Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (8)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевое поведение<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 125
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.


   
    Харчова поведінка та ожиріння: гендерно-вікові особливості [] = Eating behaviour and obesity: gender and age traits / Л. С. Кіро [та ін.] // Ендокринологія. - 2021. - Т. 26, № 2. - С. 119-127. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (действие лекарственных препаратов)
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (генетика, диагностика, иммунология, метаболизм, эпидемиология, этиология)
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN (генетика, действие лекарственных препаратов, иммунология)
ПОЛОВЫЕ ФАКТОРЫ -- SEX FACTORS
ВОЗРАСТНЫЕ ФАКТОРЫ -- AGE FACTORS
Анотація: Надмірна вага та ожиріння — одна з найскладніших медичних і соціальних проблем сучасності. Для сучасного суспільства характерні фактори, які обумовлюють ожиріння: малорухливий спосіб життя, нераціональне харчування з великою часткою рафінованих продуктів, переїдання, психологічні стреси тощо. Проте роль порушень харчової поведінки (ХП) у формуванні надлишкової ваги та ожиріння вивчені недостатньо. Метою роботи є визначення особливостей різних типів ХП при надмірній масі тіла та ожирінні в залежності від гендерно-вікових чинників. Матеріал і методи. Проведено опитування 210 пацієнтів (105 жінок і 105 чоловіків). Вік жінок коливався від 19 до 60 років (середній вік становив 41,5±11,2 року), вік чоловіків — від 22 до 60 років (середній вік — 42,3±12,3 року). Всіх пацієнтів було розподілено на дві клінічні групи: 1-а група — 70 осіб (35 жінок і 35 чоловіків) з надлишковою вагою (індекс маси тіла (ІМТ) від 25,8 до 29,3 кг/м2; середній показник 27,5±1,31 кг/м2); 2-а група — 72 особи (36 жінок і 36 чоловіків) з ожирінням 1 ступеня (ІМТ від 30,0 до 33,9 кг/м2; середній показник 31,74±1,03 кг/м2). Контрольну групу склали 70 осіб (35 жінок і 35 чоловіків) з нормальною вагою (ІМТ від 19,5 кг/м2 до 23,9 кг/м2; середній показник 22,41±1,43 кг/м2). Оцінку розладів ХП проводили за допомогою адаптованого Нідерландського опитувальника ХП (The Dutch Eating Behaviour Questionnaire, DEBQ). Результати. У пацієнтів 1-ої та 2-ої груп здоровий тип ХП зафіксовано рідше, ніж у контрольній групі, у 5,38 раза (D=13,561, p0,01) та в 10,45 раза (D
Обмежувальні розлади ХП є одним із провідних факторів розвитку надмірної ваги та ожиріння. Корекція розладів харчування в людей, що страждають ожирінням, повинна проводитися з урахуванням гендерних і вікових особливостей пацієнта, щоб отримати позитивні результати при коротшому курсі лікування
Overweight and obesity are one of the most difficult medical and social problems of our time. Modern society is characterized by factors that cause obesity: sedentary lifestyle, irrational diet with a large proportion of refined foods, overeating, psychological stress, etc. However, the role of eating behavior (EB) disturbances in the formation of overweight and obesity has been insufficiently studied. The aim of the work is to determine the features of different types of EB in overweight and obesity depending on gender and age factors. Material and methods. There were surveyed 210 patients (105 women and 105 men). The age of women ranged from 19 to 60 years (mean age was 41.5±11.2 years), the age of men — from 22 to 60 years (mean age — 42.3±12.3 years). All patients were divided into two clinical groups: group 1 – 70 people (35 women and 35 men) with excess weight (body mass index (BMI) was from 25.8 to 29.3 kg/m2, average 27.5±1.31 kg/m2); group 2 – 72 people (36 women and 36 men) with the 1st degree obesity (BMI from 30.0 to 33.9 kg/m2; average 31.74±1.03 kg/m2). The control group consisted of 70 people (35 women and 35 men) with normal weight (BMI from 19.5 kg/m2 to 23.9 kg/m2; average 22.41±1.43 kg/m2). EB disorders were assessed using the Dutch Eating Behavior Questionnaire (DEBQ). Results. In patients of the 1st and 2nd groups, a healthy type of CP was recorded less often than in the control group, 5.38 times (D=13.561, p0.01) and 10.45 times of EB among women was recorded 1.7 times more often than in men (D
Дод.точки доступу:
Кіро, Л. С.
Зак, М. Ю.
Чернишов, О. В.
Свердлова, М. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Марилов, В. В.
    ЭЭГ у больных с расстройствами пищевого поведения [] / В. В. Марилов, М. Б. Сологуб, А. А. Гудкова // Журнал неврологии и психиатрии им. С.С. Корсакова. - 2013. - T. 113, № 5. - С. 66-68


