Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (6)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевая депривация<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 21
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-21   21-21 
1.


   
    Центр аппетита более чувствителен в вечерние часы, а также в осенне-зимний период [Текст] // Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 48

Рубрики: Аппетита регуляция

   Пищевая депривация


Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Хейселберг, О. Й.
    Вселенское зло (очерки истории голода) [Текст] / О. Й. Хейселберг // НМТ. Новые медицинские технологии. - 2006. - № 6. - С. 6-11

Рубрики: Голодание--психол

   Пищевая депривация


Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Перебудова тимуса, селезінки та підколінного лімфатичного вузла при харчовій депривації [Текст] / О. Є. Кузів, П. П. Кузів, В. О. Лихацька // Український медичний альманах. - 1998. - № 2. - С. 127-129


MeSH-головна:
ТИМУС -- THYMUS GLAND (иммунология, патофизиология)
СЕЛЕЗЕНКА -- SPLEEN (иммунология, патофизиология)
ЛИМФАТИЧЕСКИЕ УЗЛЫ -- LYMPH NODES (иммунология, патофизиология)
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION (физиология)
Дод.точки доступу:
Кузів, О. Є.
Кузів, П. П.
Лихацька, В. О.


Знайти схожі

4.


    Павлова, И. В.
    Сопряженность импульсации нейронов правого и левого латерального гипоталамуса при пищевой мотивации [Текст] / И. В. Павлова // Журнал высшей нервной деятельности им. И. П. Павлова. - 2001. - Т. 51, № 4. - С. 461-466


MeSH-головна:
ГИПОТАЛАМИЧЕСКАЯ ОБЛАСТЬ ЛАТЕРАЛЬНАЯ -- HYPOTHALAMIC AREA, LATERAL (физиология)
ИМПУЛЬСОВ АНАЛИЗ -- WAVELET ANALYSIS
(физиология)
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION (физиология)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Особенности адаптивных реакций иммунной и эндокринной системы у самцов мышей F1 (C57BL/6 х DBA/2) при пищевой депривации, когнитивном напряжении и в условиях обогащенной среды [Текст] / М. В. Кондашевская [и др.] // Иммунология : Науч.-теорет. журн. - 2015. - Т. 36, № 4. - С. 206-210. - Библиогр.: с. 209-210 . - ISSN 0206-4952


MeSH-головна:
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION
КОГНИТИВНЫЕ РАССТРОЙСТВА -- COGNITION DISORDERS (иммунология)
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
ЛЕПТИН -- LEPTIN (иммунология)
СЕЛЕЗЕНКА -- SPLEEN (иммунология)
Дод.точки доступу:
Кондашевская, М. В.
Диатроптов, М. Е.
Пономаренко, Е. А.
Серкова, В. В.
Никольская, К. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Морфометрична оцінка структурної перебудови серця при адреналіновій міокардіодистрофії на фоні харчової депривації [Текст] / М. С. Гнатюк, Ю. І. Сливка, Л. А. Гнатюк // Одеський медичний журнал. - 2000. - № 6. - С. 5-7


MeSH-головна:
СЕРДЦЕ -- HEART (иннервация, патофизиология)
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION (физиология)
АДРЕНАЛИН -- EPINEPHRINE (вредные воздействия, кровь, метаболизм)
МИОКАРДИТ -- MYOCARDITIS (метаболизм, патофизиология)
Дод.точки доступу:
Гнатюк, М. С.
Сливка, Ю. І.
Гнатюк, Л. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Марилов, В. В.
    Психические нарушения при пищевой депривации в экстремальных условиях [Текст] / В. В. Марилов // Журнал неврологии и психиатрии им. С.С. Корсакова. - 1998. - Т. 98, № 6. - С. 57-61


