Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (8)Рідкісні видання (1)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевые микроэлементы<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 44
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-44 
1.


    Примак, Р.
    Щоб людям літнього віку бути здоровими [Текст] / Р. Примак // Фармацевт практик. - 2020. - № 10. - С. 24-25


MeSH-головна:
ПОЖИЛЫЕ -- AGED (физиология)
ПОЖИЛЫЕ 80-ТИ ЛЕТ И СТАРШЕ -- AGED, 80 AND OVERAGED, 80 AND OVER (физиология)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (дефицит, иммунология, терапевтическое применение)
ПИТАТЕЛЬНАЯ ПОДДЕРЖКА -- NUTRITIONAL SUPPORT (использование, методы, тенденции)
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (терапевтическое применение)
Анотація: Вітаміни та мікроелементи конче потрібні організму людини будь-якого віку, але у кожної з вікових груп існують свої особливості, які лікар має брати до уваги під час лікування та профілактики захворювань у пацієнтів конкретного віку. У чому ж полягають особливості забезпечення мікронутрієнтами організму пацієнтів похилого та старечого віку?
Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


    Бєлих, Н. А.
    Функціонування гіпофізарно-тиреоїдної системи у дітей грудного віку в умовах дефіциту мікронутрієнтів [Текст] / Н. А. Бєлих // Современная педиатрия. - 2013. - № 8. - С. 119-122


Рубрики: Дети

MeSH-головна:
ГИПОТИРЕОЗ ВРОЖДЕННЫЙ -- CONGENITAL HYPOTHYROIDISM (диагноз)
АНЕМИЯ ЖЕЛЕЗОДЕФИЦИТНАЯ -- ANEMIA, IRON-DEFICIENCY (диагноз, метаболизм)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (дефицит)
ТИРЕОТРОПИН -- THYROTROPIN (кровь)
МЛАДЕНЕЦ -- INFANT
Кл.слова (ненормовані):
гипофизарно-тиреоидная система
Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


   
    Требования к медико-биологической оценке и гигиеническому контролю за оборотом пищевой продукции, полученной из генно-инженерно-модифицированных микроорганизмов [Текст] / С. А. Шевелева [и др.] // Вопросы питания. - 2008. - Т. 77, № 3. - С. 49-57

Рубрики: Пищевые продукты--анал

   Пищевые микроэлементы


Дод.точки доступу:
Шевелева, С. А.
Ефимочкина, Н. Р.
Нестеренко, Л. Н.
Зигангирова, Н. А.
Ховаев, А. А.
Народицкий, Б. С.
Иванов, Г. Е.
Тутельян, В. А.
Гинцбург, А. Л.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Льовкіна, О. Л.
    Сучасний погляд лікаря акушер-гінеколога на особливості раціону вагітних [Текст] = The modern obstetrician-gynecologist’s opinion on the diet’s features of pregnant women / О. Л. Льовкіна // Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2021. - Т. 25, № 1. - С. 171-174. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
МАТЬ-ПЛОД, ОБМЕН -- MATERNAL-FETAL EXCHANGE (действие лекарственных препаратов, иммунология, физиология)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, дефицит, иммунология, кровь, метаболизм, стандарты)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED (использование)
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE (действие лекарственных препаратов, иммунология, физиология)
Кл.слова (ненормовані):
МАКРОНУТРИЕНТЫ
Анотація: Вагітність – період, коли потреби організму у макро- та мікронутрієнтах зростають у 2-3 рази. Неабияке значення для нормального розвитку плода та перебігу вагітності має раціон жінки. Збалансована кількість білків, жирів, вуглеводів та харчових волокон профілактує безліч ускладнень. Проте, дослідження останніх років встановили, що для вагітної жінки недостатньо лише харчуватися правильно. Ключову роль у профілактиці вроджених вад плоду та ускладнень перебігу вагітності відіграють мікронутрієнти, потреба у яких зростає не лише під час вагітності, а й у період лактації. Оптимальні рівні фолієвої кислоти, йоду, вітаміну D3, кальцію та заліза головним чином забезпечують нормальний перебіг вагітності та розвиток плода. У цій статті розглянуто вплив кожного мікронутрієнта на ораганізм вагітної
During pregnancy the body’s needs for macro and micronutrients increases 2-3-fold. The woman’s diet has great importance for the normal development of the fetus and the course of pregnancy. A balanced amount of protein, fat, carbohydrates and fiber prevents a lot of complications. However, research in recent years has found that a balanced diet is not enough for a pregnant woman. Micronutrients have the main role in the prevention of congenital malformations and complications of pregnancy, the need for which increases not only during pregnancy but also during lactation. Optimal levels of folic acid, iodine, vitamin D3, calcium and iron mainly ensure the normal course of pregnancy and fetal development. In this article the effect of each micronutrient on the body of a pregnant woman was considered
Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


