Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (8)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевое поведение<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 125
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Якубовська І. А.
Назва : Особливості порушень харчової поведінки та шляхи її нормалізації у хворих на хронічні захворювання біліарної системи на тлі ожиріння
Паралельн. назви :Features of food behavioral disorders and the way of normalization in patients with chronic diseases of the bilary system on the obesity background
Місце публікування : Здобутки клінічної і експериментальної медицини. - Тернопіль, 2017. - N 3. - С. 175-180 (Шифр ЗУ17/2017/3)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДИЕТИЧЕСКОГО ПИТАНИЯ СЛУЖБЫ -- DIETARY SERVICES
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
Анотація: В статті наведені дані щодо особливостей харчової поведінки хворих на хронічні захворювання біліарної системи на тлі ожиріння. Мета. Вивчення впливу індивідуального лікувального комплексу на прояви порушень харчової поведінки. Матеріал і методи. Обстежено 124 хворих на хронічні захворювання біліарної системи (ХЗБС) на тлі ожиріння. Результати. Встановлено, що призначення індивідуального дієтичного харчування та фізичної активності сприяють зменшенню клінічних ознак харчової залежності. Висновки. Розроблений лікувальний комплекс сприяє зменшенню проявів порушень харчової поведінки
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Юрценюк О. С.
Назва : Психосоматика розладів харчової поведінки
Місце публікування : Медична газета "Здоров’я України ХХІ ст.". - 2022. - N 1. - С. 57 (Шифр 35272/2022/1)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
КЛИНИЧЕСКАЯ КОНФЕРЕНЦИЯ -- CLINICAL CONFERENCE
НЕВРОЛОГИЧЕСКИЕ СИМПТОМЫ ПРИ ПАТОЛОГИЧЕСКИХ СОСТОЯНИЯХ -- NEUROLOGIC MANIFESTATIONS
АНОРЕКСИЯ -- ANOREXIA
БУЛИМИЯ НЕВРОТИЧЕСКАЯ -- BULIMIA NERVOSA
ИНДИВИДУАЛИЗИРОВАННАЯ МЕДИЦИНА -- INDIVIDUALIZED MEDICINE
Анотація: 5-6 листопада у форматі онлайн відбулася IV науково-практична конференція з міжнародною участю «Психосоматична медицина: наука та практика». В межах заходу всебічно були розглянуті важливі питання ведення пацієнтів із різноманітними психосоматичними розладами (ПСР). Доцент кафедри нервових хвороб, психіатрії та медичної психології ім. С. М. Савенка Буковинського державного медичного університету, доктор медичних наук Ольга Сидорівна Юрценюк присвятила свою доповідь проблемі ПСР харчової поведінки
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Артемьева М. С., Ковалева И. А., Коган Б. М., Дроздов А. З., Филатова Т. С., Данилин И. Е.
Назва : Экскреция катехоламинов у пациентов с нарушениями пищевого поведения
Місце публікування : Журнал неврологии и психиатрии им. С.С. Корсакова. - 2015. - Т. 115, № 9. - С. 36-40 (Шифр ЖР15/2015/115/9)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
БУЛИМИЯ НЕВРОТИЧЕСКАЯ -- BULIMIA NERVOSA
АНОРЕКСИЯ НЕРВНО-ПСИХИЧЕСКАЯ -- ANOREXIA NERVOSA
КАТЕХОЛАМИНЫ -- CATECHOLAMINES
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шибанова Н. Ю.
Назва : Методические подходы к разработке региональных образовательных программ обучения основам рационального питания различных групп населения
Місце публікування : Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 3. - С. 40-43 (Шифр ВР56/2007/76/3)
Предметні рубрики: Пищевое поведение
Здоровый образ жизни
Программ разработка
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шибанова Н. Ю.
Назва : Гигиенические проблемы питания шахтеров Кузбасса
Місце публікування : Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 5. - С. 43-47 (Шифр ВР56/2007/76/5)
Предметні рубрики: Пищевое поведение
Профессиональная гигиена
Угля добыча
Кемеровская область
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шибанова Н. Ю.
Назва : Гигиеническая оценка особенностей пищевого поведения и антропометрических показателей шахтеров Кузбасса
Місце публікування : Гигиена и санитария: Двухмес. науч.-практ. журн./ М-во здравоохр. Рос. Федерации. - М.: Медицина, 2011. - № 3. - С. 44-47. - ISSN 0016-9900 (Шифр ГР6/2011/3). - ISSN 0016-9900
Примітки : Библиогр.: с.47
Предметні рубрики: Пищевое поведение
Угля добыча-- вред возд
Антропометрия
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевченко Ю. С., Весніна Л. Е., Кайдашев І. П.