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
АНОРЕКСИЯ НЕРВНО-ПСИХИЧЕСКАЯ -- ANOREXIA NERVOSA (диагноз)
БУЛИМИЯ НЕВРОТИЧЕСКАЯ -- BULIMIA NERVOSA (диагноз)
ЭЛЕКТРОЭНЦЕФАЛОГРАФИЯ -- ELECTROENCEPHALOGRAPHY
Дод.точки доступу:
Сологуб, М. Б.
Гудкова, А. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Міщук, В. Г.
    Базальний та постпрандіальний рівень греліну і характер харчової поведінки у хворих із синдромом подразненої кишки із запорами на тлі ожиріння різного ступеня [Текст] = Basal and postprandial levels of ghrelin and the nature of eating behaviour in patients with irritable bowel syndrome with constipation against the background of various degrees of obesity / В. Г. Міщук, Г. В. Григорук // Сучасна гастроентерологія. - 2018. - № 4. - С. 30-35. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ГРЕЛИН -- GHRELIN (диагностическое применение, кровь, метаболизм)
ИММУНОФЕРМЕНТНЫЕ МЕТОДЫ -- IMMUNOENZYME TECHNIQUES (использование)
КИШЕЧНИКА РАЗДРАЖЕННОГО СИНДРОМ -- IRRITABLE BOWEL SYNDROME (патофизиология)
ЗАПОРЫ -- CONSTIPATION (патофизиология, этиология)
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (патофизиология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
Анотація: Мета — вивчити базальний та постпрандіальний рівень греліну в сироватці крові, його зв’язок з типами харчової поведінки (ХП) та появою запорів у хворих із синдромом подразненої кишки (СПК) на тлі ожиріння
Матеріали та методи. Досліджено рівень греліну в сироватці крові 10 здорових осіб з нормальною масою тіла і 50 хворих. У 18 з них згідно з Римськими критеріями ІV діагностовано СПК із запорами (СПКз) на тлі нормальної маси тіла (індекс маси тіла (ІМТ) — (19,7 ± 0,4) кг/м2), а у 32 — СПКз на тлі ожиріння різного ступеня (у 12 — І ступеня (ІМТ — (33,0 ± 0,4) кг/м2), у 12 — ІІ (ІМТ — (37,9 ± 0,3) кг/м2), у 8 — ІІІ (ІМТ — (42,6 ± 0,5) кг/м2). Вміст греліну визначали імуноферментним методом з використанням наборів Ray Biotech Human Ghrelin EIA (США) натще і через 1 год після прийому їжі. Одночасно в усіх обстежених дослід­жували тип ХП з використанням опитувальника DEBQ (Dutch Eating Behaviour Questionnaire). Середній вік хворих із СПКз становив (49,0 ± 2,2) року, а осіб із СПКз та ожирінням — (53,1 ± 1,5) року. Серед хворих із СПКз було 61,1 % жінок та 38,9 % чоловіків, а серед пацієнтів з поєднаною патологією — 65,6 і 34,4 %
Результати. У хворих із СПКз концентрація греліну в сироватці крові натще була у 2,1 разу (р 0,01) нижчою, ніж у здорових осіб. Через годину після прийому їжі у здорових осіб рівень греліну в крові знижувався в 2,7 разу (р 0,05), тоді як у пацієнтів із СПКз зафіксовано лише тенденцію до зниження в 1,25 разу (р 0,05). У хворих із СПКз та ожирінням концентрація греліну в сироватці крові натще порівняно із показником здорових осіб була нижчою в 1,8 разу при ожирінні І ступеня, у 4,2 разу — при ІІ ступеня та в 11,5 разу — при ІІІ, постпрандіальний вміст греліну відповідно у 1,5, 2,1 та 2,7 разу перевищував показник здорових осіб. У 56,25 % хворих з поєднаною патологією переважав емоційний тип ХП. Вірогідність розвитку запорів була найвищою у пацієнтів з емоційним типом ХП (відношення шансів — 24,43; p = 0,001), найнижчою — в осіб з екстернальним типом ХП (відношення шансів — 9,95; p = 0,04)
Висновки. Відсутність зниження рівня греліну після прийому їжі у хворих із СПК на тлі ожиріння різного ступеня є мотиваційним чинником повторних епізодів їди, а через вплив на харчову поведінку і стреси (емоційний та екстернальний типи ХП) спричиняла формування запорів
Дод.точки доступу:
Григорук, Г. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Шаковец, Н. В.
    Рекомендации экспертов ВОЗ 2017 года по профилактике кариеса зубов у детей раннего возраста [Текст] / Н. В. Шаковец // Современная стоматология. - 2018. - N 1. - С. 3-8


