Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (16)Рідкісні видання (5)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 46
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-46 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Krouse L.
Назва : П’ять найпоширеніших помилок у приготуванні їжі, які ускладнюють процес боротьби із зайвою вагою
Місце публікування : Бібліотека сімейного лікаря та сімейної медсестри. - 2018. - № 5. - С. 63-65 (Шифр БУ48/2018/5)
MeSH-головна: ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ВЕСА СНИЖЕНИЯ ПРОГРАММЫ -- WEIGHT REDUCTION PROGRAMS
Анотація: Lauren Krouse є незалежним письменником та дослідником у Північній Кароліні. Випускник MFA in Creative Nonfiction program at UNC-Wilmington. Любить писати про здоров’я, фітнес, політику та громадську діяльність
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Vavrinevych O. P., Antonenko A. M., Omelchuk S. T.
Назва : Hygienic assessment of fungycidesm on human health influence risk after consumption of agricultural products growed in their application
Паралельн. назви :Гігієнічна оцінка ризику несприятливого впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з їх застосуванням
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 1. - С. 58-63 (Шифр ДУ9/2018/1)
Примітки : Bibliogr. at the end of the art.
MeSH-головна: СЕЛЬСКОГО НАСЕЛЕНИЯ ЗДОРОВЬЕ -- RURAL HEALTH
АГРОХИМИКАТЫ -- AGROCHEMICALS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
РИСКА СТЕПЕНИ ОЦЕНКА -- RISK ADJUSTMENT
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: The main component of rational nutrition is the obligatory consumption of vegetables and fruits. It is known that the use of chemical plant protection products to combat various diseases is an integral part of the intensive technology of fruit, vegetable crops and vineyards growing, but the presence of its residual amounts in food products and raw materials may lead to violations in the health of consumers. Purpose the work was hygienic assessment of the risk of fungicides adverse effects on human health when consuming agricultural products grown in their application. Materials and methods. The half-life periods (τ50) of the substance in plants were calculated. For this purpose, a method of mathematical modeling was used. In order to evaluate the obtained indices, we proposed the algorithm for a comprehensive assessment of the possible negative impact on human organism of pesticides in the use of agricultural products grown in their application. Results and discussion. The results of calculations and comparison of variables showed that the values of a possible daily intake of pesticide with products were significantly lower than allowable daily intake of pesticide with products for all studied fruit and vegetable crops. Conclusions.It was established that the magnitude of the risk of harmful effects of fungicides in the consumption of agricultural products grown during their application were 1-2 orders of magnitude lower than the allowable ones and ranged from 1,2×10-2 to 2,6×10-1Основним компонентом раціонального харчування є обов’язкове споживання овочів та фруктів. Відомо, що застосування хімічних засобів захисту рослин для боротьби з різними захворюваннями є невід’ємною частиною інтенсивної технології вирощування плодових, овочевих культур та виноградників, проте наявність залишкових кількостей їх у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині може призвести до порушень здоров’я споживачів. Метою роботи була гігієнічна оцінка ризику впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Матеріали та методи. Розраховані періоди напівруйнування (τ 50) речовини у рослинах. Для цього був використаний метод математичного моделювання. Для оцінки отриманих показників ми запропонували алгоритм комплексної оцінки можливого негативного впливу на організм людини пестицидів під час використання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Результати і обговорення. Результати розрахунків та порівняння отриманих величин показали, що значення можливого щоденного споживання пестицидів з продуктами були значно нижчими, ніж допустиме щоденне споживання пестицидів з продуктами для усіх досліджених овочевих культур. Висновки. Встановлено, що величина ризику шкідливого впливу фунгіцидів під час споживання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх, на 1-2 порядки нижче за допустимий і коливається від 1,2х10-2 до 2,6х10-1
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Аксенов И. В., Эллер К. И., Тутельян В. А.
Назва : Оптимизация аналитических методов количественного определения охратоксина А в пищевых продуктах
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 50-53 (Шифр ГР6/2006/4)
Предметні рубрики: Пищевые продукты, загрязнение-- анал
Пищевых продуктов анализ
Охратоксины-- анал-- вред возд
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Анисимова Н. В., Карпова О. В.
Назва : Санитарно-эпидемиологический контроль качества молочных продуктов питания
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 48-50 (Шифр ГР6/2007/1)
Предметні рубрики: Молоко
Пищевых продуктов анализ
Пищевых продуктов обработка
Пищевых продуктов упаковка
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Басов А. А., Быков И. М.
Назва : Сравнительная характеристика антиоксидантного потенциала и энергетической ценности некоторых пищевых продуктов
Місце публікування : Вопросы питания. - 2013. - Т. 82, № 3. - С. 77-78 (Шифр ВР56/2013/82/3)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
АНТИОКСИДАНТЫ -- ANTIOXIDANTS
ЭНЕРГЕТИЧЕСКИЙ ОБМЕН -- ENERGY METABOLISM
СРАВНИТЕЛЬНЫЕ ИССЛЕДОВАНИЯ -- COMPARATIVE STUDY
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беляев Е. Н., Иванов А. А., Фокин М. В.
Назва : Гигиеническая характеристика продуктов питания, содержащих генетически модифицированные компоненты
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 7-11 (Шифр ГР6/2006/4)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Пищевые продукты-- анал
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беляев Е. Н., Иванов А. А.
Назва : Совершенствование нормативного поля в области обеспечения качества и безопасности пищевых продуктов
Місце публікування : Вестник Санкт-Петербургской медицинской академии им. И. И. Мечникова. - 2002. - № 3. - С. 13-17 (Шифр 15413/2002/3)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ БЕЗОПАСНОСТЬ -- FOOD SAFETY
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беркетова Л. В.
Назва : Исследование качественного и количественного состава пищевых волокон в сухих завтраках и биологически активных добавках к пище, содержащих пищевые отруби
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 2. - С. 30-32 (Шифр ВР56/2006/75/2)
Предметні рубрики: Пищевые добавки-- сравн исслед
Пищевые волокна-- сравн исслед
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вершубская Г. Г., Козлов А. И., Касаткина Я. А.
Назва : Влияние доходов и питания населения на размеры тела новорожденных
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 115-117 (Шифр 71458/2014/93/1)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ С НИЗКИМ ВЕСОМ ПРИ РОЖДЕНИИ -- INFANT, LOW BIRTH WEIGHT
НОВОРОЖДЕННОГО МАССА ТЕЛА -- BIRTH WEIGHT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сергевнин В. И., Вольдшмидт Н. Б., Сармометов Е. В., Кудреватых Е. В., Смирнова Л. Н., Хасанов Р. Х., Голубева Е. М.
Назва : Влияние ротавирусной контаминации молочных продуктов на заболеваемость населения
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 56-58 (Шифр ГР6/2007/1)
Предметні рубрики: Ротавирусные инфекции-- этиол
Молочные продукты-- вред возд
Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-46 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)