Назва : Особливості харчової поведінки у осіб з нормальною та підвищеною масою тіла
Місце публікування : Фізіологічний журнал: Наук.-теорет. журн./ НАН Укр., Ін-т фізіології ім. О.О.Богомольця. - Київ, 2015. - Т. 61, № 3. - С. 51-59. - ISSN 0201-8489 (Шифр ФУ6/2015/61/3). - ISSN 0201-8489
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ТЕЛА МАССЫ ИНДЕКС -- BODY MASS INDEX
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шаковец Н. В.
Назва : Рекомендации экспертов ВОЗ 2017 года по профилактике кариеса зубов у детей раннего возраста
Місце публікування : Современная стоматология. - Минск, 2018. - N 1. - С. 3-8 (Шифр СУ4/2018/1)
MeSH-головна: КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ ГИГИЕНА -- ORAL HYGIENE
ПРОФИЛАКТИКА ПЕРВИЧНАЯ -- PRIMARY PREVENTION
ПРОФИЛАКТИКА ВТОРИЧНАЯ -- SECONDARY PREVENTION
ПРОФИЛАКТИКА ТРЕТИЧНАЯ -- TERTIARY PREVENTION
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
Анотація: В 2017 году было подготовлено и опубликовано online-заключение совещания, проведенного под эгидой Всемирной организации здравоохранения, о необходимости внедрения и реализации мер первичной, вторичной и третичной профилактики кариеса зубов у детей раннего возраста системой здравоохранения во всех странах мира. В статье приведены основные рекомендации экспертов.
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Чижевська А. С.
Назва : Сучасний погляд на місце нутріціології в профілактиці карієсу зубів
Місце публікування : Український науково-медичний молодіжний журнал. - 2022. - № 3 спецвип. - С. 132-133 (Шифр УУ14/2022/3 спецвип.)
MeSH-головна: КАРИЕС ЗУБОВ -- DENTAL CARIES
РОТОВОЙ ПОЛОСТИ ГИГИЕНА -- ORAL HYGIENE
АДАПТАЦИЯ ПСИХОЛОГИЧЕСКАЯ -- ADAPTATION, PSYCHOLOGICAL
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
НУТРИЦИОННАЯ ТЕРАПИЯ -- NUTRITION THERAPY
Анотація: Науково доведено, що характер харчування має безпосередній вплив на розвиток карієсу зубів. З літературних даних відомо, що це може бути позитивний вплив на стан твердих тканин зубів багатьма продуктами, що підтримують рівень мінерального обміну організму, сприяють самоочищенню порожнини рота, зменшують ферментацію мікроорганізмами зубного нальоту і демінералізацію зубів кислотами, проте й негативний, що спричинює протилежні процеси, наприклад, від вживання вуглеводів. Консультування щодо харчування, шляхом попереднього анкетування, в тому числі, для обізнаності пацієнтів з основ нутриціології допомогає досягти значне зниження захворюваності на карієс, особливо, в молодому віці. Мета роботи: Дослідити вплив харчової поведінки на інтенсивність карієсу зубів у осіб молодого віку на тлі психоемоційного напруження шляхом статистичного аналізу відповідей спеціального розробленої анкети
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Хохлова В. Н., Мержанова В. Н., Долбакян Э. Е.
Назва : Роль мускариновых холинорецепторов в воспроизведении инструментального пищевого условного рефлекса у кошек
Місце публікування : Журнал высшей нервной деятельности им. И. П. Павлова. - Москва, 2000. - Т. 50, № 3. - С. 482-491 (Шифр 70286/2000/50/3)
MeSH-головна: МОДЕЛИ НА ЖИВОТНЫХ -- MODELS, ANIMAL
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кіро Л. С., Зак М. Ю., Чернишов О. В., Свердлова М. В.