    Левчук, Л. В.
    Современный подход к назначению прикормов для ранней профилактики дефицитных состояний у детей первого года жизни [Текст] / Л. В. Левчук, Т. В. Бородулина, Н. Е. Санникова // Российский вестник перинатологии и педиатрии. - 2014. - Т. 59, № 6. - С. 120-125


MeSH-головна:
МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA (стандарты)
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD (использование)
РАХИТ -- RICKETS (диетотерапия, профилактика и контроль)
АНЕМИЯ -- ANEMIA (профилактика и контроль)
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY (профилактика и контроль)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (прием и дозировка)
Дод.точки доступу:
Бородулина, Т. В.
Санникова, Н. Е.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Роль рационального питания в терапии дистрофической миотонии [Текст] / Н. А. Шнайдер [и др.] // Міжнародний неврологічний журнал. - 2008. - № 1. - С. 32-38

Рубрики: Миотоническая дистрофия--тер

   Питание


   Пищевые микроэлементы


   Витамины


Дод.точки доступу:
Шнайдер, Н. А.
Козулина, Е. А.
Бутьянов, Р. А.
Макарова, Л. Г.
Камоза, Т. Л.
Бахтина, Е. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Басанець, А. В.
    Роль есенційних елементів у патогенезі розвитку хронічної попереково-крижової радикулопатії професійного генезу в шахтарів [Текст] / А. В. Басанець, І. М. Андрусишина, О. М. Лашко // Медичні перспективи. - 2020. - Т. 25, № 2. - С. 71-77. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
РАДИКУЛИТ ПОЯСНИЧНЫЙ -- LOW BACK PAIN (диагностика, патофизиология)
ХРОНИЧЕСКАЯ БОЛЕЗНЬ -- CHRONIC DISEASE
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, метаболизм)
ПРОФЕССИОНАЛЬНЫЕ БОЛЕЗНИ -- OCCUPATIONAL DISEASES (диагностика, кровь, моча, патофизиология)
Анотація: Патологія сполучної тканини та кістково-м’язової системи в структурі професійної захворюваності Україні посідає друге місце і становить більше 20%. сягаючи 1568 випадків кожного року. Хронічна попереково-крижова радикулопатія займає чільне місце серед цієї групи захворювань, факторами ризику розвитку якої є: тяжка фізична праця, вимушена або фіксована робоча поза, вимушені нахили, несприятливий мікроклімат, загальна вібрація. Порушення кількісної та якісної характеристик кісткової тканини є однією з причин розвитку цієї патології. Остеопороз є одним з найбільш важливих біологічних факторів ризику розвитку хронічної радикулопатії. при цьому стан кісткової тканини залежить від багатьох факторів, важливе місце серед яких займає кількісний склад ряду МаЕ та ME. Дотепер достеменно відомо значну кількість цих елементів, які впливають одночасно на стан як кісткової, так і м’язової тканин. Вітамін D та есенційні елементи Са. P. АІ В. Mg. що входять до складу ферментативних систем, відіграють найбільшу роль у формуванні кісткової та сполучної тканин
Дод.точки доступу:
Андрусишина, І. М.
Лашко, О. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


    Курінна, О. Г.
    Рекомендації Європейської асоціації з вивчення печінки (EASL) щодо харчування хворих з хронічними захворюваннями печінки. Частина 3 [Текст] = Clinical Practice Guidelines of European Association for the Study of the Liver (EASL) on nutrition in chronic liver disease. Part 3 / О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 4. - С. 106-116. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы, тенденции)
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ВРАЧЕЙ АССОЦИАЦИИ НЕЗАВИСИМЫЕ -- INDEPENDENT PRACTICE ASSOCIATIONS (тенденции)
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Курінна, О. Г.
    Рекомендації Європейської асоціації з вивчення печінки (EASL) щодо харчування хворих з хронічними захворюваннями печінки. Частина 2 [Текст] = Clinical Practice Guidelines of European Association for the Study of the Liver (EASL) on nutrition in chronic liver disease. Part 2 / О. Г. Курінна // Сучасна гастроентерологія. - 2019. - № 3. - С. 91-101. - Бібліогр.: в кінці ст.


