Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (4)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевые волокна<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 45
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-45 
1.


   
    Эффективность препарата пищевых волокон псиллиума у больных с метаболическим синдромом [Текст] / В. И. Чиркин [и др.] // Российский медицинский журнал. - 2012. - № 3. - С. 37-41 . - ISSN 0869-2106

Рубрики: Обмена веществ болезни--лек тер

   Пищевые волокна


   Псиллиум--тер прим


Дод.точки доступу:
Чиркин, В.И.
Лазарев, И.А.
Ардатская, М.Д.
Минушкина, Л.О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Щелкунов, Л. Ф.
    Воздействие пищевых волокон на гистохимические и морфологические показатели в различных отделах пищеварительного канала крыс [Текст] / Л. Ф. Щелкунов // Лікарська справа. - 2001. - № 3. - С. 105-110


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (анализ, фармакология)
МОДЕЛИ НА ЖИВОТНЫХ -- MODELS, ANIMAL
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Швець, О.
    Фізіологічні ефекти та можливості клінічного застосування пребіотиків (рослинних харчових волокон) [Текст] / О. Швець // Участковый врач. - 2019. - N 2. - С. 24-28


MeSH-головна:
ПРЕБИОТИКИ -- PREBIOTICS (анализ)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (анализ, использование)
Анотація: Харчування сучасної людини значним чином відрізняється від того, що було п’ятдесят, сто або двісті років тому. Якщо порівнювати з раціоном наших далеких пращурів, то вражає значне зменшення (у 15 разів!) рівня споживання харчових волокон - зі 150 грамів до нашої ери до в середньому 10 грамів на добу тепер. Безумовно, на зміни в структурі захворюваності та смертності впливає багато факторів - від імунопрофілактики й антибактеріальної терапії до куріння і небезпеки на дорогах. Але не можна недооцінювати і роль сучасного харчування в домінуванні неінфекційних захворювань - серцево-судинних, діабету та раку. Низький рівень споживання фруктів, овочів, цільних злаків, бобових, горіхів та насіння зумовлює недостатнє надходження харчових волокон і разом з переважним споживанням обробленої їжі, навантаженої сіллю, цукром і жирами, спричиняє 1,5-4% глобального тягаря захворювань
Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Швець, О. В.
    Синбіотичний вплив з метою корекції композиції та функцій кишкової мікробіоти [Текст] = Synbiotic effects for correction of the intestinal microbiota composition and functions / О. В. Швець // Сучасна гастроентерологія. - 2020. - № 2. - С. 60-65. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
МИКРОБИОТА -- MICROBIOTA (действие лекарственных препаратов)
СИНБИОТИКИ -- SYNBIOTICS (использование)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (дефицит, использование, метаболизм)
ИНУЛИН -- INULIN (дефицит, терапевтическое применение)
Анотація: Динамічна взаємодія кишкової мікробіоти з імунною та нервовою системою і вплив на основні функції органів травлення значною мірою залежать від зовнішніх чинників, зокрема від харчування. Раціон більшості міського населення характеризується низьким вмістом клітковини внаслідок обмеження споживання рослинної їжі. Недостатність харчових волокон у дієті зумовлює зміни складу мікробної спільноти, зменшення вмісту коменсальних бактерій, деградацію слизового шару та порушення бар’єрної функції. Регулярне споживання їжі з високим вмістом харчових волокон і пробіотиків забезпечує належний рівень утворення постбіотиків (органічних кислот, пептидогліканів, коротколанцюгових жирних кислот, тейхоєвих кислот, флавоноїдів тощо) з численними корисними ефектами. Коротколанцюгові жирні кислоти чинять різноплановий вплив, зокрема збільшують абсорбцію кальцію, сприяють зниженню апетиту та стабілізації кількості холестерину в крові, живлять клітини епітелію товстого кишечника, виявляють імуномодулювальну, десенсибілізувальну та протизапальну дію. Сукупними ефектами від постійного надходження пребіотиків і пробіотиків є створення умов для збільшення кількості біфідобактерій, лактобацил та інших коменсалів з одночасним обмеженням росту умовно‑патогенних і патогенних бактерій в ободовій кишці. Пребіотична молекула інулін також запобігає руйнуванню слизового бар’єра внаслідок споживання наночастинок ксенобіотиків, зокрема двоокису титану. Вживання дієтичних добавок, до складу яких входять як пробіотики, так і пребіотики (синбіотики), дає змогу відновити порушену кишкову бар’єрну функцію, запобігти антибіотик-асоційованій діареї та побічним ефектам антигелікобактерної терапії, сприяє нормалізації кишкових функцій та усуненню функціональних симптомів
The dynamic interaction between bowel microbiota with nervous and immune system and its effects on the key functions of digestive organs considerably depend on the external factors, including nutrition. Ration of most of the urban population is characterized by low level of dietary fibers due to limited intake of plant foods. The lack of dietary fibers leads to the changes in microbiota composition, decreased number of commensal bacteria, degradation of mucus layer and impaired barrier function. The regular consumption of high fibers foods and probiotic foods provides the optimal level of production of postbiotics (organic acids, short chain fatty acids, peptidoglycans, teichoic acids, flavonoids etc.) with numerous beneficial effects. Short chain fatty acids render an extremely wide range of effects, in particular, they increase calcium absorption, contribute to the decrease of appetite and stabilization of blood cholesterol levels; they serve as a source of nutrition for the colonocytes’ epithelium and provide immunomodulating, anti‑inflammatory and desensibilization effects. The aggregate actions from regular probiotics’ and prebiotics’ intake include the creating of conditions for the increase of the number of bifidobacteria, lactobacilli and other commensals with simultaneous inhibition of pathogens’ colonization in the large bowel. Moreover, the pre­bio­tic molecule inulin prevents disruption of the intestinal barrier due to intake of xenobiotics’ nanoparticles, in particular, titanium dioxide. The intake of dietary supplements, that include both prebiotics and probiotics (synbiotics), allow restoring the impaired intestinal barrier function, preventing antibiotic-associated diarrhea and side effects of antihelicobacter therapy, it facilitates the normalization of bowel functions and relief of functional symptoms
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Черненко, В. В.
    Метаболические эффекты пищевых волокон [Текст] / В. В. Черненко // Сучасна гастроентерологія. - 2005. - № 1. - С. 59-64

