Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (43)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевые добавки<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 252
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
1.


    Якубова, І. І.
    Вплив дієти зі збільшеним вмістом пірофосфату (E-450) на експресію генів, що кодують кістковий морфогенетичний протеїн та остеокальцин у тканинах нижньої щелепи ембріонів мишей, морфологічні зміни зачатків зубів у ембріонів мишей, хімічний склад і поверхневу структуру [Текст] / І. І. Якубова, В. Є. Досенко, Л. В. Тумановська // Современная стоматология. - 2016. - № 2. - С. 108-114. - Бібліогр.: с. 113


MeSH-головна:
ЖИВОТНЫЕ -- ANIMALS
БОЛЕЗНЬ, МОДЕЛИ НА ЖИВОТНЫХ -- DISEASE MODELS, ANIMAL
ЭМБРИОН МЛЕКОПИТАЮЩИХ -- EMBRYO, MAMMALIAN
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (вредные воздействия)
ДИФОСФАТЫ -- DIPHOSPHATES (вредные воздействия)
ЧЕЛЮСТЬ НИЖНЯЯ -- MANDIBLE
ГЕННАЯ ЭКСПРЕССИЯ -- GENE EXPRESSION
ЗУБОВ ЗАЧАТКИ -- NATAL TEETH
МИКРО-РНК -- MICRORNAS (генетика)
КОСТИ МОРФОГЕНЕТИЧЕСКИЕ БЕЛКИ -- BONE MORPHOGENETIC PROTEINS (генетика)
ОСТЕОКАЛЬЦИН -- OSTEOCALCIN (генетика)
Дод.точки доступу:
Досенко, В. Є.
Тумановська, Л. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Юрьев, К. Л.
    Сочетанное применение диетических добавок и сердечно-сосудистых препаратов у взрослых пациентов. Резюме для клиницистов AHRQ1 [Текст] / К. Л. Юрьев // Український медичний часопис = Украинский медицинский журнал=Ukrainian medical journal : Наук.-практ. загальномед. журн. - 2014. - № 2. - С. 155-158. - Библиогр. в конце ст. . - ISSN 1562-1146


MeSH-головна:
СЕРДЕЧНО-СОСУДИСТЫЕ СРЕДСТВА -- CARDIOVASCULAR AGENTS (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ЛЕКАРСТВ ВЗАИМОДЕЙСТВИЯ -- DRUG INTERACTIONS
Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

3.


   
    Экспериментальная и клиническая апробация биологически активной добавки к пище фибромед / В. Г. Беспалов, А. В. Аксенов, А. И. Овсянников // Вопросы онкологии. - 1998. - Т. 44, № 1. - С. 86-91


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
Дод.точки доступу:
Беспалов, В. Г.
Аксенов, А. В.
Овсянников, А. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


   
    Шляхи удосконалення лікування хронічних запальних захворювань кишечника у дітей раннього віку [Текст] / О. Г. Шадрін [та ін.] // Современная педиатрия. - 2012. - № 3. - С. 106-110

Рубрики: Колит--дети--диагн--тер

   Дисбактериоз кишечника--дети--лек тер


   Пребиотики--тер прим


   Пищевые добавки


   Жирные кислоты, Омега-3--тер прим


Дод.точки доступу:
Шадрін, О. Г.
Марушко, Р. В.
Тищенко, В. К.
Галазюк, Л. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Ших, Е. В.
    Принципы рационального конструирования витаминно-минеральных комплексов [Текст] / Е. В. Ших // Лечащий Врач. - 2007. - № 7. - С. 84-85. - Библиогр.: 12 назв.

Рубрики: Пищевые добавки

   Витамины


   Минералы


   Лекарства создание


Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


    Шепельская, Н. Р.
    Пищевые контаминанты: методологические подходы к изучению их репродуктивной токсичности [Текст] / Н. Р. Шепельская // Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 59-64


MeSH-головна:
ПЕСТИЦИДЫ -- PESTICIDES (вредные воздействия, токсичность)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (вредные воздействия, токсичность)
КСЕНОБИОТИКИ -- XENOBIOTICS (вредные воздействия, токсичность)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Шенкоу, Т.
    В траве скрывается змея [Текст] / Т. Шенкоу // Доктор. - 2000. - № 2. - С. 66-68


MeSH-головна:
ФИЗИОЛОГИЧЕСКИ АКТИВНЫЕ ВЕЩЕСТВА -- AUTACOIDS (анализ)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (анализ)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Шевелева, М. А.
    Летучие жирные кислоты в пробиотических средствах и биологически активных добавках [Текст] / М. А. Шевелева // Фармация. - 2010. - № 3. - С. 13-14

Рубрики: Жирные кислоты летучие--фарм

   Пробиотики


   Пищевые добавки


   Хроматография газовая--исп


Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Шебеко, С. К.
    Дослідження антиагрегантних властивостей глюкваміну при експериментальній нирковій недостатності [Текст] / С. К. Шебеко, І. А. Зупанець, А. С. Шаламай // Укр. біофармац. журнал. - 2018. - № 3. - С. 34-38


