Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (3)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пища обогащенная<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 33
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-33 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Як харчуватися вагітним?
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2017. - № 1. - С. 48 (Шифр ФУ17/2017/1)
MeSH-головна: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
БЕРЕМЕННОСТЬ -- PREGNANCY
МИНЕРАЛЫ -- MINERALS
Анотація: Вагітні — це особлива категорія відвідувачів нашої аптеки, тому до них ми завжди ставимося з подвійною увагою. З якою б проблемою не зверталася майбутня матуся, фармацевти завжди намагаються нагадати їй про важливість правильного харчування — регулярного, збалансованого, збагаченого вітамінами та мінеральними речовинами
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Леханова Е. Н., Кирилюк Л. И., Романова Ю. В.
Назва : Эффективность использования биологически активной добавки, богатой минеральными веществами, в комплексном лечении гипертонической болезни в условиях Крайнего Севера
Місце публікування : Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 6. - С. 65-68 (Шифр ВР56/2007/76/6)
Предметні рубрики: Пища обогащенная
Гипертензия-- тер
Российская Федерация
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мазо В., Скальный А., Гмошинский И.
Назва : Эссенциальные микроэлементы в питании.
Місце публікування : Врач. - 2003. - № 5. - С. 34-36. (Шифр ВР59/2003/5)
Предметні рубрики: Микроэлементы-- тер прим
Пища обогащенная
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Хронические нарушения кислотно-щелочного состояния - нутритивная профилактика, диетическая коррекция и комплиментарные средства
Місце публікування : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 1. - С. 14-19 (Шифр НУ46/2016/1)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: КИСЛОТНО-ЩЕЛОЧНОЕ РАВНОВЕСИЕ -- ACID-BASE EQUILIBRIUM
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Никберг И. И.
Назва : Функциональные продукты в структуре современного питания
Місце публікування : Міжнародний ендокринологічний журнал. - 2011. - № 6. - С. 64-69 (Шифр МУ65/2011/6)
Предметні рубрики: Пища обогащенная
Питание
Пробиотики
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Камалов А. А., Абоян И. А., Ситдыкова М. Э., Цуканов А. Ю., Теодорович О. В., Медведев В. Л., Комяков Б. К., Журавлев В. Н., Новиков А. И., Еркович А. А., Охоботов Д. А., Карпов В. К., Зубков А. Ю.
Назва : Терапия ускоренного семяизвержения биологически активной добавки к пище НейроДоз: результаты мультицентрового клинического нерандомизированного исследования
Місце публікування : Урология. - 2013. - № 5. - С. 37-42 (Шифр УР26/2013/5)
Предметні рубрики: НейроДоз
MeSH-головна: ЭЯКУЛЯЦИЯ -- EJACULATION
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Современные представления о типах диетотерапии, оказывающих профилактическое влияние на развитие сердечно-сосудистых заболеваний: обзор литературы и мнение экспертов
Місце публікування : Доказательная кардиология. - 2011. - № 3. - С. 30-44 (Шифр ДР20/2011/3)
Предметні рубрики: Сердечно-сосудистые болезни-- диет тер-- проф
Диетотерапия-- методы
Пищевые добавки-- тер прим
Пища обогащенная
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Карпенко П. О., Вознюк В. В., Мельничук Н. О.
Назва : Роль продуктів харчування, збагачених пробіотиками, в профілактиці захворювань
Місце публікування : Журнал практичного лікаря: спеціалізоване інформаційне видання. - 2004. - № 1. - С. 56-60 (Шифр ЖУ8/2004/1)
Предметні рубрики: Заболеваемость-- проф
Пробиотики-- тер прим
Пища обогащенная
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Плоскирева А. А., Николаева С. В.
Назва : Роль обогащенных продуктов питания в формировании здоровья детей
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2011. - T. 90, № 6. - С. 59-63 (Шифр ПР21/2011/90/6)
Предметні рубрики: Детей питание
Пища обогащенная
Кальций-- прием
Витамин D-- прием
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Доценко В. А., Медведева И. В., Жиляков Е. В.