MeSH-головна:
ПЕЧЕНИ БОЛЕЗНИ -- LIVER DISEASES (диетотерапия)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, методы, тенденции)
РАНДОМИЗИРОВАННОЕ КОНТРОЛИРУЕМОЕ КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- RANDOMIZED CONTROLLED TRIAL
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (терапевтическое применение)
ВРАЧЕЙ АССОЦИАЦИИ НЕЗАВИСИМЫЕ -- INDEPENDENT PRACTICE ASSOCIATIONS (тенденции)
МЕТОДИЧЕСКИЕ РЕКОМЕНДАЦИИ -- GUIDELINE
Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


   
    Резюме диссертаций: информация из ВАК России [Текст] // Российский журнал гастроэнтерологии, гепатологии, колопроктологии. - 2013. - Т. 23, № 5. - С. 90-92


MeSH-головна:
ДВЕНАДЦАТИПЕРСТНОЙ КИШКИ ЯЗВА -- DUODENAL ULCER (диагноз, кровь, лекарственная терапия, метаболизм, патофизиология)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, дефицит, кровь, метаболизм, терапевтическое применение)
СЕЛЕН -- SELENIUM (дефицит)
ЦИНК -- ZINC (дефицит)
МАРГАНЕЦ -- MANGANESE (дефицит)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


    Смоляр, В. І.
    Про вміст мікроелементів у харчових раціонах жителів незалежної України [Текст] / В. І. Смоляр, Г. І. Петрашенко, О. В. Голохова // Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 27-28


MeSH-головна:
УКРАИНА -- UKRAINE
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (стандарты)
ПИЩЕВОЙ СТАТУС -- NUTRITIONAL STATUS
Дод.точки доступу:
Петрашенко, Г. І.
Голохова, О. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Дорикевич, К.
    Полівітаміни для профілактики: за і проти [Текст] / К. Дорикевич, М. Працьовита // Фармацевт практик. - 2020. - № 4. - С. 18-20


MeSH-головна:
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (вредные воздействия, терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES (вредные воздействия, терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (вредные воздействия, терапевтическое применение)
ПРОФИЛАКТИЧЕСКАЯ МЕДИЦИНА -- PREVENTIVE MEDICINE (методы, тенденции)
Анотація: Синтетичні полівітаміни сьогодні займають левову частку ринку препаратів і засобів для загальної профілактики та збереження доброго рівня здоров’я. Доцільність застосування таких препаратів є неоднозначною. Чи справді вони ефективні і безпечні?
Дод.точки доступу:
Працьовита, М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


   
    Подходы к оценке и ведущие направления профилактики неблагоприятного воздействия комплекса факторов питания и образа жизни на здоровье населения [Текст] / Д. В. Турчанинов [и др.] // Гигиена и санитария : Двухмес. науч.-практ. журн. - 2015. - № 6. - С. 15-19 . - ISSN 0016-9900


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (дефицит)
ЗДОРОВЬЕ -- HEALTH
НАСЕЛЕНИЕ -- POPULATION
ЭПИДЕМИОЛОГИЧЕСКИЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- EPIDEMIOLOGIC STUDIES
ОЗДОРОВИТЕЛЬНЫХ МЕРОПРИЯТИЙ ПРОГРАММЫ -- HEALTHY PEOPLE PROGRAMS
Анотація: В работе рассмотрены основные итоги гигиенических и эпидемиологических исследований структуры питания, безопасности пищевых продуктов, факторов окружающей среды, образа и качества жизни населения Сибири, проведенных в 2001-2014 гг. при участии более 15 тыс. респондентов. Выделены две ведущие проблемы в структуре питания россиян в 2000-е годы: массовое распространение (эпидемия) гиповитаминозов и микроэлементозов, дисбаланс жиров. Предложены подходы к оценке воздействия комплекса факторов окружающей природной и социальной среды на здоровье населения. Обоснованы ведущие направления профилактики потерь здоровья от алиментарно-зависимых болезней. К их числу отнесены: совершенствование надзора за питанием населения (его интеграция в систему социально-гигиенического мониторинга), реализация образовательных программ для розничных групп населения, обогащение продуктов массового потребления микронутриентами и применение биологически активных добавок — нутрицевтиков. В условиях дефицита ресурсов здравоохранения обоснованным является первоочередное применение мер, эффективность которых надежно обоснована с позиций доказательной медицины. Приводятся результаты оценки эффективности образовательных экспериментов в части формирования знаний и умений построения рациона здорового питания у школьников, студентов и взрослого неорганизованного населения. Сформулированы предложения о содержании национальной системы надзора за питанием населения.
Дод.точки доступу:
Турчанинов, Д. В.
Вильмс, Е. А.
Глаголева, О. Н.
Козубенко, О. В.
Данилова, Ю. В.
Гогадзе, Н. В.
Турчанинова, М. С.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