Назва : Харчова поведінка та ожиріння: гендерно-вікові особливості
Паралельн. назви :Eating behaviour and obesity: gender and age traits
Місце публікування : Ендокринологія. - 2021. - Т. 26, № 2. - С. 119-127 (Шифр ЕУ5/2021/26/2)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN
ПОЛОВЫЕ ФАКТОРЫ -- SEX FACTORS
ВОЗРАСТНЫЕ ФАКТОРЫ -- AGE FACTORS
Анотація: Надмірна вага та ожиріння — одна з найскладніших медичних і соціальних проблем сучасності. Для сучасного суспільства характерні фактори, які обумовлюють ожиріння: малорухливий спосіб життя, нераціональне харчування з великою часткою рафінованих продуктів, переїдання, психологічні стреси тощо. Проте роль порушень харчової поведінки (ХП) у формуванні надлишкової ваги та ожиріння вивчені недостатньо. Метою роботи є визначення особливостей різних типів ХП при надмірній масі тіла та ожирінні в залежності від гендерно-вікових чинників. Матеріал і методи. Проведено опитування 210 пацієнтів (105 жінок і 105 чоловіків). Вік жінок коливався від 19 до 60 років (середній вік становив 41,5±11,2 року), вік чоловіків — від 22 до 60 років (середній вік — 42,3±12,3 року). Всіх пацієнтів було розподілено на дві клінічні групи: 1-а група — 70 осіб (35 жінок і 35 чоловіків) з надлишковою вагою (індекс маси тіла (ІМТ) від 25,8 до 29,3 кг/м2; середній показник 27,5±1,31 кг/м2); 2-а група — 72 особи (36 жінок і 36 чоловіків) з ожирінням 1 ступеня (ІМТ від 30,0 до 33,9 кг/м2; середній показник 31,74±1,03 кг/м2). Контрольну групу склали 70 осіб (35 жінок і 35 чоловіків) з нормальною вагою (ІМТ від 19,5 кг/м2 до 23,9 кг/м2; середній показник 22,41±1,43 кг/м2). Оцінку розладів ХП проводили за допомогою адаптованого Нідерландського опитувальника ХП (The Dutch Eating Behaviour Questionnaire, DEBQ). Результати. У пацієнтів 1-ої та 2-ої груп здоровий тип ХП зафіксовано рідше, ніж у контрольній групі, у 5,38 раза (D=13,561, p0,01) та в 10,45 раза (DОбмежувальні розлади ХП є одним із провідних факторів розвитку надмірної ваги та ожиріння. Корекція розладів харчування в людей, що страждають ожирінням, повинна проводитися з урахуванням гендерних і вікових особливостей пацієнта, щоб отримати позитивні результати при коротшому курсі лікуванняOverweight and obesity are one of the most difficult medical and social problems of our time. Modern society is characterized by factors that cause obesity: sedentary lifestyle, irrational diet with a large proportion of refined foods, overeating, psychological stress, etc. However, the role of eating behavior (EB) disturbances in the formation of overweight and obesity has been insufficiently studied. The aim of the work is to determine the features of different types of EB in overweight and obesity depending on gender and age factors. Material and methods. There were surveyed 210 patients (105 women and 105 men). The age of women ranged from 19 to 60 years (mean age was 41.5±11.2 years), the age of men — from 22 to 60 years (mean age — 42.3±12.3 years). All patients were divided into two clinical groups: group 1 – 70 people (35 women and 35 men) with excess weight (body mass index (BMI) was from 25.8 to 29.3 kg/m2, average 27.5±1.31 kg/m2); group 2 – 72 people (36 women and 36 men) with the 1st degree obesity (BMI from 30.0 to 33.9 kg/m2; average 31.74±1.03 kg/m2). The control group consisted of 70 people (35 women and 35 men) with normal weight (BMI from 19.5 kg/m2 to 23.9 kg/m2; average 22.41±1.43 kg/m2). EB disorders were assessed using the Dutch Eating Behavior Questionnaire (DEBQ). Results. In patients of the 1st and 2nd groups, a healthy type of CP was recorded less often than in the control group, 5.38 times (D=13.561, p0.01) and 10.45 times of EB among women was recorded 1.7 times more often than in men (D
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сіротченко Т. А., Миргородська Г. В., Шор З. В., Сіротченко А. О.
Назва : Формування харчової поведінки у дітей раннього віку як варіант профілактики надлишкової ваги
Місце публікування : Международный журнал педиатрии, акушерства и гинекологии. - 2014. - Т. 6, № 1. - С. 71-72 (Шифр МУ90/2014/6/1)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Фадєєнко Г. Д., Курінна О. Г.
Назва : Чинники ризику розвитку раку підшлункової залози
Місце публікування : Сучасна гастроентерологія. - Київ, 2016. - № 2. - С. 89-95 (Шифр СУ10/2016/2)
MeSH-головна: ПОДЖЕЛУДОЧНОЙ ЖЕЛЕЗЫ НОВООБРАЗОВАНИЯ -- PANCREATIC NEOPLASMS
ФАКТОРЫ РИСКА -- RISK FACTORS
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Фадєєнко Г. Д., Нікіфорова Я. В.