Рубрики: Пищевые волокна

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Хасанова, Е. Е.
    Комплексное лечение детей с лямблиозом и сопутствующим дисбактериозом кишечника [Текст] / Е. Е. Хасанова // Современная педиатрия. - 2013. - № 2. - С. 103-107


Рубрики: Дети

   Мукофальк


MeSH-головна:
ЛЯМБЛИОЗ -- GIARDIASIS (лекарственная терапия, осложнения)
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL (лекарственная терапия)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (терапевтическое применение)
ЭНТЕРОСОРБЦИЯ -- ENTEROSORPTION
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Хавкин, А. И.
    Пищевые волокна в коррекции микроэкологических нарушений у детей [Текст] / А. И. Хавкин, С. В. Бельмер, Н. С. Жихарева // Лечащий Врач. - 2002. - № 6. - С. 67-71


MeSH-головна:
ДЕТИ -- CHILD
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (использование, метаболизм)
МИКРООРГАНИЗМОВ ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ -- MICROBIAL INTERACTIONS (действие лекарственных препаратов)
ДИСБАКТЕРИОЗ КИШЕЧНИКА -- DYSBACTERIOSIS INTESTINAL (лекарственная терапия, метаболизм, микробиология)
Дод.точки доступу:
Бельмер, С. В.
Жихарева, Н. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Фадєєнко, Г. Д.
    Роль харчових волокон у профілактиці серцево-судинних захворювань [Текст] / Г. Д. Фадєєнко, Г. С. Ісаєва, Л. А. Рєзнік // Серце і судини. - 2016. - № 4. - С. 104-109. - Библиогр. в конце ст.


MeSH-головна:
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES (диетотерапия, профилактика и контроль)
ЦЕЛЛЮЛОЗА -- CELLULOSE (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Ісаєва, Г. С.
Рєзнік, Л. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Сенюк, І. В.
    Вивчення антиексудативної активності сухого екстракту з плодів сливи домашньої [Текст] / І. В. Сенюк, Башар Джабар Аль Сахлані // Укр. біофармац. журнал. - 2019. - № 2. - С. 55-59


MeSH-головна:
РАСТЕНИЙ ЭКСТРАКТЫ -- PLANT EXTRACTS (фармакология)
СЛИВА -- PRUNUS
ПРОТИВОВОСПАЛИТЕЛЬНЫЕ СРЕДСТВА НЕСТЕРОИДНЫЕ -- ANTI-INFLAMMATORY AGENTS, NON-STEROIDAL (фармакология)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (фармакология)
Анотація: Попередні експериментальні дослідження з вивчення фармакологічних властивостей екстрактів плодів Сливи домашньої дозволили виявити найбільш терапевтично активний екстракт з волокнами з послаблювальною та гепатопротекторною активністю. Гепатопротекторна активність сухого екстракту плодів Сливи домашньої, що містить волокна, ймовірно, зумовлена наявністю у хімічному складі субстанції поліфенольних компонентів. Оскільки за літературними даними для поліфенольних сполук характерні антиексудативні властивості, доцільним було вивчити вплив досліджуваного екстракту на циклооксигеназний та ліпооксигеназний шляхи розвитку запальної реакції
Дод.точки доступу:
Башар, Джабар Аль Сахлані

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Селен и его роль в питании [Текст] / Л. Ф. Щелкунов, М. С. Дудкин, Н. А. Голубкина // Гигиена и санитария. - 2000. - № 5. - С. 32-35


MeSH-головна:
СЕЛЕН -- SELENIUM (анализ, химия)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (использование)
Дод.точки доступу:
Щелкунов, Л. Ф.
Дудкин, М. С.
Голубкина, Н. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-45 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)