   
    Поєднаний дефіцит йоду і селену та його вплив на перебіг вагітності [Текст] / А. Ю. Лиманська [та ін.] // Перинатологія та педіатрія. - 2016. - № 2. - С. 52-56. - Библиогр.: с. 56

Рубрики: ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ

   ИОД


   СЕЛЕН


   ЩИТОВИДНАЯ ЖЕЛЕЗА


   ПРЕЭКЛАМПСИЯ


   БЕРЕМЕННОСТИ ОСЛОЖНЕНИЯ


Дод.точки доступу:
Лиманська, А. Ю.
Давидова, Ю. В.
Мокрик, О. М.
Булик, Л. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


    Луговая, Е. А.
    Оценка нутриентной обеспеченности жителей севера с учетом содержания макро- и микроэлементов в пищевых продуктах [Текст] / Е. А. Луговая, Е. М. Степанова // Вопросы питания. - 2015. - Т. 84, № 2. - С. 44-52


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ)
Дод.точки доступу:
Степанова, Е. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


   
    Основные направления в лечении пациентов с дисплазией соединительной ткани / Г. И. Нечаева [и др.] // Лечащий Врач. - 2014. - № 8. - С. 70-73


MeSH-головна:
СОЕДИНИТЕЛЬНОЙ ТКАНИ БОЛЕЗНИ -- CONNECTIVE TISSUE DISEASES (генетика, лекарственная терапия, метаболизм)
МАРФАНА СИНДРОМ -- MARFAN SYNDROME (лекарственная терапия)
ЭЛЕРСА-ДАНЛОСА СИНДРОМ -- EHLERS-DANLOS SYNDROME (лекарственная терапия)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (терапевтическое применение)
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Нечаева, Г. И.
Дрокина, О. В.
Друк, И. В.
Вершинина, М. В.
Лялюкова, Е. А.
Колменкова, И. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


    Хохлова, Е. А.
    Основные источники поступления микронутриентов с суточным рационом взрослого сельского населения Чувашской Республики [Текст] / Е. А. Хохлова // Гигиена и санитария. - 2007. - № 2. - С. 42-44

Рубрики: Пищевые микроэлементы

   Витамины


   Питания контроль


   Пищевые продукты


   Чувашия


Вільних прим. немає

Знайти схожі

18.


    Ганич, О.
    Олії: для смакування і лікування [Текст] / О. Ганич, П. Ганинець // Фармацевт практик. - 2019. - № 6. - С. 30-31


MeSH-головна:
МАСЛА РАСТИТЕЛЬНЫЕ -- PLANT OILS (метаболизм, терапевтическое применение, химия)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (метаболизм, терапевтическое применение, химия)
ВИТАМИНЫ -- VITAMINS (метаболизм, терапевтическое применение, химия)
Анотація: У червні наш раціон нарешті урізноманітнюється салатами зі свіжих овочів і фруктів. Якими оліями, окрім традиційної соняшникової, їх можна заправляти, та про лікувальні властивості рослинних олій загалом розповідають професор Оксана Ганич, д-р мед. наук, директор Науково-дослідного інституту фітотерапії Ужгородського національного університету, та Павло Ганинець, головний лікар санаторію «Квітка полонини» (м. Свалява Закарпатської області), заслужений лікар України
Дод.точки доступу:
Ганинець, П.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


    Лобанова, Л. П.
    Обеспеченность микронутриентами пришлого населения Крайнего Севера [Текст] / Л. П. Лобанова, Е. В. Агбалян, А. А. Буганов // Вопросы питания. - 2007. - Т. 76, № 5. - С. 51-54

Рубрики: Витамины

   Пищевые микроэлементы


   Питания оценка


   Эпидемиологические исследования


   Крайний Север России


Дод.точки доступу:
Агбалян, Е. В.
Буганов, А. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Насолодин, В. В.
    Обеспечение организма спортсменов микроэлементами при большой физической нагрузке [Текст] / В. В. Насолодин, И. П. Гладких, С. И. Мещеряков // Гигиена и санитария. - 2001. - № 1. - С. 54-57


MeSH-головна:
НАУКА О СПОРТИВНОМ ПИТАНИИ -- SPORTS NUTRITIONAL SCIENCES (методы, организация и управление, тенденции)
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS (анализ, прием и дозировка, терапевтическое применение)
Дод.точки доступу:
Гладких, И. П.
Мещеряков, С. И.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-44 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)