Назва : Особливості харчової поведінки хворих на неалкогольний стеатогепатит з надлишковою масою тіла або ожирінням на тлі артеріальної гіпертензії
Місце публікування : Сучасна гастроентерологія. - Київ, 2016. - № 2. - С. 7-14 (Шифр СУ10/2016/2)
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY
ВЕС ИЗБЫТОЧНЫЙ -- OVERWEIGHT
ПЕЧЕНИ ЖИРОВАЯ ДИСТРОФИЯ -- FATTY LIVER
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ПОЛОВЫЕ ХАРАКТЕРИСТИКИ -- SEX CHARACTERISTICS
ВОЗРАСТНЫЕ ГРУППЫ -- AGE GROUPS
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Урбанович А. М., Ланюш Ф. В.
Назва : Роль греліну та серотоніну в контролі харчової поведінки у хворих на цукровий діабет 2-го типу
Місце публікування : Міжнародний ендокринологічний журнал. - Донецьк, 2020. - Т. 16, N 2. - С. 73-79 (Шифр МУ65/2020/16/2)
Предметні рубрики: Лорказерин
MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ГРЕЛИН -- GHRELIN
СЕРОТОНИН -- SEROTONIN
Анотація: Упродовж останнього часу захворюваність на ожиріння та цукровий діабет (ЦД) 2-го типу невпинно продовжує збільшуватися, відповідно, необхідний пошук гормонально-метаболічних речовин, корекція яких зможе нормалізувати харчову поведінку в осіб. Головна система контролю відчуття голоду та апетиту — меланокортиновий шлях — знаходиться в гіпоталамусі. Активація даної сигнальної системи меланокортинами призводить до зниження апетиту та викликає відчуття ситості. Антагоністично діють ней­ропептид Y/агуті-зв’язаний пептид, які підсилюють відчуття голоду. Існують різні види порушення харчової поведінки, зокрема компульсивне переїдання та синдром нічного переїдання, які найчастіше зустрічаються серед пацієнтів з ожирінням та ЦД 2-го типу. Вони характеризуються надмірним прийомом їжі та, відповідно, ускладненням перебігу основного захворювання через свій негативний вплив на показники вуглеводного та ліпідного обмінів. Виявлено різні гормонально-метаболічні речовини, які здатні як пригнічувати, так і стимулювати центр голоду в гіпоталамусі. У статті розглянуто вплив греліну та серотоніну на механізм формування харчових звичок та контроль харчової поведінки в пацієнтів із ожирінням та ЦД 2-го типу. Грелін належить до орексогенних гормонів і здатний активувати центр голоду. Концентрація даного гормона в осіб з ожирінням та/або ЦД 2-го типу знижена порівняно зі здоровими особами, що вказує на адаптацію організму до умов позитивного енергетичного балансу та надлишку калорій, які споживає людина. Зі свого боку, серотонін, рецептори якого також наявні в гіпоталамусі, зв’язуючись із власним рецепторами 5HT2cR, викликає пригнічення виділення нейропептиду Y, що призводить до виникнення відчуття насичення та нормалізації апетиту і маси тіла, тобто виявляє анорексогенні властивості. Лорказерин — поки що єдиний препарат з агоністичною дією на серотонінові рецептори, що схвалений FDA для лікування ожиріння. Саме тому дослідження гормонально-метаболічних речовин, які беруть участь у сигнальних шляхах центру харчування в гіпоталамусі, дозволять знайти ефективні шляхи для боротьби з епідемією ожиріння та ЦД 2-го типу
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Удодова Л.
Назва : Улитка на склоне
Місце публікування : Здоровье. - 2010. - № 2. - С. 26-30 (Шифр 71653/2010/2)
Предметні рубрики: Пищи прием
Пищевое поведение
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Титуса А. В., Няньковський С. Л.
Назва : Особливості харчової поведінки та харчові дефіцити у школярів 1–4-х класів
Місце публікування : Клінічна імунологія. Алергологія. Інфектологія. - 2020. - N 2. - С. 72-73 (Шифр КУ34/2020/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
ШКОЛЬНИКИ -- SCHOOL STUDENTS
УГЛЕВОДНЫЙ ОБМЕН -- CARBOHYDRATE METABOLISM
Анотація: Харчова дієта дітей в Україні є незбалансованою. Надмірна кількість енергії, вуглеводів, білка, при недоборі жирів, поліненасичених жирних кислот, мікро- та макроелементів, вітамінів. Така ситуація може впливати на здоров’я дітей, їх фізичний та інтелектуальний розвиток, створювати проблеми з засвоєнням шкільної програми, призводити до виникнення дефіцитних станів
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Тина Берадзе: "Человек стремится с помощью еды заполнить одиночество и неудовлетворенность, формируя замкнутый круг..."
