическим дерматитом [Текст] / К. С. Казначеев [и др.] // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2015. - Т. 60, № 3. - С. 98-103


MeSH-головна:
ДЕТИ -- CHILD
ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC (диагноз, диетотерапия)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (использование)
Дод.точки доступу:
Казначеев, К. С.
Казначеева, Л. Ф.
Скидан, И. Н.
Волохова, К. С.
Чеганова, Ю. В.
Дубровина, Л. Н.
Коновалова, О. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Плоскирева, А. А.
    Пробиотики в питании: от рождения и старше [Текст] / А. А. Плоскирева, А. В. Горелов // Лечащий Врач. - 2011. - № 2. - С. 36-38

Рубрики: Пробиотики--класс--тер прим

   Лактобациллы


   Пища обогащенная


Дод.точки доступу:
Горелов, А. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Івахно, О. П.
    Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування [Текст] = The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs / О. П. Івахно, І. П. Козярін // Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED (анализ, использование)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (анализ, использование, стандарты)
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE (методы)
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки
The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Дод.точки доступу:
Козярін, І. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-33 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)