Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (3)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пища обогащенная<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 33
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-33 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Василюк О. М., Коваленко Н. К., Гармашева І. Л.
Назва : Антагоністичні властивості штамів Lactobacillus plantarum, ізольованих із традиційних ферментованих продуктів України
Місце публікування : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т . - Київ, 2014. - № 3. - С. 24-30 (Шифр МУ14/2014/3)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: LACTOBACILLUS PLANTARUM -- LACTOBACILLUS PLANTARUM
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Коновалова Г. Г., Тихазе А. К., Ланкин В. З.
Назва : Антиоксидантная активность парафармацевтиков, включающих природные ингибиторы свободнорадикальных процессов
Місце публікування : Бюллетень экспериментальной биологии и медицины. - Москва, 2000. - № 7. - С. 56-58 (Шифр БР31/2000/7)
MeSH-головна: АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
СВОБОДНЫЕ РАДИКАЛЫ -- FREE RADICALS
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Карпенко П. О., Вознюк В. В., Мельничук Н. О.
Назва : Біологічно активні добавки в клінічній практиці.
Місце публікування : Журнал практичного лікаря. - 2003. - № 2. - С. 51-53. (Шифр ЖУ8/2003/2)
Предметні рубрики: Пища обогащенная
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Перова И. Б., Жогова А. А., Полякова А. В., Эллер К. И., Раменская Г. В., Самылина И. А.
Назва : Биологически активные вещества плодов кизила (cornus mas l.)
Місце публікування : Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 5. - С. 86-94 (Шифр ВР56/2014/83/5)
MeSH-головна: КИЗИЛ -- CORNUS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Василюк О. М., Коваленко Н. К., Гармашева І. Л., Олещенко Л. Т.
Назва : Виділення та ідентифікація бактерій роду Lactobacillus з ферментованих продуктів різних регіонів України
Місце публікування : Мікробіологічний журнал: Наук. журн./ НАН України, Ін-т мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного, Національний аграрний ун-т, Нац.аграр.ун-т . - Київ, 2014. - № 2. - С. 3-9 (Шифр МУ14/2014/2)
MeSH-головна: ЛАКТОБАЦИЛЛЫ -- LACTOBACILLUS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ФЕРМЕНТЫ -- ENZYMES
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Здольник Т. Д.
Назва : Влияние биологически активных добавок к пище на функцию пищеварительных желез в условиях экспериментальной интоксикации свинцом и хромом
Місце публікування : Гигиена и санитария. - Москва, 2001. - № 2. - С. 46-49 (Шифр ГР6/2001/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ПИЩЕВАРИТЕЛЬНАЯ СИСТЕМА -- DIGESTIVE SYSTEM
СВИНЕЦ -- LEAD
ХРОМ -- CHROMIUM
ОТРАВЛЕНИЕ -- POISONING
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лаврова Т. Е., Макарова С. Г.
Назва : Возможности индукции оральной толерантности как ответ на эпидемию аллергии
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2015. - Т. 94, № 4. - С. 151-157 (Шифр 71458/2015/94/4)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ИММУНОЛОГИЧЕСКАЯ ТОЛЕРАНТНОСТЬ -- IMMUNE TOLERANCE
БЕЛКОВЫЕ ГИДРОЛИЗАТЫ -- PROTEIN HYDROLYSATES
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лежнина М. Н., Муллакаев А. О., Блинова А. Д.
Назва : Динамика морфофизиологического состояния эндокринных желез у свиней в постнатальный период при назначении биогенных веществ
Місце публікування : Бюллетень экспериментальной биологии и медицины: Междунар. науч.- практ. журн./ Рос. АМН. - 2013. - Т. 156, № 7. - С. 120-122 (Шифр БР31/2013/156/7)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ЩИТОВИДНАЯ ЖЕЛЕЗА -- THYROID GLAND
НАДПОЧЕЧНИКИ -- ADRENAL GLANDS
СВИНЬИ -- SWINE
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Депутат Ю. М., Гуліч М. П.
Назва : Дослідження добових енерговитрат військовослужбовців сил спеціальних операцій збройних сил України
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - Київ, 2020. - N 3. - С. 32-39 (Шифр ДУ9/2020/3)
MeSH-головна: ЭНЕРГЕТИЧЕСКИЙ ОБМЕН -- ENERGY METABOLISM
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
Анотація: За допомогою розрахункового метода за методикою ВООЗ було отримано показники основного обміну (ОО) організму.С помощью расчетного метода по методике ВОЗ было получено показатели основного обмена (ОО) организма.
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Подрушняк А. Є., Мельничук Н. О.
Назва : З питань державної реєстрації спеціальних харчових продуктів
Місце публікування : Журнал практичного лікаря: спеціалізоване інформаційне видання. - 2009. - № 2/3. - С. 8-10 (Шифр ЖУ8/2009/2/3)
Предметні рубрики: Пища обогащенная
Питания политика
Пищевые добавки
Питательную ценность повышающие вещества
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Тутина О. А., Федулова Э. Н., Бейер Л. В.
Назва : Использование лечебного питания в комплексной терапии хронических воспалительных заболеваний кишечника у детей
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2010. - № 1. - С. 62-65 (Шифр ЛР13/2010/1)
Предметні рубрики: Колит язвенный-- дети-- тер
Крона болезнь-- дети-- описание случая-- тер
Питание энтеральное
Пища обогащенная
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Конь И. Я., Гмошинская М. В., Георгиева О. В., Абрамова Т. В., Куркова В. И., Шевякова Л. В., Байгарин Е. К., Жогова А. А., Соколова А. Г.