Рубрики: ГЛЮКВАМИН

MeSH-головна:
РЕНАЛЬНАЯ НЕДОСТАТОЧНОСТЬ -- RENAL INSUFFICIENCY (кровь, лекарственная терапия)
ТРОМБОЦИТОВ АГРЕГАЦИИ ИНГИБИТОРЫ -- PLATELET AGGREGATION INHIBITORS (фармакология)
КВЕРЦЕТИН -- QUERCETIN (фармакология)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (фармакология)
Анотація: Хронічна хвороба нирок (ХХН) є одним з найпоширеніших захворювань сечовидільної системи, що призводить не тільки до неминучої ниркової недостатності, а й до погіршення гемодинаміки у нирках та посилення тромбоцитарної активності. Тому при пошуку нових засобів лікування ХХН доцільним є дослідження їх антиагрегантних властивостей. Мета роботи - експериментальне вивчення впливу препарату Глюквамін на агрегацію тромбоцитів за умов розвитку ниркової недостатності для обгрунтування застосування в терапії ХХН. В якості моделі ниркової недостатності використовували активний нефрит Хеймана. У щурів проводили вивчення стимульованої агрегації тромбоцитів за допомогою турбідиметричного методу з використанням агрегометра. Під впливом Глюкваміну станом на 120 добу дослідження спостерігалось вірогідне відносно нелікованих тварин зменшення АДФ-індукованої агрегації тромбоцитів, що свідчить про зниження у крові вмісту активованих форм тромбоцитів. Також у щурів відбувалось зменшення колаген-стимульованої агрегації, що свідчить про зниження чутливості тромбоцитів до компонентів судинної стінки та базальних мембран. При цьому за ступенем впливу Глюквамін перевершував активність препаратів порівняння кверцетину та леспефрилу. Висновки: за умов розвитку ниркової недостатності на тлі гломерулонефриту у щурів Глюквамін чинить виражену антиагрегантну дію, нормалізує гемодинаміку і реологічні властивості крові та є перспективним засобом лікування ХХН
Дод.точки доступу:
Зупанець, І. А.
Шаламай, А. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Швець, О. В.
    Синбіотичний вплив з метою корекції композиції та функцій кишкової мікробіоти [Текст] = Synbiotic effects for correction of the intestinal microbiota composition and functions / О. В. Швець // Сучасна гастроентерологія. - 2020. - № 2. - С. 60-65. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
МИКРОБИОТА -- MICROBIOTA (действие лекарственных препаратов)
СИНБИОТИКИ -- SYNBIOTICS (использование)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ВОЛОКНА -- DIETARY FIBER (дефицит, использование, метаболизм)
ИНУЛИН -- INULIN (дефицит, терапевтическое применение)
Анотація: Динамічна взаємодія кишкової мікробіоти з імунною та нервовою системою і вплив на основні функції органів травлення значною мірою залежать від зовнішніх чинників, зокрема від харчування. Раціон більшості міського населення характеризується низьким вмістом клітковини внаслідок обмеження споживання рослинної їжі. Недостатність харчових волокон у дієті зумовлює зміни складу мікробної спільноти, зменшення вмісту коменсальних бактерій, деградацію слизового шару та порушення бар’єрної функції. Регулярне споживання їжі з високим вмістом харчових волокон і пробіотиків забезпечує належний рівень утворення постбіотиків (органічних кислот, пептидогліканів, коротколанцюгових жирних кислот, тейхоєвих кислот, флавоноїдів тощо) з численними корисними ефектами. Коротколанцюгові жирні кислоти чинять різноплановий вплив, зокрема збільшують абсорбцію кальцію, сприяють зниженню апетиту та стабілізації кількості холестерину в крові, живлять клітини епітелію товстого кишечника, виявляють імуномодулювальну, десенсибілізувальну та протизапальну дію. Сукупними ефектами від постійного надходження пребіотиків і пробіотиків є створення умов для збільшення кількості біфідобактерій, лактобацил та інших коменсалів з одночасним обмеженням росту умовно‑патогенних і патогенних бактерій в ободовій кишці. Пребіотична молекула інулін також запобігає руйнуванню слизового бар’єра внаслідок споживання наночастинок ксенобіотиків, зокрема двоокису титану. Вживання дієтичних добавок, до складу яких входять як пробіотики, так і пребіотики (синбіотики), дає змогу відновити порушену кишкову бар’єрну функцію, запобігти антибіотик-асоційованій діареї та побічним ефектам антигелікобактерної терапії, сприяє нормалізації кишкових функцій та усуненню функціональних симптомів
The dynamic interaction between bowel microbiota with nervous and immune system and its effects on the key functions of digestive organs considerably depend on the external factors, including nutrition. Ration of most of the urban population is characterized by low level of dietary fibers due to limited intake of plant foods. The lack of dietary fibers leads to the changes in microbiota composition, decreased number of commensal bacteria, degradation of mucus layer and impaired barrier function. The regular consumption of high fibers foods and probiotic foods provides the optimal level of production of postbiotics (organic acids, short chain fatty acids, peptidoglycans, teichoic acids, flavonoids etc.) with numerous beneficial effects. Short chain fatty acids render an extremely wide range of effects, in particular, they increase calcium absorption, contribute to the decrease of appetite and stabilization of blood cholesterol levels; they serve as a source of nutrition for the colonocytes’ epithelium and provide immunomodulating, anti‑inflammatory and desensibilization effects. The aggregate actions from regular probiotics’ and prebiotics’ intake include the creating of conditions for the increase of the number of bifidobacteria, lactobacilli and other commensals with simultaneous inhibition of pathogens’ colonization in the large bowel. Moreover, the pre­bio­tic molecule inulin prevents disruption of the intestinal barrier due to intake of xenobiotics’ nanoparticles, in particular, titanium dioxide. The intake of dietary supplements, that include both prebiotics and probiotics (synbiotics), allow restoring the impaired intestinal barrier function, preventing antibiotic-associated diarrhea and side effects of antihelicobacter therapy, it facilitates the normalization of bowel functions and relief of functional symptoms
Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-50   51-60      
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)