Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
 Знайдено у інших БД:Книги (1)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевые продукты специализированные<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 20
Показані документи з 1 по 20
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ладодо К.
Назва : Продукты-пробиотики в лечебном питании детей
Місце публікування : Врач. - Москва, 1999. - № 9. - С. 33-34 (Шифр ВР59/1999/9)
MeSH-головна: ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Ладодо К. С., Рыбакова Е. П., Бушуева Т. В.
Назва : Результаты клинической апробации новых отечественных продуктов для лечения больных фенилкетонурией
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 1999. - № 6. - С. 51-55 (Шифр ПР21/1999/6)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ФЕНИЛКЕТОНУРИИ -- PHENYLKETONURIAS
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Вітчизняні нутрицевтики: розмови чи реальність
Місце публікування : Ліки України. - Київ, 1999. - № 3. - С. 18-19 (Шифр ЛУ4/1999/3)
MeSH-головна: ПЕКТИНЫ -- PECTINS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Попова Т., Шрамко Л., Меньшиков Д., Лазарева Е.
Назва : Нутрицевтики, пребиотики и пробиотики в энтеральном питании
Місце публікування : Врач. - Москва, 2001. - № 3. - С. 13-16 (Шифр ВР59/2001/3)
MeSH-головна: ПИТАНИЕ ПАРЕНТЕРАЛЬНОЕ -- PARENTERAL NUTRITION
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Климов Л. Я., Кулешова О. К., Захарова И. Н.
Назва : Оценка эффективности диетотерапии непереносимости лактозы у детей грудного возраста адаптированными соевыми смесями
Місце публікування : Педиатрия. Журнал им. Г.Н.Сперанского. - Москва, 2001. - № 2. - С. 57-60 (Шифр ПР21/2001/2)
MeSH-головна: ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ЛАКТОЗА -- LACTOSE
НОВОРОЖДЕННЫЙ, БОЛЕЗНИ -- INFANT, NEWBORN, DISEASES
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
СОЯ -- SOYBEANS
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Боровик Т. Э., Семенова Н. Н., Ревякина В. А.
Назва : Лечебное питание детей первого года жизни, страдающих пищевой аллергией
Місце публікування : Лечащий Врач. - 2002. - № 6. - С. 59-63 (Шифр ЛР13/2002/6)
MeSH-головна: ДЕТИ -- CHILD
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИЩЕВАЯ ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- FOOD HYPERSENSITIVITY
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Філах Ф. Г.
Назва : Ефективність застосування натуральних пектиновмісних фруктових паст у хворих на хронічний ентерит
Місце публікування : Лікарська справа. - 2002. - № 5/6. - С. 87-89 (Шифр 74287/2002/5/6)
MeSH-головна: ПЕКТИНЫ -- PECTINS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ЭНТЕРИТ -- ENTERITIS
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беш Л. В., Куля О. О.
Назва : Оптимальний вибір сумішей для харчування дітей грудного віку з проявами алергії
Місце публікування : Педіатрія, акушерство та гінекологія. - 2002. - № 6. - С. 35-38 (Шифр ПУ2/2002/6)
MeSH-головна: МОЛОЧНЫЕ СМЕСИ ДЛЯ ВСКАРМЛИВАНИЯ МЛАДЕНЦА -- INFANT FORMULA
ДЕТСКОГО ПИТАНИЯ ПРОДУКТЫ -- INFANT FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ГИПЕРСЕНСИБИЛИЗАЦИЯ -- HYPERSENSITIVITY
ДЕТИ -- CHILD
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Карпенко П. О.
Назва : Шляхи оптимізації щодо методології клінічних досліджень продуктів спеціального призначення
Місце публікування : Журнал практичного лікаря: спеціалізоване інформаційне видання. - 2006. - № 4. - С. 13-15 (Шифр ЖУ8/2006/4)
Предметні рубрики: Пищевые добавки
Пищевые продукты специализированные
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Городецька І. Я., Корнієнко О. М.
Назва : Позиціонування дієтичних добавок, функціональних харчових продуктів та харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання як однієї з груп товарів аптечного асортименту
Місце публікування : Фармацевтичний журнал. - 2009. - № 5. - С. 48-53 (Шифр ФУ3/2009/ 5)
Предметні рубрики: Пищевые добавки
Пищевые продукты специализированные
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Панова Н. Г., Шестопалова А. Е., Стец В. В., Зырянов В. А.
Назва : Влияние состава послеоперационной нутритивной поддержки на состояние иммунного статуса у больных, оперированных на органах брюшной полости
Місце публікування : Военно-медицинский журнал: Теорет.и науч.-практ. журн./ М-во обороны Российской Федерации. - М.: Красная звезда, 2013. - Т. 334, № 7. - С. 32-37 (Шифр ВР63/2013/334/7)
MeSH-головна: ПИЩЕВАРИТЕЛЬНАЯ СИСТЕМА, ХИРУРГИЧЕСКИЕ ОПЕРАЦИИ -- DIGESTIVE SYSTEM SURGICAL PROCEDURES
ПОСЛЕОПЕРАЦИОННОЕ ВЕДЕНИЕ БОЛЬНОГО -- POSTOPERATIVE CARE
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИТАНИЕ ЭНТЕРАЛЬНОЕ -- ENTERAL NUTRITION
ИММУНИТЕТ -- IMMUNITY
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Кривомаз Т.
