Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (16)Рідкісні видання (5)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 46
Показані документи з 1 по 10
 1-10    11-20   21-30   31-40   41-46 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Vavrinevych O. P., Antonenko A. M., Omelchuk S. T.
Назва : Hygienic assessment of fungycidesm on human health influence risk after consumption of agricultural products growed in their application
Паралельн. назви :Гігієнічна оцінка ризику несприятливого впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з їх застосуванням
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2018. - № 1. - С. 58-63 (Шифр ДУ9/2018/1)
Примітки : Bibliogr. at the end of the art.
MeSH-головна: СЕЛЬСКОГО НАСЕЛЕНИЯ ЗДОРОВЬЕ -- RURAL HEALTH
АГРОХИМИКАТЫ -- AGROCHEMICALS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
РИСКА СТЕПЕНИ ОЦЕНКА -- RISK ADJUSTMENT
СТАТИСТИЧЕСКАЯ ОБРАБОТКА ДАННЫХ -- DATA INTERPRETATION, STATISTICAL
Анотація: The main component of rational nutrition is the obligatory consumption of vegetables and fruits. It is known that the use of chemical plant protection products to combat various diseases is an integral part of the intensive technology of fruit, vegetable crops and vineyards growing, but the presence of its residual amounts in food products and raw materials may lead to violations in the health of consumers. Purpose the work was hygienic assessment of the risk of fungicides adverse effects on human health when consuming agricultural products grown in their application. Materials and methods. The half-life periods (τ50) of the substance in plants were calculated. For this purpose, a method of mathematical modeling was used. In order to evaluate the obtained indices, we proposed the algorithm for a comprehensive assessment of the possible negative impact on human organism of pesticides in the use of agricultural products grown in their application. Results and discussion. The results of calculations and comparison of variables showed that the values of a possible daily intake of pesticide with products were significantly lower than allowable daily intake of pesticide with products for all studied fruit and vegetable crops. Conclusions.It was established that the magnitude of the risk of harmful effects of fungicides in the consumption of agricultural products grown during their application were 1-2 orders of magnitude lower than the allowable ones and ranged from 1,2×10-2 to 2,6×10-1Основним компонентом раціонального харчування є обов’язкове споживання овочів та фруктів. Відомо, що застосування хімічних засобів захисту рослин для боротьби з різними захворюваннями є невід’ємною частиною інтенсивної технології вирощування плодових, овочевих культур та виноградників, проте наявність залишкових кількостей їх у харчових продуктах та сільськогосподарській сировині може призвести до порушень здоров’я споживачів. Метою роботи була гігієнічна оцінка ризику впливу фунгіцидів на здоров’я людини при споживанні сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Матеріали та методи. Розраховані періоди напівруйнування (τ 50) речовини у рослинах. Для цього був використаний метод математичного моделювання. Для оцінки отриманих показників ми запропонували алгоритм комплексної оцінки можливого негативного впливу на організм людини пестицидів під час використання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх. Результати і обговорення. Результати розрахунків та порівняння отриманих величин показали, що значення можливого щоденного споживання пестицидів з продуктами були значно нижчими, ніж допустиме щоденне споживання пестицидів з продуктами для усіх досліджених овочевих культур. Висновки. Встановлено, що величина ризику шкідливого впливу фунгіцидів під час споживання сільськогосподарської продукції, вирощеної з застосуванням їх, на 1-2 порядки нижче за допустимий і коливається від 1,2х10-2 до 2,6х10-1
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Корильчук Н. І.
Назва : Вибіркова дисципліна як запорука підвищення професійного рівня
Паралельн. назви :Selective discipline as a guarantee of increasing the professional level
Місце публікування : Медична освіта. - Тернопіль, 2021. - N 4. - С. 32-36 (Шифр МУ7/2021/4)
MeSH-головна: ПРОГРАММЫ КОНТРОЛЯ УРОВНЯ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЙ ПОДГОТОВКИ СТУДЕНТОВ -- COMPETENCY-BASED EDUCATION
ОБРАЗОВАНИЕ ПРОФЕССИОНАЛЬНОЕ -- EDUCATION, PROFESSIONAL
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: У статті представлений досвід викладання вибіркової дисципліни. Програма з дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» для студентів медичних закладів вищої освіти України ІІІ–ІV рівнів акредитації складена для галузі знань 22 «Охорона здоров’я», спеціальності 222 «Медицина» (другий магістерський рівень вищої освіти) із кваліфікацією «Лікар», відповідно до навчального плану підготовки здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня відповідних кваліфікацій та спеціальностей у закладах вищої освіти МОЗ України з урахуванням стандарту вищої освіти другого (магістерського) рівня підготовки здобувачів вищої освіти, робочих навчальних планів, обговорених і затверджених на засіданні вченої ради Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського МОЗ України 27.04.2021 р. (протокол № 24) та введених у дію наказом від 27.04.2021 р. № 186. Вивчення дисципліни «Практична дієтологія. Типологічні особливості харчової поведінки