Головна Спрощенний режим Відео-інструкція Опис
Авторизація
Прізвище
Пароль
 

Бази даних


Періодичні видання- результати пошуку

Вид пошуку

Зона пошуку
у знайденому
 Знайдено у інших БД:Книги (16)Рідкісні видання (5)
Формат представлення знайдених документів:
повний інформаційнийкороткий
Відсортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком виданнятипом документа
Пошуковий запит: (<.>S=Пищевых продуктов анализ<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 46
Показані документи з 1 по 20
 1-20    21-40   41-46 
1.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Янишева Н. Я., Черниченко І. О., Бабій В. Ф.
Назва : До питання нормування у продуктах харчування хімічних канцерогенів, що циркулюють у навколишньому середовищі
Місце публікування : Довкілля та здоров’я. - 2002. - № 4. - С. 13-17 (Шифр ДУ9/2002/4)
MeSH-головна: ОКРУЖАЮЩЕЙ СРЕДЫ МОНИТОРИНГ -- ENVIRONMENTAL MONITORING
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
КАНЦЕРОГЕННОСТИ ТЕСТЫ -- CARCINOGENICITY TESTS
Знайти схожі

2.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Экопродукты: что это такое и где их взять?
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 1. - С. 43-48 (Шифр 71653/2012/1)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

3.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шульгин Ю. П.
Назва : Ускоренная биологическая оценка сырья из гидробионтов
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2005. - № 4. - С. 34-38 (Шифр ГР6/2005/4)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Морские пищевые продукты
Знайти схожі

4.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Шевелева С. А., Куваева И. Б.
Назва : Гармонизация требований к микробиологической безопасности пищевых продуктов: постановка вопроса и современные проблемы
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 4. - С. 35-45 (Шифр ВР56/2006/75/4)
Предметні рубрики: Пищевая микробиология
Пищевых продуктов анализ
Питания контроль
Знайти схожі

5.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Гуліч М. П., Петренко О. Д., Любарська Л. С. , Депутат Ю. М.
Назва : Харчування солдатів у бойових умовах: еволюція від Запорізької Січі до сьогодення
Місце публікування : Медичні перспективи. - Д., 2020. - Т. 25, № 1. - С. 221-229 (Шифр МУ10/2020/25/1)
Примітки : Бібліогр.: с. 228-229
MeSH-головна: ВОЕННОСЛУЖАЩИЕ -- MILITARY PERSONNEL
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Анотація: Харчування військовослужбовців у польових умовах або під час виконання спеціальних завдань з відривом від баз постачання має велике значення для підтримки боєздатності військ. Незамінним елементом у забезпеченні особового складу харчуванням є індивідуальні «сухі пайки», які найчастіше формуються з розрахунку на харчування одного військовослужбовця на одну-три доби. Комплектування армійських пайків у більшості країн здійснюється за національними нормами фізіологічної потреби з обов’язковим урахуванням рівня фізичного навантаження, статі та віку військовослужбовців. За останні роки процес удосконалення харчування військовослужбовців привертає увагу не тільки фахівців, але й громадськості. Інтерес представляє питання, як змінювалося харчування особового складу військ у бойових умовах за минулі часи. Мета роботи - вивчити в історичному аспекті особливості харчування військових в умовах бойових дій за період від Запорізької Січі до цього часу
Знайти схожі

6.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Твердо стоим
Місце публікування : Здоровье. - 2012. - № 8. - С. 70 (Шифр 71653/2012/8)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

7.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Степкин Ю. И., Грушнина Е. В.
Назва : Гигиеническая сертификация импортной продукции
Місце публікування : Здравоохранение Рос.Федерации. - М., 1998. - № 2. - С. 52-53 (Шифр 73163/1998/2)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ ОБРАБОТКА -- FOOD HANDLING
Знайти схожі

8.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Анисимова О. В., Кашина Н. А., Чернышева О. Н., Тутельян В. А.
Назва : Сравнительная характеристика методов определения в пищевых продуктах компонентов из генноинженерно-модифицированных организмов растительного происхождения
Місце публікування : Вопросы питания. - 2006. - Т. 75, № 6. - С. 55-60 (Шифр ВР56/2006/75/6)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

9.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Сорокина Е. Ю., Чернышева О. Н.
Назва : Идентификация рекомбинантной ДНК в пищевых продуктах, произведенных из гибридных генно-инженерно-модифицированных растений
Місце публікування : Вопросы питания. - 2012. - Т. 81, № 1. - С. 44-48 (Шифр ВР56/2012/81/1)
Предметні рубрики: ДНК рекомбинантная
Пищевых продуктов анализ
Генная инженерия
Знайти схожі

10.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Смоляр В. І.
Назва : Формула раціонального харчування
Місце публікування : Проблеми харчування. - 2013. - № 1. - С. 5-9 (Шифр П602527/2013/1)
MeSH-головна: ПИТАНИЯ ОЦЕНКА -- NUTRITION ASSESSMENT
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
Знайти схожі

11.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Рекомендації хворим на артеріальну гіпертензію щодо способу життя та харчування
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 42-43 (Шифр ФУ17/2017/12)
MeSH-головна: ГИПЕРТЕНЗИЯ -- HYPERTENSION
АНТИГИПЕРТЕНЗИВНЫЕ СРЕДСТВА -- ANTIHYPERTENSIVE AGENTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ДИЕТОТЕРАПИЯ -- DIET THERAPY
ЖИЗНИ СТИЛЬ -- LIFE STYLE
Анотація: На артеріальну гіпертензію (АГ) страждає кожен третій дорослий житель України. Підвищений рівень артеріального тиску (АТ) спричиняє патологічні зміни в серці, судинах, нирках, сітківці, головному мозку, які призводять до погіршення зору, пам’яті, cну, зниження розумової діяльності, розвитку інфаркту міокарда та інсульту. Доведено, що ці патологічні зміни можна попередити, якщо контролювати рівень АТ. Самолікування АГ неприпустиме. Тільки лікар може призначати гіпотензивні ЛЗ, а провізори та фармацевти мають бути готові надати пацієнтам консультацію не тільки про особливості застосування гіпотензивних препаратів, а й про спосіб життя та харчування при АГ*
Знайти схожі