Назва : Использование соков прямого отжима в питании детей первого года жизни
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 4. - С. 125-130 (Шифр РР6/2015/60/4)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Насолодин В. В., Зайцева И. П., Гладких И. П.
Назва : Коррекция железодефицитных состояний у студенток гуманитарного вуза
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2005. - № 5. - С. 64-67 (Шифр ГР6/2005/5)
Предметні рубрики: Анемия железодефицитная-- лек тер
Иммунологические расстройства-- лек тер
Студентов охрана здоровья
Пища обогащенная
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Урман И. Р.
Назва : На соевых бобах
Місце публікування : Химия и жизнь. - М., 1998. - № 6. - С. 48-51 (Шифр 72232/1998/6)
MeSH-головна: СОЯ -- SOYBEANS
СОЕВЫЕ ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- SOY FOODS
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Михайленко І. О.
Назва : Обгрунтування вибору адаптогенів для профілактики захворювань пародонта у працівників аміачного виробництва
Місце публікування : Вісник стоматології: Наук.-практ. журн./ Академія мед. наук України, Асоціація стоматологів України. - Одесса, 2010. - № 1. - С. 18-24 (Шифр ВУ15/2010/1)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
Предметні рубрики: Периодонта болезни-- проф
Пища обогащенная
Ротовая полость, жидкость для полоскания-- тер прим
Профессиональных вредностей воздействие
Аммиак-лиазы-- вред возд
Лецитин-2-- фарм
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Углицких А. К., Цокова Н. Б., Гмошинский И. В.
Назва : Опыт применения селенсодержащей биологически активной добавки у детей с пневмониями в отделении реанимации
Місце публікування : Анестезиология и реаниматология. - 2006. - № 1. - С. 45-48 (Шифр АР11/2006/1)
Предметні рубрики: Пневмония-- дети
Пища обогащенная
Селен-- фармакокин
Интенсивной терапии отделение
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мнушко З. М., Сотнікова Н. В.
Назва : Особливості системи збуту та просування дієтичних добавок в Україні
Місце публікування : Фармацевтичний журнал. - 2008. - № 5. - С. 40-45 (Шифр ФУ3/2008/5)
Предметні рубрики: Диета
Пища обогащенная
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Казначеев К. С., Казначеева Л. Ф., Скидан И. Н., Волохова К. С., Чеганова Ю. В., Дубровина Л. Н., Коновалова О. И.
Назва : Пилотное исследование использования продуктов класса ОРГАНИК в питании детей с атопическим дерматитом
Місце публікування : Российский вестник перинатологии и педиатрии. - М., 2015. - Т. 60, № 3. - С. 98-103 (Шифр РР6/2015/60/3)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕРМАТИТ АТОПИЧЕСКИЙ -- DERMATITIS, ATOPIC
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Плоскирева А. А., Горелов А. В.
Назва : Пробиотики в питании: от рождения и старше
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2011. - № 2. - С. 36-38 (Шифр ЛР13/2011/2)
Предметні рубрики: Пробиотики-- класс-- тер прим
Лактобациллы
Пища обогащенная
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Івахно О. П., Козярін І. П.
Назва : Проблеми використання харчових добавок у продуктах дитячого харчування
Паралельн. назви :The problems of the use of food additives in the infant’s foodstuffs
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2019. - № 1. - С. 29-32 (Шифр ДУ9/2019/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ОБЩЕСТВЕННОЕ ЗДОРОВЬЕ, НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛЬ -- PUBLIC HEALTH SURVEILLANCE
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: В роботі наведені дані про використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку, їх класифікація, вплив на організм, заходи щодо попередження негативного впливу. Мета роботи: аналіз даних наукових досліджень з використання харчових добавок в раціонах харчування дітей молодшого віку. Матеріали і методи: проаналізовано дані наукових досліджень з використання харчових добавок в харчуванні дітей раннього віку. Результати. Харчові добавки широко використовуються у всьому світі, але кількість дозволених для виготовлення спеціальних продуктів харчування для дітей значно обмежена, особливо це відноситься до барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів і замінників цукру. Висновки. В Україні до цього часу не створено ефективного і дієвого контролю за випуском і використанням харчових добавок, особливо при виготовленні продуктів дитячого харчування. Окремі перевірки не дозволяють повністю гарантувати виконання затверджених стандартів виробниками і повне виключення ситуацій, при яких вони можуть використовувати заборонені до застосування харчові добавки The article presents the data on the use of food additives in the infant’s food intakes, their classification, effects on the organism, measures for the prevention of negative impact. Objective: We analysed the research data on the use of food additives in the food intakes of the infants. Materials and methods: We analyzed the data of the scientific research on the use of food additives in the nutrition of the infants. Results: Nutritional additives are widely used throughout the world but the number of special foods for the children allowed for the manufacture for the children is significantly limited, especially in dyes, flavors, sweeteners, and sugar substitutes. Conclusions: There is no effective control of the production and use of food additives, especially in the manufacture of the infant’s food in Ukraine until now. Separate inspections do not allow a full guarantee of the fulfillment of approved standards by the manufacturers and a complete elimination of the situations where they may use prohibited food additives
Знайти схожі

 1-20    21-33 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)