MeSH-головна:
КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES (профилактика и контроль)
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ ГИГИЕНА -- ORAL HYGIENE (методы)
ПРОФИЛАКТИКА ПЕРВИЧНАЯ -- PRIMARY PREVENTION (методы)
ПРОФИЛАКТИКА ВТОРИЧНАЯ -- SECONDARY PREVENTION (методы)
ПРОФИЛАКТИКА ТРЕТИЧНАЯ -- TERTIARY PREVENTION (методы)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Анотація: В 2017 году было подготовлено и опубликовано online-заключение совещания, проведенного под эгидой Всемирной организации здравоохранения, о необходимости внедрения и реализации мер первичной, вторичной и третичной профилактики кариеса зубов у детей раннего возраста системой здравоохранения во всех странах мира. В статье приведены основные рекомендации экспертов.
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Бєляєв, К. К.
    Святкувальні закономірності. Закони біології подібні до законів фізики — їм все одно, що нам «все одно» [Текст] / К. К. Бєляєв // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2018. - N 6. - С. 47-54


MeSH-головна:
ПРАЗДНИКИ -- HOLIDAYS (психология)
СМЕРТНОСТЬ -- MORTALITY (тенденции)
АЛКОГОЛЯ УПОТРЕБЛЕНИЕ -- ALCOHOL DRINKING (вредные воздействия, смертность, тенденции, эпидемиология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология, физиология)
ПРИЗНАКИ И СИМПТОМЫ ПИЩЕВАРИТЕЛЬНЫЕ -- SIGNS AND SYMPTOMS, DIGESTIVE
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТАЯ СИСТЕМА -- CARDIOVASCULAR SYSTEM (патология, повреждения)
ФАГОЦИТОЗ -- PHAGOCYTOSIS (иммунология)
Анотація: Закони біології подібні до фізичних законів, але не тотожні. Відомі приклади: 1) скинуті з вежі металева куля і живий голуб за рівних умов переміщатимуться по-різному, оскільки рух живого об’єкта визначатиметься своїми законами, намірами, тоді як ядро переміщуватиметься за законами фізики; 2) мама подмухала на ранку – і боліти перестало, хоча рана, фактори запалення і болю не зникли; 3) рани у переможців загоюються швидше, аніж у переможених (хірург армії Наполеона Д. Ж. Ларрей); 4) кава як стимулятор може набути протилежних властивостей, коли її пов’язують з релаксом, «кавою-брейк», паузою в роботі (M. Montanari, 2006). Або ж, якщо ближче до святкувальної теми, і це не лише жарт, а одна з причин застільних ускладнень: одна пляшка та легка закуска – культурно посиділи, дві пляшки і третя зміна страв – вже перебір, а ось три пляшки і безліміт на їжу – виявляється мало
Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Thomas, D. JB
    Тиреотоксикоз при сахарном диабете 1 типа может быть похож на расстройство пищевого поведения / D. JB Thomas // Діабет. Ожиріння. Метаболічний синдром. - 2017. - N 6. - С. 74-78


