Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (4)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевые волокна<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 45
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-45 
1.


    Бабаян, М. Л.
    Влияние полисахаридов на внутрикишечный метаболизм: физиологические аспекты и возможности клинического применения [Текст] / М. Л. Бабаян // Лечащий Врач. - 2011. - № 6. - С. 92-95

Рубрики: Желудочно-кишечная моторика--действ преп

   Запоры--дети--лек тер


   Диарея детская--лек тер


   Пищевые волокна


   Мукофальк


Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Бикова, Т. Л.
    Перспектива використання харчових волокон під час техногенних катастроф [Текст] / Т. Л. Бикова // Медицинские вести. - 1998. - № 2. - С. 14-15


MeSH-головна:
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ ВОЗДЕЙСТВИЕ, БОЛЕЗНИ -- ENVIRONMENTAL ILLNESS (профилактика и контроль)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (анализ, использование, прием и дозировка, терапевтическое применение, фармакология)
БЕДСТВИЯ, АВАРИИ И КАТАСТРОФЫ -- DISASTERS (классификация, профилактика и контроль)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Вдовиченко, В. І.
    У пошуках формули здорового харчування [Текст] = A search for formulae of healthy diet / В. І. Вдовиченко, В. В. Кульчицький, Г. М. Рибас // Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 6. - С. 82-86. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ДИЕТА СРЕДИЗЕМНОМОРСКАЯ -- DIET, MEDITERRANEAN
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (метаболизм)
ХОЛЕСТЕРИН -- CHOLESTEROL (вредные воздействия, диагностическое применение, метаболизм)
МЯСО -- MEAT (вредные воздействия, классификация)
БУТИРАТЫ -- BUTYRATES (диагностическое применение, метаболизм, терапевтическое применение)
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ БОЛЕЗНИ -- CARDIOVASCULAR DISEASES (метаболизм, профилактика и контроль)
Анотація: Раціональне правильне харчування людини є запорукою здоров’я та довголіття. Це було відомо ще в давнину. Однак і досі тривають дискусії щодо того, яким має бути здорове харчування. Висловлюється думка, що здоровим є традиційне харчування, яке враховує традиції національної кухні. Однак дослідження останніх років довели хибність таких поглядів. Нині загальновизнано, що здоровим харчуванням є дотримання середземноморської дієти, яку ЮНЕСКО у 2010 р. оголосило національною культурною спадщиною. Середземноморську дієту вважають ефективним нефармакологічним засобом лікування ожиріння і профілактики ішемічної хвороби серця, артеріальної гіпертензії та цукрового діабету 2 типу. Переглянуто погляди щодо небезпеки холестерину, який міститься в продуктах харчування, як чинника ризику кардіологічних захворювань. Є переконливі докази асоціації між споживанням червоного м’яса та захворюваннями серця і летальністю. Однак лише факт уживання цього продукту не пояснює шкідливість багатого на червоне м’ясо раціону. Встановлено механізм негативного впливу червоного м’яса на розвиток ішемічної хвороби серця, серцевої недостатності, хронічної хвороби нирок, який полягає у запуску особливого етапу метаболізму речовин — утворення триметиламіну N‑оксиду, в якому бере участь бактеріальна флора кишечника. Тривають дискусії щодо ефективності харчових волокон для профілактики деяких захворювань. І в цьому випадку вирішальну роль відіграє кишкова мікробіота, яка продукує бутират. Встановлення цього факту стало поштовхом для застосування бутирату для профілактики раку, насамперед кишечника, та збагачення продуктів харчування дієтичними добавками у вигляді харчових волокон
The sensible and proper nutrition is one of the keys to the health and longevity. This has been known since ancient times. However, discussions regarding healthy diet are still ongoing. An opinion is voiced that traditional diet with account traditions of a national cuisine, is a healthy diet. However, recent studies have proved the fallacy of such views. Currently it is generally accepted that healthy diet is based on the adherence to the Mediterranean diet, recognized in 2010 as a UNESCO national cultural heritage. The Mediterranean diet is considered an effective non‑pharmacological treatment for obesity and the prevention of coronary heart disease, hypertension and type 2 diabetes mellitus. The concept of food cholesterol as a risk factor for cardiac diseases has been revised. There is strong evidence of an association between red meat consumption and cardiac diseases and mortality. However, the mere fact of consuming this product does not explain the harmfulness of red‑rich foods. The mechanism of negative effects of red meat on the development of coronary heart disease, heart failure, and chronic kidney disease has been established, and this mechanism is the launch of a specific metabolism stage, that is formation of trimethylamine N‑oxide with participation of intestinal bacterial flora. The discussions of the effectiveness of dietary fiber in the prevention of certain diseases are ongoing. And again, intestinal microbiota, producing butyrate, plays here the crucial role. The establishment of this fact pushed to the use of butyrate for the prevention of cancer, especially colorectal, and the enrichment of food with dietary supplements in the form of dietary fiber
Дод.точки доступу:
Кульчицький, В. В.
Рибас, Г. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Влияние пищевых волокон на клеточный иммунитет при полноценном питании и в условиях алиментарного полигиповитаминоза на модели у животных (крысы) [Текст] / Э. Н. Трушина [и др.] // Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 37-44


