Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (16)Рідкісні видання (5)
Формат представлення знайдених документів:
повнийінформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 45
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-45 
1.


    Янишева, Н. Я.
    До питання нормування у продуктах харчування хімічних канцерогенів, що циркулюють у навколишньому середовищі [Текст] / Н. Я. Янишева, І. О. Черниченко, В. Ф. Бабій // Довкілля та здоров’я. - 2002. - № 4. - С. 13-17


MeSH-головна:
ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ МОНИТОРИНГ -- ENVIRONMENTAL MONITORING (стандарты, статистика)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (методы, стандарты)
КАНЦЕРОГЕННОСТИ ТЕСТЫ -- CARCINOGENICITY TESTS (использование, тенденции)
Дод.точки доступу:
Черниченко, І. О.
Бабій, В. Ф.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

2.


   
    Экопродукты: что это такое и где их взять? [Текст] // Здоровье. - 2012. - № 1. - С. 43-48

Рубрики: Пищевых продуктов анализ

Вільних прим. немає

Знайти схожі

3.


    Шульгин, Ю. П.
    Ускоренная биологическая оценка сырья из гидробионтов [Текст] / Ю. П. Шульгин // Гигиена и санитария. - 2005. - № 4. - С. 34-38

Рубрики: Пищевых продуктов анализ

   Морские пищевые продукты


Вільних прим. немає

Знайти схожі

4.


    Шевелева, С. А.
    Гармонизация требований к микробиологической безопасности пищевых продуктов: постановка вопроса и современные проблемы [Текст] / С. А. Шевелева, И. Б. Куваева // Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 35-45

Рубрики: Пищевая микробиология

   Пищевых продуктов анализ


   Питания контроль


Дод.точки доступу:
Куваева, И. Б.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

5.


   
    Харчування солдатів у бойових умовах: еволюція від Запорізької Січі до сьогодення [Текст] / М. П. Гуліч [та ін.] // Медичні перспективи. - 2020. - Т. 25, № 1. - С. 221-229. - Бібліогр.: с. 228-229


MeSH-головна:
ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL (законодательство и юриспруденция, классификация, психология, статистика)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (классификация, методы, стандарты, статистика, экономика, этика)
Анотація: Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Незамінним елементом у забезпеченні особового складу харчуванням є індивідуальні «сухі пайки», які найчастіше формуються з розрахунку на харчування одного військовослужбовця на одну-три доби. Комплектування армійських пайків у більшості країн здійснюється за національними нормами фізіологічної потреби з обов’язковим урахуванням рівня фізичного навантаження, статі та віку військовослужбовців. За останні роки процес удосконалення харчування військовослужбовців привертає увагу не тільки фахівців, але й громадськості. Інтерес представляє питання, як змінювалося харчування особового складу військ у бойових умовах за минулі часи. Мета роботи - вивчити в історичному аспекті особливості харчування військових в умовах бойових дій за період від Запорізької Січі до цього часу
Дод.точки доступу:
Гуліч, М. П.
Петренко, О. Д.
Любарська, Л. С.
Депутат, Ю. М.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

6.


   
    Твердо стоим [Текст] // Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 70

Рубрики: Пищевых продуктов анализ

Вільних прим. немає

Знайти схожі

7.


    Степкин, Ю. И.
    Гигиеническая сертификация импортной продукции [Текст] / Ю. И. Степкин, Е. В. Грушнина // Здравоохранение Рос.Федерации. - 1998. - № 2. - С. 52-53


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (методы, стандарты)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ОБРАБОТКА -- FOOD HANDLING (методы, стандарты)
Дод.точки доступу:
Грушнина, Е. В.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

8.


   
    Сравнительная характеристика методов определения в пищевых продуктах компонентов из генноинженерно-модифицированных организмов растительного происхождения [Текст] / О. В. Анисимова [и др.] // Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 6. - С. 55-60

Рубрики: Пищевых продуктов анализ

Дод.точки доступу:
Анисимова, О. В.
Кашина, Н. А.
Чернышева, О. Н.
Тутельян, В. А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

9.


    Сорокина, Е. Ю.
    Идентификация рекомбинантной ДНК в пищевых продуктах, произведенных из гибридных генно-инженерно-модифицированных растений [Текст] / Е. Ю. Сорокина, О. Н. Чернышева // Вопросы питания. - 2012. - Т. 81, № 1. - С. 44-48

Рубрики: ДНК рекомбинантная

   Пищевых продуктов анализ


   Генная инженерия


Дод.точки доступу:
Чернышева, О. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

10.


    Смоляр, В. І.
    Формула раціонального харчування [Текст] / В. І. Смоляр // Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 5-9


MeSH-головна:
ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (методы)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

11.


   
    Рекомендації хворим на артеріальну гіпертензію щодо способу життя та харчування [Текст] // Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 42-43


MeSH-головна:
ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION (диетотерапия, лекарственная терапия)
АНТИГИПЕРТЕНЗИВНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTIHYPERTENSIVE AGENTS (метаболизм, терапевтическое применение)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (классификация)
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY (использование, тенденции)
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE
Анотація: На артеріальну гіпертензію (АГ) страждає кожен третій дорослий житель України. Підвищений рівень артеріального тиску (АТ) спричиняє патологічні зміни в серці, судинах, нирках, сітківці, головному мозку, які призводять до погіршення зору, пам’яті, cну, зниження розумової діяльності, розвитку інфаркту міокарда та інсульту. Доведено, що ці патологічні зміни можна попередити, якщо контролювати рівень АТ. Самолікування АГ неприпустиме. Тільки лікар може призначати гіпотензивні ЛЗ, а провізори та фармацевти мають бути готові надати пацієнтам консультацію не тільки про особливості застосування гіпотензивних препаратів, а й про спосіб життя та харчування при АГ*
Вільних прим. немає

Знайти схожі

12.