Місце публікування : НейроNews. - 2013. - № 5. - С. 6-8 (Шифр НУ43/2013/5)
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
БУЛИМИЯ -- BULIMIA
АНОРЕКСИЯ -- ANOREXIA
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Стоєва Т. В., Джагіашвілі О. В., Прохорова С. В., Годлевська Т. Л., Ларіонов О. П., Стуканова С. Г.
Назва : Сучасні моделі харчової поведінки у дітей
Місце публікування : Здоров'я дитини. - 2022. - Т. 17, № 6. - С. 11-17 (Шифр ЗУ36/2022/17/6)
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
ДЕТИ -- CHILD
Анотація: Проблемі харчування як ключовому фактору у впливі на стан здоров’я та розвиток дитини останніми роками приділяється все більше уваги. Порушення формування харчової поведінки можуть виявлятися вже у ранньому дитячому віці, починаючи із періоду новонародженості. Мета: вивчення сучасних моделей харчової поведінки у дітей з урахуванням вікового аспекту. Матеріали та методи. Методом анкетування обстежено 138 дітей віком від 6 місяців до 12 років. Обстеження було анонімним та передбачало використання оригінальної анкети для батьків, у яку увійшло 70 питань. Результати. Під час дослідження оцінено особливості харчової поведінки у дітей різного віку. У періоді новонародженості проаналізовано 5 основних типів харчової поведінки, які відрізнялися за характером смоктання, та простежений зв’язок із подальшим розвитком функціональних розладів травної системи. У дітей раннього віку встановлено 3 основні типи порушення харчової поведінки — режимні порушення, функціональні гастроінтестинальні розлади, раннє припинення грудного вигодовування. Особливості харчування у перші 1000 днів характеризувалися наявністю у третини дітей капризів, використанням розваг під час їжі, відмовою від їжі у належний час. У дітей старшого віку неабиякий вплив на становлення харчової поведінки справляли загальні характеристики раціону, родинні харчові пріоритети та звичаї, а також соціокультурний та освітній рівень сім’ї. Висновки. Виділення сучасних моделей харчування з урахуванням вікового аспекту та сукупності факторів, що впливають на становлення, розвиток та виникнення відхилень харчової поведінки, дозволяє своєчасно запобігти розвитку патологічних станів та визначати подальшу тактику лікаря у формуванні здорових харчових звичокNowadays, increasingly greater attention is paid to the problem of nutrition as a key factor in influencing a child’s health and development. Eating disorders can be observed already in early childhood, from the newborn period. Purpose: to study the modern patterns of eating behavior in children taking into account the age aspect. Material and methods. One hundred and thirty-eight children aged 6 months to 12 years were examined. The examination was anonymous and involved the use of the original questionnaire for parents, which consisted of 70 questions. Results. During the study, the peculiarities of eating behavior in children of different age were evaluated. In the newborn period, 5 main types of eating behavior were analyzed, which differed by the breastfeeding act, and there was a connection with the further development of functional digestive disorders. In infants, 3 main groups of eating disorders have been detected: regime disorders, functional gastrointestinal disorders, early termination of breastfeeding. Eating habits within the first 1,000 days were characterized by naughtiness in a third of children, the use of entertainment during meals, refusal to eat at the proper time. In older children, the general characteristics of the diet, family food habits and taste preferences, as well as the family’s cultural and educational level had a considerable influence on the formation of eating behavior. Conclusions. The identification of modern nutritional patterns, taking into account the age aspect and the set of factors affecting the formation, development and occurrence of eating behavior deviations, allows timely preventing the development of pathological conditions and determining the further approaches to the formation of healthy eating habits
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Судаков С. К., Богданова Н. Г., Колпаков А. А.
Назва : Метод определения уровня пищевой мотивации у крыс
Місце публікування : Бюллетень экспериментальной биологии и медицины: Междунар. науч.- практ. журн./ Рос. АМН. - М, 2014. - № 9. - С. 393-396. - ISSN 0365-9615 (Шифр БР31/2014/9). - ISSN 0365-9615
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: ПИЩЕВОЕ ПОВЕДЕНИЕ -- FEEDING BEHAVIOR
МОТИВАЦИЯ -- MOTIVATION
ЖИВОТНЫЕ ЛАБОРАТОРНЫЕ -- ANIMALS, LABORATORY
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-60   61-80   81-100   101-120      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)