MeSH-головна:
ИММУНИТЕТ КЛЕТОЧНЫЙ -- IMMUNITY, CELLULAR (физиология)
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
МОДЕЛИ НА ЖИВОТНЫХ -- MODELS, ANIMAL
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER
Дод.точки доступу:
Трушина, Э. Н.
Мустафина, О. К.
Коденцова, В. М.
Вржесинская, О. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Влияние пищевых волокон на сохранность липидного компонента мучных кондитерских изделий [Текст] / Л. Н. Сидорова [и др.] // Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 3. - С. 78-81

Рубрики: Пищевые волокна

   Жиры пищевые


   Пищевая промышленность


Дод.точки доступу:
Сидорова, Л. Н.
Байков, В. Г.
Бессонов, В. В.
Скобельская, З. Г.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Вплив вживання харчової клітковини на харчову поведінку у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням / Н. М. Жердьова [та ін.] // Пробл. ендокринної патології. - 2021. - N 4. - С. 20-26


MeSH-головна:
ВЕСА ТЕЛА УВЕЛИЧЕНИЕ -- WEIGHT GAIN
ОЖИРЕНИЕ -- OBESITY (патофизиология)
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (использование)
Анотація: В статті наведені дані щодо впливу вживання харчової клітковини на стан харчової поведінки та метаболічних показників у пацієнтів з надмірною вагою та ожирінням (індекс маси тіла (ІМТ) більше 25 кг/м2)
Додавання до раціону харчової клітковини у вигляді камеді гуарової мікрогранульованої Інгуар™ в дозі 15 г на добу протягом 21 дня знижувало інсулінорезистентність та нормалізувало харчову поведінку пацієнтів, а саме обмежувальну, емоціогенну та екстернальну. Вживання харчової клітковини може бути рекомендовано у комплексі заходів для зниження ваги у пацієнтів з підвищеним індексом маси тіла та інсулінорезістентістю, а також для нормалізації харчової поведінки
Дод.точки доступу:
Жердьова, Н. М.
Степура, О. А.
Костіцька, І. О.
Мазій, С. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


   
    Гематологические показатели крыс, получавших полноценный и дефицитный по витаминам рацион, обогащенный пищевыми волокнами [Текст] / О. К. Мустафина [и др.] // Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 4. - С. 15-21


MeSH-головна:
КРЫСЫ ИНБРЕДНОЙ ЛИНИИ BB -- RATS, INBRED BB (кровь, метаболизм)
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (кровь)
(использование, методы)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (использование)
Дод.точки доступу:
Мустафина, О. К.
Трушина, Э. Н.
Кошелева, О. В.
Переверзева, О. Т.
Коденцова, В. М.
Вржесинская, О. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Гловенко, О. В.
    Эффективность пищевых волокон из оболонки семян подорожника овального (псиллиум) в лечении внутренних болезней [Текст] / О. В. Гловенко, Т. Л. Михайлова // Клинические перспективы гастроэнтерологии, гепатологии. - 2010. - № 2. - С. 15-23

Рубрики: Внутренние болезни--лек тер

   Пищевые волокна


   Подорожник


   Псиллиум


Дод.точки доступу:
Михайлова, Т. Л.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Гнидой, И. М.
    Пищевые волокна в лечении заболеваний гепатобилиарной системы у детей [Текст] / И. М. Гнидой, И. И. Дихтярук // Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - 2000. - № 5. - С. 97-101


MeSH-головна:
ЖЕЛЧНЫХ ПУТЕЙ БОЛЕЗНИ -- BILIARY TRACT DISEASES (диетотерапия, этиология)
ДЕТИ -- CHILD
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (анализ, использование, терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Дихтярук, И. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Голованова, Е.
    Пищевые волокна в коррекции дислипидемии у пациентов со стеатозом печени [Текст] / Е. Голованова // Врач. - 2014. - № 12. - С. 22-26


Рубрики: Псиллиум

   Мукофальк


MeSH-головна:
ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES (лекарственная терапия)
МЕТАБОЛИЧЕСКИЙ СИНДРОМ X -- METABOLIC SYNDROME X (диагноз, лекарственная терапия, патофизиология)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (терапевтическое применение)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-45 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)