    Редькин, Р.
    Пять серьезных взаимодействий пищи и лекарств [Текст] / Р. Редькин, Н. Орловецкая, О. Данькевич // Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 40-41


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (классификация, стандарты)
ПИЩЕВОЙ ПРОДУКТ-ЛЕКАРСТВО, ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ -- FOOD-DRUG INTERACTIONS
ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- PHARMACOLOGICAL PROCESSES (действие лекарственных препаратов)
Анотація: В некотором смысле можно сказать, что мы — это то, что мы едим. Пища, которую мы употребляем, может снижать эффективность лекарств. Иногда пациенты даже не подозревают, что в определенных случаях «здоровая пища» может иметь серьезные последствия при смешивании с некоторыми лекарственными средствами
Дод.точки доступу:
Орловецкая, Н.
Данькевич, О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

13.


   
    Продукти функціонального призначення та проблеми щодо їх визначення [Текст] / П. О. Карпенко [та ін.] // Журнал практичного лікаря : спеціалізоване інформаційне видання. - 2009. - № 2/3. - С. 51-53

Рубрики: Пищевых продуктов анализ

   Пищевые добавки


   Трансгены


   Биотехнология


Дод.точки доступу:
Карпенко, П. О.
Пересічна, С. М.
Михайлик, В. С.
Мельничук, Н. О.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

14.


    Проданчук, М. Г.
    Токсиколого-гігієнічні основи безпечності харчових продуктів [Текст] / М. Г. Проданчук // Журнал Академії медичних наук України. - 2002. - Т. 8, № 4. - С. 693-702


MeSH-головна:
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (методы, стандарты)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ БЕЗОПАСНОСТЬ -- FOOD SAFETY (методы)
Вільних прим. немає

Знайти схожі

15.


    Полешко, Ф.
    Побочные реакции лекарственных средств в результате взаимодействия с пищевыми продуктами [Текст] / Ф. Полешко, И. Быканова, А. Рыбак // Вісник фармакології та фармації. - 2008. - № 1. - С. 28-35

Рубрики: Лекарств побочное действие

   Пищевых продуктов анализ


   Введение лекарств пероральное


Дод.точки доступу:
Быканова, И.
Рыбак, А.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

16.


   
    Оцінка рівня забезпеченості йодом населення та споживання йодованих продуктів у Західному регіоні України відповідно до національних досліджень [Текст] / Н. І. Миронюк, В. І. Кравченко, В. І. Турчин // Проблеми ендокринної патології : Мед.наук.-практ.журн. - 2005. - № 1. - С. 42-50

Рубрики: Иод--деф

   Пищевых продуктов анализ


Дод.точки доступу:
Миронюк, Н. І.
Кравченко, В. І.
Турчин, В. І.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

17.


   
    Оцінка дінаміки показників ліпідного та вуглеводного обміну при вживванні чорничної пасти "LiQberry" [Текст] / І. М. Горбань [и др.]. - Электрон. журн. // Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 2. - С. 26-30. - Бібліогр. в кінці ст.


MeSH-головна:
ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT (действие лекарственных препаратов)
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD (использование)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Дод.точки доступу:
Горбань, І. М.
Кваша, О. О.
Смирнова, І. П.
Осипенко, С. Б.

Примірників всього: 1
ЧЗ (1)
Вільні: ЧЗ (1)

Знайти схожі

18.


   
    Омега-3 жирные кислоты и их польза для сердечно-сосудистой системы [Текст] // Провизор. - 2010. - № 18. - С. 32-35

Рубрики: Сердечно-сосудистая система--действ преп--физиол

   Жирные кислоты, омега-3--анал--фарм


   Пищевых продуктов анализ


Вільних прим. немає

Знайти схожі

19.


   
    О совершенствовании гигиенического обучения работников предприятий общественного питания и продовольственной торговли [Текст] / М. И. Красильщиков, М. В. Потехина, Е. В Гавриленко // Гигиена и санитария. - 1999. - № 1. - С. 25-28


MeSH-головна:
РЕСТОРАНЫ -- RESTAURANTS (стандарты)
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS (методы, стандарты)
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY (методы, организация и управление, стандарты)
Дод.точки доступу:
Красильщиков, М. И.
Потехина, М. В.
Гавриленко, Е. В

Вільних прим. немає

Знайти схожі

20.


    Мелихова, Е. В.
    Способ определения остаточных количеств сульфаметоксазола в пищевых продуктах [Текст] / Е. В. Мелихова, С. А. Еремин, Т. Н. Ермолаева // Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 85-87

Рубрики: Сульфаметоксазол--анал--вред возд

   Пищевые продукты, загрязнение


   Пищевых продуктов анализ


Дод.точки доступу:
Еремин, С. А.
Ермолаева, Т. Н.

Вільних прим. немає

Знайти схожі

 1-20    21-40   41-45 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)