MeSH-головна:
ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 1 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 1 (патофизиология)
ТИРЕОТОКСИКОЗ -- THYROTOXICOSIS (патофизиология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Ільницька, Т.
    Розлади харчової поведінки: міфи та факти [Текст] / Т. Ільницька // НейроNEWS. - 2018. - № 4/5. - С. 6-7


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
ПРИЗНАКИ И СИМПТОМЫ ПИЩЕВАРИТЕЛЬНЫЕ -- SIGNS AND SYMPTOMS, DIGESTIVE
АНОРЕКСИЯ НЕРВНО-ПСИХИЧЕСКАЯ -- ANOREXIA NERVOSA (диагностика, патофизиология, смертность, этиология)
БУЛИМИЯ НЕВРОТИЧЕСКАЯ -- BULIMIA NERVOSA (диагностика, осложнения, патофизиология, этиология)
ОБЗОР -- REVIEW
Анотація: Розлади харчової поведінки можуть бути реальною загрозою для життя людини. Однак при правильному і своєчасному лікуванні, а також за фахової підтримки можливе повне одужання таких пацієнтів. На жаль, через існуючі стереотипи та упередження щодо того, як виглядають люди з розладами харчування, багато хто з них вчасно не звертається за кваліфікованою допомогою, якої вони так гостро потребують. Починаючи з 2016 року, 2 червня відзначають Міжнародний день боротьби з розладами харчової поведінки. Цього дня організації та активісти світу об’єднуються задля того, щоб розвінчати існуючі міфи про розлади харчової поведінки, підвищити суспільну обізнаність стосовно згаданої проблеми та виступити на підтримку проведення відповідних реформ і налагодження допомоги особам, які потерпають від вказаного захворювання
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Рекомендації щодо менеджменту розладів харчової поведінки [Текст] // НейроNEWS. - 2018. - № 4/5. - С. 55-56. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
ОБЗОР -- REVIEW
АНОРЕКСИЯ НЕРВНО-ПСИХИЧЕСКАЯ -- ANOREXIA NERVOSA (диагностика, патофизиология, терапия, этиология)
БУЛИМИЯ НЕВРОТИЧЕСКАЯ -- BULIMIA NERVOSA (диагностика, патофизиология, терапия, этиология)
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Анотація: Розлади харчової поведінки — це група психічних розладів, яка характеризується порушенням звичок, пов’язаних із прийомом їжі, та супутніми проблемами у фізичному та психологічному стані. До вашої уваги представлено стислий огляд рекомендацій «Eating disorders: recognition and treatment», розроблених Національним інститутом здоров’я та клінічного вдосконалення Великої Британії (NICE, 2017). Завдяки деталізації найефективніших методів лікування нервової анорексії, розладів харчової поведінки і нервової булімії ці настанови спрямовані на поліпшення догляду пацієнтів із зазначеними станами або розладами
Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Литкін, Д. В.
    Вплив інгібіторів ароматази третього покоління на харчову поведінку на тлі експериментального метаболічного синдрому [Текст] / Д. В. Литкін // Укр. біофармац. журнал. - 2018. - № 4. - С. 59-62


MeSH-головна:

МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ X -- METABOLIC SYNDROME X (патофизиология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (действие лекарственных препаратов)
ГИПЕРФАГИЯ -- HYPERPHAGIA (патофизиология)
ЭКСПЕРИМЕНТЫ НА ЖИВОТНЫХ -- ANIMAL EXPERIMENTATION
Анотація: Вплив інгібіторів ароматази третього покоління на постпрандіальну глікемію та вміст фруктозаміну в сирійських хом'ячків на тлі експериментального метаболічного синдрому (МС). Важливим компонентом перебігу МС є дисбаланс статевих гормонів, що є наслідком посиленої активності ароматази жирової тканини. Разом з цим на тлі МС досить часто виникають розлади вуглеводного обміну, що зумовлені транзиторним підвищенням глюкози після їжі та толерантністю клітин до глюкози, що також корелює зі збільшенням активності ароматази. Ряд досліджень демонструє, що інгібітори ароматази потенційно здатні поліпшувати перебіг МС та інших патологій обміну. Мета дослідження - вивчити вплив інгібіторів ароматази третього покоління на перебіг постпрандіальної глікемії та вміст сироваткового фруктозаміну на тлі експериментального МС в хом'ячків різної статі. Дослідження проводили на зрілих сирійських хоміячках різної статі, в яких викликали експериментальний дієтоіндукований МС. Визначення характеру постпрандіальної глікемії в хом'ячків проводили з застосуванням глюкозотолерантного тесту; рівень глюкози в крові визначали за допомогою електрохімічного експрес-методу. Оцінку ступеня глікозилювання білків проводили за вмістом фруктозаміну, що вимірювали з застосуванням фотометричного методу. Дослідження продемонстрували, що інгібітори ароматази третього покоління здатні зменшувати загальну площу під кривою "концентрація глюкози - час" на 14,8 - 34,7 %, а вміст сироваткового фруктозаміну - на 9,0 - 21,8 % у хом'ячків різної статі з МС. Таким чином, курсове застосування (протягом 21 доби) цих засобів призводить до зменшення базальної та постпрандіальної глікемії в тварин упродовж тривалого часу. Одержані дані вказують, що інгібітори ароматази можуть стати перспективними засобами для корекції розладів вуглеводного обміну за МС.В останні роки все більше уваги приділяється ролі посилення периферичної ароматазної активності в патогенезі метаболічного синдрому. Пов'язані з цим порушення гормональної регуляції здатні впливати не лише на показники вуглеводного та ліпідного обмінів, а й на харчову поведінку пацієнтів. Мета роботи - вивчення впливу інгібіторів ароматази третього покоління на показники харчової поведінки та сироватковий вміст лептину у хом'ячків з експериментальним метаболічним синдромом. Дослідження виконувалося на моделі експериментального дієтоіндукованого метаболічного синдрому у хом'ячків. Для оцінки харчової поведінки реєструвалися кількість актів харчування та середній час харчування тварин. Сироватковий вміст лептину визначався імуноферментним методом. Досліджувані інгібітори ароматази приводили до вірогідного зменшення кількості актів харчування, середнього часу харчування та сироваткового вмісту лептину у досліджуваних тварин різного віку та статі. У більшості випадків найбільший ефект продемонстрував летрозол у дозі 0,309 мг/кг. Висновки: інгібітори ароматази третього покоління здатні зменшувати прояви гіперфагії та лептинорезистентності на тлі метаболічного синдрому
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Ільницька, Т.
    Розлади харчової поведінки: як розпізнати захворювання [Текст] / Т. Ільницька // НейроNEWS. - 2020. - № 1. - С. 6-7


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
АНОРЕКСИЯ НЕРВНО-ПСИХИЧЕСКАЯ -- ANOREXIA NERVOSA (диагностика, патофизиология, психология, этиология)
ПСИХИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА -- MENTAL DISORDERS (диагностика, этиология)
ПОЛОВАЯ ИДЕНТИЧНОСТЬ -- GENDER IDENTITY
КОМОРБИДНОСТЬ -- COMORBIDITY (тенденции)
Анотація: Розлади харчової поведінки асоційовані з найвищим рівнем смертності серед усіх психічних розладів. Гонка за міфічним «ідеальним» тілом породжує ненависть до власних форм і розвитку нав’язливого бажання схуднути за будь-яку ціну. Часто для таких осіб характерні заперечення і сором, недовіра до оточуючих, а згодом і до себе. Досить складно зрозуміти, коли слід звернутися по допомогу до фахівця, як розпізнати це захворювання і що може стати його причиною
Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


    Титуса, А. В.
    Особливості харчової поведінки та харчові дефіцити у школярів 1–4-х класів [Текст] / А. В. Титуса, С. Л. Няньковський // Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2020. - N 2. - С. 72-73


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
УГЛЕВОДНЫЙ ОБМЕН -- CARBOHYDRATE METABOLISM
Анотація: Харчова дієта дітей в Україні є незбалансованою. Надмірна кількість енергії, вуглеводів, білка, при недоборі жирів, поліненасичених жирних кислот, мікро- та макроелементів, вітамінів. Така ситуація може впливати на здоров’я дітей, їх фізичний та інтелектуальний розвиток, створювати проблеми з засвоєнням шкільної програми, призводити до виникнення дефіцитних станів
Дод.точки доступу:
Няньковський, С. Л.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Самборська, Я.
    Харчова поведінка: як усунути розлади [Текст] / Я. Самборська // Фармацевт практик. - 2020. - № 4. - С. 40