12.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Редькин Р., Орловецкая Н., Данькевич О.
Назва : Пять серьезных взаимодействий пищи и лекарств
Місце публікування : Фармацевт практик. - 2017. - № 12. - С. 40-41 (Шифр ФУ17/2017/12)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВОЙ ПРОДУКТ-ЛЕКАРСТВО, ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ -- FOOD-DRUG INTERACTIONS
ФАРМАКОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОЦЕССЫ -- PHARMACOLOGICAL PROCESSES
Анотація: В некотором смысле можно сказать, что мы — это то, что мы едим. Пища, которую мы употребляем, может снижать эффективность лекарств. Иногда пациенты даже не подозревают, что в определенных случаях «здоровая пища» может иметь серьезные последствия при смешивании с некоторыми лекарственными средствами
Знайти схожі

13.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Карпенко П. О., Пересічна С. М., Михайлик В. С., Мельничук Н. О.
Назва : Продукти функціонального призначення та проблеми щодо їх визначення
Місце публікування : Журнал практичного лікаря: спеціалізоване інформаційне видання. - 2009. - № 2/3. - С. 51-53 (Шифр ЖУ8/2009/2/3)
Предметні рубрики: Пищевых продуктов анализ
Пищевые добавки
Трансгены
Биотехнология
Знайти схожі

14.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Проданчук М. Г.
Назва : Токсиколого-гігієнічні основи безпечності харчових продуктів
Місце публікування : Журнал Академії медичних наук України. - 2002. - Т. 8, № 4. - С. 693-702 (Шифр ЖУ3н/2002/8/4)
MeSH-головна: ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ БЕЗОПАСНОСТЬ -- FOOD SAFETY
Знайти схожі

15.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Полешко Ф., Быканова И., Рыбак А.
Назва : Побочные реакции лекарственных средств в результате взаимодействия с пищевыми продуктами
Місце публікування : Вісник фармакології та фармації. - 2008. - № 1. - С. 28-35 (Шифр ВУ17/2008/1)
Предметні рубрики: Лекарств побочное действие
Пищевых продуктов анализ
Введение лекарств пероральное
Знайти схожі

16.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Миронюк Н. І., Кравченко В. І., Турчин В. І.
Назва : Оцінка рівня забезпеченості йодом населення та споживання йодованих продуктів у Західному регіоні України відповідно до національних досліджень
Місце публікування : Проблеми ендокринної патології: Мед.наук.-практ.журн./ АМН України.Ін-т проблем ендокрин.патології ім.В.Я.Данилевського. - Харків, 2005. - № 1. - С. 42-50 (Шифр ПУ17/2005/1)
Предметні рубрики: Иод-- деф
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

17.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Горбань І. М., Кваша О. О., Смирнова І. П., Осипенко С. Б.
Назва : Оцінка дінаміки показників ліпідного та вуглеводного обміну при вживванні чорничної пасти "LiQberry" [Електронний ресурс]
Місце публікування : Новая медицина тысячелетия. - 2016. - № 2. - С. 26-30 (Шифр НУ46/2016/2)
Форма і об'єм ресурсу: Электрон. журн.
Примітки : Бібліогр. в кінці ст.
MeSH-головна: ЧЕРНИКА -- HUCKLEBERRY PLANT
ПИЩЕВЫЕ ПРОДУКТЫ -- FOOD
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ КАЧЕСТВО -- FOOD QUALITY
КЛИНИЧЕСКОЕ ИССЛЕДОВАНИЕ -- CLINICAL TRIAL
Знайти схожі

18.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Назва : Омега-3 жирные кислоты и их польза для сердечно-сосудистой системы
Місце публікування : Провизор. - 2010. - № 18. - С. 32-35 (Шифр 22633/2010/18)
Предметні рубрики: Сердечно-сосудистая система-- действ преп-- физиол
Жирные кислоты, омега-3-- анал-- фарм
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

19.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Красильщиков М. И., Потехина М. В., Гавриленко Е. В
Назва : О совершенствовании гигиенического обучения работников предприятий общественного питания и продовольственной торговли
Місце публікування : Гигиена и санитария. - М., 1999. - № 1. - С. 25-28 (Шифр ГР6/1999/1)
MeSH-головна: РЕСТОРАНЫ -- RESTAURANTS
ПИЩЕВЫХ ПРОДУКТОВ АНАЛИЗ -- FOOD ANALYSIS
ПИЩЕВАЯ ТЕХНОЛОГИЯ -- FOOD TECHNOLOGY
Знайти схожі

20.

Форма документа : Стаття із журналу
Шифр видання :
Автор(и) : Мелихова Е. В., Еремин С. А., Ермолаева Т. Н.
Назва : Способ определения остаточных количеств сульфаметоксазола в пищевых продуктах
Місце публікування : Гигиена и санитария. - 2006. - № 4. - С. 85-87 (Шифр ГР6/2006/4)
Предметні рубрики: Сульфаметоксазол-- анал-- вред возд
Пищевые продукты, загрязнение
Пищевых продуктов анализ
Знайти схожі

 1-20    21-40   41-46 
 
© Міжнародна Асоціація користувачів і розробників електронних бібліотек і нових інформаційних технологій
(Асоціація ЕБНІТ)