Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (1)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевые красители<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 12
Показані документи з 1 по 12
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Попович Н. А., Катаева С. Е., Мельниченко Т. И.
Назва : К вопросу гигиенической регламентации синтетических красителей в пищевых продуктах
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - Київ, 1999. - № 3. - С. 33-37 (Шифр ДУ9/1999/3)
MeSH-головна: НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Попович Н. А., Катаева С. Е., Мельниченко Т. И.
Назва : К оценке опасности применения синтетических пищевых красителей
Місце публікування : Современные проблемы токсикологии. - К., 2000. - № 2. - С. 33-39 (Шифр сп369/2000/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бессонов В. В.
Назва : Качественное и количественное определение пищевых красителей в комплексных пищевых добавках для мясоперерабатывающей промышленности
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 58-60 (Шифр ВР56/2006/75/4)
Предметні рубрики: Мясо-фасовочная промышленность
Пищевые добавки
Пищевые красители
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Бессонов В. В.
Назва : Актуальные проблемы контроля за использованием красителей в производстве пищевой продукции в Российской Федерации
Місце публікування : Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 3. - С. 68-72 (Шифр ВР56/2007/76/3)
Предметні рубрики: Пищевая промышленность
Пищевые красители
Российская Федерация
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Лазаренко А.
Назва : Вітчизняні вина - оцінка на "4-"
Місце публікування : Новая Медицина Тысячелетия. - 2011. - № 4. - С. 17-21 (Шифр НУ46/2011/4)
Предметні рубрики: Вино
Пищевые красители
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Эллер К. И.
Назва : Ингредиентный состав безалкогольных напитков: безопасность и воздействие на человека
Місце публікування : Мистецтво лікування. - 2012. - № 8. - С. 20-21 (Шифр МУ55/2012/8)
Предметні рубрики: Напитки
Газированные напитки
Вода
Сахароза пищевая
Пищевые красители
Кофеин
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Карамель в пищевых продуктах: факты для потребителя, или как трудно жить в эпоху стремительного прогресса
Місце публікування : Мистецтво лікування. - 2013. - № 2/3. - С. 60-61 (Шифр МУ55/2013/2/3)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ПОЛИТИКА -- NUTRITION POLICY
ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ишунина Т. А., Солоненко О. В.
Назва : Гистологический краситель на основе антоцианов ягод черноплодной рябины (aroniamelanocarpa)
Місце публікування : Морфологические ведомости. - 2014. - № 4. - С. 58-61 (Шифр 83223/2014/4)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
РЯБИНА -- SORBUS
АНТОЦИАНИНЫ -- ANTHOCYANINS
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Використання барвників у харчовій промисловості та дані про їх вплив на здоров’я людей
Місце публікування : Мистецтво лікування. - 2015. - № 1/2. - С. 41-47 (Шифр МУ55/2015/1/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
КРАСЯЩИЕ РЕАГЕНТЫ -- COLORING AGENTS
ПИЩЕВАЯ ПРОМЫШЛЕННОСТЬ -- FOOD INDUSTRY
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Е-621. Наркотик, разрешенный государством
Місце публікування : Участковый врач. - 2015. - № 6. - С. 52-54 (Шифр УУ57/2015/6)
MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
ПИЩЕВЫЕ КОНСЕРВАНТЫ -- FOOD PRESERVATIVES
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Примак Р.
Назва : Пищевые красители: в поисках компромиссов
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2018. - № 9. - С. 58-59 (Шифр ФУ17/2018/9)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
СТАНДАРТЫ КОНТРОЛЬНЫЕ -- REFERENCE STANDARDS
МАРКЕТИНГ -- MARKETING
ФАРМАЦЕВТИЧЕСКИЕ ПРЕПАРАТЫ -- PHARMACEUTICAL PREPARATIONS
Анотація: Уже многие годы в ходе различных общественных дебатов обсуждается тема повышения безопасности пищевых красителей, особенно синтетических, полностью отказаться от использования которых призывают многие активисты. Однако на практике все оказывается совсем не так просто, и пока в некоторых случаях необходимы определенные компромиссы
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Tsymbalyuk O. V., Veselsky S. P., Naumenko A. M., Davydovska T. L., Voiteshenko I. S., Chyzh I. I., Skryshevsky V. A.
Назва : TiO2 hepatotoxicity under long-term administration to rats
Місце публікування : The Ukrainian biochemical journal. - Київ, 2020. - Vol. 92, № 4. - С. 45-54 (Шифр УУ60/2020/92/4)
MeSH-головна: ПЕЧЕНЬ -- LIVER
ПИЩЕВЫЕ КРАСИТЕЛИ -- FOOD COLORING AGENTS
ЭКСПЕРИМЕНТЫ НА ЖИВОТНЫХ -- ANIMAL EXPERIMENTATION
Анотація: Titanium dioxide (ТіО2) powder which is used as a white dye was considered to be an inert material for a long time despite its accumulation in liver tissues after penetration into organism. The aim of the study was to estimate biochemical markers of liver functioning in blood plasma and ATPase activity of erythrocyte plasma membrane under the oral administration of ТіО2 nanoparticles suspension (0.1 mg/kg, daily) to Wistar rats for 30 and 100 days. A significant increase of alanine aminotransferase and aspartate aminotransferase activity as well as of direct, indirect and bound bilirubin content, a decrease of connjugated (taurocholic, taurochenodeoxycholic, taurodeoxycholic, glycocholic, glycochenodeoxycholic, and glycodeoxycholic) and free (glycodeoxycholic and deoxycholic) bile acids concentration with concomitant increase of free cholic acid concentration in blood plasma of rats under ТіО2 administration were revealed, indicating a significant impairment of pigment exchange in the liver of rats. Under ТіО2 administration a substantial inhibition of erythrocyte plasma membrane Мg2+-dependent ouabain-sensitive Na+,K+-ATPase and ouabain-insensitive ATPase was observed. These results presume the disturbance of transplasmalema ion-transporting processes and cells ionic homeostasis induced by ТіО2Порошок діоксиду титану (ТіО2), який використовується як білий барвник, довгий час вважався інертним матеріалом, незважаючи на накопичення його в тканинах печінки після проникнення в організм. Метою дослідження було оцінити біохімічні маркери функціонування печінки у плазмі крові та активність ATPази плазматичної мембрани еритроцитів за перорального введення суспензії наночастинок ТіО2 (0,1 мг/кг щодня) щурам Wistar протягом 30 та 100 днів. Показано значне підвищення активності аланінамінотрансферази та аспартатамінотрансферази, а також вмісту прямого, непрямого та зв’язаного білірубіну. Також встановлено вірогідне зменшення кон’югованих (таурохолевої, таурохенодезоксихолевої, тауродезоксихолевої, глікохолевої, глікохенодезоксихолевої та глікодезоксихолевої) і вільних (глікодезоксихолевої і дезоксихолевої) жовчних кислот у разі супутнього збільшення концентрації вільної холевої кислоти в плазмі крові щурів під час введення ТіО2, що вказувало на значне порушення пігментного обміну в печінці щурів. Під час введення ТіО2 спостерігалося значне пригнічення еритроцитарної плазматичної мембрани Мg2+-залежної, уабаїнчутливої Na+,K+-АТРази та уабаїннечутливої АТРази. Ці результати передбачають порушення процесів транспорту трансплазмалеми іонів та іонного гомеостазу клітин, індукований ТіО2
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)