MeSH-головна:
ПИЩИ ПРИЕМА НАРУШЕНИЯ -- EATING DISORDERS (патофизиология, психология, этиология)
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION (физиология)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Кромин, А. А.
    Объективный метод регистрации принюхивательного компонента поискового поведения у кроликов, подвергнутых пищевой депривации [Текст] / А. А. Кромин, Ю. П. Игнатова // Бюллетень экспериментальной биологии и медицины : Междунар. науч.- практ. журн. - 2013. - Т. 156, № 10. - С. 514-517. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ПОВЕДЕНИЕ ИССЛЕДОВАТЕЛЬСКОЕ -- EXPLORATORY BEHAVIOR
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION
ОБОНЯНИЕ -- SMELL
КРОЛИКИ -- RABBITS
Дод.точки доступу:
Игнатова, Ю. П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Йолтухівський, М. В.
    Використання моделі інструментального їжодобувного рефлексу щурів для аналізу закономірностей формування нової рухової програми [Текст] / М. В. Йолтухівський // Вісник Вінницького держ. мед. ун-ту. - 1997. - Т. 1, № 2. - С. 100-101. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
МОЗГА ГОЛОВНОГО КОРА -- CEREBRAL CORTEX (ультраструктура, физиология)
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION (физиология)
КРЫСЫ -- RATS
РЕФЛЕКС -- REFLEX (физиология)
ПСИХОМОТОРИКА -- KINESICS
ЖИВОТНЫХ ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- ANIMAL NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ПРОГРАММИРОВАНИЕ ЛИНЕЙНОЕ -- PROGRAMMING, LINEAR
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Дослідження впливу аргініну глугамату на когнітивні процеси у щурів із харчовою депривацією [Текст] = Study of the effect of arginine glutamate on cognitive processes in food-deprived rats / А. О. Кушта [та ін.] // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2023. - Т. 27, № 2. - С. 220-225. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
АРГИНИН -- ARGININE (анализ)
МОДЕЛИ НА ЖИВОТНЫХ -- MODELS, ANIMAL
ПИЩЕВАЯ ДЕПРИВАЦИЯ -- FOOD DEPRIVATION
Анотація: У 2022 році на тлі пандемії COVID-19 та загострення продовольчої кризи, унаслідок повномасштабного російського вторгнення в Україну, у світі частка населення, що голодує, зросла до 9,8% від загальної кількості світового населення. За даними літератури при голодуванні метаболічні та нейроендокринні порушення мають негативний вплив на когнітивні процеси та соціальну поведінку. Метою дослідження було експериментальне обґрунтування доцільності застосування аргініну глутамату для корекції когнітивних порушень у щурів із частковою харчовою депривацією. У роботі використані такі методи дослідження: моделювання харчової депривації згідно із запатентованою методикою, оцінка поведінкових реакцій та емоційного стану щурів за допомогою методики “Open field”, вивчення функцій робочої пам’яті методом розпізнання нових об’єктів. Статистичну обробку отриманих результатів проводили з використанням непараметричних методів аналізу (MANOVA-test) за допомогою програмного забезпечення Statistica 6.0. Достовірними вважали відмінності при p 0,05. Часткова харчова депривація супроводжувалась зниженням маси тіла щурів (біля 30%, p0,05), зростанням рівня тривожності, про що свідчить збільшення середніх показників грумінгу на 53,7% та середнього значення вертикальної активності майже втричі порівняно з групою контролю, зменшенням горизонтальної активності на 64,07%, що може бути наслідком зменшення дослідницької активності та зменшення цікавості до навколишнього середовища загалом. На противагу цьому в щурів, що отримували лікування аргініну глутаматом, показники тривожності майже не відрізнялись від контрольних значень протягом усього експерименту. При проведенні тесту розпізнання нових об’єктів в кінці лікування виявилось, що аргініну глутамат статистично значуще підвищував показник коефіцієнта дискримінації (КД), що свідчило про відновлення порушень непросторової пам’яті, яка була у щурів з експериментальною харчовою депривацією. Отримані дані є експериментальним підґрунтям для наступних клінічних досліджень можливості практичного застосування аргініну глутамату в комплексному лікуванні хворих за умов нутритивної недостатності
In 2022, due to the COVID-19 pandemic and the aggravation of the food crisis, as a result of the full-scale Russian invasion of Ukraine, the share of the world's starving population has increased to 9.8% of the world's population. According to the literature, metabolic and neuroendocrine disorders during starvation have a negative impact on cognitive processes and social behavior. The aim of the study was to justify experimentally the feasibility of using glutargin for the correction of cognitive disorders in rats with partial food deprivation. The work includes such research methods as modeling of food deprivation according to the patented method, assessment of behavioral reactions and emotional state of rats using the "Open field" method, and study of working memory functions by the method of recognizing new objects. Statistical processing of the obtained results was carried out using non-parametric methods of analysis (MANOVA-test) using Statistica 6.0 software. Differences at p 0.05 were considered significant. Partial food deprivation led to a decrease in the body weight of rats (about 30%, p0.05), and an increase in the level of anxiety, which is evidenced by an increase in the average indicators of grooming by 53.7% and the average value of vertical activity by almost three times compared to the control group, a decrease in horizontal activity by 64.07%, which may be the result of a decrease in research activity and a decrease in interest to the environment. In contrast, in rats treated with glutargin, scores of anxiety were almost constant throughout the experiment. The test of recognition of new objects conducted at the end of the treatment shows that glutargin statistically significantly increased the coefficient of discrimination (CD), which indicated the restoration of nonspatial memory disorders that occurred in rats with experimental food deprivation. The obtained results are an experimental basis for further clinical studies devoted to the possibility of the practical use of glutargin in the complex treatment of patients with nutritional deficiency
Дод.точки доступу:
Кушта, А. О.
Пермінов, Д. О.
Мельник, А. В.
Волощук, Н. І.
Таран, І. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-21   21-21 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)