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (действие лекарственных препаратов, психология)
АПТЕКИ -- PHARMACIES (использование, организация и управление, тенденции)
Анотація: У квітні істотно збільшується кількість відвідувачів аптек із скаргами на погане самопочуття, які безпосередньо пов’язані із переїданням, — зазначає Ярослава Самборська, провізор вищої категорії, завідувачка аптеки «Центорія» (м. Івано-Франківськ). — Тривалий піст, а потім святкування Великодня за щедро накритими столами даються взнаки як здоровим людям, так і пацієнтам з надлишковою масою тіла. Відповідно аптечні заклади поповнюють і розширюють асортимент лікарських засобів, які покращують травлення і усувають неприємні симптоми з боку травного тракту, печінки і жовчного міхура. А працівники першого столу, рекомендуючи такі препарати, під час фармацевтичної опіки відвідувачів намагаються нагадати їм основні правила здорового харчування
Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


    Гринько, Н. В.
    Психологічні особливості осіб із порушеннями харчової поведінки [Текст] / Н. В. Гринько, Б. М. Сумарюк // Міжнародний ендокринологічний журнал. - 2018. - Том 14, N 4. - С. 136-137


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS (психология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
Анотація: У сучасній науці значна увага приділяється проблемам повноцінного функціонування людини. До ознак гармонійної особистості належить добре самопочуття та здоровий спосіб життя, найважливішим чинником якого є харчування. Оскільки сучасна медицина значну увагу приділяє проблемам повноцінного функціонування людини, її психологічному та фізичному здоров’ю, то одним із найважливіших завдань стає вивчення особливостей харчової поведінки особистості. Як відомо, запорукою здоров’я та довголіття є правильне харчування. Їжа посідає одне з важливих місць у житті людини та необхідна для її повноцінного функціонування. Зі всього спектра людських потреб харчова відноситься до основних
Дод.точки доступу:
Сумарюк, Б. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Ільницька, Т.
    «Розлади харчової поведінки – це не вибір особи, дієта чи стиль життя, а хвороба, що потребує кваліфікованої допомоги» [Текст] / Т. Ільницька // НейроNEWS. - 2019. - № 4. - С. 6-8


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
ПСИХИЧЕСКИЕ РАССТРОЙСТВА -- MENTAL DISORDERS (патофизиология, психология)
Анотація: Розлади харчової поведінки є психічним захворюванням, що характеризується хворобливим ставленням до їжі, форми тіла та власної ваги. Людина зі згаданими розладами має патологічне прагнення бути стрункою, заради чого вдається до заходів, які часто загрожують її життю. У світі 2 червня відзначають Міжнародний день боротьби з розладами харчової поведінки. Цього дня організації та активісти світу об’єднуються задля того, щоб розвінчати існуючі міфи про розлади харчової поведінки, підвищити суспільну обізнаність стосовно згаданої проблеми та стати на підтримку проведення відповідних реформ і ­налагод­ження допомоги особам, які потерпають від цього захворювання. На нагальні запитання, що стосуються розладів харчової поведінки, відповідає шеф-редактор журналу «НейроNEWS: психоневрологія і нейропсихіатрія», старший науковий співробітник Державної установи «Науково-дослідний інститут психіатрії МОЗ України», кандидат медичних наук, лікар-психіатр Тетяна Ільницька
Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


   
    Ведення пацієнтів із розладами харчової поведінки [Текст] // НейроNEWS. - 2019. - № 4. - С. 9


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
Анотація: До вашої уваги представлено графічне узагальнення настанов Національного інституту здоров’я та клінічного вдосконалення Великої Британії (NICE, 2017) щодо діагностики та ведення дітей і молодих дорослих із розладами харчової поведінки (РХП) на первинній ланці
Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


    Гринько, Н. В.
    Психокорекція харчової поведінки при захворюваннях щитоподібної залози [Текст] / Н. В. Гринько, І. Г. Герасим’юк, Р. І. Рудницький // Міжнародний ендокринологічний журнал. - 2018. - Том 14, N 4. - С. 135