Назва : У «Е-шек» глаза велики
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2014. - № 9. - С. 48-50 (Шифр ФУ17/2014/9)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ДОБАВКИ -- FOOD ADDITIVES
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Тутельян В. А., Шарафетдинов Х. Х., Лапик И. А., Воробьева И. С., Суханов Б. П.
Назва : Приоритеты в разработке специализированных пищевых продуктов оптимизированного состава для больных сахарным диабетом 2 типа
Місце публікування : Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 6. - С. 41-51 (Шифр ВР56/2014/83/6)
MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Воробьева В. М., Воробьева И. С., Кочеткова А. А., Шарафетдинов Х. Х., Зорина Е. Е.
Назва : Модификация углеводного состава кондитерских изделий для больных сахарным диабетом 2 типа
Місце публікування : Вопросы питания. - 2014. - Т. 83, № 6. - С. 66-73 (Шифр ВР56/2014/83/6)
MeSH-головна: ДИАБЕТ САХАРНЫЙ, ТИП 2 -- DIABETES MELLITUS, TYPE 2
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПОЛИСАХАРИДЫ -- POLYSACCHARIDES
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Глаголева О. Н., Турчанинов Д. В., Боярская Л. А., Богдашин И. В.
Назва : Гигиеническое обоснование профилактики анемий, связанных с питанием, с помощью кисломолочного обогащенного биопродукта
Місце публікування : Гигиена и санитария: Двухмес. науч.-практ. журн./ М-во здравоохр. Рос. Федерации. - М.: Медицина, 2015. - № 8. - С. 35-39. - ISSN 0016-9900 (Шифр ГР6/2015/8). - ISSN 0016-9900
MeSH-головна: АНЕМИЯ -- ANEMIA
ПИТАНИЯ ФИЗИОЛОГИЯ -- NUTRITIONAL PHYSIOLOGICAL PHENOMENA
ПИТАТЕЛЬНУЮ ЦЕННОСТЬ ПОВЫШАЮЩИЕ ВЕЩЕСТВА -- DIETARY SUPPLEMENTS
МОЛОЧНЫЕ ПРОДУКТЫ ПИЩЕВЫЕ -- CULTURED MILK PRODUCTS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Анотація: В контролируемом исследовании доказана эффективность применения обогащенного кисломолочного продукта «Пролакта» как средства первичной профилактики анемий, связанных с питанием, в первую очередь на стадии латентного дефицита железа. В исследование были включены 166 взрослых жителей Омска. В числе обследованных было 48 (30%) мужчин и 118 (70%) женщин в возрасте от 18 до 59 лет (средний возраст - 29,2 ± 0,84 года). Опытная группа (79 человек) в течение двух месяцев ежедневно употребляла по 1 стакану (200мл) биопродукта «Пролакта». Контрольная группа (87 человек) данный продукт не получала, а также не употребляла БАД или другие витаминно-минеральные комплексы. Группы были сопоставимы по полу и возрасту. В качестве критериев отклонения от нормальных показателей принимались следующие значения: концентрация гемоглобина (НЪ) менее 130 г/л у мужчин и менее 120 г/л у женщин; уровень железа сыворотки крови менее 12,5 мкмоль/л, сывороточный ферритин у мужчин менее 95 мкг/л, у женщин - менее 30 мкг/л. Удельный вес лиц основной группы исследования с латентным дефицитам железа сократился с 41,8% до 25,3% (р 0,05), удельный вес лиц с нормальной обеспеченностью железом существенно возрос (с 26,6 до 41,8%; р 0,05). Регулярное употребление обогащенного кисломолочного биопродукта «Пролакта» в качестве средства профилактики недостатка микронутриентов и формирования анемий, связанных с питанием, в наибольшей степени рекомендовано лицам групп риска (спортсменам, детям и подросткам, а также женщинам репродуктивного возраста). Профилактические эффекты данного продукта сочетаются с диетологическими преимуществами молочных продуктов, его употребление улучшает структуру питания населения.
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Малініна Н. Г.
Назва : Класифікація, загальна характеристика та процедура віднесення харчових продуктів до категорії "спеціальні харчові продукти" в Україні з позиції фармацевтичного права
Місце публікування : Фармацевтичний журнал. - 2015. - № 1. - С. 88-95 (Шифр ФУ3/2015/1)
MeSH-головна: АПТЕЧНОЕ ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВО -- LEGISLATION, PHARMACY
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
УКРАИНА -- UKRAINE
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Хронические нарушения кислотно-щелочного состояния - нутритивная профилактика, диетическая коррекция и комплиментарные средства
Місце публікування : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 1. - С. 14-19 (Шифр НУ46/2016/1)
Примітки : Библиогр. в конце ст.