людини» закладає принципи людиноцентрованого підходу в медичному контексті, розвиває навички побудови довіри у відносинах із пацієнтом, формує бачення суб’єктності і кордонів особи, розкриває можливі бар’єри комунікації, виробляє переконання важливості співчуття та емпатії, закладає розуміння холістичного підходу, включає питання профілактики емоційного вигорання лікаря.The article presents the experience of teaching elective discipline. The program on the discipline “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” for students of high educational institutions of Ukraine ІІІ–ІV level of accreditation is composed for specialty 222 “Medicine”, branch of knowledge 22 “Public Health”, for Master’s degree with qualification “Doctor”. The program is compiled in accordance with the curriculum for higher education applicants of the second (master›s) level of relevant qualifications and specialties in higher education institutions of the Ministry of Health of Ukraine taking into account the standard of higher education of the second (master›s) standard, and curricula. The program was discussed and approved at the Academic Council meeting of I. Horbachevsky Ternopil National Medical University Ministry of Health of Ukraine 27.04.2021 Protocol No. 4 and introduced in effect by order No. 186 of 27.04.2021. “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” as a course includes issues the principles of human-centered approach in the medical context, develops skills of building trust in the relationship with the patient, forms a vision of subjectivity and boundaries of the person, reveals possible barriers to communication, develops the importance of compassion and empathy, lays an understanding of holistic approach; includes issues of prevention of emotional burnout of the doctor 3. Purpose of the course The purpose of the course “Practical dietology. Typological features of human eating behavior” is to provide training for highly qualified specialists in the field of health care by mastering the basic communicative competencies of a doctor in the nutrition field
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Вершубская Г. Г., Козлов А. И., Касаткина Я. А.
Назва : Влияние доходов и питания населения на размеры тела новорожденных
Місце публікування : Педиатрия: журнал им. Г.Н. Сперанского. - 2014. - Т. 93, № 1. - С. 115-117 (Шифр 71458/2014/93/1)
MeSH-головна: МЛАДЕНЕЦ С НИЗКИМ ВЕСОМ ПРИ РОЖДЕНИИ -- INFANT, LOW BIRTH WEIGHT
НОВОРОЖДЕННОГО МАССА ТЕЛА -- BIRTH WEIGHT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИТАТЕЛЬНАЯ ЦЕННОСТЬ -- NUTRITIVE VALUE
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сергевнин В. И., Вольдшмидт Н. Б., Сармометов Е. В., Кудреватых Е. В., Смирнова Л. Н., Хасанов Р. Х., Голубева Е. М.
Назва : Влияние ротавирусной контаминации молочных продуктов на заболеваемость населения
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2007. - № 1. - С. 56-58 (Шифр ГР6/2007/1)
Предметні рубрики: Ротавирусные инфекции-- этиол
Молочные продукты-- вред возд
Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевелева С. А., Куваева И. Б.
Назва : Гармонизация требований к микробиологической безопасности пищевых продуктов: постановка вопроса и современные проблемы
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 35-45 (Шифр ВР56/2006/75/4)
Предметні рубрики: Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Питания контроль
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Степкин Ю. И., Грушнина Е. В.
Назва : Гигиеническая сертификация импортной продукции
Місце публікування : Здравоохранение Рос.Федерации. - М., 1998. - № 2. - С. 52-53 (Шифр 73163/1998/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ОБРАБОТКА -- FOOD HANDLING
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Беляев Е. Н., Иванов А. А., Фокин М. В.
Назва : Гигиеническая характеристика продуктов питания, содержащих генетически модифицированные компоненты
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 7-11 (Шифр ГР6/2006/4)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Пищевые продукты-- анал
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Янишева Н. Я., Черниченко І. О., Бабій В. Ф.
Назва : До питання нормування у продуктах харчування хімічних канцерогенів, що циркулюють у навколишньому середовищі
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2002. - № 4. - С. 13-17 (Шифр ДУ9/2002/4)
MeSH-головна: ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ МОНИТОРИНГ -- ENVIRONMENTAL MONITORING
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
КАНЦЕРОГЕННОСТИ ТЕСТЫ -- CARCINOGENICITY TESTS
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Ємченко Н. Л., Верченко Т. В., Ятченко О. О., Ольшевська О. Д., Єрмоленко В. П., Моісеєнко І. Є.
Назва : До питання створення таблиць хімічного складу молока і молочних продуктів вітчизняного виробництва
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2012. - № 1. - С. 65-69 (Шифр ДУ9/2012/1)
Предметні рубрики: Молоко
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сорокина Е. Ю., Чернышева О. Н.
Назва : Идентификация рекомбинантной ДНК в пищевых продуктах, произведенных из гибридных генно-инженерно-модифицированных растений
Місце публікування : Вопросы питания. - 2012. - Т. 81, № 1. - С. 44-48 (Шифр ВР56/2012/81/1)
Предметні рубрики: ДНК рекомбинантная
Пищевых продуктов анализ
Генная инженерия
Знайти схожі

 1-10    11-20   21-30   31-40   41-46 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)