Назва : Роль биологически активных добавок в лечебно-профилактическом питании
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2002. - № 1. - С. 42-43 (Шифр ГР6/2002/1)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ОЗДОРОВИТЕЛЬНЫЕ МЕРОПРИЯТИЯ -- HEALTH PROMOTION
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Насолодин В. В., Воронин С. М., Зайцева И. П., Гладких И. П.
Назва : Профилактика железодефицитных состояний у спортсменов высокой квалификации
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 2. - С. 44-47 (Шифр ГР6/2006/2)
Предметні рубрики: Анемия железодефицитная-- лек тер-- проф
Медицина спортивная
Физическое напряжение-- действ преп
Физическое напряжение-- действ преп
Пища обогащенная
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Супрун Э. В., Штрыголь С. Ю., Пиминов А. Ф.
Назва : Проблемы витаминной сбалансированности
Місце публікування : Провизор. - 2008. - № 10. - С. 32-39 (Шифр 22633/2008/10)
Предметні рубрики: Авитаминозы
Витамины
Пища обогащенная
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Слабкий Г. О., Труш О. А., Ященко Ю. Б., Шевченко М. В., Заболотна І. Е.
Назва : Проблемні питання профілактики йодного дефіциту
Місце публікування : Вісник соціальної гігієни та організації охорони здоров’я України. - 2010. - № 2. - С. 4-8 (Шифр ВУ14/2010/2)
Предметні рубрики: Иод-- деф
Пища обогащенная
Соли
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Назва : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Паралельн. назви :The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Плоскирева А. А., Горелов А. В.
Назва : Пробиотики в питании: от рождения и старше
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2011. - № 2. - С. 36-38 (Шифр ЛР13/2011/2)
Предметні рубрики: Пробиотики-- класс-- тер прим
Лактобациллы
Пища обогащенная
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Казначеев К. С., Казначеева Л. Ф., Скидан И. Н., Волохова К. С., Чеганова Ю. В., Дубровина Л. Н., Коновалова О. И.
Назва : Пилотное исследование использования продуктов класса ОРГАНИК в питании детей с атопическим дерматитом
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 3. - С. 98-103 (Шифр РР6/2015/60/3)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мнушко З. М., Сотнікова Н. В.
Назва : Особливості системи збуту та просування дієтичних добавок в Україні
Місце публікування : Фармацевтичний журнал. - 2008. - № 5. - С. 40-45 (Шифр ФУ3/2008/5)
Предметні рубрики: Диета
Пища обогащенная
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Углицких А. К., Цокова Н. Б., Гмошинский И. В.
Назва : Опыт применения селенсодержащей биологически активной добавки у детей с пневмониями в отделении реанимации
Місце публікування : Анестезиология и реаниматология. - 2006. - № 1. - С. 45-48 (Шифр АР11/2006/1)
Предметні рубрики: Пневмония-- дети
Пища обогащенная
Селен-- фармакокин
Интенсивной терапии отделение
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Михайленко І. О.
Назва : Обгрунтування вибору адаптогенів для профілактики захворювань пародонта у працівників аміачного виробництва
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2010. - № 1. - С. 18-24 (Шифр ВУ15/2010/1)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
Предметні рубрики: Периодонта болезни-- проф
Пища обогащенная
Ротовая полость, жидкость для полоскания-- тер прим
Профессиональных вредностей воздействие
Аммиак-лиазы-- вред возд
Лецитин-2-- фарм
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Урман И. Р.
Назва : На соевых бобах
Місце публікування : Химия и жизнь. - М., 1998. - № 6. - С. 48-51 (Шифр 72232/1998/6)
MeSH-головна: СОЯ -- SOYBEANS
СОЕВЫЕ ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- SOY FOODS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

 1-20    21-33 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)