MeSH-головна: КИСЛОТНО-ЩЕЛОЧНОЕ РАВНОВЕСИЕ -- ACID-BASE EQUILIBRIUM
НАУКА О ПИТАНИИ -- NUTRITIONAL SCIENCES
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ФУНКЦИОНАЛЬНЫЕ ПРОДУКТЫ -- FUNCTIONAL FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИЩА ЗДОРОВАЯ -- HEALTH FOOD
ПИЩА ОБОГАЩЕННАЯ -- FOOD, FORTIFIED
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Присяжнюк О. А., Мирна А. І.
Назва : Сучасні проблеми та перспективи оптимізації функціонального харчування в Україні
Місце публікування : Фітотерапія. Часопис. - Київ, 2019. - N 2. - С. 58-59 (Шифр ФУ16/2019/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
УКРАИНА -- UKRAINE
Анотація: Продукція групи функціонального харчування в Україні дозволить реалізувати цілу низку програм для задоволення потреби населення в послугах щодо зміцнення та відновлення здоров’я.Продукция группы функционального питания в Украине позволит реализовать целый ряд программ для удовлетворения потребности населения в услугах по укреплению и восстановлению здоровья.
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Редькін Р., Орловецька Н., Данькевич О.
Назва : Піридоксин розкриває секрети епілепсії
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2019. - № 12. - С. 28-30 (Шифр ФУ17/2019/12)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: ЭПИЛЕПСИЯ -- EPILEPSY
СУДОРОГИ У ДЕТЕЙ ЭПИЛЕПТИЧЕСКИЕ -- SPASMS, INFANTILE
ВИТАМИНА B 6 НЕДОСТАТОЧНОСТЬ -- VITAMIN B 6 DEFICIENCY
ПИРИДОКСИН -- PYRIDOXINE
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
Анотація: Історія відкриття особливої форми епілепсії розпочалася в далекому 1954 р., коли американській педіатр Ендрю Хант разом із колегами [1] відкрили піридоксин-залежну форму епілепсії (PDE або в україномовній версії — ПЗЕ) у дітей, яку успішно контролювали прийомом піридоксину в дозі 2 мг на день. Тодішні лікарі лише припустили, що це може бути певним порушенням метаболізму вітаміну В6, яке й призводить до судом…
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Льовкіна О. Л.
Назва : Сучасний погляд лікаря акушер-гінеколога на особливості раціону вагітних
Паралельн. назви :The modern obstetrician-gynecologist’s opinion on the diet’s features of pregnant women
Місце публікування : Вісник Вінницького нац. мед. ун-ту. - 2021. - Т. 25, № 1. - С. 171-174 (Шифр ВУ80/2021/25/1)
Примітки : Бібліогр.: в кінці ст.
MeSH-головна: МАТЬ-ПЛОД, ОБМЕН -- MATERNAL-FETAL EXCHANGE
ПИЩЕВЫЕ МИКРОЭЛЕМЕНТЫ -- MICRONUTRIENTS
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ СПЕЦИАЛИЗИРОВАННЫЕ -- FOODS, SPECIALIZED
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Ключові слова (''Вільн.індекс.''): макронутриенты
Анотація: Вагітність – період, коли потреби організму у макро- та мікронутрієнтах зростають у 2-3 рази. Неабияке значення для нормального розвитку плода та перебігу вагітності має раціон жінки. Збалансована кількість білків, жирів, вуглеводів та харчових волокон профілактує безліч ускладнень. Проте, дослідження останніх років встановили, що для вагітної жінки недостатньо лише харчуватися правильно. Ключову роль у профілактиці вроджених вад плоду та ускладнень перебігу вагітності відіграють мікронутрієнти, потреба у яких зростає не лише під час вагітності, а й у період лактації. Оптимальні рівні фолієвої кислоти, йоду, вітаміну D3, кальцію та заліза головним чином забезпечують нормальний перебіг вагітності та розвиток плода. У цій статті розглянуто вплив кожного мікронутрієнта на ораганізм вагітноїDuring pregnancy the body’s needs for macro and micronutrients increases 2-3-fold. The woman’s diet has great importance for the normal development of the fetus and the course of pregnancy. A balanced amount of protein, fat, carbohydrates and fiber prevents a lot of complications. However, research in recent years has found that a balanced diet is not enough for a pregnant woman. Micronutrients have the main role in the prevention of congenital malformations and complications of pregnancy, the need for which increases not only during pregnancy but also during lactation. Optimal levels of folic acid, iodine, vitamin D3, calcium and iron mainly ensure the normal course of pregnancy and fetal development. In this article the effect of each micronutrient on the body of a pregnant woman was considered
Знайти схожі

 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)