MeSH-головна:
ЩИТОВИДНОЙ ЖЕЛЕЗЫ БОЛЕЗНИ -- THYROID DISEASES (осложнения)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИТАНИЯ РАССТРОЙСТВА -- NUTRITION DISORDERS (терапия, этиология)
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT (диетотерапия, терапия, этиология)
ПСИХОТЕРАПИЯ -- PSYCHOTHERAPY (методы)
Анотація: Останнім часом у всьому світі спостерігається зростання ендокринних захворювань. Проблема маси тіла (як зниженої, так і підвищеної) при захворюваннях щитоподібної залози (ЩЗ) є досить частою причиною звернення за психологічною й медичною допомогою. Водночас результативність застосування різних методів корекції маси тіла не ефективна та становить від 5 до 20 % позитивних результатів у віддалений період. Це пов’язано з тим, що більшість таких програм недостатньо враховує вплив психічної діяльності на фізіологічні системи організму (підвищення й зниження апетиту, виникнення почуття насиченості та голоду). Під харчовою поведінкою розуміється ціннісне ставлення до їжі та її прийому, стереотип харчування в повсякденних умовах та в ситуації стресу
Дод.точки доступу:
Герасим’юк, І. Г.
Рудницький, Р. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


    Фадєєнко, Г. Д.
    Чинники ризику розвитку раку підшлункової залози [Текст] / Г. Д. Фадєєнко, О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2016. - № 2. - С. 89-95


MeSH-головна:
ПОДЖЕЛУДОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ НОВООБРАЗОВАНИЯ -- PANCREATIC NEOPLASMS (профилактика и контроль, этиология)
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Дод.точки доступу:
Курінна, О. Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


   
    Orthorexia nervosa, или Подводные камни слишком здорового питания [Текст] // Фармацевт практик. - 2016. - № 10. - С. 18-19. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ПРИСТРАСТИЯ -- DIET FADS (вредные воздействия, психология)
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR (психология)
Кл.слова (ненормовані):
Орторексия
Анотація: Последнее столетие прошло для человечества под знаменем здорового питания — залога здорового образа жизни. Один из первопроходцев в области питания, Герберт Шелтон, в начале XX в. побудил десятки выдающихся людей, включая Махатму Ганди и Бернарда Шоу, принять принципы голодания и питания, основанного на потреблении сырых продуктов растительного происхождения. Со временем появилось множество систем питания и различных диет, призванных нормализовать массу тела, улучшить самочувствие и внешний вид. Пути моды и полноты окончательно разошлись, при этом на авансцене появился новый «персонаж» — качество питания
Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Нікіфорова, Я. В.
    Спосіб корекції харчової поведінки у хворих з кардіометаболічним ризиком [Текст] / Я. В. Нікіфорова, М. М. Вовченко, О. О. Буряковська // Сучасна гастроентерологія. - 2016. - № 6. - С. 45-53. - Бібліогр.: с. 51-52


MeSH-головна:
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (диагностика, кровь, лекарственная терапия, осложнения, терапия)
ПЕЧЕНИ ЖИРОВАЯ ДИСТРОФИЯ -- FATTY LIVER (диагностика, кровь, лекарственная терапия, терапия, этиология)
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (диагностика, кровь, лекарственная терапия, терапия, этиология)
Дод.точки доступу:
Вовченко, М.М.
Буряковська, О.О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Фадєєнко, Г. Д.
    Особливості харчової поведінки хворих на неалкогольний стеатогепатит з надлишковою масою тіла або ожирінням на тлі артеріальної гіпертензії [Текст] / Г. Д. Фадєєнко, Я. В. Нікіфорова // Сучасна гастроентерологія. - 2016. - № 2. - С. 7-14


MeSH-головна:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (кровь, осложнения)
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (кровь, этиология)
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT
ПЕЧЕНИ ЖИРОВАЯ ДИСТРОФИЯ -- FATTY LIVER (кровь, этиология)
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПОЛОВЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ -- SEX CHARACTERISTICS
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
Дод.точки доступу:
Нікіфорова, Я. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)